0

چرا به صافی کف پا مبتلا می شویم؟

ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10633

چرا به صافی کف پا مبتلا می شویم؟

باسلام. دکتر عاطفه ابوترابی دکترای تخصصی ارتوپدی فنی و از مشاورین دکترساینا هستم.

چرا کف پای نوزادان صاف است؟

یکی از شایع ترین بد شکلی های کف پا، صافی کف پا است. عموما کودکانی که تازه متولد می شوند تا سن دو یا سه سالگی به صورت فیزیولوژیکی کف پایشان صاف است. دلیل این امر، شل بودن لیگامانی (Ligament) و تاندون ها، ضعف عضلات و بافت چربی موجود در کف پا نوزادان است؛ اگر صافی کف پا کودک پس از چهار الی پنج سالگی کماکان باقی بماند، آنگاه این علامت هشداری برای والدین محسوب شده و درمان صافی پا باید آغاز شود.

چند مدل صافی کف پا وجود دارد؟

دو نوع صافی کف پا داریم:

• صافی کف پا انعطاف پذیر
  • صافی کف پا غیر قابل انعطاف (Rigid)

نکته دارای اهمیت در صافی کف پا انعطاف پذیر این است که معمولا این مدل زمینه خانوادگی داشته یعنی صافی کف پا در والدین، خواهر یا برادر وجود دارد.

صافی کف پا مخصوص کودکان نبوده؛ این بیماری در سنین بالاتر و دوران بارداری نیز مشاهده شده است.

علل صافی کف پا چیست؟

علل متعددی میتواند باعث صافی کف پا شود. از  جمله این علل میتوان به:

• چرخش اندام تحتانی
  • چرخش پا
  • چرخش مچ پا
  • شل بودن کلی لیگامانی در بدن
  • ضعف عضلانی کف پا

اشاره کرد.

چگونه بفهمیم کف پاهایمان صاف است؟

عموما بچه ها پس از مقداری پیاده روی این موضوع را با والدین خود بصورت گلایه هایی مثل: "خیلی خسته شدم" یا " پا درد دارم" مطرح میکنند. همچنین اگر به کفش کودکان دقت کنید داخل کفش ساییدگی نیز می توانید مشاهده کنید.

این بیماری در بزرگسالان نیز بصورت درد پا و خستگی زود رس خود را نشان می دهد.

راه های درمان صافی کف پا

موثرترین درمان برای صافی کف پا، استفاده از کفی های طبی و در صورت نیاز کفش طبی است. برجستگی هایی که بر روی کفی طبی وجود دارد قوس کف پا را حمایت کرده و باعث توزیع مجدد نیرو در کف پا شده و به همین دلیل سبب کاهش درد و احساس خستگی در فرد میشود.

پیشنهاد من به افرادی که به صافی کف پا مبتلا هستند و حتی عزیزانی که این مشکل را ندارند استفاده از کفی های طبی است.

دوشنبه 8 اردیبهشت 1399  8:28 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها