به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، نحوه برگزاری و سطح کیفی رقابتهای لیگ کوثر تکواندو بانوان در سالیان اخیر همواره محل بحث و اختلاف نظرهای بسیاری بوده است و به اعتقادی بسیاری از کارشناسان یکی از دلایل مشکلات و نتایج تیم ملی تکواندو بانوان، نداشتن لیگی تاثیرگذار و قدرتمند است. مسابقاتی که پیش از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی موقت آن در اسفندماه سال گذشته، در فصل جاری با حضور 17 تیم آغاز شد و پس از برگزاری مرحله نخست، با 10 تیم در حال پیگیری بود.
در نگاه نخست حضور 17 تیم در لیگ رشته تکواندو و به خصوص در بخش بانوان اتفاق بسیار خوبی است، اما از طرفی همین بالا بودن تعداد تیمهای حاضر در مسابقات به عنوان یکی از اصلیترین عوامل پایین بودن سطح فنی رقابتهای لیگ کوثر از سوی کارشناسان عنوان شده است. دلیل این موضوع نیز عدم توازن نیروی انسانی و سطح فنی تیمها عنوان شده است و عملا برخی تیمها از لحاظ سطح فنی به هیچ عنوان توانایی رقابت با تیمهای قدرتمندتر را ندارند. اتفاقی که باعث شده است تا ملیپوشان تکواندو بانوان نیز در مسابقات کمتر با چالش همراه باشند و در اکثر رقابتهای خود با اختلاف بالا از سد رقبای خود عبور کنند.
از طرفی عدم برگزاری رقابتهای رده سنی جوانان و امید از سوی فدراسیون جهانی تکواندو باعث شده است تا بازیکنان رده سنی نوجوانان بلافاصله با پایان فعالیتشان در این رده سنی وارد چالش رقابت با بازیکنان رده سنی بزرگسالان شوند. چالشی که کشورهای صاحب تکواندو برای حل آن و البته افزایش تجربه بازیکنان نوجوان خود با اعزام آنها به تورنمنتها بینالمللی متعدد و صبوری در نتیجهگیری این بازیکنان آن را برطرف میکنند، اما در تکواندو ایران به عنوان یکی از تنها کشورهای برگزار کننده لیگ تخصصی تکواندو، راهکار آن ورود بازیکنان این رده سنی به چرخه لیگ کوثر در نظر گرفته میشود. نتیجه آن نیز در موارد استثنایی با نتیجهگیری این بازیکنان به خاطر استعداد و تواناییهایشان همراه و در اکثر مواقع نیز با شکستهای متعدد و عدم صبر کافی منجل به قطع روند پیشرفت این بازیکنان و رفته رفته دلسرد شدن آنها از تکواندو ادامه پیدا میکند.
این در حالی است تیم ملی تکواندو بانوان در سالیان اخیر به دلایل متعدد کمتر فرصت حضور در تورنمنتهای تدارکاتی برون مرزی را داشته است و عملا میدان لیگ تکواندو مهمتر آزمون برای بالا رفتن آمادگی ملیپوشان تکواندو بانوان ایران بوده است. تکواندوکارانی که باید با مبارزه با رقبای داخلی علاوه بر حفظ آمادگی جسمانی، روند پیشرفت فنی خود را نیز ادامه بدهند. حالا در این شرایط لیگ کوثر با توجه به تفاوت بسیار سطح بازیکنان به خوبی این نقش را ایفا نمیکند و عملا چالش جدی برای ملیپوشان به حساب نمیآید.
در این شرایط و در کنار برنامهریزی فدراسیون برای اعزام بیشتر ملیپوشان به تورنمنتهای بینالمللی، برگزاری رقابتهایی مانند لیگ نقش جهان مردان در بخش بانوان نیز به شدت احساس میشود. لیگ نفش جهانی که به خوبی در کنار لیگ خلیج فارس در بخش مردان به فعالیت میپردازد و زمینه حضور بازیکنانی با شرایط سنی کمتر و رقابت تیمهای با پتانسیلتر ضعیفتر از حضور در سطح اول لیگ تکواندو را فراهم کرده است.
اتفاقی که در صورت تکرار تجربه آن در بخش بانوان عملا شاهد برگزاری لیگ کوثر با کمیت کمتر، اما با کیفیت قطعی بیشتر خواهد بود و خروجی آن نیز بالا رفتن سطح مسابقات و چالش بیشتر برای ملیپوشان خواهد بود. از طرفی لیگی مانند جام نقش جهان نیز به ظرفیت بالقوهای برای حضور بازیکنان ردههای سنی نوجوانان و تیمهای با پتانسیل فنی کمتر تبدیل خواهد شد تا رشد مرحله به مرحله این بازیکنان را به همراه داشته باشد.