سلامت نیوز:یک متخصص ارتوپدی درباره علت اصلی درد پاشنه پا و نحوه کنترل و درمان آن توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ذبیح الله حسن زاده جراح ارتوپد و آرتروسکوپی زانو ، درباره درد پاشنه پا اظهار کرد: درد پاشنه پا به صورت شایع در افراد چاق و کسانی که فعالیتهای ایستاده دارند، بروز میکند.
او افزود: قبل از هرچیزی باید بدانیم که درد پاشنه یک بیماری اذیت کننده است که بعد از بلند شدن از خواب صبح باعث لنگان لنگان راه رفتن فرد به مدت نیم ساعت میشود. این درد برای بانوان خانه دار و کسانی که شغل ایستاده دارند، یک تجربه عمومی است.
ارتباط درد پاشنه پا با بیماری روماتیسم
حسن زاده با بیان اینکه درد پاشنه پا میتواند یک علامت از بیماری روماتیسم باشد، اظهار کرد: جراحان ارتوپد، متخصصان طب فیزیکی یا فیزیوتراپیست ها، بانوانی که با سن متوسط ۳۰ الی ۴۰ سال به مطب پزشک مراجعه میکنند و پاشنه هر دو پای آنان درد میکند را شامل بیماران گروه روماتیسم حاد مفصلی میدانند.
او درباره بیماران روماتیسمی گفت: بیماریهای روماتیسمی باعث درگیر شدن مفاصل افراد میشوند و از سوی دیگر سیستمهای ایمنی بدن مانند: پوست، کلیه و... را درگیر میکنند. این نوع بیماریها علاوه بر درد مفصلی باعث تورم، تخریب زودهنگام و التهاب مفاصل خواهند شد که این پدیدهای جدیتر از بیماری آرتروز است و برای درمانهای خاص مانند مصرف داروهای کورتونی و داروهای پیشرفته باید هرچه سریعتر اقدام شود.
این متخصص ارتوپد ادامه داد: درد پاشنه ممکن است نشانهای از بیماریهای روماتیسمی باشد که اگر این بیماری در بین بانوان بروز پیدا کرد باید به صورت جدیتر به آن پرداخت.
تفاوت درد پاشنه پا و خارپاشنه
حسن زاده با اشاره به تفاوت درد پاشنه پا و خارپاشنه اظهار کرد: در بسیاری از موارد درد پاشنه پا وجود دارد، اما در عکس رادیولوژی هیچ خارپاشنهای دیده نمیشود. در واقع درد پاشنه معادل التهاب پرده کف پا بوده و به معنای خارپاشنه نیست. البته در برخی بیماران خاص، خار پاشنه بدون درد وجود دارد و در بعضی بیماران دیگر برعکس این موضوع دیده میشود.
این متخصص ارتوپد درباره روشهای بهبود درد پاشنه پا تصریح کرد: کاهش وزن، استفاده از کفش مناسب در فعالیتهای روزانه، استفاده از دمپایی مناسب در داخل منزل، درمانهای موضعی مانند: ماساژ کف پا و بالا نگهداشتن پاشنه پا در زمان استراحت تاثیر زیادی در بهبود درد پاشنه پا دارند.
او گفت: در برخی روشهای سنتی درد پاشنه پا با استفاده از دمپاییهای چوبی به خصوص در شمال کشور، درمان میشد، اما در حال حاضر قرار دادن کفی ژلهای در کفش باعث میشود تا فرد این درد را آسانتر تحمل کند.
حسن زاده ادامه داد: پزشکان و متخصصان با گرفتن شرح حال از بیمار روند درمان او را بهبود میبخشند. در صورت بروز عارضه درد پاشنه تنها برای یک پا تزریق موضعی بعضی از داروها، استفاده از ژل و کاهش وزن میتواند باعث کنترل و بهبود درد پاشنه پا شود.