با صدور بيانيهاي صورت گرفت؛
حمايت رؤساي دانشگاههاي بزرگ كشور از رئيس دانشگاه علامه طباطبايي
خبرگزاري فارس: روساي دانشگاههاي كشور در بيانيهاي حمايت خود را از اصلاح روند علمي كشور و اقدامات دانشگاه علامه طباطبائي اعلام كردند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، متن بيانيه روساي دانشگاههاي كشور در حمايت از اصلاح روند علمي كشور و اقدامات حجتالاسلام والمسلمين صدرالدين شريعتي رئيس دانشگاه علامه طباطبائي به شرح ذيل است:
بسم الله الرحمن الرحيم
"يرفع الله الذين آمنوا و الذين اوتوا العلم درجات و الله بما تعملون خبير؛ خداوند كساني از شما را كه ايمان آوردهاند، يك درجه و كساني را كه علاوه بر ايمان، دانش نيز به آنان داده شده است چندين درجه بالا ميبرد و خدا به آنچه ميكنيد آگاه است. " سوره مجادله آيه شريف 11
پيشرفتهاي علمي و فناوري شگرف ايران اسلامي با عنايات ويژه حضرت ولي عصر (عجالله تعالي فرجه الشريف) امروز زبانزد تمامي محافل علمي-پژوهشي و فرهنگي جهان ميباشد. بيشك اين جهش علمي و فرهنگي اصيل حاصل تلاش و ايثارگري شبانهروزي دانشگاهيان اعم از اساتيد، دانشجويان، كارگزاران و مسئولين آموزش عالي كشور است.
بدون شك نظام آموزش عالي كشور اعم از شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در كنار اعضاي محترم هيأت امنا دانشگاهها كشور با تدوين چارچوبهاي علمي و آئيننامههاي مورد نياز، رسيدن به چشم انداز آموزش عالي را تسهيل مينمايند.
از اقدامات اساسي در سالهاي اخير تدوين قوانين و آئيننامههاي مورد نياز جذب سرمايه انساني جوان و پويايي است كه بعنوان پيكره علمي دانشگاههاي كشور شناخته ميشوند. در اين بين فرآيند طبيعي بازنشسته نمودن اساتيد كه به لحاظ ظرفيتهاي سني و علمي دوره خدمت رساني خود را به پايان بردهاند، بخشي از اجراي قوانين موصوف در آموزش عالي ميباشد.
شايان توجه است فرآيند بازنشسته نمودن اساتيد بطور عمده مسير طبيعي خود را طي ميكند، اين پديده نه تنها موجب افتخار استادان عزيز مشمول پايان دوره خدمت ميشود، بلكه زمينه استفاده از آنان را بعنوان بازوي مشورت علمي مسئولين دانشگاهها فراهم ميآورد.
در اين بين عدهاي از اعضاي محترم هيأت علمي به دليل ركود علمي و عدم تأمين استانداردهاي لازم آموزشي-پژوهشي و به لحاظ رعايت قانون در كنار حفظ شأن نيروي انساني به افتخار بازنشستگي نائل آمدهاند. انتظار قاطبه دانشگاهيان از اين عزيزان تمكين در برابر قانون ميباشد. اين رفتار علمي است كه جايگاه و احترام آنان را در تقدير از خدمات دوران خدمتشان حفظ ميكند.
يكي از مراكز آموزش عالي موفق در اجراي قوانين و حفظ پويايي و نشاط علمي با جذب اساتيد جوان و پژوهنده، دانشگاه علامه طباطبائي است. رياست محترم اين دانشگاه با داشتن صبغه علمي و به عنوان عضو جامعه دانشگاهي حاصل از پيوند حوزه و دانشگاه، زحمات بيوقفهاي را در راستاي تحقق آرمانهاي علمي-پژوهشي در حوزه علوم انساني متحمل شدهاند.
اجراي اين فرآيند ارزشمند يعني تحقق دانشگاه اسلامي كه مرزهاي دانش را در حوزه آموزش و پژوهش و فرهنگ گسترش ميدهد، بعضاً گلايههايي را برانگيخته است، بديهي است يك ساختار مستحكم علمي چون دانشگاه علامه طباطبائي نميتواند در مقابل هرگونه درخواست و يا سليقههاي غيرعلمي از مسير خود منحرف شده و راهبردهاي الزامي رسيدن به مرز توليد دانش را دستخوش خطر قرار دهد. يعني همواره اجراي قوانين و حفظ ضرورتها و استانداردهاي علمي، نارضايتي و فشاري را از گروهي كوچك كه تسليم در مقابل قانون را برنميتابند، به دنبال خواهد داشت.
لذا مجموعه رؤساي دانشگاههاي بزرگ كشور ضمن تأكيد بر ادامه فرايند اصلاح وضعيت علمي-پژوهشي، فناوري و فرهنگي دانشگاهها، حمايت خود را از اقدامات حجتالاسلام و المسلمين صدرالدين شريعتي رياست محترم دانشگاه علامه طباطبائي اعلام ميدارند و اميد است تمامي نهادهاي قانوني كشور با پذيرش منطقي استمرار حركت فوق، زمينه رسيدن به سطح اول علمي در منطقه منطبق با سند چشم انداز جمهوري اسلامي را فراهم فرمايند.
بر اساس اين گزارش؛بيانيه به امضاي روساي دانشگاههاي تهران، اراك، زنجان، صنعتي شريف، اصفهان، بجنورد، تربيت معلم، بوعلي سينا، شيراز، علم و صنعت، رازي كرمانشاه، هرمزگان، خواجه نصيرالدين طوسي، شهيد باهنر كرمان، لرستان، صنعتي اميركبير، چمران اهواز، علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان، تربيت مدرس، فردوسي مشهد، سيستان و بلوچستان، شهيد بهشتي، كاشان، سمنان، پيام نور، كردستان، ياسوج، هنر، تبريز، علمي-كاربردي، گيلان، الزهرا(س)، قم، مازندران، يزد و رئيس جهاد دانشگاهي رسيده است.
انتهاي پيام/ع