«موزه مصر» که به عنوان بزرگترین مجموعه آثار باستانی فرعونی در جهان شناخته میشود، در قلب قاهره و در نزدیکی میدان تحریر واقع شده و عنوان برترین مکان نگهداری از مجموعه آثار باستانی مصر را با خود یدک میکشد.
در این موزه چیزی حدود 12 هزار اثر تاریخی نگهداری میشود که تنها نمونه کوچکی از این آثار در مجموعه به نمایش عموم گذاشته میشود، موزه مصر میزبان قطعات مهمی از تاریخ مصر باستان است و بزرگترین مجموعه از اشیاء عتیقه فرعونیان، مخصوصا پادشاه «توت عنخ آمون» را در خود جای داده است.
ساخت این موزه در سال 1835 در نزدیکی بوستان «ایزبکیا» صورت گرفت و در سال 1858 به دلیل کوچک بودن فضای ساختمان موزه برای نگهداری تمام اشیاء هنری ساختمان موزه به «بولاک» منتقل شد.
در این مجموعه اتاقی وجود دارد که 27 مومیایی سلطنتی از دوران فرعونی درون آن قرار گرفته و با دستور رئیس جمهور انور سادات در سال 1981 تعطیل شد. البته بازگشایی این مجموعه در سال 1985 با نمایش مختصری از سلطنت جدید پادشاهان و ملکهها انجام شد.
ساختمان قرمز رنگ این موزه که در میدان «تحریر» قاهره واقع شده است، از دو طبقه تشکیل میشود. در طبقه همکف این موزه، مجموعه گستردهای از رولهای پاپیروس و سکهها به نمایش گذاشته شده است؛ سکههای به نمایش گذاشته شده در این طبقه همگی از جنس طلا، نقره و برنز ساخته شدهاند و در میان آنها علاوه بر سکه مصری، سکههای یونانی، رومی و اسلامی دیده میشود که از ارزش بسیاری بالایی نیز برخوردار هستند.
در طبقه اول اما علاقهمندان و گردشگران شاهد آثار هنری از دو سلسله آخر مصر باستان شامل اشیایی از مقبره فرعون «توتموزیس سوم»، «توتموزیس چهارم»، «آمنوفیس دوم»، «حتشپسوت» و «ماهرین» و بسیاری از آثار هنری که از دوره پادشاهان به یادگار مانده است، هستند.
یکی دیگر از جاذبههای این موزه برای علاقهمندانی که از این مجموعه دیدن کردهاند، نمایش 9 مومیایی در «موزه مصر» بوده که یکی از آنها مومیایی ملکه «حتشپسوت» است. اما این موزه علاوه بر مجسمههای عظیمالجثه، مومیاییهای سلطنتی، رولهای پاپیروس و سکهها، میزبان جواهرات قیمتی و حتی اسباببازیهای هزاران سال قبل نیز بوده است. موزه مصر سالانه میزبان بازدیدکنندگان و گردشگران زیادی از سراسر جهان است.
منبع:
sca-egypt.org
britannica.com
انتهای پیام