طرز تهیه ترشی آلبالو؛ ملس و خوشمزه در ۳۰ دقیقه
طرز تهیه بسیار آسان ترشی آلبالو ملس و خوشمزه در ۳۰ دقیقه و نکات تکمیلی آن را در این مطلب بخوانید.
مجله افقکوروش: تابستان که از راه میرسد میوههای قرمز و پر از خاصیت از گیلاس و آلبالو گرفته تا انواع انگور و توت فرنگی و بریهای مختلف هم به سبد میوه خانوار اضافه میشوند. در این میان آلبالو یکی از محبوبترین و پرخاصیتترین میوههای قرمز تابستانی است که حتی هسته آن هم خواص فراوانی دارد که در صنعت آرایش و سلامت پوست از آن استفاده میکنند و از آن نباید گذشت. یکی از خوشمزهترین فراوردههای آلبالو علاوه بر آلبالو پلو خوشمزه با مرغ و گوشت تا مربای آلبالو و شربت آلبالو، ترشی آلبالو است. ترشی آلبالو که از جمله گرانقیمتترین ترشیهای موجود در بازار است را شما خودتان به راحتی میتوانید در منزل تهیه کنید. طرز تهیه بسیار آسان ترشی آلبالو ملس و خوشمزه در ۳۰ دقیقه و نکات تکمیلی آن را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم
- آلبالو تازه و باکیفیت: ۱ کیلوگرم
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- سرکه: به مقدار لازم
طرز تهیه
اگر اهل درست کردن انواع ترشیهای فصل و خانگی هستید باید بگوییم برخلاف تصور عموم طرز تهیه ترشی آلبالو آنقدر راحت و ساده است که شاید باورتان نشود. کافی است آلبالوها را بشورید. در آبکش بریزید و اجازه بدهید کاملا خشک شوند و آبشان گرفته شود. سپس در یک شیشه بزرگ و تمیز و خشک یا یک دبه تمیز و خشک آلبالوها را بریزید، نمک، شکر و سرکه را اضافه کنید. سرکه باید روی آلبالوها را بپوشاند. درب شیشه یا دبه ترشی را محکم ببندید و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید. ترشی آلبالو ملس و خوشمزه شما بعد از یک هفته الی ده روز آماده است.
فوت و فن و نکات تکمیلی طرز تهیه ترشی آلبالو ملس و خوشمزه
ترشی آلبالو را با رب انار هم درست میکنند، اما طرز تهیه کلاسیک و اصلی این ترشی با سرکه و به همین راحتی است.
برای اینکه ترشی آلبالو تازه و خوش طعم باقی بماند و حالت لیز و ماندگی به خودش نگیرد آن را در یخچال نگهداری کنید. به این ترتیب تمام طول سال میتوانید ترشی آلبالو داشته باشید.
شکر را از مواد ترشی آلبالو حذف نکنید، چون تیزی و ترشی بیش از حد سرکه را میگیرد و طعم ترشی را ملس میکند.
بهترین ظرف برای نگهداری ترشی آلبالو ظروف شیشهای دربدار هستند. به هیچ وجه از ظروف پلاستیکی برای نگهداری انواع ترشی استفاده نکنید. البته قدیمیترها از دبههای پلاستیکی برای نگهداری ترشی استفاده میکردند که اشکالی هم ندارد، چون سرکه جز اسیدهای ضعیف محسوب میشود، اما بهترین ظرف برای نگهداری ترشی ظروف شیشهای هستند.
ترشی آلبالو ادویه خاصی ندارد. همان شکر و نمک و سرکه برای طعم آن کفایت میکند، اما در صورت تمایل یک یا دو حبه سیر پوست گرفته و دو یا سه عدد فلفل تند در شیشه ترشی هم قرار دهید تا طعم ترشی تند و تیز شود.
طرز تهیه ترشی آلبالو با آلبالو یخ زده هم مرسوم است، اما در فصل آلبالو بهتر است از این میوه به صورت تازه استفاده کنید و برای تمام طول سال ترشی و مربای آلبالو بپزید. در این صورت در فصول پاییز و زمستان هم از مربای آلبالو به جای میوه تازه آن برای تهیه آلبالو پلو مجلسی و خوشمزه با گوشت یا مرغ هم میتوانید استفاده کنید.