طرز تهیهی بریانی؛ غذای پرطرفدار اصفهانی
بریانی یکی از معروفترین و پرطرفدارترین غذاهای شهر اصفهان است که به دلیل طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. بهترین نوع بریانی با گوشت گوسفندی تهیه میشود که طعم بسیار خوبی دارد البته امروزه بریانی را با گوشت مرغ هم طبخ میکنند.
باشگاه خبرنگاران جوان: بریانی یکی از معروفترین و پرطرفدارترین غذاهای شهر اصفهان است که به دلیل طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. بهترین نوع بریانی با گوشت گوسفندی تهیه میشود که طعم بسیار خوبی دارد البته امروزه بریانی را با گوشت مرغ هم طبخ میکنند.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر بریانی تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری بریانی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- جگر سفید ۱۰۰ گرم
- پیاز درشت ۲ عدد
- دنبه ۵۰ گرم
- روغن مایع به اندازه کافی
- نعناع خشک ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری
- خلال پسته، بادام و مغز گردو برای تزیین
طرز تهیه
برای تهیه کباب بریانی اصفهان ابتدا ۱ عدد از پیازها را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد میکنیم و در قابلمهای بزرگ کمی روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم، سپس پیازها را در روغن میریزیم
و تفت میدهیم و دنبه و گوشت سردست گوسفندی را نیز داخل قابلمه قرار میدهیم و ۴ لیوان آب روی آن میریزیم و میگذاریم تا خوب گوشت با حرارت ملایم مغز پخت شود. سپس زمانیکه گوشت را تست کردیم
و دیدیم خوب پخته شده است و کمی از آب گوشت هنوز در قابلمه مانده زمانی است که باید زیر شعله را خاموش کنیم. گوشت و دنبه را از داخل قابلمه بیرون میآوریم و در ظرفی قرار میدهیم و آب گوشت را کنار میگذاریم
و گوشت و دنبه را با هم چرخ میکنیم و در ظرفی میریزیم و زعفران دم کرده، نعناع خشک و نمک، فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم و گوشت را یکبار دیگر چرخ میکنیم. سپس جگر سفید را در قابلمهای میگذاریم
و ۲ لیوان آب روی آن میریزیم و پیاز باقی مانده را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و داخل قابلمه جگر میریزیم و کمی نمک، فلفل سیاه و ۲ قاشق روغن نیز به جگر اضافه میکنیم
و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا جگر به مرور زمان خوب بپزد. زمانیکه جگر پخته و آب آن تبخیر شده بود پیاز و جگر را در داخل خود قابلمه روی حرارت تفت میدهیم و زیر شعله را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا سرد شود
و بعد آنها را چرخ میکنیم و در ظرفی میریزیم و کنار میگذاریم. سپس گوشت و دنبه چرخ شده را مانند همبرگر شکل میدهیم و روی آن دارچین میریزیم. در تابهای بزرگ کمی روغن میریزیم و مخلوط گوشت و دنبه را در تابه میریزیم و میگذاریم تا سرخ شود.
سپس بریانی را بر میگردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. سپس بریانی آماده شده را روی نان میگذاریم و کمی از آب گوشت که کنار گذاشته بودیم را روی نان میریزیم و مخلوط چرخ شده جگر سفید و پیاز را همراه با خلال پسته و خلال بادام و مغز گردو تزئین میکنیم.