بسیار از افراد بدون آگاهی وارد رابطههای اشتباه میشوند و در نهایت با انگیزههای اشتباه برای ازدواج اقدام به انجام آن میکنند. اگر شما نیز بدنبال آن هستید تا با این انگیزه ها آشنا شوید، خواندن ادامه این پست را از دست ندهید.
۱. فشار اطرافیان برای ازدواج
اگر ازدواج کردهاید و یا در آستانه ازدواج قرار دارید، به احتمال زیاد اینگونه جملات را شنیده یا خواهید شنید: "تو باید با جنس مخالف خود ارتباط برقرار کنی یا ازدواج کنی؛ در غیر اینصورت تو از لحاظ جنسی مشکل داری و باید به پزشک مراجعه کنی!" این گونه جملات و فشارهای نابجا احتمالا شما را به سمت یک ازدواج ناموفق سوق خواهد داد. شما باید در یک آمادگی نسبی فکری و موقعیتی تصمیم به ازدواج بگیرید. از قرار دادن دیگران تحت اینگونه فشارها پرهیز کنید.
۲. رهایی از تنهایی و افسردگی
تصور مرتفع شدن مشکلات، خاصه افرادی است که تنها به خاطر اینکه تنها هستند و از تنهایی هراس دارند تن به ازدواج میدهند. در این شرایط فرد قادر به انتخاب صحیح نخواهد بود و به احتمال زیاد دچار اشتباه خواهد شد. اینگونه افراد بعد از ازدواج هم ناامید و تنها باقی خواهند ماند. برخی از افراد تا آن حدی از امید و عاطفه خالیاند که حتی به یک ازدواج موفق نیز بدبین هستند. اگر در این شرایط هستید کمی درنگ کنید.
۳. داستن انگیزههای جنسی
تامین نیاز جنسی یکی از انگیزههای ازدواج است ولی باید دقت داشت که همه چیز نیست. کم نیستند افرادی که جز به روابط جنسی در ازدواج به چیز دیگری نمیاندیشند. این افراد به اهمیت داشتن رابطه عاطفی و صمیمانه آگاه نیستند و تنها به یک همخوابه میاندیشند. پس به این نکته به هنگام انتخاب شریک زندگی توجه داشته باشید.
۴. فرار از مشکلات و واقعیات زندگی شخصی
بسیاری از افراد برای اینکه راهی برای فرار از مشکلات و واقعیات زندگی خود پیدا کنند ازدواج میکنند؛ در حالیکه علت ازدواج آنها به خاطر اینکه شخص مناسبی برای زندگی مشترک یافتهاند نیست. اینگونه افراد شور و اشتیاقی برای زندگی ندارند و هدف مشخصی را در زندگی دنبال نمیکنند. این گونه افراد تصور میکنند با ورود فرد دیگری به زندگیشان، آن کسالتها و سکونهایی که خود نتوانستهاند آنرا رفع کنند برطرف خواهد شد. آیا این دیدگاه میتواند درست باشد؟
۵. فرار از رشد و بالندگی
آیا تا به حال افرادی که از زیر بار زندگی فرار میکنند و توان پذیرش مسئولیت را ندارند دیدهاید؟ این گونه افراد معمولا از لحاظ عاطفی نیز به شریک زندگی خود وابسته میشوند و مشکلات خود و شریک زندگیشان را دوچندان میکنند. این انگیزه اشتباه برای ازدواج معمولا در موارد زیر نمود میکنند:
- ازدواج هایی که اختلاف سنی فاحشی میان دو فرد وجود دارد.
- در ازدواجهایی که اختلاف فاحشی در قدرت مالی و یا موفقیت شغلی دو فرد وجود دارد.
- ازدواجهایی که مغایرت محسوسی در سبک زندگی دو فرد وجود دارد.
۶. احساس گناه در ازدواج
اقدام به ازدواج با این دیدگاه که چون شما با فرد رابطه دراز مدت داشتهاید و بعد از ترک او نمیدانید از نظر روحی چه بر سر او خواهد آمد دیدگاهی است که قریب به یقن به شکست منتهی میشود. ممکن است شما احساس گناه کنید که آنطور که باید و شاید نتوانستهاید لطفهایی که وی به شما داشته است را جبران کنید و با این دیدگاه به ازدواج راضی شوید. پس مراقب این رابطهها و تصمیمها باشید. چرا که این ازدواجها ثمری جز ناکامی و نابودی نخواهند داشت.
۷. پر کردن خلاء احساسی و معنوی
هر قدر هم شریک زندگی شما سرشار از دوست داشتن باشد، قادر به پر کردن حس پوچی و بیارزشی شما نخواهند بود. پس این مشکل را قبل از تصمیم به ازدواج در وجود خود حل کنید.
۸. پذیرش اجتماعی
ازدواج به افراد هویت اجتماعی مطلوبتری میدهد. بنابراین انگیزه ازدواج برای خیلیها کسب هویت و تایید اجتماعی است. حتی استخدام شدن و بهرهمندی از برخی امکانات هم ممکن است باعث عجله در ازدواج و تشکیل زندگی با انگیزههای غلط شود.
۹. تامین مخارج زندگی
این ازدواجها در زنان بیشتر به چشم میخورد که به منظور تامین نیازهایشان با مرد ثروتمندی تن به ازدواج میدهند. ازدواج هایی که مدتی بعد، وقتی نیازها و ضرورت های مالی برطرف شد با احساس پشیمانی همراه میشود. جای خالی عشق و وابستگیهای عاطفی در این ازدواجها، آنها را به طلاق سوق میدهد.
۱۰. اعتماد به نفس پایین
برخی افراد با نخستین فردی که به آنان پیشنهاد ازدواج میدهد میپذیرند و ازدواج میکنند. اینگونه افراد به خاطر اعتماد به نفس پایینشان فکر میکنند قابل دوست داشته شدن نیستند و به همین دلیل، فرصت را مغتنم میشمارند و به اولین پیشنهاد ازدواجشان پاسخ مثبت میدهند. آنها از ترس آنکه نکند فرد دیگری آنان را نپسندد و شاید این آخرین فرصتی باشد که در زندگی برایشان ایجاد گشته، شتابزده تن به ازدواج میدهند.