ویژگیهای آشپزخانه چینی:
آشپزخانه چینی به طور کلی بر پایهی استفاده از انواع سبزیجات استوار است، سبزیجات به طور نیمپز استفاده میشود تا خواص و طعم تازهی آن حفظ شود. از مهمترین سبزیجات به کار برده شده در آشپزخانههای چینی عبارت است از: فلفل دلمهای قرمز و زرد، کلم پیچ و کلم برگ، خیار و نخود فرنگی.
سس سویا و روغن کنجد از دیگر پایههای آشپزی چینی هستند و به طور کلی تقریباً در همهی بشقابغذاهای چینی مورد استفاده قرار میگیرد. سس سویا با طعم شیرین گزنده از سایر سسها متمایز میشود.
برنج نیز یکی دیگر از غذاهای سنتی چین است. نودلها جایگزین ماکارونی هستند و جایگاه ویژهای در آشپزی چینی دارند.
معروفترین غذاهای چینی؛
اسپرینگ رولز:
یک غذای معروف و محبوب چینی که در جهان از شهرت بسیاری برخوردار است و در سوپرمارکتها به شکل آماده به فروش میرسد. اسپرینگ رولزها رولهای خمیری پر شده از مرغ و سبزیجاتند که در روغن سرخ میشوند.
نودل چینی:
نودل هم مثل اسپرینگ رولز شهرت جهانی دارد. یک نوع فستفود محبوب برای کودکان و بزرگسالان به شمار میرود. نودل یک کلمه کانتونی و به معنی ماکارونی است که با مواد اضافی مثل سبزی، گوشت مرغ و ماهی سرو میشود.
سوپ وانتان:
یک سوپ چینی که مخلوطی از سوپ و دامپلینگهای پرطرفدار است. درون دامپلینگها با گوشت مرغ پر و در آب مرغ پخته میشوند. سپس دامپلینگها را از درون آب مرغ بیرون میاورند.
مرغ کونگ پائو:
کونگ پائو خوراک چینی تند است که در آن مرغ، بادامزمینی، سبزیجات و فلفل تند را تفت میدهند. روش اصیل تهیه این خوراک به آشپزی سیچوان در استان سیچوان در جنوب غرب چین تعلق دارد.
دیم سام:
دیم سام از جمله غذاهای بخارپز است. و خمیرهایی به اندازه یک لقمه است که در ظرفهایی از برگ و چوب بامبو سرو میشود و از گوشت چرخکرده، آرد سفید، روغن، گوشت و ... تهیه میشود و به عنوان پیش غذا و یا به همراه چایی بعد از غذا خورده میشود.
میگو:
ماهی و میگو از دیگر عناصر اصلی آشپزخانه چینی هستند. چینیها مرغ را به سبکهای مختلف تهیه میکنند، میگو و ماهی در چین با نودل تهیه و یا مثل مرغ با سبزیجات و سس سویا سرو میشود. آنها نیز مانند اغلب مردم جهان میگو را سرخ میکنند.