آشنایی با گاورنر در آسانسورها-قسمت دوم
امروزه در بسیاری از ساختمانهایی که دارای چند طبقه مجزا میباشند استفاده از سیستم آسانسور برای جابجایی در بین طبقات امری ضروری و البته واجب میباشد. این سیستمها که از قطعات و بخشهای متفاوت زیادی تشکیل شدهاند در طول سالیان گذشته پیشرفتهای زیادی را داشتهاند و این تغییرات سبب شده تا تکامل پیدا کنند و عملکرد بهتری را از خودشان نشان دهند.
با توجه به تغییرات و همچنین وجود پیچیدگیهایی که در این نوع سیستمها مشاهده میشود نیاز است تا به شکلی دورهای خدماتی مانند سرویس و نگهداری آسانسور هیدرولیک توسط افرادی متخصص مانند سرویسکار آسانسور در شرکت آسانسور برروی آنها اعمال شود. گاورنر یکی از قطعات ضروری در این سیستم میباشد که در ادامه به معرفی بیشتر آن خواهیم پرداخت.
همانطور که گفته شد امروزه شاهد پیشرفتهای زیادی در صنعت تزئینات کابین آسانسور هستیم که این موضوع سبب میشود تا انتظار داشته باشیم در زمانی نه چندان دور شاهد آسانسورها و فیبر نوری، آسانسورها و هوش مصنوعی و همچنین آسانسورها و موتورهای سرخود باشیم. در این نوع وسیله میتوان سیستم ترمزی را مشاهده کرد که طبق گفته بهترین شرکت آسانسور از موارد زیر تشکیل شده است:
گاورنر
پاراشوت یا سفتی گیر
فلکه ته چاه
کنتاکتهای ایمنی
سیم بکسل(در این سیستم باید از سیم بکسلهایی استفاده کرد که دارای 6 میلیمتر قطر میباشند و علاوهبر این نسبت قطر فلکه گاورنر به سیم بکسل باید 30 باشد)
قطعات تکمیل کننده تجهیزات بکار گرفته شده
برای این که همواره از نحوه عملکرد این سیستم اطمینان داشته باشید میبایست اقدام به دریافت خدمات سرویس و نگهداری آسانسور کنید تا سرویسکار شرکت آسانسور به شکلی کامل این سیستم را مورد بررسی قرار دهد و در صورت لزوم در قالب خدمات تعمیر و تزئینات کابین آسانسور اتاق به رفع مشکلات موجود در آن بپردازد. بخشی از موارد گفته شده در بالا به شکلی موازی با کابین قرار میگیرند و در راستای حرکت این قطعه حرکت میکنند. گاورنر یکی از قطعات در آسانسور میباشد که در طول زمان تغییراتی را تجربه کرده است.
در گذشته و در گاورنرهای قدیمی به جای فلکه از صفحههایی خورشیدی استفاده میشده است که فلکه تست به این صفحات متصل میشده است. توجه داشته باشید که این قطعه و اتصالات آن یکی از مهمترین بخشهای ایمنی موجود در این سیستم میباشد که نیاز است در طول خدمات سرویس و نگهداری آسانسور همواره مورد بررسی قرار گیرد.
در این نوع گاورنرها به شکلی مشترک از سیم بکسل و زنجیر استفاده میشده است که در بخشی که حرکت آسانسور برروی آن انجام میشد از زنجیر و در بخشی که با صفحه زنجیری تماسی حاصل نمیشد از سیم بکسل استفاده میشده است. محل قرار گرفتن گاورنر به شکل معمول در اتاقک آسانسور و برروی بتون سقف چاه آسانسور میباشد.
البته لازم به ذکر است که در برخی از کارگاهها به دلیل عدم وجود فضای کافی این قطعه به زیر سقف چاه آسانسور و یا بالاتر از بتون سقف انتقال پیدا میکند. توجه داشته باشید که این سیستم بسیار پیچیده و حساس میباشد که باید به شکلی دورهای خدماتی در قالب شرکت آسانسور برروی آن پیاده شود تا مشکلات احتمالی آن شناسایی و در خدمات تعمیر آسانسور در کمترین زمان ممکن برطرف گردند.
گاورنر که به عنوان یکی از مهمترین قطعات موجود در این سیستم میتوان از آن یاد کرد قطعهای مکانیکی میباشد که برای کنترل سرعت غیرمجاز در این نوع سیستمها بکار گرفته خواهد شد و درست زمانی که آسانسور با سرعتی فراتر از سرعت اسمی کابین آسانسور شروع به حرکت کند در گونههای مختلف آسانسور به اشکال مختلفی فعال خواهد شد و مانع از ادامه حرکت کابین میشود.
وجود این سیستم در آسانسورها سبب میشود که در صورت پاره شدن کابلهای متصل به کابین از سقوط آن جلوگیری به عمل آید و یا آسیبهای احتمالی آن به حداقل خود برسد.منبع: تزئینات کابین آسانسور آقای آسانسور
سه شنبه 17 تیر 1399 4:44 PM
تشکرات از این پست