بازیگری را حرفه ای دنبال می كنم
این روزها مجموعه آسمان همیشه ابری نیست، در حال پخش است؛ قصه ای با محوریت جوان ها و دختران. نسرین با بازی سمیرا حسینی یكی از نقش های اصلی این مجموعه است. وی چندین سال است كه در تلویزیون فعالیت دارد. خودش می گوید رشته دانشگاهی اش در زمینه ادبیات نمایشی برای حضور حرفه ای او بی تاثیر نبوده است. بازیگری حرفه ای را با بازی در سریال صاحبدلان آغاز كرده و تا به امروز در زمینه بازیگری حرف های زیادی برای گفتن داشته است.
از چه سالی به صورت حرفه ای كار بازیگری را شروع كردی؟
در سال هایی كه دبیرستان بودم تئاتر كار می كردم تا زمانی كه در دانشگاه رشته تئاتر قبول شدم، از همان سال اول جذب گروه های حرفه ای شدم و از سال دوم تحصیلم به صورت حرفه ای وارد بازیگری شدم. صاحبدلان به كارگردانی محمدحسین لطیفی شروع فعالیت های من بود و فكر می كنم نقش خوبی را برای آغاز كارهایم انتخاب كرده بودم.
از همان ابتدا به این معتقد بودی كه باید برای ورود به این عرصه اولین قدم ها محكم ترین قدم ها باشند؟
بله، دوست داشتم از همان اول بر اساس توانایی هایم شروع كنم. من در این زمینه تحصیلات داشتم و اصل قضیه را بر این مبنا گذاشتم كه با توجه به تكنیك هایی كه آموخته بودم باید حرفه ای وارد شوم.
بعد از صاحبدلان فیلم سینمایی گیس بریده را در سینما بازی كرده اید؟
بله و فقط یك كار سینمایی را تا به امروز داشته ام.
در سریال پس از سال ها به كارگردانی اكبر خواجویی نقش اصلی را بر عهده داشتی، فكر می كنی با حضور در این كار بیشتر از قبل به مخاطب شناخته شدی؟
این اولین بار بود كه نقش اصلی دختر به من واگذار می شد و برایم اتفاق خوبی بود، همه توانم را بر این گذاشتم كه بتوانم خوب دیده شوم و فكر می كنم این اتفاق افتاد، بعد از آن هم در تله فیلم های زیادی كه بازی داشتم نقش اصلی را بازی كردم، یكی از این تله فیلم ها به كارگردانی سعید ابراهیمی فر بود كه اتفاقا فیلمنامه اش را هم خودم نوشته بودم.
پس در زمینه فیلمنامه نویسی هم فعالیت می كردی؟
گرایش تحصیلی من در دانشگاه ادبیات نمایشی بود، از همان موقع بود كه دست به نوشتن داشتم. یكی دو تا فیلمنامه برای دوستانم نوشتم تا زمانی كه بازی در مجموعه صاحبدلان به من پیشنهاد شد. همان زمان فیلمنامه ای در ژانر دفاع مقدس نوشته بودم كه وقتی فیلمنامه را در همان دفتری كه كار صاحبدلان تولید می شد خدمت آقای جودی بردم، از فیلمنامه خوششان آمد و بعد از تصویب طرح در سیما فیلم سعید ابراهیمی فر كارگردانی آن را به عهده گرفت. دفاع مقدس را دوست داشتم مخصوصا آن موقع ها كه بچه بودیم زمانی بود كه خیلی فیلم ها در این ژانر پخش می شد و من از آن موقع دوست داشتم در این زمینه فعالیتی داشته باشم.
بعد از آن مجموعه كلانتر را كار كردی، مجموعه ای كه با پخش اپیزود «دوستان» خیلی از خط های به ظاهر قرمز را شكست.
برای نقش نازنین در این اپیزود انتخاب شدم. فیلمنامه خیلی خوب بود و به قول شما فضا را خیلی بازتر كرد. داستان متفاوت بود و جزو اولین دفعاتی بود كه یك معضل اجتماعی روز در قالب داستان جوان ها را به تصویر می كشید. من فكر می كنم اگر فضای فیلمنامه های ما با همین روال ادامه پیدا كند دیگر نیازی به تماشای فیلم های بی محتوا از شبكه های ماهواره ای نیست. اپیزود «دوستان» نگاهی جدید بود به آنچه كه وجود داشت.
بحث اصلی را در مورد سریال «آسمان همیشه ابری نیست» دنبال كنیم. مخصوصا این كه در سال های اخیر كمتر به موضوع نوجوان های دبیرستانی و معضلات دختران در جامعه نگاه شده است.
خیلی اتفاقی برای نقش نسرین انتخاب شدم، حدود 7 ـ 6 ماهی بود كه پیش تولید كار شروع شده بود و قرار بود 2 روز دیگر كار كلید زده شود ولی هنوز نقش نسرین انتخاب نشده بود. كاملا با حرف شما موافقم چراكه این مجموعه نگاهی نو داشت به مسائل روز دختران در اجتماع ما، از ارتباط با اعضای خانواده گرفته تا مسائل و مشكلاتی كه در دبیرستان و خارج از آن ممكن است برای یك دختر نوجوان دبیرستانی مشكل ساز شود.
نسرین در نقش یك دختر كم سن و سال دبیرستانی بود. آن موقع كه نقش را پذیرفتی چه ذهنیتی در مورد آن داشتی؟
وقتی بازی من در این مجموعه شروع شد هنوز فیلمنامه را كامل نخوانده بودم، باید بگویم كه من خیلی روی فیلمنامه و نقشم كار می كنم، شخصیت پردازی می كنم و تا آنجایی كه اجازه داشته باشم نقش را تجزیه و تحلیل می كنم. نسرین شخصیتی بود كه چند سالی از سن و سال خود من كوچك تر بود. خیلی به حالت هایی كه سال های دبیرستان داشتم فكر می كردم و مدام آن سال ها را برای خودم تمرین می كردم. واقعا یك دختر دبیرستانی شده بودم و انگار به سال های قبل زندگی ام برگشته بودم. خصوصا این كه نسرین طی داستان از یك دختر ساده شاد و شنگول به یك دختر پخته سرد و گرم چشیده تبدیل می شود، این سیر تحول را در مورد نسرین دوست داشتم.
به نظر می رسد نسرین نقش پركاری بود. چراكه در سیر داستان فازهای متفاوتی از شاد بودن تا افسردگی را تجربه می كند.
بله و اینجا بود كه تحلیل و پرداخت شخصیت خیلی به من كمك كرد. برای خودم نقش را تجزیه كرده بودم و نسرین دختری شده بود در 4 فاز شخصیتی؛ دختری كه زندگی عادی خود را دارد. در جایی از داستان و پس از مرگ مادرش دچار بهت زدگی می شود، فازی از افسردگی را تجربه می كند و در نهایت باید به زندگی عادی خودش برگردد. این تقسیم بندی به من كمك زیادی می كرد تا بتوانم از پس ایفای نقش در همه شرایط زمانی آن به خوبی برآیم. امیدوارم توانسته باشم این روند تغییر را به خوبی به مخاطب نشان دهم.
شخصیت نسرین را در كل چطور می بینی؟
نسرین دختری است با چالش های متفاوت شخصیتی. وقتی وارد عمق داستان می شوی و اتفاقاتی كه برای یك دختر 18 ساله می افتد را مرور می كنی متوجه می شوی كه نسرین سختی های زیادی كشیده است. من در بازی ام سعی كردم به نسرین نزدیك شوم و خیلی وقت ها خودم را جای او می گذاشتم بخصوص این كه بار اصلی قصه برعهده نسرین بود و این مسوولیت من را بیشتر می كرد، گاهی اوقات احساس می شود این تعدد شخصیت دختران و پرداخت به زندگی تك تك آنها قصه را از مسیر اصلی آن منحرف می كند.
آسمان همیشه ابری نیست یك قصه خطی مشخص ندارد و اتفاقا این یكی از حسن های آن است كه قصه های فرعی را با خود همراه ساخته است. بیننده امروزی دیگر پتانسیل این را ندارد كه تنها یك خط داستان را از ابتدا تا انتهای آن دنبال كند. اتفاقا این تعدد شخصیت های داستان به نظر من از نكات مثبت آن است مخصوصا این كه سعید عالم زاده به خوبی از پرداخت آن بر آمده است. یادمان باشد كه اكثر سریال های پرمخاطب دنیا پر از قصه های فرعی است و در هر 5 دقیقه آن یك اتفاق جدید می افتد.
نسرین با خانواده اش ارتباط خوب و قابل باوری دارد. درآوردن این رابطه برایت سخت نبود؟
همیشه ارتباط با پارتنرها در داستان برایم مهم بوده، خصوصا این كه مربوط به اعضای خانواده باشد. همیشه این ترس در نوع ارتباط برایم مهم بوده. نسرین با خانواده اش خیلی راحت و قابل باور رفتار می كرد. این قضیه مهم بود. در این كار جعفر دهقان و آتنه فقیه نصیری خیلی به من كمك كردند. در كل ارتباط با نقش مقابل و شخصیت پردازی خود بازیگر در كنار هم به درآوردن یك نقش كمك زیادی می كند.
الان بازیگری برایت به صورت شغل هدفمند در آمده است؟
این اتفاق در جامعه ما خیلی جا نیفتاده، شاید نمی تواند یك شغل باشد چرا كه به عقیده من زمان مشخصی برای درخشیدن دارد و بعد از آن دیگر حمایتی به آن شكل وجود ندارد. این اتفاق در حال حاضر برای من یك شغل است و به آن حرفه ای نگاه می كنم چرا كه برای آن زحمت كشیده ام. قضیه برای من تنها یك تفریح نیست، بازیگری حرفه من است. بازیگری یك علم است چرا كه تحلیل فیلمنامه، تحلیل شخصیت و خیلی چیزهای دیگر دارد.
در همه این سال ها كه بازی می كردی كدام نقشت را بیشتر دوست داشتی؟
نقش نسرین به لحاظ پیچ و تاب هایی كه داشت از همه نقش ها سخت تر بود، من نسرین را خیلی دوست دارم، باقی را بر عهده مخاطب می گذارم كه در این ارتباط قضاوت كنند.
زن ایرانی فیلم ها و سریال های امروز تا چه اندازه مصداق واقعی یك زن در جامعه امروز است؟
این قضیه بیشتر به داستان های ما برمی گردد. الان این اتفاق بیشتر دارد حس می شود. می بینیم كه نقش ها هم دارند باورپذیرتر می شوند چرا كه جدا از واقعیت نیستند. این همان اتفاقی است كه یك مجموعه را پر مخاطب می كند. این مساله برای من هم مهم است و به آن اعتقاد دارم.
برایت مهم است كه همیشه نقش اول را بازی كنی؟
تا به امروز خوشبختانه حتی اگر نقش اصلی كار نبوده ام ولی نقش اصلی دختر را برعهده داشتم و نقشم همیشه در كار موثر بوده. نقش منفعل را دوست ندارم. معتقدم حتی یك نقش كوتاه هم باید در روند داستان اثر گذاری داشته باشد.
چرا دیگر در سینما فعالیت نداشتی؟
اتفاقا دوست دارم بیشتر در سینما باشم و این توانایی را در خودم می بینم. نمی خواهم تنها محدود به تلویزیون باشم. شاید پیش نیامده ولی دوست دارم بزودی یك نقش خوب را در سینما بازی كنم.