۱۰ عادت آدم هایی که هوش هیجانی بالا دارند
هوش هیجانی به معنای توانایی درک و کنترل احساسات خودتان و آدمهای پیرامونتان است. برخی روانشناسان از جمله دانیل گولمن بر این باورند که هوش هیجانی میتواند از IQ یا بهره هوشی مهمتر باشد. آدمهایی که هوش هیجانی بالا دارند، دارای برخی عادتها و رفتارهای خاص هستند که در این نوشتار با هم میبینیم.
۱. آنها احساسات آدمهای دیگر را درک میکنند
برای داشتن تعامل با آدمها در حوزههای مختلف زندگی از جمله کار یا دانشگاه، باید احساسات آنها را بدانید. به این ترتیب واکنشهای درستی در موقعیتهای مختلف نشان میدهید.
۲. میتوانند مثبت بمانند
آنها اجازه نمیدهند که فشارهای زندگی پایینشان بکشد و اهدافشان را تحت تاثیر قرار بدهد. حرکت با دید مثبت، کمک میکند که بیش از آنچه انتظارش را دارید به دست بیاورید.
۳. آنها میتوانند احساساتشان را مهار کنند
مهار احساسات یکی از مفاهیم کلیدی هوش هیجانی است. درک احساسات کاربردی ندارد اگر نتوانید آن را مهار کنید. آدمهایی که هوش هیجانی بالا دارند، قبل از هر حرکتی فکر میکنند و اجازه نمیدهند که عواطفشان کنترل آنها را به دست بگیرند.
۴. پرانگیزه هستند
آدم های دارای هوش هیجانی بالا، برای رسیدن به اهدافشان انگیزه دارند و برای مدیریت رفتارها و احساساتشان به منظور دستیابی به اهداف بلندمدت، توانمند هستند.
۵. مهارتهای اجتماعی فوقالعاده دارند
آدم های دارای هوش هیجانی بالا، مهارتهای اجتماعی فوقالعاده هم دارند به این دلیل که هم با احساسات خودشان و هم با احساسات سایر آدمها هماهنگ هستند. آنها میدانند که که چطور با آدمها برخورد کنند و بنابراین روابط اجتماعی سالم دارند.
۶. به راحتی در مورد احساساتشان صحبت میکنند
گاهی آدمها احساس همدلی دارند و عواطفشان را درک میکنند اما توان صحبت در مورد آنها را ندارند. آدم های دارای هوش هیجانی بالا، میدانند که کجا و چگونه از احساساتشان حرف بزنند.
۷. شنوندههای خوبی هستند
آنها به جای اینکه منتظر نوبتشان باشند تا حرف بزنند، خوب به حرفهای مخاطب شان گوش میدهند.
۸. مرزهای مشخص و سالمی دارند
هرچند آنها انسانهایی همدل و گوش شنوای خوبی هستند، اما میدانند که چطور بین خودشان و دیگران مرزهای سالمی را مشخص کنند.
۹. چیزهای ناگفته را درک میکنند
آنها احساسات ناگفته مخاطبشان را درک میکنند و به همین دلیل است که رفتاری منصفانه دارند.
۹. آدم های دارای هوش هیجانی بالا، صبور هستند
آنها به جای اینکه سریع نتیجهگیری کنند، افکار و احساساتشان را پردازش میکنند و در نهایت تصمیم درست را میگیرند.