خوشا به حال منتظران موعود که تا همیشه تاریخ، دل در گروه پیام جاودانه غدیردارند که پیام آور امین خدا در آن روز عظیم، خطاب به جمیع مؤمنین فرمودند:

انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی فانهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض .

و خوشا به حالمان اگر دل های شکسته را تا ظهور چهاردهمین قرآن ناطق، به حبل المتین دوران غیبت پیوند زنیم و چشمان تشنه را از پرتو تابناک وحی الهی و باران روشنی بخشیم:

و لنبلونکم من الخوف و الجوع و نقص من الاموال و الانفس و الثمرات و بشر الصابرین و البته شما را به چیزی از ترس و گرسنگی و کمبودی از اموال و جان ها و ثمرات می آزماییم و مژده ده صبرکنندگان را .

سوره بقره: آیه 155

امام صادق (ع) درباره این آیه شریفه فرموده اند: همانا قبل از (ظهور) حضرت قائم (ع) علامت هایی هست که از سوی خداوندامتحان مؤمنین می باشد، (چنانکه) فرموده: ظیëd×qaی× co dطz éogخc ق>یعنی مؤمنین به چیزی از از پادشاهان فلان خاندان دراواخر سلطنتشان و یثـvpت>به گرانی نرخ هایشان و حcک×c qc êkکgطئ>به فساد و تباهی تجارت ها و کمی سود آنها و çعdv>مرگی زودرس و کمی رشد گیاهان (کاهش کشاورزی) و کم شدن برکت میوه ها (امتحان می شوند) و در آن هنگام به خروج قائم (ع) . (1) ‹رس ث››>

بشارت چهارم

... ان الله مبتلیکم بنهر ...

... همانا خداوند شما را به نهر آبی آزمایش می کند ...

سوره بقره: آیه 249

از امام صادق (ع) روایت است که فرمودند: ‹یاران طالوت به آن نهر مبتلا (و امتحان شدند) ... و همانا اصحاب قائم (ع) نیز به مانند آن مبتلا و آزمایش خواهند شد (2) ‹رس ث›› .

در ماجرای این نهر آمده است: چون طالوت با لشکری از هشتاد هزار جوان شجاع خارج شدند و به میان بیابان رسیدند به طالوت گفتند از خداوند بخواه تا برای ما نهری جاری گرداند . طالوت گفت: ای قوم! خدا آزماینده شماست . در این هوای گرم به نهری از آب میان اردن و فلسطین شما را بیازماید تا مطیع و عاصی به وسیله آن از هم ممتاز شوند . پس هر که بیش از یک کف دست از این آب بیاشامد، از پیروان من نیست و از طریق من خارج است .

چون خداوند به قدرت خود نهر آب را ظاهر گرداند و لشکر در آن هوای گرم با عطش زیاد به آن نهر رسیدند، پس از آن نهرزیادتر از یک کف دست برداشتند و آشامیدند و در خوردن آب افراط کردند، مگر عده کمی از ایشان که سیصد و سیزده نفر بودند وبقیه که زیاده از کف دست آب خوردند، لب هایشان سیاه و تشنگی شان افزون تر شد . پس بر کنار نهر از لشکر بازمانده و عده معهود باصحت و قوت تمام با طالوت از آب عبور نمودند و به توفیق خداوند، سپاه عظیم جالوت را درهم شکستند . (3)

تلخیص از سیمای حضرت مهدی (ع) در قرآن، علامه سیدهاشم حسینی بحرانی، مترجم: سیدمهدی حائری قزوینی .

پی نوشت ها:

1) نعمانی، کتاب الغیبه، ص 132 .

2) نعمانی، کتاب الغیبة، ص 316 .

3) تفسیر اثنی عشری، ج 1، ص 445 - 442 .