در خارج از شهر نراق، گورستانى وجود دارد که در آن، دو بناى امامزاده ديده مىشود، يکى امام زاده یحیی و دیگری امامزاده شاه هادی . بناى شاهزاده يحيى از آثار قبل از صفويه در جانب شرقى گورستان قرار دارد و مدفن يکى از احفاد امام کاظم (ع) است. در عصر صفويه، ايوانى خشتى در شمال و بخشهاى ديگرى در اطراف بدان اضافه شده است. بارگاه شاه هادى نيز مشتمل بر بقعه، ايوان، گنبد صحن و چند بقعه خانوادگى است. در اين امامزاده، شش نفر به اسامى شاه هادى و شاه سليمان – از احفاد امام على بن ابىطالب (ع) – و شاهزاده حسين، شاهزاده مهدى، شاهزاده مطهر و شاهزاده طاهر – از احفاد امام کاظم (ع) – مدفونند.
امامزاده شاهزاده یحیی
بناى بقعه را به قبل از عهد صفوى نسبت مىدهند. اين بقعه فاقد تزئينات کاشىکارى و گچبرى است و احتمالاً در آغاز، يک بناى برجى بوده که در دوره صفوى، ايوان و پنج رواق بدان افزوده شده است. در زير گنبد بنا، آثار سه مرقد با پوشش کاشى ديده مىشود که به نظر مىرسد از آثار عهد صفوى است.
امامزاده شاهزاده یحیی
اين مرقدها داراى ضريحى منبت به تاريخ ۱۰۶۰ هجری قمری هستند. در داخل ایوان این بقعه، قبور چند نفر از خواجگان و بزرگان از اعقاب خواجه نصیرالدین طوسى به چشم مى خورد.
امامزاده شاهزاده یحیی
گنبد این امامزاده از بیرون، به صورت برج و از داخل به شکل مربع است. داخل بقعه نیز قبرى به چشم مى خورد که تاریخ وفات آن ششصد سال قبل را نشان مى دهد.
امامزاده شاهزاده یحیی
در جهات اصلى بقعه، چهار جفت در ديده مىشود که از بين آنها دو لنگه در جنوبى و شرقى، منبت و باستانىاند و در جنوبى آن تاريخ ۹۳۵ هجری قمری را دارد. در اين بقعه مقبرهاى منسوب به دختر شاه اسماعيل اول صفوى نيز هست که آراسته به کتيبههاى افقى و عمودى به خط ثلث برجسته ممتاز و خوش تراش با تکههاى قابسازى و گرهچينى و داراى تاريخ «فى سنه خمس و ثلثين و تسمعائه» مىباشد.
+−
Leaflet | Map data (c)OpenStreetMap