معرفی خانه امینی ها
در سال ۱۲۷۵ هجری قمری خانه امینی ها بنا نهاده شد. مرحوم حاجی محمد رضای امینی برای خیرات و مبرات 8 سال بعد این خانه را جهت روضه خوانی در ایام محرم و اطعام مساکین در محرم و صفر و رمضان وقف این حسینیه نموده است.
معماری
در میان بنا سه تالار وجود دارد که امتداد آنها به موازات یکدیگر از شرق به غرب و میان دو حیاط شمالی و جنوبی قرار دارد. تالارها دارای ارسی های بسیار زیبایی هستند و در وسط تالار بزرگ چهلچراغ آویخته شده و فرشهای تالار یک تخته و عتیقه است. زیر تالار ها خالی بوده و سردابه، زیرزمین، شربتخانه و انبار قرار گرفته است.
ستونهای تالار دارای آینه است که اطراف آن را نقش گل ها و پرندگان دربرگرفته و طرح های اسلیمی و ختایی در قالب گچ بری های زیبا شکوه و عظمت به تالار بخشیده است. درها و ارسیهای بیشتر "آغشغه" که با کار گره چینی و مشبک کاری همراه شیشه های رنگارنگ و با نقش پرندگان و گل ها تکامل یافته، پایه ستون ها و ازارهها دارای سنگ نگاره های زیباست و خیابان کشی و مرزبندی باغچه ها حوض وسیع وسط حیاط با سنگ زیبای فواره اش، درختان میوه و تاک های پیچ در پیچ اطراف آن، فضای حیاط را صفا و طراوت بخشیده و آن را افسانه برانگیز می کند.
در کل معماران قزوینی در ساختن خانه ها با مصالح ساده، آنچنان در تحکیم و زیبایی بنا دقت و ذوق و مهارت بکار برده اند که در یک مقیاس وسیع انسانی می توان تبلور هنر و ذوق و اندیشه آنها را در وراء این آثار مشاهده کرد.