گروه اجتماعی: قدمت مقبره بركشلو «امامزادگان محمد وابراهيم (ع)» مربوط به دوره زنديه يا اوايل دوره قاجاريه میرسد كه به احتمال زياد به جای مقبره قديمیتری ساخته شده است.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه آذربايجانغربی، امامزاده بركشلو «امامزادگان محمد وابراهيم(ع)» در ۱۳ كيلومتری اروميه در روستای امامزاده مدفن دو برادر از امام زادگان به نامهای ابراهيم و محمد كه بنا به قولی چهار پشت آنها به حضرت زين العابدين(ع) میرسد قرار دارد و نيز به قول برخی از معمرين مقابری كه در اين روستا وجود دارد به يكی از اولاد حضرت موسی بنجعفر(ع) منسوب میباشند.
قدمت اين مقبره مربوط به دوره زنديه يا اوايل قاجاريه می رسد كه به احتمال زياد به جای مقبره قديمیتری ساخته شده است اين مقبره دارای فرم مستطيل با يک گنبد مركزی كه مانند چهار طاقیهای دوره ساسانی دارای چهار جزر قوسدار است و به وسيله گوشوارههايی اتاق مربع را به هشت ضلع تبديل نمودهاند كه در محل تقسيم مربع به هشت ضلع دارای رسمی بندیهای زيبای آجری هستند.
نمای داخلی مقبره از نظر تقسيمبندی و تركيبات معماری چشمگير و خوش تناسب میباشد و آزاره داخلی تا ارتفاع يک و نيم متری با كاشیهای جديد آبی رنگ پوشش داده شده به طوری كه میگويند اين كاشیها به جای كاشیهای هفت رنگ قديمی نصب شده است.
رواق و گنبد و ايوان اين امامزاده بدست مرحوم حبيبالله بيگلربيگی پايان يافته و بعدها نيز مرحوم حاجی غفارافشار به تكميل بعضی از نواقصات آن همت گماشت و پاشاخان اردوبادی (آزادی) درب اين امامزاده شريف را به هزينه شخصی خود تهيه نمود. يک غلام گردشی در اطراف جزرهای مذكور با گنبدهای كوچك كه دارای آجركاری لوزی شكل هستند سالن را دور می زند.
جبهه خارجی نيز در بخش شرقی دارای دو نيم ستون تزئينی مانند مسجد مناره اروميه میباشد كه فواصل بين آجرهای آن با خشتهای سبز رنگ بصورت پيچ تزئين شده است قدمت تاريخی اين مقبره از دوره زنديه يا اوايل دوره قاجاريه است.
رواق و گنبد ايوان در سال ۱۳۳۵ هجری قمری، به اهتمام شخصی به نام حبيبالله بيگلر بيگی بنا شده و بعد ها نيز مرحوم حاج غفار افشار، به تكميل بعضی از نواقص آن همت گماشته است.
اين مقبره به شكل مستطيل با يك گنبد مركزی؛ مانند چهار طاقی دوره ساسانی و چهار جرز قوسدار دارد و به وسيله گوشواره هايی طاق آن به هشت ضلع تقسيم شده است.
درهر ضلع از مقبره يک ورودی با قوس جناقی ديده می شود و در طرفين آن پنجره هايی با قوس هلالی وجود دارد مصالح به كار رفته در بنای مقبره از سنگ آزاره تا يك متر و آجر است نمای خارجی آن طاق نما و آجر كاری زيبايی دارد.
مقبره دارای ضريح زيبا و آب طلا كاری شده است نمای داخلی مقبره نيز از نظر تقسيم بندی و تركيبات معماری چشم گير و خوش تناسب است اين مقبره مدفن امامزادگان محمد و ابراهيم از نوادگان امام موسی كاظم(ع) است و در روستای بركشلو در ۱۰ كيلومتری شرق شهرستان اروميه قرار دارد، امامزاده بركشلو از بزرگترين و مهمترين زيارتگاههای مردم استان محسوب میشود و بنای آن مربوط به دوره زنديه و اوايل قاجار است.
اين مقبره به شكل مستطيل با يك گنبد مركزی مانند چهار طاقیهای دوره ساسانی است و چهار جرز قوسدار دارد و به وسيله گوشوارههايی طاق آن به هشت ضلع تقسيم شده است و در هر ضلع از مقبره يك ورودی با قوس جناقی ديده میشود و در طرفين آن پنجرههايی با قوس هلالی وجود دارد.
مصالح به كار رفته در بنای مقبره از سنگ و آجر است و نمای خارجی آن طاقنما و آجركاری زيبايی دارد، مقبره دارای ضريح زيبا و آب طلاكاری شده است و نمای داخلی مقبره نيز از نظر تقسيمبندی و تركيبات معماری چشمگير و خوش تناسب است.