(قسمت اول)
اشاره:
بسیاری از ما همواره به این موضوع می اندیشیم که آینده ما و سیاره ما چه خواهد بود؛ آیا ما در آستانه جهانی جدید همراه با صلح و آسایش و وفور نعمت قرار داریم، یا اینکه متزلزل و لنگ لنگان بر کناره جنگ و هرج و مرج و بلا ایستاده ایم، و یا هر دو؟
در این مقاله تلاش شده که با بررسی حوادث و رویدادهایی که یا اکنون در حال وقوع اند یا ـ براساس پیشگوییها ـ در آینده واقع خواهند شد، پاسخی برای این پرسشها ارائه شود.
در این نوشتار، ابتدا حوادث و رویدادهای مهمی که در حال حاضر در جهان جریان دارند بررسی و در ادامه با بهره گیری از پیشگوییهایی که در اخبار انبیا و اولیای الهی آمده به تحلیل این حوادث و رویدادها پرداخته شده است.
پیشگوییهایی که با صدها و هزاران سال قدمت، وضعیت جهان امروز ما را به صورت دقیق مجسم کرده و حوادثی را که امروز در جهان در حال وقوع است یا در آینده به وقوع خواهند پیوست به تصویر کشیده اند.
آگاهی از این اخبار، چشم انداز جدیدی از تغییرات ریشه ای و بنیادین جهان و تحولات عظیم آینده را در اختیار خواننده قرار می دهد. شاید با بیان این اخبار بیش از پیش امکان تحلیل و تشریح همه آنچه که بشر در این عصر در آن به سر می برد فراهم شود. ان شاءاللّه
پرسش از آینده
در سراسر اعصار، شماری از پیامبران، غیب گویان و مدرسان بزرگ مذهبی دید باطنی خاصی از حوادث آینده دریافت و سعی کردند در قالب سخنانی عمیق بشر را از وقوع آنها آگاه سازند؛ به عنوان نمونه رسول خدا(ص) در مراسم حجة الوداع، در حین انجام مناسک حج، در حالی که حلقه در کعبه را گرفته بودند رو به اصحاب خویش کرده و آنها را از نشانه های پیش از ظهور خبردار نمودند. این سخنان برای اصحاب بسیار شگفت آور بود. اما برای ما بسیار شگفت آورتر.
پیامبر(ص) فرمود:
آیا می خواهید شما را از اخبار، نشانه ها و حوادث پیش از قیامت (ظهور) خبردار کنم؟
سلمان ـ که از همه به ایشان نزدیک تر ایستاده بود ـ گفت: بلی یا رسول اللّه !
آنگاه ایشان فرمودند: از جمله آن خبرها ضایع و تباه کردن نمازها، تبعیت شما از شهوتها، متمایل شدن به هواهای نفسانی؛ تکریم و بزرگداشت ثروتمندان و مال پرستان و فروختن دین به قیمت دنیاست. در این زمان است که قلب مؤمن در درونش همانند نمک در آب حل می شود؛ چرا که منکرات، کژیها و کاستیها را می بیند و قدرت تغییر آنها را ندارد. و به دنبال آن حاکمان و امیران ستمگر و وزیران فاسق و کارگزاران و کارشناسان ستمکار پیدا می شوند و مردم به خیانتکاران اعتماد می کنند. در آن زمان است که منکرات و انحرافات، معروف و خوب، و اعمال پسندیده، منکر و ناپسند شمرده می شود. دروغگو را تأیید و راستگو را طرد می کنند. در آن زمان است که به دنبال این حوادث، اقوامی پیدا می شوند که اگر حرفی بزنند کشته می شوند. اگر ساکت بمانند، غارتشان می کنند تا اینکه از اموالشان بهره مند شوند و به حریمهایشان تجاوز کنند و حرمتشان را شکسته، خونشان را بریزند. در آن زمان مردان تنها به مردان و زنان تنها به زنان مشغول می شوند. قلبهایشان نسبت به هم متنفر و در زبانهایشان، اختلاف نمایان است.1
دو هزار سال پیش نیز در دامنه کوهی بیرون از شهر بیت المقدس پرسشی درباره آینده مطرح شده بود. اما این بار از زبان گروه کوچکی از حقیقت جویان که گرد معلم خود جمع شده بودند؛ نجاری که بعدها به به عنوان مسیح ناصری(ع) شناخته شد:
چون به کوه زیتون نشسته بود، مریدان در خلوت نزد وی آمده گفتند به ما بگو این امور کی واقع می شود و نشان آمدن تو و پایان جهان2 چیست؟
مسیح(ع) در پاسخ فرمود:
و جنگها و اخبار جنگها را خواهید شنید، زنهار مضطرب نشوید؛ زیرا قومی با قومی و مملکتی با مملکتی مقاومت خواهد نمود و قحطیها و وباها و زلزله ها در جایها پدید آید. اما همه اینها آغاز دردهای زه است.3
آری، انسانهای والامقام و چهره های بزرگ مذاهب با استفاده از دید باطنی خویش، حوادث پیش روی بشر را در سخنانشان تشریح کرده اند. پیشگوییهایی که ما را به تفکر و مقایسه وامی دارد. مقایسه حوادث ذکرشده با وقایع جاری پیرامون ما که هر لحظه امید به بازگشت منجی را در دل افزون تر کرده و تحمل حوادث و مصایب را آسان تر می سازد.
برخی از رویدادها و حوادثی که در کلمات انبیا و اولیا پیش بینی شده و امروز ما با همه وجود آنها را احساس می کنیم به شرح زیر است:
1. افزایش جنگها و نزاعه
جهان هیچگاه از تازیانه جنگ در امان نبوده است. در تمام ادوار تاریخ، جنگها با علل مختلف چون کشورگشایی و دسترسی به منابع یا دلایل قومی، قبیله ای، مذهبی و... صورت گرفته اند. اما در سالیان اخیر بشر شاهد افزایش بیش از پیش این جنگ افروزیها بوده است. و این همان حقیقتی است که در اخبار انبیا و اولیای الهی و قدیسین بارها بدان اشاره شده بود.
جنگها و نزاعهایی را که در پیش گوییها به آنها اشاره شده می توان به دو دسته تقسیم کرد:
1ـ1. جنگهای فراگیر
ما در هیچ دوره ای از تاریخ مانند قرن بیستم شاهد افزایش جنگ نبوده ایم. چنانکه سازمان صلیب سرخ جهانی تخمین زده بیش از صد میلیون نفر در طول این قرن کشته شده اند. از آغاز قرن بیست و یکم نیز این جنگها به صورت افزونتری ادامه یافته اند.
تا قبل از سال 1914م. جنگها عالمگیر نبودند، اما در جنگهای اول و دوم جهانی، بشر درگیر نبردهای سراسری شد. چنانکه در طول جنگ جهانی دوم، تنها 12 کشور کوچک در حاشیه و به دور از درگیری ماندند. در این نبرد عالمگیر 93 میلیون انسان در نیروهای هر دو طرف خدمت کردند که از این تعداد 25 میلیون نفر کشته شدند. تلفات غیر نظامیان در این زمان بی سابقه بود. تنها در شوروی بیش از 20 میلیون غیر نظامی جان خود را از دست دادند. واشنگتن پست در این باره می نویسد:
جنگهای قرن بیستم ما نبردهای کلی و همگانی علیه نظامیان و غیر نظامیان بود... جنگ افروزیهای بربری قرون گذشته در قیاس با حال چون نزاعهای خیابانی نمود می یابند.4
بعد از جنگ جهانی دوم ـ که فرض می شد «نبردی برای پایان بخشیدن به تمام نبردها» باشد ـ بیش از 150 جنگ عمده دیگر به علاوه صدها کشمکش کوچک، شورشهای مسلحانه و انقلاب روی داد. تلفات کشمکشهای بعد از جنگ جهانی دوم بیش از 000/142/23 نفر تخمین زده شده است.5
هیأت بلند پایه سازمان ملل در امور مهاجران در گزارشی اعلام کرد:
بی رحمی و ستم پنجاه میلیون انسان را در سراسر جهان زیر فشار قرار داد تا خانه های خود را ترک کنند.
همچنین در این گزارش آمده است:
پایان جنگ سرد حسی قوی از خوش بینی درباره وضعیت جهانی مهاجران ایجاد کرد. با پایان رقابت ابرقدرتها اینگونه فکر می شد که بسیاری از ستیزه ها رفع شود... اما دقیقا جهت عکس اینها روی داد.6
امیر مؤمنان علی(ع) از کشتارهای بی امان و جنگهای خونین پیش از ظهور چنین خبر می دهند:
در پیشقدم حضرت قائم(ع)، مرگ سرخ و مرگ سفید است. اما مرگ سرخ، کشت و کشتار است.7
امام صادق(ع) نیز در بیان وضعیت رقت بار و سرشار از جنگی که بشر را در آستانه نابودی قرار می دهد می فرماید:
در آن زمان سالها دگرگون می شود، اول صبح حکومتی به قدرت می رسد و تا آخر روز کشت و کشتار می شود و سقوط می کند.8
زمامداری چند ساله از بین می رود و زمامداری چند ماهه و چند روزه معمول می گردد.9
و می بینی که در تمام جهان آبادیها تبدیل به ویرانی می شود.10
گویا این اخبار درباره همین سالها و همین ایام که من و شما در آن به سر می بریم از زبان آن بزرگان نقل شده است.
2ـ1. نزاعهای قومی و نژادی
در پای کوی زیتون، آن نبی آسمانی (حضرت عیسی(ع)) به یاران خود فرموده بود:
جنگها و اخبار جنگها را خواهید شنید...؛ زیرا قومی با قومی و مملکتی با مملکتی درگیر خواهد شد... .11
این مورد نیز به صورتی غم انگیز در زمان حال به وقوع پیوسته است و از همین روست که، «آرتور اسچله سینگر»12، دریافت کننده تاریخی جایزه پولیتزر، هشدار می دهد:
اگر قرن بیستم قرن جنگ و ستیزه میان ایدئولوژیها و افکار باشد، قرن بیست و یکم، قرن جنگ میان نژادها خواهد بود.13
آسوشیتدپرس در گزارشهای خود با اشاره به کشتارهای صورت گرفته توسط اقوام و نژادها علیه مردم خودشان ـ که پا را از کشمکشهای خارج از مرزها نیز فراتر نهاده اند ـ و با اشاره به انقلاب فرهنگی چین، صحنه های قتل عام در کامبوج، تطهیر نژادی در بوسنی، رواندا و... می نویسد:
در تمام قاره ها به استثنای آمریکای شمالی و استرالیا، دولتها میلیونها و هزاران انسان تحت حاکمیت خود را کشتند. گاهی حتی با به جان هم انداختن همسایه علیه همسایه. در این قرن به ظاهر متمدن، شدت کشتار به 170 میلیون نفر رسید... در همین قرن بود که اصطلاح «کشتار جمعی» و «قتل عام» ابداع شد.14
گویا در همه قرون گذشته انبیا و پیشگویان الهی با چشم باطنی رخدادهای خانمانسوز عصر ما را مشاهده می کردند؛ چنان که امام صادق(ع) در روایتی می فرمایند:
همسایه به همسایه اش آزار و اذیت می کند و کسی جلوگیر او نیست.15
پیامبر اسلام(ص) نیز با اشاره به همین موضوع فرمودند:
کفار شما را نمی کشند، بلکه همسایه، همسایه را برادر برادرش را و پسر عمو، پسر عمویش را می کشد.16
آری این چشم انداز غم انگیز از سالهای پیشین توصیف شده است. با اینهمه انسانها این چراغ را در دل خود روشن نگه داشته اند که روزی خواهد رسید که خداوند با فرستادن منجی موعود در این دنیای خشن مداخله کرده و جنگ را برای همیشه پایان بخشد. چنانچه در اخبار بسیاری از بزرگان دین مژده آن داده شده بود:
آری مهدی از ماست، خداوند به وسیله او دین را به اتمام می رساند، چنانکه به وسیله ما آغاز نمود. به دست ما از فتنه ها رهایی می یابند، چنانکه به دست ما از شرک رهایی یافتند. خداوند پس از کینه های فتنه گری، به دست ما در میان آنها الفت و صمیمیت ایجاد می کند، چنانکه بعد از کینه توزیهای شرک به دست ما در میانشان صفا و صمیمیت ایجاد نمود. بعد از عداوت روزگار فتنه، به وسیله ما برادری خود را بازیابند، چنانکه بعد از عداوت شرک، به دست ما برادر ایمانی گشتند.17
همین مضمون از امام باقر(ع) نیز روایت شده است. آن حضرت در دربار هشام بن عبدالملک در پاسخ گروهی از درباریان ـ که هم صدا با خلیفه به نکوهش او پرداخته بودند ـ فرمود:
هان ای مردم! کجا می روید؟ کجا برده می شوید؟ خداوند اول شما را به دست ما هدایت نمود و آخر شما را به دست ما به انجام می رساند، اگر شما دولت زودگذر دارید، دولت پایدار از آن ماست. پس از دولت ما دیگر دولتی نیست؛ زیرا ما اهل عاقبت هستیم.18
2. گسترش قحطی و خشکسالی
به راستی آیا ما در دوره افزایش قحطی و گرسنگی به سر می بریم؟ «لستربرون»، مدیر مجمع اندیشمندان واشنگتن می گوید:
در دوره ای از پیشرفته ترین تکنولوژیها، اکتشافات فضایی، شبکه های اینترنتی و جراحی پیوند اعضا؛ انسانیت ناگاه درگیر مشکلات کهن شد: اینکه چگونه محصول غذایی خود را فراهم کند.19
«سازمان ناظر بین الملل» مانند بسیاری کارشناسان، گرم شدن آب و هوای کره زمین را در گرسنگی جهان مقصر می شناسد. گزارش علائم حیاتی 1996م. این سازمان خاطرنشان می کند پرداختهای صنعت بیمه به خاطر نابودی محصولات در اثر آب و هوا در طول نیمه اول سال 1990 به 48 میلیارد دلار رسید، در حالی که این رقم برای کل طول سال 1980، 16 میلیارد دلار بود.20
«سرجان هاوتون»، متخصص آب و هوا و رئیس «انجمن رویال انگلیس» با هشدار در مورد آلودگیهای محیطی خاطرنشان می کند، ما هنوز باید شاهد ادامه ویرانیهای ناشی از گرم شدن هوای کره زمین باشیم:
جنگلها از بین خواهند رفت، بیماریهایی چون مالاریا گسترش خواهند یافت و مهاجران گرسنه در مرزها سرگردان خواهند شد.21
از زمانی که این مقاله را در دست گرفته اید، اگر با سرعت متوسط مطالعه کرده باشید، حداقل 200 انسان به علت گرسنگی جان خود را از دست داده اند. برآوردها نشان می دهد اگر اوضاع جهان به سرعت بهبود نیابد سالانه بیش از چهار میلیارد نفر جان خود را از دست خواهند داد. در حالی که به اندازه کل تاریخ بشر طول کشیده تا جمعیت جهان به یک میلیارد نفر تا سال 1830م. برسد، طی صد سال این جمعیت دو برابر شد (1930م.) و سی سال بعد به سه میلیارد نفر (1960م.)، شانزده سال بعد به چهار میلیارد نفر (1976م.) و یازده سال بعد به پنج میلیارد نفر (1987م.) رسید. انتظار می رود تا سال 2030 جمعیت جهان به 5/8 میلیارد نفر برسد. با افزایش جمعیت احتمال دسترسی به زمین قابل کشت کاهش می یابد. جالب توجه است که درباره این وضعیت رقت بار نیز قرنها پیش از این سخن به میان آمده بود؛ پیامبر اکرم(ص) در این زمینه می فرماید:
(ای مردم!) آن روز سختی، قحطی و خشکسالی زمانه را فرا گیرد. شهرها در تنگنا می افتند و امیدها قطع می شود.22
امام صادق(ع) نیز با اشاره به خشکسالی پیش روی انسانها فرمودند:
مردم مصر را دشمن خارجی از آب و خاک خودشان بیرون نمی کند، بلکه همین نیل آنها را از دیار خود بیرون می کند، آب آن کاملاً می خشکد و حتی یک قطره هم نمی ماند و بستر آن به صورت تلی از شن درمی آید.23
البته باید توجه داشت که قحطی و کمبود مواد غذایی تنها ریشه در خشکسالیها و بلایای طبیعی ندارد، بلکه بی کفایتی دولتها و فساد حاکم بر آنها، جنگها، تحریمهای اقتصادی و از همه مهمتر بی عاطفگی انسان امروز نیز بر این قحطی و کمبود دامن می زند.
در حالی که کودکان بی گناه گرسنگی می کشند، کشورهای ثروتمند میلیونها تن مواد غذایی را برای بالا نگه داشتن قیمتها نابود می کنند و یا دست به احتکار می زنند.
«آسوشیتدپرس» به نقل از «سازمان نان جهان» چنین گزارش می دهد:
گرسنگی جهان ریشه در فرو ریختن ارزشهای انسانی دارد.
براساس گزارشهای سازمانی که از لوایح و برنامه های ضد فقر سخن می گوید، خشونت، قدرت سیاسی کم، فقر، تبعیض نژادی و فشارهای محیطی از مهم ترین عوامل سوءتغذیه به شمار می روند.24
اینجاست که گفتار پیامبر اکرم(ص) به روشنی درک می شود؛ زمانی که فرمودند:
هنگامی که بعد از من فحشا و منکر رواج پیدا کند، مرگهای ناگهانی فراوان شود و کم فروشی رایج گردد، خداوند آنها را با قحطی و گرسنگی گرفتار سازد. هنگامی که زکات داده نشود، زمین برکتهای خود را از معدن و میوه و زراعت منع می کند.25
حضرت امیر(ع) نیز از احتکار غذا به وسیله امیران و پادشاهان خبر داده اند.26
امام صادق(ع) در ضمن تفسیر آیه 21 سوره سجده ـ که در آن آمده است: «و عذاب دنیا را پیش از آن عذاب بزرگ تر به ایشان بچشانیم، باشد که بازگردند» ـ می فرماید:
کیفر کوچک، قحطی، خشکسالی وگرانی قیمتها در آستانه ظهور قائم(ع) به شمشیر است و کیفر بزرگ شمشیر برّان حضرت مهدی(ع) در آخرالزمان.27
نقش جنگها را در وقوع قحطی نباید نادیده گرفت؛ چرا که قحطی و جنگ همزاد و همراه همیشگی اند. معمولاً، جنگ مساوی است با قحطی و گرسنگی بیشتر. «آیزنهاور»، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده، در سخنان خود به فجایع ناشی از جنگ اعتراف کرده، می نویسد:
هر تفنگی که ساخته می شود، هر کشتی نظامی که به آب انداخته می شود، هر موشکی که آتش زده می شود، حکایت از دزدی از کسانی دارد که گرسنه اند، کسانی که از سرما بر خود می لرزند و لباس ندارند. جهان در جنگ تنها پول خرج نمی کند؛ جنگ نیروی کارگران، نبوغ و استعداد دانشمندان، امید کودکان و... را نیز هزینه می کند. در زیر ابر تهدید کننده جنگ، این انسانیت است که به صلیب آهنین کشیده می شود... آیا راه دیگری برای زندگی بشر وجود ندارد.28
در اینجا به بعضی از حقایق معاصر اشاره می کنیم تا موضوع را روشن تر سازیم:
تنها جنگ خلیج فارس در سال 1991 نیم میلیارد دلار در روز یا حدود 350 هزار دلار در دقیقه برای هم پیمانان هزینه دربر داشت. یک هواپیمای جنگی 25 میلیون دلار؛ یک موشک کروز توماهاک 3/1 میلیون و یک موشک هوا به هوا 800 هزار دلار هزینه دربر دارد.
اگر بخواهیم هزینه ها را گویاتر مطرح کنیم، باید بگوییم هزینه یک موشک راداری «اسپارو» برابر با هزینه غذای روزانه یک مدرسه پر از دانش آموز گرسنه به مدت پنج سال است. این ارقام در برابر میلیونها رقمی که سالانه به سمت تسلیحات و جنگ افزارها سرازیر می شود بسیار ناچیز است.
«مؤسسه پژوهشی بین المللی صلح استکهلم» گزارش می دهد: هزینه نظامی جهان سالانه میانگینی بین 900 میلیارد تا یک تریلیون دلار است این بدین معناست که رقم نجومی یک تریلیون دلار یا دو میلیون دلار در دقیقه صرف نظامی گری کشورها می شود!
هزینه تأمین آب سالم برای مردم فقیر کشورهای در حال توسعه به مدت ده سال تنها ده روز از خرجهای نظامی را دربرمی گیرد.
18 روز هزینه نظامی، می تواند سوء تغذیه کل جهان را ریشه کن کند. متخصصان معتقدند دویست میلیون دلار یا حدود سه ساعت هزینه نظامی می تواند بیماریهایی چون دیفتری، تشنج، سرخک و فلج اطفال را ـ که روی هم سالانه 4 میلیون کودک را به کام مرگ می کشد ـ نابود کند.29
3. شیوع بیماریهای واگیردار
کمتر از بیست سال پیش حرفه پزشکی ادعا می کرد بر صفی از باکتریها و ویروسهای کشنده غالب آمده است. در سال 1979م. جراح آمریکایی، «ژنرال ویلیام استوارت» اعلام کرد:
زمان آن فرا رسیده که «کتاب بیماریهای مسری» بسته شود.30
در سال 1983 در کتابی پزشکی بیان شد:
بیماریهای واگیردار راحت تر از بیماریهای دیگر شناخته و درمان می شوند.31
اما بیماریهای واگیردار در طول سال 1990 به جای محو شدن، افزایش یافتند. دکتر «شروین نولاند»، در کتاب پر فروش خود با نام ما چگونه می میریم؟ به خاطر اعلام این مطلب که پیروزی علم پزشکی بر بیماریهای مسری خیالی باطل شده است، اظهار تأسف می نماید.32
آسوشیتدپرس گزارش می دهد که:
اکنون پزشکان هشدار می دهند تجدید حیات و فعالیت اخیر باکتریهای مقاوم در برابر داروها می تواند بسیار کشنده تر از ایدز باشد. متخصصان معترفند، ظهور باکتریهایی که توسط زرادخانه آنتی بیوتیکها کشته نمی شوند، می تواند تهدیدی علیه سلامت عمومی باشد که بدتر از ایدز عمل خواهد نمود.
امراضی که قبلاً فرض می شد بر آنها غلبه کرده ایم؛ یعنی سل، ذات الریه، مننژیت، غیر قابل کنترل شده اند. باکتری معمولی که عامل گوش درد ساده نوزاد یا ذات الریه می شود، قادر است به «ابر میکروبی» تبدیل شود که در مقابل داروها مقاوم است.
دکتر «الکساندر توماس» از دانشگاه «راکفلر» نیویورک در نشست اتحاد آمریکا برای پیشرفت علم هشدار داد:
پزشکان چیزی کم تر از فاجعه پزشکی انتظار ندارند.33
در این زمینه حدیث پر معنای حضرت علی(ع) قابل توجه است:
در پیشقدم قائم(ع)، مرگ سرخ و مرگ سفید است، و ملخهایی سرخ فام به رنگ خون در فصل ملخ و در بیرون از فصل آن، اما مرگ سرخ، کشت و کشتار است و مرگ سفید، طاعون است.34
امام باقر(ع) نیز در حدیث خویش می فرمایند:
قائم(ع) قیام نمی کند مگر پس از وحشت شدید، زلزله ها، فتنه ها و بلاهای فراگیری که بر مردم چیره شود و طاعونی که پیش از آنها شایع شود.35
اما علت ظهور مجدد بیماریهایی که قبلاً فرض می شد رو به کاهش یا نابودی نهاده اند چیست؟ متخصصان معتقدند استفاده نادرست و گسترده از داروهایی که برای نابودی بیماریها ساخته شده بودند عامل این پیامد است. اما پیش از آنکه بشر مجال پرس وجو از علت بازگشت بیماریها را پیدا کند در محاصره بیماریها قرار گرفته است.
پزشکان هشدار می دهد نه تنها امراض میکروبی در حال گسترش اند بلکه ویروسهای مرگ آفرینی چون «ایدز» و «ابولا» بیش از گذشته قربانی می گیرند. آنها می گویند ایدز و ابولا می توانند تنها هشدار اخطارآمیزی از ویروسهای کشنده دیگر باشند که ممکن است در نتیجه جهش ژنتیکی و یا تغییرات اجتماعی که عامل مساعد کننده بیماریها هستند، به صورت ناگهانی در جمیعت انسانها بروز کنند.
دکتر «مورس»، متخصص ابولا گفت:
احتمالاً ما فقط نوک کوه یخی شمار ویروسهایی را که می توانند در انسان زندگی کنند می بینیم.
ریچارد کورتنی از دانشگاه پنسیلوانیا می گوید:
الگوی اخیر این است که ظهور بیماریهای ویروسی شایع تر شده، نه نادرتر.36
اکنون ایدز آنچنان در سطح جهان بیداد می کند، که دانشمندان حیرت زده شده اند. «سازمان بهداشت جهانی» می گوید:
روزانه بیش از شش هزار نفر به ایدز مبتلا می شوند و روند این بیماری بدتر نیز می شود. انتقال جنسی این بیماری عامل آلودگی 75 درصد مبتلایان است.
«کریستوفر پاول» سخنگوی این سازمان، پیش بینی کرده بود شمار مبتلایان به ایدز تا سال 2000 به 40 میلیون نفر می رسد.
افزون بر بیماریهای ذکر شده در بالا، سرطان نیز به عنوان یک بیماری غیر ویروسی فراگیر مطرح است. دانشمندان معتقدند هشتاد درصد سرطانها ناشی از عوامل محیطی؛ نظیر کشیدن تنباکو و خوردن مواد مضر در غذاهای امروزی هستند. ما از وجود این بیماری در اجداد خود نشنیده ایم، در صورتی که اکنون بیش از صد نوع سرطان، سالانه شش میلیون انسان را به کام مرگ می کشد.
آری، افزایش تهدید کننده بیماریها ـ که اثرات آنها را شاهد هستیم ـ و صدها واقعه دیگر ـ که بدانها اشاره شد ـ پرده از واقعیتی انکارناپذیر و پیشگویی شده برمی دارد.
پی نوشتها:
1 . مجتبی السادة شش ماه پایانی، ترجمه محمود مطهری نیا، صص25.
2 . آنچه پیروان از عیسی(ع) پرسیدند، معمولاً با عناوین «بازگشت دوباره»، «آخرالزمان» و «پایان جهان» یاد می شود. اصطلاح «پایان جهان» نه به معنای پایان حیات جهان بلکه به عنوان پایان بی عدالتی و حاکمیت غیر انسانی بر انسان ذکر شده است.
3 . انجیل متّی 8-6: 24.
4 . Washington Post: The Fatality of War 22 Aprit 1996.
5 . AP (Associated Press) 10 Nov 1993.
6 . AP: War Force 50 Million From Homes, 15Nov 1995.
7 . کامل سلیمان، روزگار رهایی، ج2، ترجمه علی اکبر مهدی پور، ح1237.
8 . همان، ح1250.
9 . همان، ح1251.
10. همان، ح1259.
11. کلمه یونانی اتنوس (ethnos) به کار رفته در این پیشگویی به معنی نژاد و قوم است و بیانگر این موضوع است که آن حضرت مستقیما به جنگهای قومی و نژادی اشاره داشته اند.
12. Arthur Schlesinger.
13. Is a World Whithout War Possible? Awake 22 Apr 1996.
14. AP: Levinson Arlene 20th Centory Awash in Blood 16 Sep1995.
15. کامل سلیمان، روزگار رهایی، ج2، ترجمه علی اکبر مهدی پور، ح1042.
16. همان، ح1384.
17. همان، ح764.
18. همان، ح766.
19. Reuter: Evans, Eddie World Forces AncientChallenge of Growing Food 18 may 1996.
20. AP: Briscoe, David, The Planet"s Pulse 18 May 1996.
21. Reuter: Global Warming Means Third World bardship 15 Feb 1996.
22. کامل سلیمان، روزگار رهایی، ج2، ترجمه علی اکبر مهدی پور، ح1376.
23. همان، ح1248.
24. AP, B Oct 1994.
25. کامل سلیمان، روزگار رهایی، ج2، ترجمه علی اکبر مهدی پور، ح990.
26. همان، ح1029.
27. همان، ح1243.
28. Eisen hower, Dwight D. A chance for peace16 Apr 1953. Speech to the American Soceity of News paper Editors.
29. Our Common Future 1987 UN report issued by the world Commission Environment and Development.
30. Hamilton, Andera. Becomes ever More Resistant.
31. U.S News & World Report. 29 Jan 1996.
32. The End of Antibiotics, Newsweek, 28 Mar 1994.
33. AP, 26 Mar 1995.
34. روزگار رهایی، ج2، ح1237.
35. همان، ح1430.
36. AP, Washington, 23 May 1995.