تا شهداا به نقل از تسنیم؛ آرامستان تاریخی تخت فولاد محل دفن بسیاری از علما و دانشمندان ایرانی است، در نزدیکی آرامستان تخت فولاد گلستان شهدا قرار دارد. این گلستان آرامگاه شهدای والامقامی همچون شهیدان حسین خرازی، احمد کاظمی، محمود شهبازی، اکبر آقابابایی، غلامرضا یزدانی، عبدالله میثمی، عطاءالله اشرفی اصفهانی و بسیاری دیگر از شهدای دفاع مقدس، مدافع حرم و مدافع وطن است. این آرامگاه در 8 بهمن 1328 و با دفن سید ابوالحسن شمسآبادی شکل گرفت.
در این گزارش شهید علی نیلچیان از شهدای تاثیرگذار دفاع مقدس را معرفی خواهیم کرد. شهید علی نیلچیان فرزند هادی در تاریخ 11 اردیبهشت 1327 شمسی در خانوادهای مذهبی در شهر اصفهان متولد شد. پس از اخذ دیپلم در رشته مهندسی معدن دانشگاه تهران پذیرفته شد و موفق به اخذ مدرک مهندس معدن گردید. وی از دوران دانشجویی با فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی آشنا شد و بعد به خدمت وظیفه عمومی رفت و در سال 1357 شمسی با خانم فاطمه سهیلیپور ازدواج کرد که حاصل آن یک فرزند پسر به نام محمد و یک فرزند دختر به نام زینب شد.
وی عاشق کشور خود بود و زندگی را با سادگی آغاز کرد و معتقد بود نباید بین آدمها فرق گذاشت. علی در معدن کار میکرد و همواره مراقب حال کارگرها بود و گاهی اتفاق میافتاد که ماشین حمل کارگرها نمیآمد و بنابراین خود تک تک آنها را به منزلشان میرساند و حاضر نبود کارگرها در ناراحتی به سر برند و روز تعطیل و غیر تعطیل برایش مهم نبود. در هر زمان اگر کسی کاری داشت آن را انجام میداد.
ویژگیهای اخلاقی شهید نیلچیان
یکی از همرزمانش میگوید: «همیشه میگفت جهاد اکبر از جهاد اصغر واجبتره؛ از اسم هاشون هم معلومه! اول باید این القاب دکتر و مهندسها رو از خودمون دور کنیم، بعد کلاش دست بگیریم و ضامنش را آزاد کنیم. اول باید من را بکشیم، بعد میتونیم به فکر شکست دشمن توی جبهه جنگ باشیم.»
علی در حوادث انقلاب اسلامی از عناصر فعال بود و در حادثه 17 شهریور تهران به همراهی همسرش شرکت داشت و به مجروحان کمک میکرد. وی در راهپیمائیها و تظاهرات و ساخت کوکتل مولوتف و آموزش اسلحه به جوانان انقلابی شرکت داشت. با پیروزی انقلاب اسلامی به سر کار خود بازگشت؛ ولی با غائله جداییطلبی گروهکهای کمونیستی در کردستان به این منطقه رفت و چند ماهی خدمت کرد.
با شروع جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه ایران به جبهههای جنوب آمد و در جبهه دارخوین مشغول خدمت شد. وی در عملیات ثامنالائمه و آزادسازی حصر آبادان و عملیات طریقالقدس و آزادسازی بستان حضور داشت و چندین بار زخمی شده بود. علی سرانجام در مرحله اول عملیات فتحالمبین در آزادسازی دشت عباس و عین خوش در حوالی جاده دهلران به دزفول در تاریخ 2 فروردین 1361 شمسی به شهادت رسید و پیکر پاکش به اصفهان منتقل و در گلستان شهدای اصفهان، قطعه بیتالمقدس 1، ردیف 9، شماره 22 به خاک سپرده شد.
زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) را الگوی زندگیاش قرار داد. بنابراین بر روی سنگ مزارش نوشته شد: «آنها که این دعوت علی (ع) را پس از قرنها ظلمت، از زبان علی گونه زمان خود شنیدند، باید به شط خون شنا کنند تا اسلام را از دست غاصبان برهانند و هر کس پیرو علی است این گونه باید باشد و تو ای علی! که در یتیمنوازی و میدان رزم، به مولای خود اقتدا نمودی، شهادت ارزانیات باد! آن کس که خدا را اراده کند، پس کوچ کند به سوی او».
فرازی از وصیتنامه
فرازی از وصیتنامه شهید نیلچیان: « در این سفر آخر بسیار خوشحال شدم که به حالت قبولی بیشتر مادرم روبهرو شدم. خون بنده از کدام خون شهدا رنگینتر است؟ از نظر بنده، اصلاً قابل مقایسه با هیچ کدام از رزمندگان نیستم. با توجه به محدود بودن وسایل حمل و نقل، جسد بنده را در محل اتمام حیات دنیایی دفن نمایید و در صورت تمایل در صورت رفتن به سوی خدا و پیدایی قسمتی یا همه جسد بنده مرا در قسمت شهدای گمنام تکیه شهدا به خاک بسپارید. به چند دلیل تصمیم گرفتم دوباره به جبهه بیایم. فکر کردم میتوانم به همان صورت ساده جنگی زندگی را از هر نظر بدون ریا ادامه دهم؛ ولی غرور داشت کمکم مرا فرا میگرفت. از این بابت هفتهها و روزهای اخیر هر چه از صدا و سیما در مورد جنگ میشنیدم با خود احساس غیر آدم بودن مینمودم.
به یاری خداوند متعال، هدف همه ما تحکیم بخشیدن به حاکمیت اسلامی و ثابت قدم بودن در این آرمان میباشد، به همین جهت حمایت از دولت اسلامی و روحانیت مبارز و همیشه در صحنه را فراموش نکنید».