0

انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان

 

انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش اول

 
 
انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش اول

املت ( مناسب دوازده ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
5 گرم کره
1    قاشق شیر غلیظ بدون شیرینی
* تخم مرغ را در ظرفی شکسته و آن را همراه با شیر هم بزنید.
* کره را در ظرفی با قطر حدود 10 سانتی متر گرم کنید.
* پس از آب شدن کره ( نباید رنگ بگیرد) تخم مرغ زده شده را به آن اضافه کنید. پس از آن که یک طرف آن پخت آن را برگردانید تا روی دیگرش نیز بپزد.
غذای تخم مرغ ( مناسب دوازده ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
1 قاشق سوپخوری خامه تازه
5 گرم کره
مقدار بسیار کمی نمک
* کره را در ظرفی روی حرارت گرم کنید. تخم مرغ را خوب هم بزنید و نمک را به آن اضافه کنید و آنها را روی کره بریزید و مرتب با قاشق زیر و رو کنید.
* وقتی تخم مرغ پخت خامه را اضافه کرده و کمی هم بزنید. در این غذا سفیده تخم مرغ باید نرم بماند و خشک نشود. بلافاصله پس از پختن غذا آن را در بشقاب ریخته و با دمای مناسب به کودک بدهید.
توجه : مواد غذایی مختلفی مانند میگو ، قارچ و غیره ( با توجه به سلیقه کودک) را میتوان به تخم مرغ اضافه کرد.

تخم مرغ با پنیر ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
20 گرم پنیر رنده شده
2شاخه جعفری
1 قاشق سوپخوری خامه
5 گرم کره
مقدار بسیار کمی نمک
* ظرفی را با نصف کره چرب کنید. تخم مرغ را داخل آن بشکنید و خامه ، پنیر رنده شده و جعفری خرد شده ( باید شسته شده باشد) نمک و بقیه کره را اضافه کنید.
* تخم مرغ را به روش بن ماری بپزید. برای این منظور سینی داخل فر را پر از آب داغ کنید و ظرف تخم مرغ را درون آن درون آن بگذارید. سپس آن را به مدت 8 دقیقه در فر با دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید تا سفیده اش سفت شود ولی زرده نرم بماند ( اگر درون سینی آب سرد بریزید زمان لازم برای گرم شدن آب باعث سفت شدن تخم مرغ می شود).
تخم مرغ نیم بند ( مناسب پنج ماهگی ( زرده ) / دوازده ماهگی ( سفیده ) )
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
مقدار بسیار کمی نمک
* تخم مرغ را شسته و داخل ظرف آب سرد بگذارید و نمک را اضافه کنید ( نمک باعث جلوگیری از ترک خوردگی تخم مرغ میشود) ظرف را روی آتش بگذارید تا آب جوش بیاید. بگذارید آب به مدت یک دقیقه بجوشد.
* بلافاصله تخم مرغ را از آب داغ خارج کرده و زیر آب سرد بگیرید تا پختن آن متوقف شده و پوست آن به راحتی جدا شود.
اگر کودک کمتر از یک سال دارد فقط زرده را به او بدهید.
تخم مرغ سفت ( مناسب پنج ماهگی ( زرده ) / دوازده ماهگی (سفیده ))
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
 مقدار بسیار کمی نمک
* تخم مرغ را در ظرف آب سرد گذاشته و حرارت دهید تا آب بجوشد. سپس به مدت 6 دقیقه بگذارید تخم مرغ در آب در حال جوش بماند.
* تخم مرغ را زیر آب سرد گرفته و پوستش را جدا کنید.
تخم مرغ جیبی ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
کمی سرکه
* نیم لیتر آب را در ظرفی ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. در این موقع تخم مرغی را که داخل ظرفی شکسته اید به آرامی داخل آب جوش بیاندازید ( به طوری که سفیده و زرده از هم جدا نشوند)  و به مدت 3 دقیقه بگذارید بجوشد به این ترتیب سفیده دور زرده را در خود پنهان می کند.
توجه : به آب ، نمک اضافه نکنید زیرا جلو بسته شدن سفیده را میگیرد. میتوانید زرده تخم مرغ را در ملاقه ای شکسته و ملاقه را درون ظرف آب جوش فرو ببرید.
تخم مرغ نیمرو با بخار ( مناسب دوازده ماهگی )
مواد لازم  :
1 عدد تخم مرغ
5 گرم کره
مقدار بسیار کمی نمک
* ظرفی به قطر 10 سانتی متر را با کره چرب کنید و تخم مرغ را درون آن بشکنید و نمک را به آن اضافه کنید.
* سر ظرف را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید و به مدت 5 دقیقه با بخار بپزید. تخم مرغ پخته را در بشقاب ریخته و به کودک بدهید.


منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی

پنج شنبه 16 مرداد 1399  11:29 AM
تشکرات از این پست
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان

انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش دوم

 

انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش دوم

 

سیب زمینی کُوکُوت ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد سیب زمینی بزرگ
5 گرم کره
20 گرم پنیر رنده شده
1 عدد تخم مرغ
مقدار بسیار کمی نمک
•    سیب زمینی را با پوست بشویید و به مدت 30 تا 40 دقیقه داخل فر با دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد ( سیب زمینی را میتوان با بخار آب نیز پخت).
•    سیب زمینی پخته را دو قسمت کرده و طوری داخل آن را خالی کنید که فقط یک سانتی متر از سیب زمینی به پوست آن چسبیده باشد. سپس سیب زمینی باقی مانده را به قطعه های کوچکی تقسیم کرده و کره و پنیر را به آن اضافه کنید.
•    قسمت خالی شده سیب زمینی را با این مواد پر کنید و در وسط آن شیار باریکی قرار دهید.
•    تخم مرغ را وسط شیار بشکنید و نمک را به آن اضافه کنید.
•    سیب زمینی پر شده را 8 دقیقه در فر گرم قرار دهید. پس از آنکه تخم مرغ کاملا پخته شد میتوانید آن را مصرف کنید.

گوجه فرنگی کُوکُوت ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد گوجه فرنگی بزرگ
1 عدد تخم مرغ
1 قاشق سوپخوری خامه
20 گرم پنیر رنده شده
•    گوجه فرنگی را شسته و برشی در قسمت سر آن بدهید. سپس تمام محتویات داخل گوجه فرنگی را خالی کنید. به طوری که مقداری گوشت به پوست آن باقی بماند.
•    تخم مرغ را داخل حفره ی ایجاد شده در گوجه فرنگی بشکنید ، پنیر رنده شده و خامه را نیز به آن اضافه کرده و مدت 10 تا 15 دقیقه در فر با دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید. کلاه یا سرگوجه فرنگی را که قبلا جدا کرده اید پنج دقیقه قبل از پختن غذا روی گوجه فرنگی قرار دهید.
تخم مرغ پخته را در صورت مناسب بودن دمای آن میتوانید به کودک بدهید.
بهترین روش پخت ماهی و سبزی هایی که به مصرف کودک می رسند شیوه بخارپز کردن آنهاست. دراین روش مواد غذایی کیفیت خود را حفظ می کنند و نمک های معدنی و ویتامین ها تحت تاثیر حرارت و روغن داغ از بین نمی روند.
روش پخت پاپیوت بویژه هنگامی که باید مقدار کمی مواد غذایی پخته شود آسان ترین و عملی ترین روش است. در این روش مواد غذایی را در کاغذ سولفوریزه یا کاغذ آلومینیومی قرار داده ، کره و یا سایر مواد را به آن اضافه میکنند. سپس بسته غذا را در داخل فر و یا در مجاورت بخار آب قرار می دهند.
به این ترتیب مواد مغذی غذا حفظ می شود و طعم و مزه آن به دلیل غلظت و تراکم مواد مطلوب تر خواهد بود.
اگراین روش پخت را انتخاب می کنید توجه داشته باشید که حتما از کاغذهای سولفوریزه استفاده کنید. زیرا ذرات آلومینیوم تحت تاثیر حرارت وارد مواد غذایی میشود. البته گرچه مقدار آن بسیار ناچیز است ولی استفاده مکرر و طولانی مدت از آن پیشنهاد نمیشود.
ماهی را میتوان به روش بن ماری نیز آماده کرد . در این روش ماهی را در بشقابی قرار می دهند و بشقاب دیگری روی آن می گذارند بعد آنها را در یک ظرف آب جوش به مدت 10 دقیقه یا کمی بیشتر حرارت می دهند.
یادآوری میشود که بهتر است ماهی هایی انتخاب کنید که فاقد تیغ های ریز بوده و زیاد چرب نباشند.
ماهی با سبزی و قارچ ( مناسب نه تا دوازده ماهگی)
کودک میتواند این غذا را از هفت ماهگی تجربه کند به شرطی که آن را توسط مخلوط کن کاملا نرم کرده باشید.
مواد لازم :
30 تا 50 گرم ماهی
1 مشت برگ کاهو خرد شده
2 عدد قارچ ( فقط قسمت کلاهک)
5 گرم کره
4/1 لیموترش
مقدار بسیار کمی نمک
•    استخوان و پوست ماهی را جدا کرده و گوشت آن را به قطعات باریک تقسیم کنید.
•    رگبرگ ها و قسمت های سفت برگ کاهو را بریده و دور بریزید و برگ های نرم آن را به مدت 10 دقیقه با بخار آب بپزید. کاهوی پخته را زیر آب سرد بگیرید تا خنک شود.
•    کلاهک های قارچ را با دقت بشویید. بعد آن را با پارچه ای خشک کرده و به قطعات ریز تقسیم کنید.
•    برگ های کاهو ، ماهی و قارچ را داخل کاغذ سولفوریزه بریزید و کمی نمک و کره را به آنها اضافه کنید و به مدت 8 دقیقه با بخار بپزید.
•    غذای آماده را در بشقاب ریخته و آبلیموترش را به آن اضافه کنید.

پنج شنبه 16 مرداد 1399  11:29 AM
تشکرات از این پست
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان

انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش سوم
 
 
 
انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش سوم

ماهی با سبزی های مختلف ( مناسب نه تا دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20تا 50 گرم ماهی ( برحسب سن کودک)
1 عدد هویج
1 عدد شلغم
4/1 لیموترش
5 گرم کره
1شاخه شوید
1 مشت نخود فرنگی ( با غلاف)
•هویج و شلغم را پوست کنده و بشویید.
•نخودفرنگی را از غلاف خارج کرده و همراه سبزی های دیگر به مدت 30 دقیقه با بخار بپزید.
•در این فاصله تمام مواد زائد ، ستون فقرات و پوست ماهی را جدا کنید.
•پنج دقیقه قبل از آنکه سبزی ها بپزند ماهی را به آنها اضافه کنید.
•ماهی ، هویج ، نخود فرنگی و شلغم را جداگانه ریز و نرم کرده و کره را نیز به آنها اضافه کنید و هر یک از آنها را در بشقاب بگذارید. آبلیمو را روی ماهی بریزید. شوید را کنار گذاشته و با سبزی ها مخلوط نکنید.
در نوع سبزی ها میتوانید تغییراتی ایجاد کنید.
توجه : به جای شوید میتوانید از مقدار بسیار کمی پودر زیره استفاده کنید.
 


کرپ اسفناج و میگو ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
50 گرم اسفناج
20 گرم میگو
1 قاشق سوپخوری سس بشامل
5 گرم کره
1 عدد کرپ
•دم و رگبرگ های سفت اسفناج را جدا کنید و پس از شستن به مدت 10 دقیقه با بخار بپزید.
•اسفناج پخته را به قطعات ریز تقسیم کرده و سس بشامل را به آن اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید.
•مربعی از کاغذ آلومینیومی را چرب کرده و کرپ را روی آن قرار دهید. مخلوط اسفناج و میگو را روی کرپ بریزید و کرپ را سه بار در جهت دیگر تا کنید و آن را داخل کاغذ آلومینیومی بپیچید.
•این بسته را به مدت 5 دقیقه در حرارت بخار قرار دهید. سپس کاغذ آلومینیومی را جدا کرده و پس از خنک شدن کامل غذا آن را به کودک بدهید.
توجه : برای تهیه خمیر کرپ ، صد گرم آرد را با کمی نمک در ظرفی بریزید و میان آن حفره ای درست کنید. سه عدد تخم مرغ را همراه با 30 گرم کره آب شده وسط حفره بریزید وخوب هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس 25 سانتی لیتر شیر اضافه کنید و آنقدر هم بزنید که خمیری یکنواخت به دست آید.
این خمیر را به مدت نیم ساعت در جای خنکی بگذارید و بعد مصرف کنید. ملاقه ای کوچک از این مایع را در تابه ای که ته آن چرب و کاملا گرم شده است بریزید و سطح آن را صاف کنید. پس از آنکه یک روی آن پخت آن را برگردانید تا روی دیگرش نیز بپزد.
ماهی با خیار ( مناسب نه تا دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20 تا 30 گرم ماهی
100 گرم خیار
1 عدد سیب زمینی
1 قاشق سوپخوری شیر جوشیده
4/1 لیموترش
مقدار بسیار کمی نمک
•قسمت های زاید ، پوست و ستون فقرات ماهی را جدا کنید.
•خیار را پوست بگیرید و آن را در جهت طول به چهار قسمت تقسیم کرده و تخم های آن را خارج کنید.
•سیب زمینی را پوست بگیرید و پس از شستن به قطعات ریز تقسیم کنید.
•خیار و سیب زمینی را به مدت 20 دقیقه با بخار بپزید.سپس ماهی را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت پنج دقیقه بپزد.
•سبزی ها را توسط مخلوط کن به صورت پوره در آورید. در این مدت شیر را کم کم به آن اضافه کنید.
•پوره را در بشقاب کودک بریزید. ماهی را خوب ریز کرده و آب لیمو را به آن اضافه کنید و با قاشق به کودک بدهید.

پنج شنبه 16 مرداد 1399  11:30 AM
تشکرات از این پست
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان

انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش چهارم

 
 
 
انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش چهارم

مغز ران ماهی ( نه تا دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20 تا 30 گرم ماهی
2/1 ساقه شوید ( ساقه گوشت آلود شوید )
2 قاشق سوپخوری سس بشامل
•    پوست ، قسمت های زائد و ستون فقرات ماهی را جدا کرده و گوشت آن را پس از شستن خشک کنید.
•    شوید را پس از شستن به مدت 30 دقیقه  با بخار بپزید ( با حرارت آب 5 دقیقه ).
•    قبل از آنکه شوید بپزد ماهی را اضافه کنید ( البته ماهی را میتوان جداگانه کباب کرد).
•    شوید را توسط مخلوط کن به صورت پوره در آورید . سس را به آن اضافه کرده و پوره را در بشقاب بریزید.
•    ماهی را چرخ کرده و به پوره اضافه کنید و با قاشق به کودک بدهید.
توجه : میتوانید سس بشامل را با یک عدد سیب زمینی که همزمان با شوید پخته شده است جایگزین کنید.
فیله ماهی با گل کلم ( دوازده ماهگی)
مواد لازم :
30 گرم ماهی
100 گرم گل کلم
1 تا 2 قاشق سوپخوری سس بشامل
•    پوست ، زوائد و ستون فقرات ماهی را جدا کنید.
•    ساقه های سفت گل کلم را جدا کرده و بقیه آن را به مدت 30 دقیقه با بخار بپزید. قبل از اتمام پخت کلم، ماهی را به آن اضافه کنید و یا جداگانه بپزید.
•    گل کلم پخته را خوب نرم کنید و  در بشقاب بریزید. ماهی ریز شده را به آن اضافه کنید. سس بشامل را روی غذا بریزید و با قاشق به کودک بدهید.
توجه : انواع کلم ، دارای مقدار زیادی ویتامین ( مخصوصا ویتامین C) و نمک های معدنی ( پتاسیم) بوده و هضم این سبزی برای معده ی ظریف کودک مشکل است .
فقط از هفت ماهگی به بعد میتوان از گل کلم و کلم بروکلی استفاده کرد. انواع کلم های دیگر ( کلم قرمز ، کلم سفید ، کلم بروکسل ، کلم سبز و....) را میتوان بعد از هجده ماهگی به تدریج وارد فهرست غذای کودک کرد.

ماهی قزل آلا ( نه تا دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20 تا 30 گرم ماهی
1 عدد سیب زمینی کوچک
1 مشت سبزی سبز ( برگ کاهو ، برگ شلغم ، برگ تربچه ، جعفری و ترخون و...)
5 گرم کره
مقدار بسیار کمی نمک
•    پوست و ستون فقرات ماهی را جدا کنید.
•    سیب زمینی را پوست کنده ، پس از شستن به قطعات کوچک تقسیم کنید. سبزی ها را بشویید و همه این مواد را به مدت 20 دقیقه بپزید.
•    5 دقیقه قبل از پختن سبزی ها ، ماهی را اضافه کنید.
•    پس از پختن این مواد آنها را توسط مخلوط کن به صورت پوره در آورید و نمک را به آن اضافه کنید.
این غذا را میتوانید با قاشق به کودک بدهید.
گوشت بره با پوره بادمجان ( نه ماهگی)
مواد لازم
1 عدد کتلت بره ( گوشت پهلوی گوسفند)
100 گرم بادمجان
4/1 لیموترش
مقدار بسیار کمی نمک
•    بادمجان را با پوست بشویید و به مدت 40 دقیقه با بخار بپزید.
•    کتلت را سرخ کنید و قسمت وسط آن را که گوشت بی چربی است جدا کرده و چرخ کنید.
•    بادمجان را زیر آب سرد بگیرید تا جدا کردن پوست آن به آسانی صورت پذیرد. گوشت بادمجان را در بشقاب ریخته و با چنگال کاملا له کنید تا به صورت پوره ای نرم درآید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. این غذا را با قاشق به کودک بدهید.
توجه : اضافه کردن پنیرهای کرم دار و یا شیر غلیظ به بادمجان باعث خوشمزه تر شدن آن میشود. اضافه کردن مقدار بسیار کمی زیره نیز این غذا را معطر میکند.


منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی

پنج شنبه 16 مرداد 1399  11:31 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها