فاطمه صفرپور در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره لغو مسابقات قهرمانی آسیا اظهار داشت: برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا، بچهها تقریباً به اوج آمادگی دست یافته بودند که به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا این مسابقات به تعویق افتاد. این اتفاق برای کادر فنی بسیار سخت است که دوباره تمام برنامههای خود را از ابتدا برنامهریزی کند، اما این اتفاق برای همه کشورها افتاده است و فقط مخصوص به ما نیست و باید دوباره خود را جمع و جور کنیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر از راه دور روی عملکرد بچهها نظارت داریم و از طریق فضای مجازی تمرینات را پیگیری میکنیم. در هفته یک بار به صورت آنلاین تمرین میکنیم و در سایر روزها نیز بچهها تمرینات خود را ارسال میکنند. قطعاً اینگونه شرایط با تمرین داخل اردو قابل مقایسه نیست، اما بههرحال با توجه به شرایط چاره دیگری نداریم و همین تمرین باعث خواهد شد در شروع اردوها 20 تا 30 درصد جلوتر باشیم.
مربی تیم ملی تکواندوی بانوان درباره اینکه تا چه اندازه به موفقیت این تیم در مسابقات قهرمانی آسیا و گزینشی المپیک امیدوار است، گفت: فکر میکنم هیچ کاری نشدنی نیست، اما تجربه ثابت کرده است باور یک بازیکن برای موفقیت خیلی مهم است. برای رسیدن به باور نیز یک بازیکن باید در مسابقات متعدد و تورنمنتها تجربه کسب کند. حضور یک بازیکن در یک تورنمنت باعث خواهد شد ضعفهای او مشخص شود و کادر فنی برای حضور در مسابقات رسمی این اشکالات را برطرف کند.
صفرپور با اشاره به تجربه کم بازیکنان ایرانی گفت: دختران ما حضور کمی در تورنمنتها دارند و مهمترین تورنمنت برای آنها مسابقات لیگ است. اکثر ترکیب تیم ملی را در حال حاضر بازیکنانی تشکیل میدهند که از رده نوجوانان بالا آمدند و از لحاظ توان فنی خیلی خوب هستند و جسارت دارند. باید روی این بازیکنان نوجوان در طولانی مدت سرمایهگذاری شود و در مسابقات مختلف حضور داشته باشند تا به بهترین شرایط دست پیدا کنند.
وی افزود: در سالیان گذشته عملکرد چند بازیکن خارجی را که از ردههای سنی نوجوانان بالا آمدند را پیگیری و دنبال کردم. بازیکنی مانند ماتئا جلیس از کرواسی در سال 2014 در المپیک نوچوانان به مدال طلا رسید، اما پس از حضور در تیم ملی کرواسی در دو سه سال اول موفقیتی کسب نکرد. جلیس در این مدت در مسابقات زیادی شرکت کرد و به نتیجه نرسید، اما روی ایرادات خود کار کرد و در مسابقات اخیر موفق به نتیجهگیری شده است.
مربی تیم ملی تکواندوی بانوان کشورمان خاطرنشان کرد: خیلی مهم است بازیکنی که تازه از رده نوجوانان با کسب مدالهای خوب به تیم ملی آمده است را حمایت کنیم. متاسفانه در کشور ما وقتی بازیکنی که طلای نوجوانان جهان را دارد در چند مسابقه میبازد، همه میگویند دیگر او به درد نمیخورد. این در صورتی است که باید روی بازیکن رده نوجوانان سه یا چهار سال سرمایهگذاری شود تا به نتیجهگیری برسد. البته استثناهایی نیز وجود دارد که بازیکن روند موفقیت خود در رده نوجوانان را در رده بزرگسالان نیز ادامه میدهد، اما در شرایط عادی بازیکن رده نوجوانان برای موفقیت در تیم ملی نیاز به سه چهار سال میدان دارد تا به خودباوری دست پیدا کند.
صفرپور درباره شانس کشورمان برای کسب دو سهمیه رده بانوان در مسابقات گزینشی المپیک گفت: کسب سهمیه المپیک نیز کار سختی است. اگر بخواهیم فنی نگاه کنیم، کشورهای چین و کره جنوبی با کسب سهمیه از طریق رنکینگ در مسابقات قارهای حضور ندارند، اما با این حال در برخی اوزان نفرات ششم تا دهم رنکینگ فدراسیون جهانی از کشورهای ازبکستان، قزاقستان، اردن و ویتنام در مسابقات گزینشی حضور دارند.
وی خاطر نشان کرد: نمیتوانیم بگویم گزینشی المپیک با عدم حضور تکواندوکاران کره جنوبی و چین راحت است. فکر میکنم اگر بازیکنان ما تا قبل از مسابقات گزینشی المپیک در یک یا دو تورنمنت خوب حضور داشته باشند و روی ایرادات آنها کار شود و به خودباوری برسد کسب سهمیه المپیک ممکن است. چند بازیکن ما میتوانند سهمیه المپیک را کسب کنند، اما همانطور که گفتم خودباوری بازیکن و حمایت جامعه تکواندو در این اتفاق بسیار مؤثر است.
مربی تیم ملی تکواندوی بانوان در مورد برگزاری دوره آموزشی برای مربیان کشور سوئد در سال گذشته، گفت: با دعوت فدراسیون تکواندو سوئد قرار بود بعد از المپیک دوباره برای برگزاری دورههای آموزشی به این کشور بروم، اما کرونا در حال حاضر همه چیز را تحت تأثیر قرار داده است. همچنین پیشنهاداتی برای آموزش از سوی یکی، دو کشور دیگر نیز دارم که احتمالاً آنها را هم قبول خواهم کرد.
صفرپور در پایان درباره نگاه جامعه جهانی تکواندو به بانوان مربی کشورمان گفت: با توجه به دوستی با مربیان برخی کشورها میدانم دیدگاه آنها روی توانایی فنی مربیان ایرانی مثبت است و آنها جایگاه خوبی برای مربیان ایرانی قائل هستند.