0

شهرستان تالش

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

شهرستان تالش

تالش در یک نگاه

 

تالش شهری در شمال ایران است که به دلیل جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جلب می‌کند.

 

تالش در روزگاران کهن، سرزمینی بود که از شمال به آلبانیای قفقاز، از شرق به دریای خزر و از جنوب به اسپیهرو یا سپیدرود و از شرق به مارلیک یا عمارلوی کنونی، و از غرب به نیزدشت و اردبیل، مغان و منطقه کوهستانی نیر و سراب می‌رسید.

جغرافیا

تالش، بزرگ‌ترین شهرستان و دومین شهر پر جمعیت در استان گیلان، پس از رشت، به شمار می‌رود. مرکز این شهرستان شهر هشتپر است و دارای ۴ بخش تالش، اسالم، کرگان رود شمالی و حویق است. شهرستان تالش از غرب به استان اردبیل، از شمال به آستارا، از جنوب به رودبار و از شرق به دریای خزر و انزلی راه دارد. این شهر از سه طرف به کوه‌های تالش، که ادامه رشته کوه‌های البرز هستند، و از طرف دیگر به دریای خزر منتهی می‌شود.

 

تالش

اقلیم

شهر تالش یکی از زیباترین شهرهای جهان است که از نظر آب و هوا، حیوانات ساکن، پوشش گیاهی و جنگل‌هایش شهرت دارد. آب و هوای این منطقه بسیار مرطوب بوده و میانگین بارندگی سالانه بیش از ۱۰۰۰ میلی‌لیتر است. از پوشش‌های گیاهی این منطقه می‌توان به انار، انجیر، آلو، ازگیل، زردآلو، گلابی، گیلاس، سیب و فندق و از پوشش جانوری آن می‌توان به آهو، ببر، خرس قهوه ای ، شغال، راسو، روباه، بز کوهی و پلنگ اشاره کرد.

اقلیم تالش

تاریخچه

این شهرستان نام خود را از قوم تالش گرفته که بازمانده اقوام کادوس باستان هستند. نخستین کسی که در این منطقه به کاوش پرداخته «ژاک دمرگان» فرانسوی است. حفریات او و برادرش هنری در بین سال‌های ۱۲۷۸ تا ۱۲۸۱ شمسی در این منطقه انجام شد؛ که قسمت اعظمی از گورستان‌های منطقه یا همان دخمه (تومولوس) که در فارسی به آن «گورکان» می‌گویند، کشف شد. هر چند قسمت عمده‌ای از این گورها مورد سرقت عتیقه جویان قرار گرفته بود، اما در مابقی گورها وسایلی مانند ظروف سفالین و اشیا فلزی یافت شد. در سال ۱۳۷۹ بخش دوم این گورستان‌ها مورد کاوش قرار گرفت.

تالش به صورت یکپارچه تا سال ۱۸۱۳ میلادی بخشی از ایران بود، اما در این سال به موجب عهدنامه گلستان بخشی از آن به روسیه واگذار شد. در سال ۱۲۲۸ قمری، به موجب همین عهدنامه، آستارا با تعیین رودخانه آستاراچای به عنوان خط مرزی، به دو قسمت تقسیم شد و مناطق شمالی و وسیع‌تر به روسیه و مناطق جنوبی به ایران تعلق یافتند. بخش اعظم دیگری از تالش در جنگ‌های بین ایران و روسیه و عهدنامه ترکمانچای از ایران جدا شد. همچنین، تالشی‌ها در نیمه دوم قرن هجدهم و پس از کشته شدن نادرشاه، استقلال خود را اعلام کردند و حکومت خانات تالش را تاسیس کردند. خانات تالش یا خانات لنکران، منطقه‌ای خان‌نشین در شمال استان گیلان و جنوب شرقی جمهوری آذربایجان کنونی است، که از دوران صفویه تا ۱۸۲۸ بر تالش حکمرانی می‌کرد و پایتخت آن شهر لنکران بود.

مردم شناسی

مردم شهرستان تالش به گویش‌های تالشی، ترکی آذری، گیلکی و فارسی صحبت می‌کنند. زبان تالشی بیشتر از زبان فارسی به زبان پهلوی قدیم نزدیک است.  معیشت مردم تالش از طریق کشاورزی و دامداری تامین می‌شود. از محصولات مهم آن‌ها می‌توان به توتون، حبوبات، جو، گندم و برنج اشاره کرد. ۴۴ در صد مردم این منطقه سنی بوده و مابقی شیعه هستند. از لباس محلی مردم تالش اطلاعاتی در دسترس نیست.

دیدنی‌ها

از دیدنی‌های تالش می‌توان به پارک جنگلی سیاه داران، منطقه ییلاقی دوخاله کوه تالش، غار سوباتان، دریاچه سراگاه، رودخانه کرگان رود، پارک حنگلی گیسوم، منطقه ییلاقی سوباتان، آبشار ورزان، حمام قدیمی مریان، قلعه سلسال، کاخ ییلاقی و قشلاقی نصرالله خان (سردار امجد)، حمام قدیمی آق اولر، مناطق باستانی تول و بقعه شاه میلرزان اشاره کرد.

دیدنی های تالش

صنایع دستی

از صنایع دستی تالش می‌توان به جاجیم بافی، گلیم بافی، جوراب بافی، پرورش کرم ابریشم و تهیه شال مخصوص از پشم گوشفند اشاره کرد

جمعه 31 مرداد 1399  10:44 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شهرستان تالش

دیدنی های تالش، از آبشار ورزان تا ارتفاعات ییلاقی سوباتان

دیدنی های تالش، از آبشار ورزان تا ارتفاعات ییلاقی سوباتان

 

 

تالش با جاذبه‌هایی همچون آبشار ورزان، دریاچه سراگاه، غار سوباتان، رودخانه کرگان رود، پارک جنگی گیسوم و ییلاق دو خاله کوه از شهرهای گردشگری گیلان به شمار می‌رود. 

 

تالش که نام خود را از قوم تالش گرفته و به استناد منابع و شواهدی بسیار، بازمانده اقوام کادوس باستان و از همسایگان دیرین قوم گیل است، از غرب به استان اردبیل، از شمال به آستارا و از جنوب به رودبار و از شرق به دریای خزر و انزلی محدود شده است.

تالش از سه جهت به کوه‌های تالش که ادامه رشته‌کوه‌های البرز هستند و از طرف دیگر به دریای خزر منتهی می‌شود.

جاذبه‌های طبیعی این شهرستان هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود می‌کشاند. در این مقاله به شماری از این جاذبه‌ها اشاره شده است.

پارک جنگلی سیاه داران

پارک جنگلی سیاه داران

شهرستان تالش (هشتپر) با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص از یک سو به چشم انداز جلگه، شهر و دریا و از سوی دیگر به کوهپایه‌های پوشیده از جنگل منتهی است. تالش جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد که یکی از این مناطق روستای سیاه داران است.

سیاه‌داران در گذشته دارای درختان عظیمی از بلوط که بزرگ و سر به فلک کشیده بوده‌اند و از طرف دیگر توده عظیم درختان مانع ورود افراد به داخل روستا (جنگل) می‌شد. این منطقه با نام منطقه پوشیده از درختان سیاه (بلوط و آزاد) بعد از ساکن شدن افراد ییلاق نشین، آن روستا به «سیا داران» معروف شد.

این منطقه در جنوب غربی شهر تالش (هشتپر) واقع است که در سال‌های اخیر توسط شهرداری تالش به محدوده‌ای برای گذاران اوقات فراغت و تفریح تبدیل شده است. پس از احداث راه و پله‌گذاری بخش‌هایی از دامنه این تپه در بلندترین نقطه آن تفریحگاهی بکر و دیدنی با امکاناتی جون رستوران، آلاچیق، سرویس بهداشتی بر پا شده است و سپس طرح سورتمه جنگلی ریلی در دامنه‌های پوشیده از جنگل تأسیس شده که عبور از مسیر آن برای مسافران بسیار هیجان‌انگیز و جالب است؛ ضمن آنکه در داخل محدوده پش از عبور از مسیر، حیات وحش طبیعی ایجاد شده و حیواناتی مثل آهو و غزال وحشی قابل رویت هستند.

سیاه داران تالش

منطقه ییلاقی دوخاله کوه تالش

ییلاق دوخاله کوه

منطقه ییلاقی دوخاله کوه تالش از مناطق بکر و خوش آب هوای استان گیلان است.

غار سوباتان

غار سوباتان

این غار در ضلع شمال شرقی منطقه بکر و سرسبز سوباتان واقع شده است که به نام گنج‌خانه نیز معروف است. برای دسترسی به این غار راهنما لازم است، پیاده‌روی سبک ۱۵ دقیقه‌ای از روستا لازم است، مسیری به رنگ سبز که با شقایق‌ها رنگ‌آمیزی شده بود و هوایی بی‌نظیر که همه را از خود بی‌خود می‌کند. غار گنج‌خانه بین صخره‌هایی به ارتفاع ۵ تا ۱۵ متر پنهان بوده و عرض این دیواره صخره‌ای بیش از ۲۰۰ متر است.

پس از ورود به غار و صعود تنوره‌ای به دهانه غار می‌رسیم، شکافی به عرض حدود ۳۰ سانتی‌متر مانع از ورود به غار می‌شود. دهانه غار سوباتان باریک است و برای طبیعت‌گردی مناسب نیست گویا این غار به طور کامل گشایش نشده و مکان مناسبی برای غارنوردان است.

سوباتان

مردم محلی، گنج‌خانه را می‌شناسند و به عنوان یکی از جاذبه‌های سوباتان به مسافران معرفی می‌کنند؛ اما به این نکته هم اشاره می‌کنند که این غار طلسم شده و اگر کسی وارد آن شود، صدمه می‌بیند، برای همین کمتر کسی جرأت داخل شدن به آن را دارد. تا به حال گروه حرفه‌ای غارنورد یا غارشناس، کاوشی در این محل انجام نداده و مردم هم بدون دسترسی به اطلاعات علمی، به افسانه بافی‌های خود درباره این غار ادامه می‌دهند.

دریاچه سراگاه

دریاچه سراگاه

این دریاچه در حدود ۱۰ کیلومتری بخش مرکزی شهرستان تالش در روستایی به نام سراگاه قرار دارد و آب آن از چشمه‌های اطراف تأمین می‌شود. این دریاچه محل پرورش ماهی نیز است.

دریاچه سراگاه

رودخانه کرگان رود

رودخانه کرگان رود

این رود دائمی بزرگ‌ترین و پرآب‌ترین رودخانه ناحیه غربی استان گیلان در شهرستان تالش است. این رودخانه دارای سه سرشاخه اصلی به نام‌های آق اولر، وزنه سر و رزه چای است که شاخه‌های اصلی و میانی آن از ارتفاع ۳۰۰۰ متری کوه‌های تالش در امتداد البرز غربی سرچشمه می‌گیرند و در ارتفاع ۳۵۰ متری، به شاخه شمالی می‌پیوندند. طول شاخه اصلی رودخانه ۴۲/۵ کیلومتر است و دارای دِبی قابل ملاحظه‌ای است و متوسط آب‌دهی سالانه آن حدود ۸ مترمکعب در ثانیه تعیین شده است. این رود در ماه‌های خرداد تا مهر تا حدودی کم‌آب می‌شود. این رود پس از عبور از میان شهر تالش در ۶ کیلومتری شرق این شهر و در روستای قروق به دریای خزر می‌ریزد. این رود زیستگاه انواع ماهی از جمله ماهی سفید و ماهی آزاد است.

 

پارک جنگلی گیسوم

پارک جنگلی گیسوم

یکی از نقاط دیدنی استان گیلان و شهرستان تالش پارک جنگلی گیسوم است. مسیری زیبا و دیدنی درختان سر به فلک کشیده آن تونلی جنگلی را ایجاد کرده است که دل هر بیننده‌ای را با خود می‌برد. جاده گیسوم تونلی جنگلی را با نسیم خنک کوهستان‌های تالش در هم آمیخته تا تن و جان هر رهگذری را آرامش ببخشد و روحش را آسایش دهد.

گيسوم جایی است که جنگل و دریا به هم می‌رسند و سحر طبیعت به اوج خود می‌رسد. اگرچه گیسوم فقط در نیمه اول سال پذیرای گردشگران است ولی باید گفت که اگر در نوروز و نیمه اول سال هم موفق به سفر به این منطقه گردشگری نشدید زیبایی‌های طبیعی گیسوم در فصل پاییز و زمستان نیز کمتر از بهار و تابستان نیست. درختان جنگلی انبوه و انواع گونه‌های گیاهی به ویژه درختان انجیلی (آسون دار)، چشم‌انداز رؤیایی در فصل پاییز به همراه دارد.

در پارک جنگلی گیسوم امکانات رفاهی و سوییت و منازل تعبیه شده است و پاسگاه پلیس امنیت این پارک را شبانه روزی کنترل می‌کند. مغازه‌های مختلف خرید و ساحل زیبای آن برای شنا جذابیت آن را دو چندان کرده است. بهترین زمان سفر به گیسوم ماه‌های اردیبهشت و مهر و آبان است.

منطقه ییلاقی سوباتان

ییلاق سوباتان

منطقه ییلاقی–جنگلی سوباتان در اوایل محور تالش به آق اولر و در کیلومتر ۱/۲، پس از روستای کیش دبی جاده به دو راه تفکیک می‌شود. راهی خاکی در سمت راست به سمت جنگل کشیده شده است که انتهای آن به ییلاق سوباتان و استان اردبیل ختم می‌شود. حدو د ۲ ساعت زمان لازم است تا با ماشین به سوباتان برسیم. با وجود استقبال زیاد از این روستای ییلاقی، راه آن خاکی و بد است.

 

آبشار ورزان

آبشار ورزان

آبشار ورزان یا ورازان در استان گیلان واقع است. در فاصله ۳۶ کیلومتری شمال غرب شهر تالش (از میدان نماز تالش تا ابتدای بازار سوباتان) و ۲۲ کیلومتری جنوب (از ایست و بازرسی جنگلبانی سوباتان تا دریاچه) دریاچه نئور اردبیل (از مسیر فیبر نوری اردبیل گیلان) در ارتفاع ۱۹۰۰-۱۹۷۰ متری از سطح دریاهای آزاد قرار دارد. آبادی ییلاقی سوبانان روبروی بلندترین کوه رشته کوه تالش «ریشکاجی یا ریشگاسر» قرار دارد. جمعیت منطقه ییلاقی سوباتان (شامل گزنه هونی، بیده پشت و…) به صورت فصلی متغیر است، بهار تابستان و اوایل پائیز منطقه پر از هیاهو و جنب و جوش است، ترکیب جمعیتی عمداٌ از تالشان و بومیانی است که به دامداری و دام‌پروری مخصوصا گوسفند مشغول هستند.

آبشار ورزان

سایر ساکنین از اهالی بخش مرکزی و بخش لیسار تالش هستند. طبیعت زیبا، محیط دلربا و هوایی به غایت نیکو، پذیرای خیل طبیعت گردان و کوهنوردان ملی و محلی و به ندرت گردشگران خارجی است. این آبشار در روستای ورزان که در ضلع شمال غربی سوباتان واقع شده و فاصله آن تا شهرک سوباتان حدود ۴ کیلومتر است. آب رودخانه ورزان یکی از شاخه‌های اصلی رودخانه لیسار است که از چشمه‌های بالا دستی ییلاق سر چشمه گرفته و در مسیر خود هنگام ریزش از صخره‌های عظیم ورزان، آبشار زیبا و دیدنی که ارتفاع آن بیش از ۱۰۰ متر است را تشکیل می‌دهد.

جمعه 31 مرداد 1399  10:46 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شهرستان تالش

 

 
پاسخ به:شهرستان تالش

مریان ؛ روستایی مرتفع و ییلاقی در تالش

"مریان" یکی از روستاهای مرتفع، تاریخی و زیبای تالش است که با آب و هوای خنک و پوشش نیمه مرتعی خود، یکی از جاذبه‌های توریستی "تالش" و گیلان به شمار می‌رود. دیدار از این روستای زیبا در گرمای تابستان خالی از لطف نیست. 

 

ارتفاع این روستای کوهپایه‌‏ای از سطح دریا ۱۰۸۰ متر و آب و هوای آن در زمستان‏‌ها سرد و در تابستان‏‌ها معتدل است. متوسط بارندگی سالیانه آن ۱۷۳۲ میلی‏‌متر گزارش شده است. گورستان باستانی روستا، نشانگر سکونت دیرینه اقوام تالشی در این روستاست و آثاری از حمام قدیمی منسوب به دوره صفوی یا قاجاری نشاندهنده‌ی قدمت کهن روستا است.

پاسخ به:شهرستان تالش

همان‌طور که ذکر شد، این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان "تالش" است که در ۳۷ کیلومتری شمال غربی "هشتپر" و ۱۴۳ کیلومتری "رشت" قرار گرفته است. "مریان" از شمال به روستای "ناوان"، از شرق به روستای "سیناهونی"، از جنوب به اراضی جنگلی و از غرب به روستای "آق اولر" محدود می‏‌شود و از طریق شهر "هشتپر" با جاده‌‏ای هموار و دیدنی در دسترس است.

پاسخ به:شهرستان تالش

پاسخ به:شهرستان تالش

پاسخ به:شهرستان تالش

پاسخ به:شهرستان تالش

مردم روستای "مریان" به زبان‏‌های آذری و تالشی سخن می‏‌گویند و مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند. اقتصاد روستای "مریان" بر پایه فعالیت‏‌های زراعی، باغداری، دامداری و صنایع دستی استوار است. زراعت عمده‌ی روستا، کشت دیم و گندم مهم‏‌ترین محصول دیمی آن است. توتون، ذرت، سیب‌‏زمینی، یونجه و لوبیا از دیگر محصولات زراعی روستا هستند. زردآلو، سیب، به و گلابی نیز از محصولات باغی آن هستند. همچنین محصولات مهم دامی آن عبارتند از گوشت تازه و انواع لبنیات، پرورش طیور خانگی مانند مرغ و بوقلمون نیز بین روستاییان رونق دارد. مردم روستا، به ویژه زنان، با بافت و تولید صنایع دستی مانند گلیم، جاجیم، شال و جوراب در بهبود وضعیت اقتصادی خانوار نقش مهمی ایفا می‌‏کنند.

پاسخ به:شهرستان تالش

معماری روستای "مریان" به دلیل استقرار در ناحیه‌ای کوهستانی، از روستاهای جلگه‏ای استان گیلان متفاوت است. سقف چوبی خانه‏‌ها، لته کوبی است و درهای ورودی و پنجره‌‏ها، برای جلوگیری از سرما کوچک انتخاب شده‏‌اند. در ساخت خانه‏‌های قدیمی از مصالح بومی سنگ، ملات کاهگل و چوب استفاده شده است. گرچه پس از زلزله‌ی سال ۱۳۶۹، اکثر خانه‏‌ها با استفاده از مصالح جدید، سیمان، آجر و تیرآهن ساخته می‏‌شوند. اتاق‏‌های خواب و پذیرایی، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، انبار و طویله نیز مشابه اکثر خانه‏‌های روستایی دیگر هستند.

پاسخ به:شهرستان تالش

پاسخ به:شهرستان تالش

چشم‏انداز رودخانه پرآب "گرگان‌رود"، ارتفاعات پیرامون روستا، جنگل‏‌های انبوه و سرسبز و هوای مه‌‏آلود، تصویری رویایی پیشاروی گردشگران روستای "مریان" ترسیم می‏‌کنند. مراتع سرسبز و مزارع طلایی گندم، همچون کمربند درخشانی گرداگرد روستای مریان را در برگرفته‏‌اند. باغ‏‌های انبوه و پربار میوه از دیگر جاذبه‌‏های طبیعی این روستا هستند.

پاسخ به:شهرستان تالش

پاسخ به:شهرستان تالش

پاسخ به:شهرستان تالش

پاسخ به:شهرستان تالش

محوطه باستانی گورستان "مریان"، بزرگ‌ترین گورستان پیش از تاریخ ایران است که در عرصه‌‏ای به مساحت ۴۰۰ هکتار، در مناطق ییلاقی "مریان"، "آق اولر" و "تندبین" گسترده شده است. این گورستان گواه تمدن عظیم این منطقه در دوران‏‌های گذشته است که تا اوایل دوران اسلامی تداوم داشته است. گورهای این گورستان به صورت سه طبقه دخمه‌‏ای سنگچین شده و با لوازم مورد نیاز زندگی مردگان کشف شده‌‏اند.

پاسخ به:شهرستان تالش

حمام قدیمی "مریان" به احتمال قوی از آثار اواخر دوره "صفوی" و به احتمالی دیگر از آثار اوایل دوره‌ی "قاجاری" است. مصالح به کار رفته در ساخت حمام شامل خشت، ملاط، گچ و سنگ هستند. در بعضی قسمت‏‌های حمام، آثاری از کاشی‏‌های تزیینی و نقاشی دیواری به جا مانده بود که تقریبا تمام آن‏ها به سرقت رفته‌اند.

پاسخ به:شهرستان تالش

یکی دیگر از آثار تاریخی موجود در این روستا، کاخ‌های ییلاقی "سردار امجد" است. خان‌نشین محل استقرار خان و خاندان و نزدیکان، قراول‌خانه محل استقرار نظامیان و اصطبل کاخ بخش‌های مختلف این مجموعه را تشکیل داده اند؛ مجموعه ای که در یک مقطع زمانی مرکز قدرت و امارت در منطقه بوده است. متاسفانه اصطبل این مجموعه در دوران مشروطه به آتش کشیده شده است. کاخ های ییلاقی "سردار امجد" در دو ساختمان جداگانه بنا شده و خان‌نشین آن نیز به صورت دو‌طبقه است. هنوز یکی از بناهای آن مخروبه مانده است، اما بخش دیگری از این بنا تا حدودی تعمیر و مرمت شده است. هم اینک از این کاخ به عنوان پایگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استفاده می شود. در ادامه علاوه بر گورستان و حمام و کاخ می‌توانید در روستای "آق اولر" از حسینیه و مسجد "شیرخان" و قبر "پیرعلی" که مردم آن را شفادهنده می دانند، بازدید کنید.

پاسخ به:شهرستان تالش

جشنواره سوارکاری و کشتی مردان، هر ساله در مناطق ییلاقی روستا برگزار می‏‌شود و در میان جوانان طرفداران بسیاری دارد. از بازی‏‌های محلی روستای "مریان" می‌‏توان به "قئیش گوتورمک" یا "قئیش چکدی"، "بورک قاچدی"، "خاله خاله"، و "چیلینگ آقاج" اشاره کرد که اکثرا به طور گروهی و توسط کودکان روستا انجام می‏‌شود. مراسم عید نوروز نیز در این روستا، همانند سایر نقاط ایران برگزار می‏‌شود. روز سلطان، "دروزه"، ۴۵ نوروز و "بنجک" از جمله مراسم ویژه فصل بهار هستند و همین‌طور در شب "یلدا" نیز رسوم "یوله چله"، "قصه چله" و "سیومو" برگزار می‏‌شوند.

پاسخ به:شهرستان تالش

مراسم بند آوردن باران و کوبیدن بر ظرف مسی برای برطرف شدن ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی نیز از آیین‏‌ها و رسوم مردم روستای مریان است. برگزاری مراسم اعیاد مذهبی و عزاداری‏‌های ماه محرم نیز در روستا رواج دارد. نوای نی چوپانان و آوازهای محلی تالشی، شور و حال خاصی به مراسم و جشن‏‌های مختلف مردم روستای "مریان" می‏‌بخشند. اجرای ترانه‏‌های عاشیقی به زبان آذری، به ویژه در مراسم عروسی روستا متداول است. "سرنا" و "دهل" سازهای محلی این روستا هستند که در اجرای برخی آوازها و رقص‏‌های محلی نواخته می‏‌شوند. پوشاک غالب مردم روستای "مریان"، لباس‏‌های محلی مشابه لباس‏‌های تالشی است. مردان از کلاه، شلوار، پیراهن جلو بسته با یقه هفت یا بسته، نیمه‌تنه یا جلیقه پشمی، شال و دستکش (در فصول سرد سال) استفاده می‏‌کنند. زنان روستا مانند زنان تالشی لباس می‌پوشند که شامل پیراهن بلند با دامن پرچین، جلیقه با رنگ تیره، پیژامه طرح‏دار و روسری‏‌های رنگی و منقش هستند. استفاده از پارچه‏‌های رنگی و روشن، ویژگی پوشاک زنان روستا است. کودکان روستای مریان نیز از پوشاک محلی و معمولی استفاده می‏‌کنند.

پاسخ به:شهرستان تالش

از انواع غذاهای محلی روستا می‏‌توان به آبگوشت شوربا، آبگوشت قورمه، انواع آش مانند ترش آش و آش رشته و انواع غذاهای همراه با برنج و ماهی اشاره کرد. این روستا از سمت جنوب به مناطق جنگلی می‌رسد و می‌توان در کنار دیدن روستای مریان از مناظر زیبای جنگل هم لذت برد.

پاسخ به:شهرستان تالش

در اینجا هنوز هم می‌شود هنگام غروب از دور دست‌ها گوش به نوای غریبانه نی چوپان کوهستان‌های تالش سپرد و به بسیاری از رازهای سر به مهر این منطقه دست یافت. مریان و آق اولر فقط گوشه‌ای از زیبایی‌های طبیعی کوهستان‌های تالش است. فقط کافی است از شهر تالش به سمت مریان به مدت ۶۰ دقیقه در دل جنگل ها و کوهستان های تالش با طمأنینه رانندگی کنید تا ضمن دیدن زیبایی جنگل‌های تالش‌، مناظر دلنواز "مریان" و "آق اولر" را نیز نظاره‌گر باشید.

پاسخ به:شهرستان تالش

پاسخ به:شهرستان تالش

عکاس: سپهر حقیقی (عکس‌های دارای لوگو)

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

جمعه 31 مرداد 1399  10:47 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها