مواد لازم:
شیر: ۲ لیتر
قرص پنیر: یکچهارم قرص
نمک: ۱ قاشق چایخوری
آب: ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. شیر را در ظرف استیل ریخته و آن را روی حرارت کم قرار دهید تا گرم شود ولی نجوشد.
۲. آب، نمک و قرص پنیر را درون یک ظرف استیل بریزید و اجازه دهید تا قرص در آب حل شود.
۳. حرارت شیر باید به حدود ۴۰ درجه سانتیگراد برسد. دمای آن را با دماسنج یا انگشت تست کنید. انگشت دست کمی گرما را احساس کند کفایت میکند.
۴. وقتی دمای شیر به حدود ۴۰ درجه رسید، آن را هم بزنید تا دمای آن در همه جای شیر یکسان شود و سپس گاز را خاموش کنید.
۵. شیر را به مایه موجود در ظرف استیل اضافه کرده و هم بزنید. سپس در ظرف را بگذارید، روی آن را بپوشانید و در یک محل گرم قرار دهید. بعد از یک ساعت روی دلمههای تشکیلشده را برش بزنید و دوباره روی ظرف را بپوشانید.
۶. وقتی برشها جمع شد و روی آنها آب زردرنگی ایجاد شد، پارچه نازکی را درون آبکش قرار داده و دلمهها را بهآرامی در آن بریزید. سپس پارچه را دور دلمهها گره بزنید.
۷. جسم سنگینی را به مدت ۴ تا ۵ ساعت روی پنیر قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.
۸. سپس پنیر را برش زده و در آب نمک نگهداری کنید.