گراتن بادمجان یکی از بهترین پیش غذاها برای میهمانی های رسمی است. درست کردن گراتن بادمجان زمان زیادی از شما نخواهد گرفت و با صرف زمان کمی می توانید یک گراتن بادمجان خوش طعم درست کنید
گراتن بادمجان یک پیش غذای خوش طعم
گراتن ها جزء غذاهایی هستند که برای سرو در مهمانی ها مناسبند . اگه شما هم از طرفداران بادمجان هستید مطمئنا گراتن بادمجان جزء غذاهای مورد علاقه شما خواهد بود.
مواد لازم برای گراتن بادمجان
گوشت چرخ شده : 300 گرم
پیاز : 1 عدد
قارچ : 4 عدد متوسط
بادمجان : 2 عدد متوسط
سیر : 2 حبه بزرگ
پنیر پیتزا : 250 گرم
رب گوجه فرنگی : یک و نیم قاشق غذاخوری
نمک , فلفل سیاه , اویشن , زردچوبه : به مقدار لازم
سس سفید
طرز تهیه سس سفید برای گراتن
سس سفید یه سس اصیل فرانسویه که پایه خیلی از سس های دیگه ست و در خیلی از غذاها مثل لازانیا , انواع گراتن و ....کاربرد داره و سس بسیار خوش طعمیه.
اصل این سس به این ترتیب هست که ارد رو با کره تفت میدن و شیر ولرم رو کم کم به ارد اضافه میکنن و حرارت میدن تا به غلظت برسه و ادویه ها رو به اون اضافه میکنن.
طرز تهیه گراتن بادمجان
مرحله اول برای تهیه گراتن بادمجان
ابتدا بادمجانها رو به صورت راه راه پوست بکنید و به عرض نیم سانت حلقه حلقه کنید.
سپس روی آنها نمک بپاشید و بعد از حداقل 15 دقیقه با اب سرد بشویید و کاملا خشک کنید. و بعد از ان در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید.
نکته : نمک زدن به بادمجان باعث میشه تا روغن کمتری جذب بادمجانها بشه.
مرحله دوم برای تهیه گراتن بادمجان
پیاز را با روغن کمی تفت بدین تا سبک شه و بعد گوشت چرخ شده رو اضافه کرد و خوب تفت بدین.
مرحله سوم برای تهیه گراتن بادمجان
بعد از پختن گوشت , قارچ ورقه شده رو اضافه کرده و با شعله بالا حدود 1 تا 2 دقیقه تفت بدین تا قارچها اب نندازن.
مرحله چهارم برای تهیه گراتن بادمجان
شعله را کم کرده و سیر رنده شده , نمک , فلفل سیاه , اویشن و رب گوجه رو اضافه کنید و یه کم تفت بدین .در این مرحله سس امادست .
مرحله پنجم برای تهیه گراتن بادمجان
در ظرف مورد نظر یه ردیف بادمجان بچینید.
نکته : گراتن در ظرفی که پخته میشه سرو میشه و ظرف باید داخل فر قرار بگیره پس ظرفی رو انتخاب کنید که تحمل حرارت فر رو داشته باشه.
مرحله ششم برای تهیه گراتن بادمجان
سس سفید رو ذهنی به چهار قسمت تقسیم کنید و یک قسمت از اون رو , روی بادمجانها بریزید.
مرحله هفتم برای تهیه گراتن بادمجان
بعد پنیر پیتزا...
مرحله هشتم برای تهیه گراتن بادمجان
و نصف سس گوشتی...
مرحله نهم برای تهیه گراتن بادمجان
یک چهارم دیگه از سس بشامل رو , رو مواد گوشتی بریزید و دوباره پنیر پیتزا...
مرحله دهم برای تهیه گراتن بادمجان
مجددا یک ردیف بادمجان و روی بادمجانها یه لایه سس گوشتی...
مرحله یازدهم برای تهیه گراتن بادمجان
و در اخر باقیمانده سس بشامل رو کاملا روی مواد بریزید و در اخر پنیر پیتزا...
مرحله دوازدهم برای تهیه گراتن بادمجان
گراتن رو در فر با دمای 180 درجه سانیگراد تا وقتی که پنیر طلایی بشه قرار بدین.
نکته : همه مواد قبلا پخته شدن ، پس فقط بخاطر ذوب و طلایی شدن پنیر اونو در فر می ذاریم . بنابراین زمان زیادی طول نمیکشه.
این غذا برای 2 تا 3 نفر کافی هست البته بستگی به افراد داره!!!!!!
گراتن بادمجان