طرز تهیه آش سبزی شیرازی؛ وعده فراموش نشدنی
یکی از جذابترین غذاهای شیراز، آش سبزی است که شباهت زیادی به آش شلهقلمکار دارد. آش جذابی که طرفداران زیادی دارد و میشود در خانه بهترین آن را درست کرد.
ایرنا زندگی: یکی از جذابترین غذاهای شیراز، آش سبزی است که شباهت زیادی به آش شلهقلمکار دارد. آش جذابی که طرفداران زیادی دارد و میشود در خانه بهترین آن را درست کرد.
مواد لازم:
- گوشت سردست گوسفندی با استخوان: ۵۰۰ گرم
- سبزی (تره، ترخان، شوید): ۴۰۰ گرم
- نخود: ۱۰۰ گرم
- عدس: ۱۰۰ گرم
- لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم
- برنج نیم دانه: ۱۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و فلفل قرمز: به میزان لازم
- ترخان خشک: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. حبوبات را از شب قبل خیس میکنیم. آب حبوبات را خالی کرده و دو مرتبه آب تازه روی آنها میریزیم و با کمی نمک روی حرارت قرار میدهیم تا بپزند.
۲. گوشت را در یک قابلمه دیگر با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب روی حرارت قرار میدهیم تا گوشت نیز بپزد. برنج را نیز جداگانه میپزیم.
۳. سبزیها را پس از پاک کردن خرد میکنیم و کاملاً تفت میدهیم تا بپزند. پس از اینکه حبوبات کاملاً پخت، آنها را به برنج پخته و سبزیها اضافه میکنیم.
۴. گوشت که کاملاً پخت، آن را از قابلمه در میآوریم و استخوان آن را جدا میکنیم و گوشت آن را میکوبیم و به همراه آبش به آش اضافه میکنیم و میگذاریم چند جوش بزند.
۵. در یک قابلمه کوچک کمی روغن را داغ میکنیم و نیمی از پیاز داغ را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت میدهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و آن را داغ در آش در حال جوشیدن میریزیم.
۶. ترخان را نیز خیس میکنیم و خرد میکنیم و به آش اضافه میکنیم. ⅓ از آش را در ظرف دیگری میریزیم و آن را کاملاً میکوبیم و سپس به آش اضافه میکنیم.
۷. پس از چند جوش آش کاملاً جا میافتد و میتوان آش سبزی شیرازی را در ظرف مناسب کشید و با پیاز داغ تزئین کرد.