رهبری، خارچشم دشمن - روایتی از امام باقر علیه السلام
حمله به رهبری امت اسلامی یکی از ترفندها و نقشه های اصلی دشمنان دین است که از همان صدر اسلام در صدر توطئه های آنها قرار داشته است.
حمله به رهبری امت اسلامی یکی از ترفندها و نقشه های اصلی دشمنان دین است که از همان صدر اسلام در صدر توطئه های آنها قرار داشته است. در همین زمینه در قرآن می خوانیم: «منافقان از آن بیم دارند که آیه ای علیه آنها نازل شود و به آنها از اسرار درونشان خبر دهد. (ای پیامبر به آنها) بگو: استهزا و تمسخر کنید، خداوند آنچه را از آن بیم دارید آشکار می سازد. و اگر از آنها بپرسی، (در توجیه کارشان) می گویند: ما شوخی می کردیم و بازی. بگو: آیا خدا و آیات او و پیامبرش را مسخره می کنید؟ بگو: عذرخواهی دیگر سودی ندارید. شما پس از ایمان آوردن کافر شدید، اگر گروهی از شما را (به خاطر توبه) ببخشیم، گروه دیگری را عذاب خواهیم کرد، زیرا آنها مجرمند».(توبه، آیه 64 -66)
امام باقر علیه السلام در شأن نزول آیات فوق می فرماید: گروهی از منافقان در جلسه ای سرّی برای کشتن پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نقشه کشیدند که پس از برگشتن از جنگ تبوک در یکی از گردنه هابه صورت ناشناس کمین کنند؛ شتر حضرت را رَم دهند و حضرت را به قتل رسانند. خداوند پیامبرش را از این نقشه مطّلع ساخت و حضرت نیز دستور داد گروهی از مسلمانان مراقب باشند تا آنها را متفرق کنند. هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله به محل مورد نظر (گردنه) رسید، عمار مهار شتر حضرت را در دست داشت و حذیفه از پشت سر، آن را می راند. در این هنگام، منافقان با صورتهای پوشیده هجوم آوردند. پیامبر صلی الله علیه و آله به حذیفه فرمود: به صورت مرکبهای آنها بزن تا دور شوند و حذیفه نیز چنین کرد. هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله به سلامت از گردنه گذر کرد، به حذیفه فرمود: آنها را شناختی؟ گفت: خیر، هیچ کس را نشناختم. سپس رسول خدا صلی الله علیه و آله نام همه آنها را برشمرد. حذیفه گفت: اکنون که چنین است چرا گروهی را نمی فرستی آنها را به قتل رسانند؟ فرمود: «دوست ندارم عرب بگویند هنگامی که محمد بر یارانش پیروز شد به کشتن آنها پرداخت.»(مجمع البیان، ذیل آیات 64 و 65 و 66 سوره بقره)
علی کفشگر فرزقی
منبع:امام باقر علیه السلام روشنگر معنای آیات قرآن