0

فيما امامي: «مهتاب روي سكو» را با ‌سختي‌هاي زياد ساختم

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

89/10/25 - 15:37
شماره:8910251027
نسخه چاپي ارسال به دوستان
/در مسير بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر/

خبرگزاري فارس: فيما امامي گفت: «مهتاب روي سكو» روايت ساده‌اي دارد و آن را با بودجه‌اي محدود و اندك و با سختي‌ها و مشقات بسياري ساختم.

به گزارش خبرگزاري فارس، كارگردان فيلم سينمايي «مهتاب روي سكو» در گفت‌‌و‌گو با ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر گفت: جشنواره فيلم فجر تنها جشنواره رسمي كشور است كه فيلم‌ها در آن مورد ارزيابي قرار مي‌گيرند و براي هر فيلمسازي حضور در جشنواره و ارزيابي منتقدان و داوران از اهميت خاصي برخوردار است.
او كه پيش از اين با فيلم مستند بلند «جاي خالي آقا يا خانم ب» توانسته بود سيمرغ بلورين جشنواره فيلم فجر را از آن خود كند، درباره بخش فيلم‌هاي اول و دوم و تقاضاي شركت تعداد گسترده‌اي از فيلمسازان اول براي حضور در جشنواره فيلم فجر گفت: تعدادي از فيلمسازاني كه امسال با فيلم اول خود فرم تقاضاي شركت در جشنواره را پركردند، از دوستان من هستند و كارهاي خوبي را ساخته‌اند. اين افراد سال‌ها در عرصه فيلمسازي فعال بوده‌اند و توانايي رقابت با آثار فيلمسازان حرفه‌اي - كه تاكنون چندين فيلم ساخته‌اند- را دارند و به عقيده من نبايد جشنواره آثار فيلمسازان اول را به چشم مهمان‌هاي ناخوانده ببينند و مورد ارزيابي قرار دهند.
وي با اشاره به اين كه فيلم ساختن اول، دوم و آخر ندارد، افزود: من سال‌هاست در عرصه فيلمسازي فعاليت دارم و جمع زمان فيلم‌هايي كه ساخته‌ام، چندين فيلم سينمايي را شامل مي‌شود، اما چيزي كه در عرصه سينماي حرفه‌اي است ، روابط در اين نوع سينما حرف اول را مي‌زند. كساني كه فيلم سينمايي چندم خود را ساخته‌اند، بر روابط حاكم اين نوع سينما آشنايند و مي‌دانند، چگونه شرايط ديده شدن وحتي جايزه گرفتن را براي فيلم‌هاي‌شان مهيا كنند.
او درباره بخش فيلم‌هاي اول و دوم جشنواره فيلم فجر توضيح داد: اين بخش در جشنواره‌هاي مختلف از جمله كن نيز وجود دارد و فيلمسازان اول و دوم در اين بخش آثارشان مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد.
امامي با دشوار خواندن شرايط براي فيلمسازان اول، ادامه داد: فيلمسازاني كه كار اول ارايه مي‌دهند با مشكلات و سختي‌هاي بسياري مواجه مي‌شوند و با پشت سرگذاردن مشكلات متعدد و طي راه‌هاي سخت و ‌طاقت‌فرسا، قادر به ساخت اولين فيلم بلند سينمايي خود مي‌شوند. اميدوارم هيأت انتخاب و داوري فيلم‌هاي اين بخش را به چشم فيلم‌هاي اول نگاه نكنند.
اين كارگردان كه سابقه‌اي طولاني در ساخت فيلم‌هاي مستند دارد، در ادامه به ويژگيهاي «مهتاب روي سكو» اشاره كرد و گفت: فيلم روايت ساده‌اي دارد و با بودجه‌اي محدود و اندك كه با بودجه تله‌فيلم‌ها برابري مي‌كند، ساخته شده است. فيلم را با سختي‌ها و مشقات بسياري ساختم و هيچ تهيه‌كنندهاي حاضر نبود فيلم را تهيه كند. در حقيقت، بيشتر افراد پيشنهاد تعويض فيلمنامه را مي‌دادند كه خوشبختانه حاضر نشدم اين كار را انجام دهم و از باورها و اعتقاداتم كوتاه بيايم.
وي در ادامه به خاطره‌اي در جريان ساخت فيلم اشاره كرد: در دفتر تهيه‌كننده‌اي كه فيلمنامه را به او ارايه داده بودم، حضور داشتم، ايشان با اشاره به فيلمنامه من گفت: يك فيلمنامه به من پيشنهاد شده با موضوع بي‌ارزش و بودجه 600 ميليوني! به نظر شما بايد كدام فيلمنامه را تهيه كنم؟ فيلمنامه شما را با موضوعي درباره ماه محرم با بودجه كم، يا آن فيلم بي‌ارزش با بودجه زياد را؟ ايشان حاضر به تهيه فيلم من نشد و مسئولان مركز گسترش تهيه فيلم را به همسرم رضا دريانوش واگذار كردند ، كه خوشبختانه فيلم را آن طور كه دوست داشتم ساختم و عواملي كه در اين پروژه با من همكاري كردند از بهترين‌هاي سينماي ايران هستند.
وي در پايان به آخرين مراحل فني فيلم اشاره كرد و گفت: فيلم توسط «هايده صفي‌ياري» تدوين شد و هم اينك مراحل پاياني تبديل صداي فيلم به SR در استوديو كانون توسط «بهروز شهامت» در حال انجام است كه اميدوارم اوايل بهمن ماه بتوانم فيلم را تحويل دفتر جشنواره دهم.
امامي درباره موسيقي فيلم توضيح داد: احساس كردم تعزيه و آئين‌هاي ماه محرم، خود فضايي به فيلم بخشيده است كه نيازي به ساخت موسيقي ندارد.
در اين فيلم حسين محجوب، امير رضا دلاوري، مرضيه خوش‌تراش، علي اسكندري، مهدي صباغي، جواد يحيوي، آتش تقي‌پور، ميثاق فاريابي دوست، حسين زواركعبه، بهاره رياحي به ايفاي نقش‌هاي اصلي پرداختند.
ساير عواملي كه در ساخت فيلم همكاري دارند، عبارتند از: نويسندگان فيلمنامه: فيما امامي، رضا دريانوش، كارگردان: فيما امامي، مديرفيلمبرداري، ساعد نيك‌ذات، صدابردار: فرخ فدايي، طراح صحنه و لباس: اصغر نژادايماني، طراح گريم: محسن موسوي، تدوين: هايده صفي‌ياري، طراح و تركيب صدا: بهروز شهامت، مجري طرح: مجيد كريمي، تهيه كننده: رضا دريانوش، مركز گسترش سينماي مستند و تجربي.
بيست و نهمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر از تاريخ 16 تا 26 بهمن‌ماه به دبيري «مهدي مسعودشاهي» در تهران برگزار مي‌شود.

شنبه 25 دی 1389  10:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها