0

چرا باید فشار خون کودکان را کنترل کنیم؟

 
saraalighanbari1360
saraalighanbari1360
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1389 
تعداد پست ها : 9838
محل سکونت : fars

چرا باید فشار خون کودکان را کنترل کنیم؟

 

 

چرا باید فشار خون کودکان را کنترل کنیم؟

 

از آنجا که کودکان وزن متفاوتی دارند نمی توان تنها یک تعریف برای فشار خون بالا داشت، ضمن آن که فشار خون هم مانند منحنی رشد دارای منحنی است.

دلیل ضرورت کنترل فشار خون کودکان

یکی از مشکلات بهداشتی مهم در جهان، پرفشاری خون است که گاهی در کودکان نیز بروز کرده و اغلب ناشی از بیماری های زمینه ­ای است و لذا فشارخون ثانویه نامیده می ­شود. همچنین از مهم ترین اختلالات کلیوی که ارتباط تنگاتنگی با پرفشاری خون دارد، اختلالی به نام «هماچوری» است. «هماچوری» به دفع مقادیر غیرطبیعی گلبول قرمز در ادرار گفته می شود و می تواند علامتی از یک ناخوشی کلیوی جدی یا خوش خیم در اطفال باشد. ولی به طورکلی، هماچوری، فشارخون و بیماری های کلیوی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. با توجه به شیوع بالای پرفشاری خون در کودکان امروز، گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مطالعه ای پژوهشی، به تعیین میزان ارتباط فشارخون در کودکان مبتلا به هماچوری پرداخته و آن را با کودکان سالم مقایسه کرده اند.

فشار خون

در این مطالعه، تشخیص هماچوری با استفاده از آزمایش آنالیز ادرار انجام شد و به منظور تأیید آن، از مشاهده میکروسکوپی استفاده شد. به علاوه، میزان فشارخون کودک، فشارخون والدین و شاخص توده بدنی BMI به دقت اندازه گیری شد. درنهایت نیز داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای آماری، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک کودکان مبتلا به هماچوری به طور قابل توجهی نسبت به کودکان سالم بالاتر بود. بنا بر این نتایج که در مجله «مطالعات بالینی دانشکده پزشکی افضلی پور» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمان منتشر شده، همچنین ارتباط معنی دار و مستقیمی بین فشارخون کودک مبتلا به هماچوری با فشارخون سیستولیک و دیاستولیک والدین و سن کودکان مشاهده شد.

فشار خون

چک کردن فشار خون در کودکان

به گفته محققان و با توجه به این نتایج در مورد بالا بودن فشارخون در کودکان مبتلا به هماچوری، می توان از فشارخون افراد در این دوران به عنوان عاملی خطرساز در بروز بیماری هماچوری نام برد. محققان همچنین اشاره کرده اند که با توجه به ارتباط فشارخون والدین با فشارخون کودکان مبتلا به هماچوری، بررسی و پایش کودکان دارای والدین مبتلا به پرفشاری خون، امری مهم بوده و می تواند در پیشگیری از تبعات این مشکل در کودکان مؤثر باشد.

فشار خون بالا چیست؟

فشارخون بالا یک بیماری طبی وخیم است که هایپرتانسیون نیز نامیده می شود. فشار خون با 2رقم شناخته می شود مثلا 120 بر 80 که رقم بالا، فشار سیستولیک (زمان انقباضی) را نشان می دهد، یعنی فشاری که ضربان قلب برای جلو راندن خون در رگ ها ایجاد می کند. رقم پایین فشار دیاستولیک (زمان شل شدن) را نشان می دهد یعنی فشاری که خون بین 2 ضربان دارد.

فشار خون طبیعی برای هر انسانی متفاوت است. از آنجا که کودکان وزن متفاوتی دارند نمی توان تنها یک تعریف برای فشار خون بالا داشت، ضمن آن که فشار خون هم مانند منحنی رشد دارای منحنی است. مطالعات نشان می دهد، بین سن و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در سنین 10 7 سالگی همبستگی مثبت و قوی وجود دارد و با افزایش قد و وزن، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک افزایش می یابد.

فشار خون

چک کردن فشار خون در کودکان

اگر در بزرگسالان معیار فشار خون بالا 135 بر 85 باشد، در نوزاد یک هفته ای فشارخون سیستولیک 95 می تواند فشار خونی تلقی شود که در مرز قرار دارد و باید کنترل شود. اگر فشار خون نوزاد 95 تا 99 باشد، دارای فشار خون بالاست ولی اگر بالاتر از 99 باشد فشار خون، شدید تلقی می شود.

در مورد کودکان یک تا 5 ساله، فشار خون 115 بر 75 نشانه فشار خون بالاست. راه محاسبه فشار خون بالا در کودکان این است که هر 5سال که سن بالا می رود 10 عدد به فشار سیستولیک و 5 عدد به دیاستولیک اضافه شود تا مشخص شود کودک فشار خون بالا دارد یا نه، یعنی اگر کودک 10 ساله باشد فشار خون 125 بر 80 نشانه فشار خون بالاست.

شنبه 31 خرداد 1399  10:43 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها