آثار بحث از غدیر
بحث از غدیر دارای آثار و برکاتی است مانند: تفکر کردن، عبرت گرفتن، و تقویت قلوب و...
بحث از غدیر دارای آثار و برکاتی است که اینک به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
تفکر کردن
خداوند متعال می فرماید: «فاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ»؛ «این داستان ها را [برای آن ها] بازگو کن، شاید بیندیشند [و بیدار شوند».(اعراف/ 176)
عبرت گرفتن
خداوند متعال می فرماید: «لَقَدْ کانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَهٌ لِاُّولِی الْأَلْبابِ؛ در سرگذشت آن ها درس عبرتی برای صاحبان اندیشه بود.»(یوسف/ 111). و نیز می فرماید: «فاعْتَبِرُوا یأُولِی الْأَبْصَرِ؛ پس عبرت بگیرید ای صاحبان چشم»(حشر/ 2) .
از امام علی علیه السلام نقل شده که فرمود: «من کثر اعتباره قلّ عثاره؛ کسی که زیاد عبرت بگیرد لغزشش کم است»(1) .
و نیز نقل شده که فرمود: «ایّ بنیّ! انّی و ان لم اکن عمّرت عمر من کان قبلی فقد نظرت فی اعمالهم و فکّرت فی اخبارهم و سرت فی آثارهم حتی عدت کأحدهم بل کأنّی بما انتهی الیّ من امورهم قد عمرت مع اولهم الی آخرهم؛ فرزندم! هر چند من به اندازه همه آنان که پیش از من بوده اند نزیسته ام، امّا در کارهایشان نگریسته ام و در سرگذشت هایشان اندیشیده ام و در آنچه از آنان به جای مانده رفته و دیده ام که گویی همچون یکی از آنان شدم بلکه با آگاهی از کارهایشان به دست آورده ام گویی چنان است که با اولین تا آخرین آنان زندگی کرده ام»(2) .
و نیز نقل شده که فرمود: «من اعتبر ابصر، و من ابصر فهم، و من فهم علم؛ هر که عبرت گرفت بینا شد و آن که بینا شد فهمید و آن که فهمید دانش ورزید»(3). و نیز فرمود: «الاعتبار یقود الی الرشد؛ عبرت گرفتن، انسان را به سوی رشد می کشاند»(4).
تقویت قلوب
یکی دیگر از آثار، تقویت قلوب هنگام شداید و تنهایی هاست. خداوند متعال می فرماید: «وَکُلاًّ نَّقُصُّ عَلَیْکَ مِنْ أَنْبَآءِ الرُّسُلِ ما نُثَبِّتُ بِهِ فُؤَادَکَ...؛ ما از هر یک از سرگذشت های انبیا برای تو بازگو کردیم، تا به وسیله آن، قلبت را آرامش بخشیم».(هود/ 120).
علی کفشگر فرزقی
منبع: برگرفته از کتاب ضرورت غدیر، علی اصغر رضوانی.
پی نوشت:
1. شرح غرر الحکم، ج 5، ص 217
2. نهج البلاغه، نامه 31
3. همان: حکمت 208
4. شرح غرر الحکم، ج 1، ص 291