طرز تهیه آش ترشی اراک؛ غذایی برای تمام فصول
آشی ترشی یا آش برگه از غذاهایی است که در اراک پخت میشود. آشی که برخلاف دیگر آشها که معمولا در فصلهای سرد سال طبخ میشود، میتوان آن را به دلیل محتویاتش در هوای گرم نیز آماده کرد.
ایرنا زندگی: آش برگه یا آش ترشی غذایی است که با توجه به ذائقه شما قابل تغییر است و میتوانید آن را از با کم و زیاد کردن چند مواد خیلی ترش، ملس، شیرین یا شور میل کنید.
آشی ترشی یا آش برگه از غذاهایی است که در اراک پخت میشود. آشی که برخلاف دیگر آشها که معمولا در فصلهای سرد سال طبخ میشود، میتوان آن را به دلیل محتویاتش در هوای گرم نیز آماده کرد.
مواد لازم:
- لوبیا چیتی پخته: ۱ پیمانه
- رشته آشی: ۲۵۰ گرم
- نخود پخته: ۱ پیمانه
- عدس پخته: ۱ پیمانه
- برگه زردآلو ترش: ۲ پیمانه
- سبزی آش: ۵۰۰ گرم
- شیره یا شکر: ۱/۲ پیمانه
- سرکه قرمز: ۱ پیمانه
- سیر سرخ شده: ۴ حبه
- پیاز: ۲ عدد
- چغندر: ۱ عدد
- نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. ابتدا در ظرف روغن ریخته و پیازهای خرد شده را در آن سرخ کنید.
۲. در مرحله بعد زردچوبه و فلفل و نمک را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید و بعد چغندرهای خردشده را به غذا اضافه کنید.
۳. یک لیتر آب به آن اضافه کرده تا چغندرها کاملا پخته شود.
۴. سبزیهای خرد شده را به آش اضافه کرده و آلوها یا برگ قیصی خیس خورده و شسته شده را به همراه رشته آش اضافه کرده و هم بزنید.
۵. حبوبات پخته شده و شیره انگور و همچنین سرکه را در مراحل آخر اضافه کرده و درب ظرف را بسته تا اینکه آش جا بیافتد.
۶. اگر در مراحل پخت آب اضافه نکنید آش خوش رنگتر خواهد شد.
۷. این آش را به ذائقه خود میتوانید ترشتر درست کنید یا آنکه به جای شیره و سرکه که طعم آن را ملس میکند، کشک بزنید.