0

شهرستان سنقرو کلیایی

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

شهرستان سنقرو کلیایی

سنقر در85 كيلومتري شمال شرقي استان كرمانشاه واقع است و داراي 2330 كيلومترمربع وسعت  و حدود000/120  نفر جمعيت  شامل شهر و دو بخش مركزي و كليايي با تعداد216 پارچه روستاي ساكن  است.

ارتفــاع  شهرستــــان از سطح دريــا 1700  متر است  و بلندترين  نقطه استـان  كرمانشــــاه  محسوب مي گردد . اين شهرستان  داراي  موقعيتي  كوهستاني  و آب و هواي معتدل  كوهستاني است  و از چهار طرف بين كوهستانهاي  رشته كوه  زاگرس  محصور گرديده و از شمال  به شهرستان  قروه  از استان  كردستان ،  از جنوب  به شهرستان  صحنه ،  از شرق  به شهرستان  اسدآباد  از استان همدان  و از غرب  به شهرستان كامياران  از استان كردستان  محدود است  . شهرستان  سنقر  از نواحي  جالب  توجه  و زيباي استان  بشمار مي رود  و در  جلگـه  همــــوار  و زيبايي قــرار گرفتــــه  و قلّـــه هاي كوههـــــــاي آن  تا اواخر  تـــابستان  از برف  زمستـــاني  مي درخشد.

شهرستان سنقرو کلیایی

 تاريخ سنقروكليايي

 شهرستان سنقر  داراي قدمت  تاريخي  است و بسياري  از روستاهاي  آن با توجه به  اسامي آنها  مربوط به  دوره مادها  و داراي  قدمت  چند هزار ساله  است  و شهر سنقر  نيز قبلا“  قريه بوده  كه بعد از حمله مغول  و ويراني  دينور  رو به آباداني  رفته است .

در زمان صفويه شهرستان اسدآباد كه آن زمان چاردولي نام داشت وتعدادي ديگرازمناطق جزء  شهرستان سنقروكليايي بود واين شهرستان بعنوان مركزبخشي ازحاكميت مطرح بودو بر اساس آنچه درتاريخ نامه ها ودايره المعارف ها آمده است اين شهرستان مكاني براي تأمين نيروجهت حكومت  بود  و در رابطه  با تأمين  نيرو  براي مقابله با تجاوزبيگانگان سهم قابل توجه داشته است .

جاذبه هاي تاريخي : در اين شهرستان  آثار تاريخي  متعددي وجود دارد  كه مهمترين  آنها  بقعه مالك  است . مالك  از سرداران  سلاجقه  مربوط به حدود 600 سال  پيش  است  كه بقعه موجود  با معماري عصر  سلجوقيان  به صورت  يك هشت  ضلعي  با كتيبه  آجري  در  محدوده شهر  ساخته  شده است  .

جاذبه هاي طبيعي :  در اين شهرستان  جاذبه هاي طبيعي  متعددي  وجود دارد  كه بعنوان  مراكز تفريح  و تفرّج  از قابليت هاي بسيار  بالايي  برخــوردار هستند و به چند  مــــورد  از اين  جـــاذبه ها بطور مختصر  اشاره ميشود

كوه سهيل

ارتفاعات بدر و پريشان       

 ارتفاعات  بدرو پريشان  با 3600 متر ارتفاع  و ارتفاعات  دالاخاني  و قله  سهيل  با 3850  متر ارتفاع  كه از جمله  ارتفاعات  مهم كشوري  در ارتباط با  كوه نوردي  بشمار  مي روند ، كوههاي  مذكور  داراي  پناهگاه  هستند .

سراب ها:

سراب هاي  متعددي  در اين  شهرستان  وجود دارد  كه داراي چشم اندازهاي زيبايي هستند  :

سراب  گزنهله-  با  دبي  643 ليتر  آب در ثانيه  ( در مهرماه  67 ليتر در ثانيه  و در فروردين ماه  4311 ليتر   در ثانيه )  كه در ورودي و جنوب شهر  واقـــع  و داراي  مناظر  بسيار زيبا  است  و منشاء  آن آب  هـــاي   فرو رو  كوهستان  دالاخاني است .

سراب گلويج -  بادبي  85 ليتر  در ثانيه  ( مهرماه 16  ليتر  و فروردين ماه  با 340 ليتر  در ثانيه  ) سراب  چرمله با دبي  18 ليتر  در ثانيه  ( مهرماه  1 ليتر و فروردين ماه  با 53 ليتر در ثانيه ) 

سه شنبه 31 تیر 1399  8:29 PM
تشکرات از این پست
hosinsaeidi
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

پاسخ به:شهرستان سنقرو کلیایی

بیاد سنقر(شعر از مرحوم امیری سنقری )

خوشا شب های تابستان سنقر

 خوشا سرسبزی بستان سنقر

 ز باد صبحگاهان میزند موج

 حریر سبزه در دامان سنقر

 طراوت خیزد از شرق و شمالش

 وزد چون باد عطر افشان سنقر

 زلال جویبارش در لطافت

 صفای روح فرزندان سنقر

 جنوب و مغربش از فرط نزهت

 قلوب خلق با ایمان سنقر

 به گوش آید نوایی آسمانی

 سحرگاه از نی چوپان سنقر

 هوا دلکش ، چمن خرم ، زمین سبز

 لآلی بارد از باران سنقر

 خوشا فصل بهار دلنشینش

 که روح افزاست کوهستان سنقر

 پدید آورده صدها نقش زیبا

 فلک در موزه الوان سنقر

 شقایق در کنار کشتزاران

 خوشآ مد گوست بر مهمان سنقر

 بهار عارفان گردد پدیدار

 به ماه مهر و در آبان سنقر

 تعالی الله که در دست آفرینش

 سخاوت کرده در امکان سنقر

 ولی آوخ که گردیدست بی نور

 در این عصر و زمان عنوان سنقر

 خداوندا دری بگشا ز رحمت

 به روی آرزومندان سنقر

 وگرنه نیست بهر ما ضعیفان

 فراغت جز به گورستان سنقر

پاسخ به:شهرستان سنقرو کلیایی

سه شنبه 31 تیر 1399  8:54 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
دسترسی سریع به انجمن ها