مبحثي وجود ندارد كه حضرت امام جعفر صادق (عليه السلام) راجع به آن اظهار نظر نكرده باشد و بعضي از نظريه هاي او بطوري كه تا اينجا ديديم دليل بر نبوغ علمي وي مي باشد .
از جمله راجع به نور ستارگان گفته است : كه در بين ستارگاني كه شب در آسمان مي بينيم ستارگاني هستند كه آن قدر نوراني مي باشند كه خورشيد در قبال آنها تقريباُ بي نور است .
اطلاعات محدود نوع بشر راجع به كواكب مانع از اين بود كه در زمان حضرت امام جعفر صادق (عليه السلام) و بعد از او ، تا اين اواخر ، بواقعيت اين گفته پي ببرند و فكر مي كردند آنچه حضرت امام جعفر صادق (عليه السلام) راجع به نور بعضي از ستارگان گفته دور از عقل و قابل قبول نيست و محال مي باشد كه اين نقطه هاي كوچك و نوراني كه موسوم به ستاره است آن قدر پر نور باشد كه خورشيد در قبال آنها بي نور جلوه كند .
امروز كه دوازده قرن و نيم از زمان حضرت امام جعفر صادق (عليه السلام) مي گذرد ثابت شده كه آنچه آن مرد بزرگ گفت :
صحت دارد و در جهان ستارگاني است كه خورشيد ما در قبال نور آنها يك ستاره خاموش بشمار مي آيد .
اين ستارگان نوراني باسم ( كوآزر ) خوانده ميشود و بعضي از آنها تا زمين 9 هزار ميليون ( نه ميليارد ) سال نوري فاصله دارد و موجي كه امروز و امشب از آن ستارگان به چشم راديو تلسكوپ ها ميرسد 9 هزار ميليون سال در راه بوده تا اينكه بزمين رسيده است .
گفتيم (امروزوامشب) و ممكن است تصور كنند كه اشتباه مي كنيم چون در روز نمي توان ستارگان را ديد .
اما نديدن ستارگان در روز ، جزو موارد ضعف دوره اي بود كه نوع بشر راديو تلسكوپ نداشت و امروز با داشتن راديو تلسکوپهائي مانند راديو تلسكوپ ( آرسي بوئه ) واقع در ( پورتوريكو ) كه قطر آن سي صد متر است مي توانند هنگام روز هم ستارگان را ببينند .
روشنائي بعضي از اين ستارگان موسوم به ( كوآزر ) ده هزار ميليارد برابر نور خورشيد ما مي باشد .
بايد بگوئيم كه در اين رقم نه اشتباه راه يافته نه اغراق .
واحد مقياس سنجش نور ستارگان از طرف منجمين نور خورشيد ماست .
بعضي از كوآزرها آن قدر نوراني است كه روشنائي آنها ده هزار ميليارد برابر نور خورشيد ميباشد و لذا بدون اينكه دچار اغراق بشويم مي توانيم بگوئيم كه خورشيد ما در قبال يك كوآزر چون يك چراغ خاموش است وبراي اينكه ده هزار ميليارد برابرخورشيد بهتر در نظر مجسم شود مي توانيم عدد ( يك ) را بنويسيم و طرف راست آن شانزده صفر بگذاريم .