0

شهر سوق

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

شهر سوق

شهر سوق

 

شهر سوق شهرسوق مركز دهستان طيبي گرمسيري جنوبي از بخش مركزي شهرستان كهگيلويه در30  درجه ، 51 دقيقه و 44 ثانيه عرض شمالي و50 درجه ، 27 دقيقه و20 ثانيه طول شرقي ازنصف النهار گرينويچ واقع گرديده است .
شهر سوق سوق از طرف شرق به شهر دهدشت مركز شهرستان كهگيلويه، از شمال به شهر لنده، از جنوب به روستاهاي بلوط بنگان و چنگلوا منتهي مي شود. 

شهر سوقميزان جمعيت شهر سوق  بر اساس آخرين آمار 1383 بالغ بر 7900 نفر مي باشد، از تعداد 7900 نفر بالغ بر 3188 نفر زن و 3292 نفر مرد هستند.

شهر سوقسوق از نقطه نظر طبيعي از طرف شمال محدود به كوه كم ارتفاعي كه ارتفاع متوسط آن 977 متر از سطح دريا مي باشد و از طرف ديگر جهت جغرافيايي به نواحي تپه ماهوري و نيمه صحرايي محدودمي شود. اين شهر داراي آب و هواي گرم و نيمه خشك مي باشد.
شهر سوق

شهر سوقمتوسط بارندگي در اين شهر در سال حدوداً 450 تا 600 ميليمتر مي باشد و مقدار ريزش باران در فصل زمستان بيش ازسايرفصول است . اين شهر پوشش گياهي ضعيفي دارد كه يكي ازدلايل اين امر چراي بيش از حد دام مي باشد . گذشته از اينكه منطقه سوق استعداد خوبي براي كاشت درختان گرمسيري داراست اما با مشكل كمبود آب مواجه است . آب و هواي شهر سوق در تابستانها گرم و خشك و در زمستان سرد خشك است، دراي چهار فصل بهار،تابستان، پائيز و زمستان است. حداقل دما در زمستان در اين شهر تا 5 در جه بالاي صفر مي رسد و در تابستان دماي هوا تا 45 درجه بالاي صفر مي رسد.ميزان بارندگي در سال به 500 ميليمتر مي رسد.

 

شهر سوقچون اين شهر از قديم در مسيركاروان ها قرار داشت و به نوعي محل  داد و ستد بود به نام سوق يعني بازار معروف گرديد .

شهر سوقاين شهر با 8000 نفر جمعيت از نظر تعداد درصد تحصيل كرده و سطح سواد و فرهنگ دراستان داراي مقام بسيار والا و شامخي  مي باشد.

شهر سوق سوق شهر جواني است كه از قدمت آن تقريباً بيش از يك دهه مي گذرد و در گذشته نه چندان دور روستايي بوده كه سادات محترم رضا توفيق آن در كومه هايي قديمي و با نهايت نداري و قناعت زندگي مي كردند و در طول 40-30 سال گذشته مهاجرتهاي زيادي از سطح روستاهاي اطراف به شهر سوق صورت گرفته و با سكونت ايل بزرگ طيبي كم كم بافت شهري به خود گرفت ، مردم سوق افرادي با صداقت ، وفادار به انقلاب و داراي استعدادهاي درخشان علمي و هنري مي باشند و سوق از لحاظ مذهبي و هم از لحاظ علمي و هم از لحاظ هنري و هم از لحاظ سياسي قلب استان و قطب بزرگ آن مي باشد ، و امّا بايد اذعان داشت كه با توجه به پتانسيل هاي موجود در گذشته ، سوق مورد بي مهري هاي زيادي قرار گرفته است .  

شهر سوق شغل بيشتر مردم شهر سوق دامداري و كشاورزي مي باشد و تعداد زيادي از مردم اين شهر هم از راه خدمات اداري ( كارمندي ) امرار و معاش مي كنند.

شهر سوق همهً مردم شهر سوق مسلمان و شيعه هستند مليت ايراني دارند و به لهجه محلي لري صحبت مي كنند. اين شهر ازطوايف و ايلات بسيار زيادي تشكيل شده است از جمله: سادات رضاتوفيق و ايل بزرگ طيبي – كه ايل طيبي به تيره ها و طوايف بزرگ و كوچكي تقسيم مي شود كه از روستاهاي همجوار و شهرهاي دور و نزديك به شهر مهاجرت كرده اند.

شهر سوق از جمله مكانهاي گردشگري شهر سوق مي توان به آبشار طوف خيمه در 10 كيلومتري شهر سوق اشاره كرد كه ارتفاع اين آبشار نزديك به 50 متر است كه اطراف آن را درختان بلوط كنار و گل و سبزه زار احاطه كرده است كه هر ساله گردشگران زيادي را به اين منطقه جذب مي نمايد . ازجمله ديگر مكانهاي ديدني و توريستي شهر سوق حوالي سد مارون واقع در 10 كيلومتري شهر سوق مي باشد كه در فصل بهار داراي جاذبه هاي خاصي است. كوه دژكوه زادگاه مرحوم استاد حسين پناهي نيز يكي ديگر از مكانهاي گردشگري شهر سوق است كه فاصله آن تا شهر سوق 15 كيلومتر ميباشد. اين كوه از نماهاي مختلف شكلهاي مختلفي داشته و پوشيده از درختان زيادي از جمله بلوط، كنار و غيره ميباشد. اين كوه داراي چشمه و آبشارهاي هميشه جاري و مناطق سرسبز و بكر مي باشد.

شهر سوق از جمله مكانهاي زيارتي شهر سوق مي توان به امامزاده شاهزاده يوسف در مركز شهر  و امام زاده ناصرالدين محمد واقع در كوه دژكوه اشاره كرد.

شهر سوق شهر سوق چون از قديم در مسير كاروانهايي كه از بهبهان به قصد دهدشت و ياسوج در حركت بودند قرار داشت و از آنجايي كه اين كاروانها در اين مكان براي استراحت اتراق مي كردند و به داد و ستد و خريد و فروش اجناس خود مي پرداختند اين مكان را سوق يا بازار ناميدند و بعدها در اين مكان شهري به نام سوق بوجود آمد كه داراي قدمت تاريخي نيز مي باشد.

شهر سوق شهر سوق شهر هنر پروري است، هنرمندان اين شهر هر ساله در جشنواره هاي مختلف هنري كسب مقام مي نمايند كه اين خود حاكي از ذوق هنري بالاي مردم اين شهر است. از جمله هنرمندان بزرگ و معروف اين شهر ميتوان به مرحوم استاد حسين پناهي اشاره نمود كه سالها در عرصه هاي مختلف هنري فعاليت مي نمود. از بزرگترين آثار استاد پناهي مي توان به كتابهاي شعر من و نازي، بي  بي يون، خروسها و ساعتها، دو مرغابي در مه ( داستان ) و در زمينه تئاتر و تلوزيون و سينما به آثار دو مرغابي در مه، دزدان مادربزرگ، مهاجران، سايه خيال، سريال امام علي (ع)، سريال بي بي يون، سريال روزي روزگاري و... اشاره كرد.مرحوم پناهي در سال هزار و سيصد و هشتاد و سه در سن 41 سالگي بر اثر سكته قلبي جان به جان آفرين تسليم نمودند و پيكر آن مرحوم در گلزار شهداي شهر سوق به خاك سپرده شد.

یک شنبه 5 مرداد 1399  6:01 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها