مریم همتی همان بانویی است که بدون استفاده از مواد نیروزا و مکملها دست به این کار حیرت انگیز زده است. او که شیفته رشته بدنسازی است و از دل خانوادهای ورزشکار برخاسته است؛ بدون هیچ برنامه از پیش تعیین شدهای و در محله زندگی اش به این رکوردزنی اقدام کرده است. این بانوی بدنسازِ سیرجانی، متأهل و متولد ۶۱ است و دست به کار بزرگی زد و با جابهجایی یک دستگاه ولوو تعجب همه را بر انگیخت.
همتی ورزشکار رشته تربیت بدنی و علوم ورزش و دارای مدرک کارشناسی این رشته بوده و به گفته خودش اولین پاورکار استان کرمان است. به منظور آشنایی بیشتر با این بانوی ورزشکار با او به گفتگو پرداختیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
- ورزش را از چه رشته و سنی شروع کردید؟
با رشته تکواندو شروع کردم تقریباً هشت سال این رشته را ادامه دادم، ۱۲ سال است که بدنسازی و پنج سال پاورلیفتینگ کار میکنم.
- چه عناوینی در مسابقات رسمی کسب کردهاید؟
چندین دوره در مسابقات تکواندو جوانان استان عناوین قهرمانی، نایب قهرمانی و سومی را داشتم. در مسابقات مچ اندازی شهرستان هم سال ۹۶ در رده وزنی خودم قهرمان شدم؛ در این دوره مسئول برگزاری مسابقات هم بودم. دو مقام قهرمانی پرس سینه در سالهای ۹۷ و ۹۸ در مسابقات کشوری تهران (زیر نظر وزارت کشور) دو مقام قهرمانی در مسابقات ددلیفت در سالهای ۹۷ و ۹۸ (زیر نظر وزارت کشور) کسب کردم.
- چرا از رشته تکواندو به سمت رشته بدنسازی روی آوردید؟
علاقه زیادی به رشته بدنسازی دارم، در واقع عشق و علاقه بیش از حد و استایل بدنی مناسب برای رشته بدنسازی، از اصلیترین دلایلی است که مرا به این رشته سوق داد.
- لطفاً در خصوص اقدام اخیرتان، کشیدن ماشین ولوو با طناب توضیح دهید.
پنج شنبه ۹ مرداد در محلهای که زندگی میکنم یک دستگاه «اتوبوس ولوو رانیران ۱۸ تنی» را با طناب ۱۰ متری تقریباً ۱۰ متر جابهجا کردم.
- تحمل و کشش وزن زیاد دستگاه آسیب و مصدومیتی برایتان نداشت؟
آسیب و مصدومیت نداشتم اما تا یک ساعت عرق میریختم، بعد هم لرزش عضله کتف و پا داشتم، ضمن اینکه فشار زیادی به سر و چشم وارد شد.
- چقدر برای این کار تمرین کردید؟ آیا در گذشته تجربه دیگری در این زمینه هم داشتید؟
همیشه در لحظه زندگی میکنم و این کار را بر اساس یک تصمیم آنی انجام دادم. ۱۰ روز قبل از کشیدن ماشین، به ذهنم آمد که این حرکت را انجام دهم. تمرین خاصی از قبیل کشیدن هیچ گونه خودرویی حتی از نوع سبکش هم هیچ وقت نداشتم تا اینکه این ۱۸ تنی را جابهجا کردم. عقیده دارم تصمیم را باید عملی کرد، حتی خودروی سبک هم جابهجا نکرده بودم، فقط تمرینات لاستیک سنگین و حمل چمدان داشتم.
- چگونه برخیها به این قدرت میرسند و کاری غیر باور را انجام میدهند؟
برای رسیدن به این قدرت سالهای سال تمرین نیاز است، حتی کشیدگی و پارگی عضله مرا از این رشته دوست داشتنی جدا نکرد، تمرینات مداوم باعث قوی شدن تاندونها، عضلهها و میزان آمادگیام شده است.
- در ایران به غیر از شما بانوی دیگری موفق به انجام کشیدن ماشین سنگین شده است؟
آمار دقیقی ندارم، اما به نظرم یک خانم قبلاً این کار را انجام داده است.
- انگیزه و هدف شما در رشته بدنسازی و قویترینها چیست؟
علاقه به ورزشهای قدرتی دارم و این جابهجایی و کشیدن ماشین در حد یک تمرین برایم بود، آینده هم هر آنچه خدا خواهد پیش میآید.
- از این رکورد و کشیدن ماشین ۱۸ تنی بانوی سیرجانی، مسئولان ورزشی تقدیر به عمل آوردند؟
(با یک مکث جواب میدهد) نه ما هنوز کسی را ندیدیم، فقط در رسانههای مجازی ناصر گلمحمدی، رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان سیرجان، زکیه رضایی، مسئول ورزش بانوان سیرجان و محمد شهسواری، رئیس هیات بدنسازی سیرجان تشکر و قدردانی داشتند.