0

غذاهای سنتی استان خوزستان

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

غذاهای سنتی استان خوزستان

 غذاهای سنتی استان خوزستان

غذاهای سنتی استان خوزستان (قسمت اول)

کشور ایران، یکی از کهن‌ترین سرزمین‌های شناخته شده در جهان است که می‌توان در اکثر نواحی و مناطق جغرافیایی آن، آثاری برجای‌مانده از دل تاریخ و تمدن پیشینیان را مشاهده کرد. استان خوزستان، یکی از این نواحی است که با حضور در جنوب غربی کشور و برخورداری از اقلیمی منحصر به فرد، شاهد پیروی ساکنین خود از رژیم غذایی جالب و تحسین‌برانگیزی است.
 

مقاله مرتبط:

غذاهای سنتی استان خوزستان (قسمت دوم)

 استان خوزستان را با مردمی دلاور و غیور به زلالی کارون و استقامت زاگرس می‌شناسیم. شجاعت و از خودگذشتگی مردم این سرزمین در طول جنگ تحمیلی، مثال زدنی و قابل تحسین است. مردم این سرزمین، با توجه به پوشش گیاهی، حضور جلگه‌ها و کوهستان‌های متعدد، آب و هوا و شرایط اقلیمی، از برنامه‌ی غذایی ویژه‌ای استفاده می‌کنند که در نوع خود جالب و دوست‌داشتنی به نظر می‌رسد. طبق اظهار نظر کارشناسان تغذیه و سلامتی، در این استان و توابع آن بیش از صد غذا و خوراک محلی و بومی تهیه و طبخ می‌شود که پزشکان و متخصصان تغذیه، مصرف اکثر آن‌ها را به دلیل حضور برخی از مواد اولیه‌ی ترکیبی مفید و مغذی، توصیه کرده و برای بدن، ضروری می‌دانند. قلیه ماهی، ماهی صبور، فلافل، اوپیوزی (اشکنه‌ی دزفول)، برونی (صندلی سلطون دزفولی)، برشک، حمیس توله، بنگو (ماست و خیار)، ماسووا، آش ارده، باقله توحه، شلی ارده، حریسه (حلیم)، شوربا، قلیه‌ی تخم‌مرغ، حشو، سمبوسه (مخصوص آبادان)، میگو پلو، دال عدس، للک و رنگینک، پوکورا، نافله، امگشت و ... تنها بخشی از غذاها و خوراک‌های سنتی این استان محسوب می‌شوند که در ادامه به معرفی برخی از معروف‌ترین و رایج‌ترین این غذاهای سنتی و بومی خواهیم پرداخت. 

قلیه ماهی

 غذاهای سنتی استان خوزستان

ماهی، یکی از مواد غذایی مهم و ارزشمندی است که حاوی پروتئین فراوان، کلسترول و چربی بسیار کم، ویتامین‌های A، B،D ، کلسیم، فسفر، امگا ۳، آهن، مس و بسیاری از املاح معدنی و مورد نیاز بدن است. به گونه‌ای که مصرف این ماده‌ی مفید غذایی، توسط پزشکان و متخصصان تغذیه و سلامتی، به دفعات و در مقیاس بالایی توصیه شده است. در واقع از مهم‌ترین ویژگی‌‌های ماهی می‌توان به کاهش و جلوگیری از بیماری‌های قلبی، کاهش تری گلیسیرین خون، جلوگیری از تجمع پلاکت‌های خون، تنظیم ضربان قلب، تامین سلامت مغز و کاهش فشار خون اشاره کرد. پرواضح است که مصرف ماهی در استان خوزستان به دلیل نزدیکی به خلیج همیشگی فارس، در سطح بالایی صورت می‌پذیرد. تنوع فوق‌العاده‌ای از غذاهای طبخ شده بوسیله‌ی این ماده‌ی غذایی ارزشمند، از نکات و ویژگی‌های مثبت رژیم غذایی مردم این منطقه از کشور، به شمار می‌آید. قلیه ماهی، یکی از مشهورترین و پرمصرف‌ترین خورشت‌های بومی و محلی استان خوزستان است که آشپزها و مادران هنرمند و خوش‌سلیقه‌ی آن، به کمک ماهی، پیاز، سیر، زردچوبه، نمک، فلفل، سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، رب انار (در صورت تمایل می‌توان از رب گوجه‌فرنگی استفاده کرد)، تمبر هندی و روغن به طبخ این غذای لذیذ و دوست‌داشتنی می‌پردازند. معمولا قلیه ماهی را به عنوان خورشت در کنار پلو میل می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم هنگام سفر به این استان زیبا و پس از بازدید از عمارات و مکان‌های تاریخی، این غذای خوش‌طعم و پرطرفدار را تهیه و میل کنید.

ماهی صُبور

 غذاهای سنتی استان خوزستان

همانگونه که پیش‌تر اشاره شد، مصرف ماهی در تهیه‌ و تدارک غذاهای بومی و محلی استان خوزستان، در سطح گسترده‌ای صورت می‌پذیرد. خوراکی‌ها و غذاهای لذیذ و بی‌نظیر محلی این استان، نه تنها در کشور بلکه در بسیاری از کشورهای جهان، بویژه کشورهای عربی حاشیه‌ی خلیج فارس، از شهرت و محبوبیت فراوانی برخوردار است. ماهی صُبور یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی این خطه از ایران به شمار می‌‌آید که در دیگر شهرهای جنوبی کشور نیز به عنوان خوراکی محلی و پرطرفدار شهرت یافته است. مادران و بانوان کدبانو و خوش‌سلیقه‌ی استان خوزستان با ترکیب موادی همچون ماهی صُبور، سبزی پلویی، سبزی ماهی (گشنیز و شنبلیله)، پیاز، سیر، نمک، فلفل سیاه، تمبر هندی و رب گوجه‌فرنگی به طبخ و تهیه‌ی این غذای فوق‌العاده می‌پردازند. از ویژگی‌های این غذای محلی می‌توان به نحوه‌ی پخت آن بوسیله‌ی آتش (کباب کردن روی آتش)، اشاره کرد که به دلیل عدم مصرف روغن، از ارزش غذایی دوچندانی برخوردار است. با توجه به ذائقه‌ی افراد خانواده، ماهی صُبور با پلو یا نان سرو می‌شود.

حمیس توله‌ی دزفول (پنیرک)

 غذاهای سنتی استان خوزستان

گیاهان و سبزی‌های بومی و محلی، نقش بسزایی در تهیه و طبخ انواع غذاهای سنتی ایفا می‌کنند. با توجه به ارزش غذایی آن‌ها و توصیه‌ی پزشکان و متخصصان تغذیه مبنی بر مصرف غذاهای گیاهی، تغییرات قابل توجهی در بسیاری از رژیم‌های غذایی مورد استفاده‌ی بشر، صورت گرفته و بسیاری از عادات ناپسند غذایی، منسوخ شده است. این در حالی است که در کشور ایران، از دیرباز، توجه به رژیم غذایی سالم و مطلوب، از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و مردم از برنامه‌ و عادات غذایی مفیدی استفاده می‌کردند. امروزه نیز با توجه به اهمیت مصرف مواد غذایی سالم و ارزشمند، توجه و استقبال مردم به تهیه و تدارک خوراک‌های مفید، دو چندان شده است. در استان خوزستان، غذایی سنتی و بومی به نام حِمِیس توله (پنیرک) طبخ و مصرف می‌شود که با استفاده از گیاهی بومی به نام پنیرک صورت می‌‌پذیرد. آشپزهای این منطقه از کشور، با استفاده از سبزی توله که به گیاه پنیرک (نوعی گیاه که از خاصیت دارویی بالایی برخوردار است) نیز معروف است، پیاز، رب انار، نارنج، نمک، زردچوبه، فلفل و روغن، این غذای محلی و خوشمزه را تهیه می‌کنند. در واقع می‌توان بیان کرد که این غذا شباهت بسیاری به بورانی یا نرگسی دارد تنها با این تفاوت که در تهیه‌ی حمیس توله، از تخم‌مرغ استفاده نمی‌شود. مردم استان خوزستان با استفاده از برگ‌های پنیرک، نوعی غذای محلی دیگر به نام دمپخت توله نیز تهیه و میل می‌کنند. گیاه پنیرک از خواص دارویی بسیاری از جمله درمان سرفه، برطرف‌کننده‌ی ناراحتی سینه، مسهل و نرم کننده، باز کننده‌ی مجاری کبد، افزایش ترشح ادرار و شیر، درمان یرقان، برطرف کننده‌ی زخم کلیه و تقویت کننده‌ی روده برخوردار است.

قلیه‌ی تخم‌ مرغ

قلیه‌ی تخم‌مرغ، یکی دیگر از غذاهای سنتی و محلی استان خوزستان است که بسیار لذیذ و پرطرفدار بوده و برای تهیه‌ی آن، به مدت زمان کمتری نسبت به سایر غذاهای این استان، نیاز خواهد بود. آشپزها و بانوان استان خوزستان، با استفاده از تخم‌مرغ، سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، آرد گندم، پیاز، سیر، تمبر هندی، نمک، زردچوبه، رب گوجه‌فرنگی، گرد لیمو و روغن این غذای خوشمزه و دلپسند را تهیه می‌کنند.

اوپیوزی (اشکنه‌)

 غذاهای سنتی استان خوزستان

 پیشرفت تکنولوژی در دنیای مدرن امروز، رسیدن به رفاه اقتصادی و ارتقا موقعیت اجتماعی، بسیاری از بانوان را نیز همانند مردان، در عرصه‌ی فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی وارد کرده است. همین مسئله باعث حضور کم‌رنگ آن‌ها در منزل و عدم زمان کافی برای رسیدگی به امور همسر و فرزندان شده است. پر واضح است که از مهم‌ترین دغدغه‌های ذهنی این گروه از بانوان، صرف مدت زمانی کم‌تر در محیط آشپزخانه و بهره‌مندی از زمانی بیشتر، جهت سپری کردن لحظاتی گرم و مطبوع با اعضای خانواده خواهد بود. اوپیوزی که به اشکنه‌ی شهرستان دزفول شهرت دارد، بهترین گزینه برای این بانوان است. غذایی سنتی و بسیار مفید، که با صرف زمانی کوتاه می‌توان به تهیه و طبخ آن پرداخت. آشپزهای شهرستان دزفول با استفاده از تخم‌مرغ، پیاز، رب انار، روغن، فلفل، نمک، زردچوبه، نان خشک، گردو و شکر به طبخ آن می‌پردازند. البته روش‌های متعددی برای تهیه‌ی این غذای بومی وجود دارد که با توجه به ذائقه‌ی افراد خانواده می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

فلافل

 غذاهای سنتی استان خوزستان

توجه به ارزش مواد غذایی که در تهیه‌ی غذاهای روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، از مهم‌ترین مسائل مربوط به فرهنگ غذایی مردم هر کشور به شمار می‌آید. امروزه با توجه به تغییرات زیست‌محیطی و ایجاد تحولی چشم‌گیر در سبک زندگی انسان‌ها، در نظر گرفتن تغذیه‌‌ی مناسب و رعایت رژیم غذایی سالم و مفید، بسیار مهم و ضروری است. متاسفانه به دلیل تحرک بسیار کم اکثر مردم، مصرف برخی از مواد غذایی که در گذشته بسیار مفید و ارزشمند بوده، به مقیاسی کمتر، تغییر یافته است. بنابراین بشر راهی جز تغییر مواد خوراکی و یافتن جایگزینی مناسب برای مواد اولیه‌ای که در گذشته مورد استفاده قرار گرفته می‌شد، نخواهد داشت. استفاده از حبوبات یکی از بهترین و موثرترین راهکارهایی است که می‌توان به عنوان جایگزینی مناسب برای انواع گوشت در نظر گرفت. طبخ غذاهای بومی و محلی با استفاده از انواع حبوبات، بسیار لذیذ و مغذی بوده و خطر مبتلا به برخی از بیماری‌های ناعلاج یا صعب العلاج را در پی نخواهد داشت. فلافل یکی از غذاهای بومی و محلی استان خوزستان است که به دلیل حضور نخود به عنوان اصلی‌ترین ماده‌ی اولیه‌ی تشکیل‌دهنده‌ی آن، جایگزین مناسبی برای تامین‌کننده‌های پروتئین موجود در گوشت حیوانات محسوب می‌شود. همچنین حضور فیبر محلول در این ماده‌ی غذایی، یکی از بهترین تنظیم‌کننده‌های سیستم دستگاه گوارش و گردش خون بدن انسان به شمار می‌آید. مردم استان خوزستان با استفاده از موادی همچون نخود، سیر، روغن، پیاز، تخم‌مرغ، سرکه، فلفل قرمز، جعفری، آرد لپه (در صورت عدم استفاده از تخم‌مرغ، آرد لپه جایگزین خواهد شد) و سیب‌زمینی، به طبخ این غذای محلی و خوشمزه می‌پردازند. محبوبیت فلافل به حدی است که در تمامی شهرهای ایران، در سطح وسیعی تهیه و به مردم عرضه می‌شود.

پنج شنبه 18 اردیبهشت 1399  12:22 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: غذاهای سنتی استان خوزستان

پاسخ به: غذاهای سنتی استان خوزستان

غذاهای سنتی استان خوزستان (قسمت دوم)

در بخش اول غذاهای سنتی استان خوزستان، به معرفی برخی از رایج‌ترین خوراک‌های سنتی این خطه از سرزمین ایران پرداختیم. غذاهایی که در پس تهیه و تدارک آن‌ها، داستان‌ها و سرگذشتی جالب و شنیدنی نهفته است. همانگونه که می‌دانید، غذاهای سنتی و سبک طبخ هریک از آن‌ها، رابطه‌ای مستقیم با فرهنگ و اصالت مردم آن ناحیه داشته و می‌توان آداب غذایی هر سرزمین را بازگو کننده‌ی بخشی از تمدن و آداب زندگی مردم آن سرزمین تلقی کرد. مردم استان خوزستان، با پیروی از رژیم غذایی خاص خود، جزیی از فرهنگ اجتماعی، اخلاقی، اقتصادی و منطقه‌ای خود را عرضه می‌کنند. در ادامه به بررسی و معرفی بخش دیگری از غذاهای محلی و بومی این استان زیبا و کهن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.  

پوکورا

پوکورا

مصرف حبوبات و استفاده از در تهیه‌ی تنوع جالب و اشتهاآوری از غذای لذیذ و خوشمزه، یکی از عادات غذایی مردم استان خوزستان به شمار می‌آید که در سراسر کشور از شهرت و محبوبیتی ویژه برخوردار است. نخود یکی از پرطرفدارترین حبوبات مصرفی مردم این خطه از کشور محسوب می‌شود که غذاهای مشهور و لذیذی همچون فلافل را بوسیله‌ی آن طبخ و به تمام مردم کشور معرفی کردند. پوکورا (نوعی کوکوی خوزستانی)، غذایی سنتی و بومی استان خوزستان است که با استفاده از این ماده‌ی غذایی ارزشمند تهیه و طبخ می‌شود. آشپزها و مادران خوش‌ذوق خوزستانی با ترکیب موادی مانند آرد نخود، سبزی تره، تخم‌مرغ، زعفران، نمک، پودر فلفل قرمز، فلفل سیاه و ادویه‌ی مخصوص جنوبی به آماده‌سازی و طبخ این غذای محلی می‌پردازند. بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه و سلامتی مصرف آرد نخود را به دلیل میزان بالای پتاسیم که عامل موثری در کاهش فشار خون خواهد بود، توصیه می‌کنند. بنابراین مصرف این غذا می‌تواند گزینه‌ای بسیار مناسب برای افراد مبتلا به فشارخون بالا باشد.

 نافله‌ی خوزستان

نافله‌ی خوزستان

ترکیب مواد اولیه‌ی مغذی و ارزشمند، یکی از مهم‌ترین نکاتی است که از دیرباز مورد توجه بشر بوده و در عصر حاضر نیز از اصلی‌ترین دغدغه‌های ذهنی جوامع بشری محسوب می‌شود. پیشرفت علم و تکنولوژی از عواملی است که انسان‌ها را در انتخاب هرچه بهتر خوراکی‌های مفید و سالم راهنمایی می‌کند و دیدگاه مردم را نسبت به مواد اولیه‌ی مصرفی خود تا حد مطلوبی روشن و آگاهانه ساخته است. اما با مطالعه‌ای دقیق بر خوراکی‌ها و غذاهای سنتی و بومی هر منطقه از کشور، به نتایجی بسیار مطلوب دست خواهیم یافت. غذاهایی که با وجود قدمتی حدود یک قرن و دورانی که پیشرفت علم به کندی صورت می‌پذیرفت، از ارزش غذایی مطلوب و بالایی برخوردارند. این مسائل ریشه در فرهنگ غنی مردم سرزمین ایران داشته که خود نمادی از تمدن و اصالت مثال‌زدنی این مرز و بوم است. نافله‌ی خوزستان یکی دیگر از غذاهای بومی و سنتی استان خوزستان محسوب می‌شود که به دلیل حضور پروتئین موجود در نخود و گوشت، از ارزش غذایی مناسبی برخوردار است. استفاده از حبوبات در کنار فراورده‌های دامی، از نکات ارزنده و تحسین‌برانگیز رژیم غذایی مردم ایران زمین بوده که در بسیاری از استان‌های این کشور بویژه استان خوزستان، به وضوح قابل مشاهده و ملموس است. بانوان و مادران کدبانوی این منطقه از ایران با ترکیب موادی همچون آرد نخود، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سرکه، شکر، نمک، زردچوبه، فلفل، نعناع، روغن (در صورت تمایل می‌توان کره را جایگزین روغن کرد) و آب به تهیه‌ی این غذای لذیذ سنتی و محلی می‌پردازند. ترکیب طعم شیرین شکر و ترشی دوست‌داشتنی سرکه، منحصر به فرد و جالب به نظر می‌رسد. پیشنهاد می‌کنیم که پس از حضور در استان خاطره‌انگیز خوزستان، نافله‌ی مخصوص این دیار را تهیه و میل کنید.

 امگشت پلو

امگشت پلو

برنج یکی دیگر از مواد اصلی در تهیه‌ی غذاهای مردم کشور به شمار می‌آید که می‌توان تنوع بی‌نظیر و وسوسه‌انگیز از انواع غذاهای بومی و محلی را بوسیله‌ی این ماده‌ی مهم و پرمصرف تهیه کرد. همچنین بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه مصرف کشمش را به دلیل برخورداری از سدیم کم، انرژی فراوان، چربی محدود، منبع بسیار مناسبی از ویتامین D، جلوگیری از فساد دندان، مناسب برای سلامتی لثه و بانکی از انواع ویتامین از جمله آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامیل B بسیار مفید و لازم دانسته و قرار دادن این ماده‌ی حیرت‌انگیز در برنامه‌ی غذایی روزانه را امری ضروری و مهم تلقی می‌کنند. امگشت پلو غذایی است جنوبی و مختص استان خوزستان که با استفاده از برنج و کشمش تهیه و همراه ماهی قباد میل می‌شود. مردم این استان ماهی قباد را نمک‌اندود کرده و مورد مصرف قرار می‌دهند. بانوان کدبانوی خوزستانی با ترکیب برنج، کشمش پلویی، سبزی پلویی (شوید- گشنیز)، نمک، روغن، پیاز، زردچوبه و ادویه‌ی مخصوص جنوبی به طبخ و تهیه‌ی امگشت‌ پرداخته و با میل کردن این غذای بومی، لحظات دل‌نشینی را در کنار اعضای خانواده‌ی خود سپری می‌کنند.

 بورانی باقلای سبز

بورانی باقلای سبز

با رسیدن فصل زمستان در گوشه‌گوشه‌ی شهرهای کشور، فروشندگان خیابانی با خوراکی‌های آشنایی همچون باقلای داغ و لبوی سرخ و شیرین در حال ارائه‌ی سرویس به مردم و مشتریان خود هستند. رقص بخاری که از گرمای این مواد لذیذ و اشتها‌آور در فضا مشاهده می‌شود، بسیار وسوسه‌انگیز و دوست‌داشتنی است و ناخودآگاه آدمی را به امتحان کردن طعم و مزه‌ی آن‌ها سوق می‌دهد. باقالا یکی از مواد ارزشمند غذایی است که از میزان قابل توجهی ویتامین (A، B و C) و املاح معدنی (آهن، آهک و فسفر)، برخوردار است. همچنین تقویت کننده‌ی مغز قلم استخوان، بسیار مفید برای کم‌خونی، ماسکی مناسب برای از بین بردن لکه‌های پوست، مناسب برای درمان نقرس، مفید جهت برطرف کردن بیماری‌های رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک، شستشو دهنده‌ی معده، پاک‌کننده‌ی ریه و سینه و تولیدکننده‌ی خون تازه در بدن، تنها بخشی از ویژگی‌های این ماده‌ی مفید و باارزش محسوب می‌شود. بورانی باقلاسبز یکی دیگر از غذاهای محلی و سنتی استان خوزستان است که بیشتر در شهرستان شوشتر این استان تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد. آشپزهای این شهرستان با استفاده از باقلای سبز، ماست پرچرب، پیاز، سیر، پودر لیمو، زردچوبه، شوید (در صورت تمایل می‌توانید از شبت استفاده کنید)، فلفل و نمک این غذای لذیذ و مفید را طبخ می‌کنند.

 سمبوسه

سمبوسه

با شنیدن نام سمبوسه، ناخودآگاه یاد استان خوزستان و سمبوسه‌های لذیذ و مشهور این خطه از سرزمین کشور در ذهن تداعی می‌شود. مردم جنوب کشور بویژه ساکنین استان خوزستان و توابع آن، با توجه به اقلیم و جغرافیای خاص محل سکونت خود، بسیاری از غذاهای ناب و لذیذ بومی را تهیه و به سراسر کشور معرفی کردند. مشهورترین این غذاها، سمبوسه و فلافل محبوب و پرطرفدار خوزستانی است که در اکثر استان‌های کشور نیز توسط مردم تهیه و طبخ می‌شود. به نظر می‌رسد طعم تند فلفل‌ یکی از مهم‌ترین دلایل علاقه‌ی خوزستانی‌ها به این غذای خوشمزه و دوست‌داشتنی باشد. البته از دیگر نکات مهم در مورد این غذا، سبک تهیه و مدت زمان کوتاه طبخ آن به شمار می‌آید که به نظر می‌رسد برای بانوان شاغل بسیار کاربردی و ارزشمند است. مادران و بانوان باسلیقه‌ی استان خوزستان با ترکیب موادی همچون گوشت، فلفل دلمه‌ای، رب گوجه‌فرنگی، گشنیز، نمک، فلفل، سیر، پیاز، آرد، روغن، کره و سیب‌زمینی به تهیه و طبخ سمبوسه می‌پردازند. البته با توجه به ذائقه‌ی افراد خانواده می‌توان برخی از مواد اولیه‌ی پیشنهادی را حذف یا جایگزین کرد.

آش ارده (ارده پلو)

آش ارده

قطعا بلافاصله پس از شنیدن نام آش، تصویر غذایی آبکی و مملو از سبزی و حبوبات در ذهن تداعی می‌شود. اما جالب است بدانید که در استان خوزستان، غذایی با نام آش ارده تهیه و طبخ می‌شود که برخلاف تصور، هیچ شباهتی به آش‌های رایج در کشور نداشته و مردم این خطه از کشور، برای تهیه‌ی آن از برنج استفاده می‌کنند. این غذا نوع دیگری از پلوهای لذیذ و خوش‌عطر سنتی استان خوزستان به شمار می‌آید که از طرفداران بسیاری در سراسر این خطه از کشور برخوردار است. آش ارده که به ارده پلو نیز شهرت دارد، از غذاهای بومی شهرستان دزفول بوده که به دلیل طعم فوق‌العاده و بی‌نظیر آن، در سراسر استان خوزستان طبخ و میل می‌شود. از دیگر نکات مهم این غذا، می‌توان به اضافه کردن ارده‌ی کنجد بو داده اشاره کرد. ماده‌ای کاملا مقوی و مفید که مصرف آن توسط پزشکان به دلیل حضور پروتئین، ویتامین‌های A، D، E، نرم کننده‌ی روده و معده، از بین بردن گرفتگی صدا، کاهش فشار خون، ضد رماتیسم، برطرف کننده‌ی ناراحتی کیسه‌ی صفرا و اسهال خونی و درمان یا جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات جسمی، به دفعات توصیه شده است. آشپزهای شهرستان دزفول با ترکیب موادی همچون برنج، ماش، ارده‌ی کنجد، شیره‌ی خرما و نمک، ارده پلو را تهیه و میل می‌کنند. مصرف سبزی خوردن بویژه تربچه‌ و برگ ترب در هضم بهتر این غذا بسیار مفید خواهد بود.

 در ارائه‌ی این مقاله سعی شد تا برخی از مشهورترین و پرمصرف‌ترین غذاهای محلی و سنتی استان خوزستان را به شما عزیزان معرفی کنیم. این استان علاوه بر این خوراک‌های لذیذ و خوش‌عطر از شیرینی‌ها و نان‌های سنتی اشتهاآور و مشهوری برخوردار است که در مقاله‌های بعدی به ‌آن‌ها خواهیم پرداخت.

پنج شنبه 18 اردیبهشت 1399  12:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها