آیا دوست دارید که تنها چند روز به یک کشور خارجی سفر کنید و در همین مدت کوتاه با بخش زیاد یا حتی همه مردم آن کشور آشنا شوید؟ شاید بگویید چنین چیزی امکان ندارد و در عرض چند روز نمی توانید کل یک کشور را بگردید و با مردم محلی اش هم صحبت شوید. اما باید بدانید که در گوشه و کنار دنیا کشورهایی وجود دارند که کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت به شمار می روند. با مراجعه به فهرست کشورهای عضو سازمان ملل متحد متوجه می شویم که این کشورها کمترین جمعیت جهان را دارند و کل جمعیت آن ها در حد یک شهر یا حتی یک محله است! با الی گشت همراه باشید تا با این کشورها آشنا شویم.
۱- واتیکان | Vatican
واتیکان، محل اقامت پاپ، رهبر کاتولیک های جهان و مرکز کلیسای کاتولیک است و در واقع یک کشور مستقل به حساب می آید. واتیکان درست در دل شهر رم ایتالیا قرار گرفته و به این ترتیب کشوری کوچک در یک کشور دیگر به حساب می آید! جمعیت این کشور حدود ۴۵۱ نفر است و به این ترتیب در صدر لیست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت قرار می گیرد. شهر-کشور واتیکان کوچک ترین کشوری است که در سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می شود و این کشور با قوانین و مقررات خاص خود اداره می شود. جالب است بدانید که جمعیت واتیکان در طول روز به ویژه در ایام پرگردشگر به دلیل ورود توریست ها سه یا چهاربرابر می شود! از جمله دیدنی های این کشور کوچک می توان به میدان سنت پیتر، کلیسای سیستین و کلیسای سن پیر اشاره کرد.
۲- تووالو | Tuvalu
کشور تووالو کشوری جزیره ای در اقیانوس آرام است که با حدود ده هزار نفر جمعیت دومین کشور در فهرست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت قرار می گیرد. این جزیره بین هاوایی و استرالیا قرار گرفته و همین موضوع باعث شده تا مسافران زیادی برای تفریح و استراحت این کشور کوچک را انتخاب کنند. این کشور کوچک در سال ۲۰۰۰ به عضویت سازمان ملل متحد درآمد و به عنوان یکی از کوچک ترین کشورهای جهان شناخته می شود. این کشور جزیره ای آداب و رسوم و حتی ورزش های خاص خود را هم دارد و ورزشی ملی و سنتی به نام کیلی کیتی در این کشور وجود دارد که شبیه به کریکت است. تووالو مستعمره انگلستان بوده و هنوز هم تحت سلطه ملکه انگلیس، الیزابت دوم قرار دارد و پرچم انگلیس همچنان در سمت چپ پرچم رسمی این کشور به چشم می خورد.
۳- نائورو | Nauru
لیست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت بدون نام بردن از کشور جزیره ای و دوردست نائورو تکمیل نمی شود. این کشور در اقیانوس آرام جنوبی قرار گرفته و یکی از دورافتاده ترین کشورهای دنیا محسوب می شود. جالب است بدانید که در جریان جنگ جهانی دوم این کشور جزیره ای دورافتاده هم از آسیب در امان نبود و توسط ژاپنی ها بمباران شد و خسارت های قابل توجهی به این کشور وارد شد. جدیدا مردم این کشور به خاطر اضافه وزن بالایشان هم شهرت پیدا کرده اند و لقب چاق ترین کشور جهان را به خود اختصاص داده اند. این کشور شرکت هواپیمایی رسمی خود را دارد که نائورو ایرلاینز نامیده می شود و هواپیماهای این ایرلاین از تنها فرودگاه کشور به مقاصدی مثل بریزبن استرالیا پرواز انجام می دهند. نائورو کوچکترین جمهوری مستقل جهان هم محسوب می شود! توریست ها برای بازدید از این کشور کوچک لازم است از چند هفته قبل هماهنگی های لازم را انجام بدهند.
۴- پالائو | Palau
مورد بعدی در لیست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت باز هم یک کشور جزیره ای است که باز هم در اقیانوس آرام قرار گرفته است. این کشور کوچک در شرق کشور فیلیپین قرار گرفته و با توکیو ۳۲۰۰ کیلومتر فاصله دارد. جمعیت پالائو کمی بیش از بیست و یک هزار نفر است که در بیش از ۳۴۰ جزیره کوچک و بزرگ زندگی می کنند. به عبارتی دیگر اگر جمعیت این کشور را به طور مساوی بین جزایر تقسیم کنید در هر جزیره تنها ۶۲ نفر زندگی می کنند! با این حال، در عمل این گونه نیست و برخی از جزایر سکنه کمی دارند یا حتی بدون سکنه هستند. کشور پالائو مقصد محبوبی برای گردشگران ماجراجو به حساب می آید و ساختمان ها و بناهای تاریخی باشکوهی در نقاط مختلف این کشور وجود دارند که بازدید از آن ها هم خالی از لطف نیست.
۵- سن مارینو | San Marino
خب، سرانجام از جزایر دورافتاده خلاص می شویم و به کشوری می رسیم که کاملا توسط کشوری دیگر احاطه شده است. کشور سن مارینو در جنوب اروپا و در شبه جزیره ایتالیا قرار گرفته و از بسیاری جهات حائز اهمیت است. این کشور علاوه بر این که یکی از کوچک ترین کشورهای جهان است، اولین کشور دنیا با حکومت جمهوری هم به حساب می آید. قانون اساسی سن مارینو در سال ۱۶۰۰ تدوین شده و قدیمی ترین قانون اساسی ملی در جهان است که هنوز هم اجرا می شود. در جریان جنگ جهانی اول و زمانی که ایتالیا به کشورهای اتریش و مجارستان اعلام جنگ کرد سن مارینو بی طرفی خود را حفظ کرد. همین موضوع باعث ایجاد اختلاف هایی بین ایتالیا و سن مارینو شد و بسیاری معتقد بودند که این کشور کوچک پناهگاه جاسوسان اتریشی شده است.
۶- موناکو | Monaco
هیچ کس دقیق نمی داند که آیا کشور کم جمعیت و کوچک موناکو پادشاهی است یا جمهوری است. با این حال این کشور یا جمعیتی بیش از سی و هفت هزار نفر یک شبه جزیره-کشور مستقل است که در دریای مدیترانه و نزدیکی سواحل جنوب فرانسه واقع شده است. جالب است بدانید که مساحت این کشور حدود ۲ کیلومتر مربع است و به این ترتیب یکی از پرتراک ترین جمعیت های دنیا را دارد. مردم موناکو به زبان فرانسوی صحبت می کنند و واحد پول رسمی این کشور هم یورو است. این کشور هیچ مالیاتی از مردمش دریافت نمی کند و به دلیل قوانین آزاد مالیاتی بهشتی برای توریست ها و ثروتمندان سرتاسر دنیا محسوب می شود.
۷- لیختن اشتاین | Liechtenstein
لیختن اشتاین یکی از دو کشوری در جهان (در کنار ازبکستان) است که توسط دو کشور سوئیس و اتریش احاطه شده است. این کشور هم مثل موناکو در قاره اروپا قرار گرفته و یکی از کشورهای ثروتمند و مرفه جهان به شمار می رود. پایتخت شاهزاده نشین لیختن اشتاین شهر فادوتس و بزرگ ترین شهر این کشور، شهر شان با پنج هزار نفر جمعیت است. لیختن اشتاین یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد است و با سودآوری بالایی که از صنایعی مثل گردشگری، بانکداری و تولیدات مختلف دارد یکی از بهترین و بالاترین سطوح زندگی در دنیا را به خود اختصاص داده است.
۸- جزایر مارشال | Marshall Islands
جمهوری جزایر مارشال کشوری مستقل در اقیانوس آرام است که از بیش از ۱۰۰۰ جزیره تشکیل شده است. البته اکثر این جزایر خالی از سکنه هستند و جمعیت این کشور در چند جزیره متمرکز شده است. کشور مارشال یکی از کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت است و نزدیک به خط استوا در اقیانوس آرام قرار گرفته است. این کشور به عنوان کشوری مستقل عضو سازمان ملل متحد است و جمعیت آن بیش از پنجاه و سه هزار نفر است که از این تعداد، ۲۸۰۰۰ نفر در جزیره ماجورو، پایتخت این کشور زندگی می کنند.
۹- سنت کیت و نویس | Saint Kitts and Nevis
آخرین مورد در فهرست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت که معرفی می کنیم کشور سنت کیت و نویس است. این کشور با اسم عجیب و طولانی که دارد کشوری جزیره ای در دریای کارائیب است و تا سال ۱۹۸۶ سنت کریستوفر و نویس نامیده می شد! یکی از کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت از قرن ۱۷ جزء مستعمرات انگلیس بود اما در سال ۱۹۸۳ اعلام استقلال کرد. هرچند هنوز هم ملکه الیزابت دوم انگلیس در صدر این حکومت قرار دارد و نقش فرمایشی خود را حفظ کرده است.