0

آموزش آشپزی؛ از خورش ملاقورمه و چکدرمه تا مربای گل گاو زبان

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

آموزش آشپزی؛ از خورش ملاقورمه و چکدرمه تا مربای گل گاو زبان

آموزش آشپزی؛ از خورش ملاقورمه و چکدرمه تا مربای گل گاو زبان

در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه و سنتی شهر‌های مختلف ایران را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با چند نوع غذای خوشمزه و سنتی شهر‌های مختلف ایران آشنا کنیم.

طرز تهیه ته چین گوشت مجلسی

آموزش آشپزی؛ از چکدرمه  ترکمنی و خورش ملاقورمه شمالی تا مرغ بریانی خوشمزه

ته چین گوشت از مجموعه دستورغذایی‌های ایرانی است که ما، طرز تهیه ته چین گوشت را برای شما آماده کرده ایم. این غذای خوشمزه و با ظاهری شیک را می‌توانید برای مهمانی‌های خود تهیه کنید و از خوردن آن در کنار مهمانانتان لذت ببرید.

مواد لازم برای طرز تهیه ته چین گوشت:

روغن به میزان لازم
پیاز ۱ عدد
گوشت ۶۰۰ گرم
زردچوبه به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
برنج ۴ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
ماست چکیده ۸ قاشق غذاخوری
کره ۲۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته برای تزیین
خلال بادام برای تزیین
خلال پوست پرتقال برای تزیین

طرز تهیه ته چین گوشت:

در قابلمه‌ای روی حرارت متوسط کمی روغن بریزید. پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود و سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. به آن‌ها فلفل سیاه، زردچوبه و آب اضافه کنید و بگذارید تا برای ۲ ساعت بپزد. می‌توانید به آن کمی زعفران دم کرده هم اضافه کنید. در پایان پخت به آن نمک بزنید. آن را کنار بگذارید تا خنک شود.

در این میان، فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.

در قابلمه‌ای روی حرارت بالا مقداری آب بریزید و بجوشانید، برنج را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن بپزید. برنج را آبکشی کنید.

در ظرفی مناسب، تخم مرغ‌ها را کمی بزنید. ماست، کره و ادویه‌ها (زعفران دم کرده، فلفل سیاه و نمک) را به آن اضافه کنید. برنج را در آن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.

کمی روغن در در ظرف مورد نظر (مخصوص فر) بریزید. نیمی از مایه ته چین را در آن بریزید. گوشت را به صورت لایه‌ای منظم روی آن بچینید و باقیمانده مایه ته چین را روی آن بریزید. ته چین را برای حدود ۱ ساعت در فر قرار دهید.

بعد از پخت آن را از فر خارج کنید و در ظرف مد نظر برگردانید. می‌توانید ته چین را با انواع خلال (پسته، بادام و پوست پرتقال) تفت داده تزیین کنید و سرو نمایید.

آموزش آشپزی؛ از چکدرمه  ترکمنی و خورش ملاقورمه شمالی تا مرغ بریانی خوشمزه

نکاتی برای طرز تهیه ته چین گوشت:

• پیاز را خرد کنید.
• از گوشت بدون استخوان استفاده کنید. آن را به سایز دلخواه خرد کنید. می‌توانید از گوشت بره هم استفاده کنید.

• برنج را از قبل برای ۲ ساعت در آب نمک خیس کنید. قبل از استفاده آن را آبکشی کنید.
• می‌توانید آن را در قابلمه و روی گاز هم بپزید.

طرز تهیه مرغ بریان خانگی در فر

آموزش آشپزی؛ از چکدرمه  ترکمنی و خورش ملاقورمه شمالی تا مرغ بریانی خوشمزه

مرغ بریانی غذایی لذیذ و خوشمزه که مطمئنا شما عزیزان از خوردن آن لذت خواهید برد.

مواد لازم برای مرغ بریانی:

مرغ کامل:۱ و نیم الی ۲ کیلویی
پیاز متوسط:۱ عدد
فلفل دلمه:۱ عدد
سیب زمینی: ۲ عدد
کره:۲ قاشق غذا خوری
آبلیمو:به میزان لازم
زعفران دم کرده:به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه:به میزان لازم

طرز تهیه مرغ بریان:

اولین کاری که باید انجام دهید این است که قسمت‌های اضافی و شکم مرغ را خالی کنید و آن را خوب بشوید.

سپس مرغ را خشک کنید و با کمک انگشت دست، زیر تمام قسمت‌های پوست مرغ را باز کنید طوری که به بافت مرغ آسیب نرسد و پوست آن جدا نشود و فقط بین پوست و گوشت مرغ فاصله بیفتد.

تا بتوان گوشت مرغ را مزه دار کرد؛ و پوست به صورت یک لایه روی آن قرار گیرد. سپس پیاز را داخل خرد کن خرد میکنیم و وقتی خرد شد آب آن را جدا میکنیم و کنار میگذاریم.

بعد فلفل دلمه را داخل پیاز‌های خرد شده، خرد کن می‌ریزیم و خرد میکنیم.

پیاز و فلفل دلمه خرد شده را داخل ظرفی میریزیم و کره را به همراه مقداری آب لیمو، نمک، فلفل سیاه و کمی هم زعفران به پیاز‌ها اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.

مواد مخلوط شده را به تمام قسمت‌های زیرین پوست مرغ که باز شده میریزیم.

وقتی این مواد را همه جای مرغ قرار دادیم اگر جایی از پوست باز شد و یا ممکن بود مواد زیرینش بریزید میتوانید پوست را جمع کنید و با نخ و سوزن آشپزی بدوزید.

برای مزه دار کردن قسمت بیرونی مرغ هم آب پیاز را به همراه کمی زعفران و کمی آب لیمو مخلوط میکنیم و با برس به همه‌ی قسمت‌های آن می‌مالیم.

مرغ مزه دار شده را در ظرف مناسب قرار میدهیم و در طبقه پایین فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد و به مدت ۲ الی ۳ ساعت می‌پزیم.

حتما بعد از تایم پخت آن را با خلال چوبی تست کنید تا کاملا از پخته شدن آن مطمئن شوید.

مرغ پخته را با مقداری سبزیجات و سیب زمینی‌ها بخار پز شده و رب انار سرو کنید و هنگام کشیدن آن از قیچی استفاده کنید تا مرغ متلاشی نشود.

نکات تکمیلی در مورد مرغ بریانی

مرغ بریانی جزو خوراک - مرغ و پرنده میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد.
مرغ بریانی را می‌توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲ نفر مناسب میباشد.

طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن‌ها

آموزش آشپزی؛ از چکدرمه  ترکمنی و خورش ملاقورمه شمالی تا مرغ بریانی خوشمزه

شاید اولین چیزی که ترکمن‌ها را یاد ما می‌اندازد چشم‌های بادامی نژاد ترک، روسری‌های رنگارنگ ترکمنی و اسب‌های اصیل این قوم باشد. ترکمن‌ها از اقوام ترک تبار ایران هستند که در کناره‌های شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش‌هایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا سکونت دارند. بندر ترکمن، گنبد قابوس، کلاله و ... از شهر‌های شناخته شده آن‌ها هستند.

ترکمن‌ها طبق رسوم خود روی زمین و دور سفره‌ای به نام ثاچاق غذا می‌خورند. از غذا‌های محلی این خطه می‌توان چکدرمه، بولامه، بورک، اکمک، باسترمه و ... را نام برد. یکی از این غذا‌های رنگین و خوش طعم که می‌خواهیم در این مطلب به آن بپردازیم چکدرمه است.

یک غذای محلی که شباهت زیادی به استانبولی پلوی تهرانی‌ها دارد. چکدرمه مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق قلا است که به آن چکدیرمه یا چگدیرمه هم می‌گویند و به طور سنتی در دیگی به نام «قازان» پخته می‌شود. مواد تشکیل دهنده اصلی چکدرمه گوشت، برنج، پیاز و رب گوجه فرنگی است که ماهی و مرغ را هم می‌توان جایگزین گوشت قرمز در این غذا کرد.

مواد لازم برای چکدرمه:
برنج پنج پیمانه
گوشت قرمز ۵۰۰ گرم
آب چهار پیمانه
پیاز یک عدد متوسط
رب گوجه فرنگی دو تا سه قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
نمک و زرد چوبه به مقدار لازم
فلفل و ادویه پلویی به مقدار دلخواه

طرز تهیه چکدرمه:

پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت تکه شده را به پیاز اضافه کنید، به آن فلفل، زردچوبه و ادویه بزنید و قبل از این که قرمزی گوشت کاملا از بین برود آب اضافه کنید. از دست رفتن خون گوشت هنگام تفت دادن موجب دیرپز شدن آن می‌شود.

رب گوجه فرنگی را جداگانه تفت دهید و به گوشت اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با رب و آب بپزد. بعد از پخته شدن گوشت‌ها دقت داشته باشید که مقداری آب باید روی گوشت‌ها باقی مانده باشد و پس از اضافه کردن برنج شسته شده به آن قابلمه حاوی گوشت به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج قرار گیرد. اگر آب کم بود مقداری آب جوش اضافه کنید.

پس از ریختن برنج در آب، با حرارت متوسط و در نیمه باز اجازه دهید آب به جوش آید، سپس در قابلمه را باز بگذارید تا برنج بپزد. زمانی که آب کاملا تبخیر شد دم‌کنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.

پس از نیم ساعت برنج دم کشیده و چکدرمه ترکمنی لذیذ شما آماده است. ماست محلی، سالاد گوجه و خیار، سیر خام یا سیر ترشی در کنار این غذا لذت خوردن آن را دو چندان می‌کنند.

خورش ملاقورمه شمالی

آموزش آشپزی؛ از چکدرمه  ترکمنی و خورش ملاقورمه شمالی تا مرغ بریانی خوشمزه

خورش ملاقورمه یک غذای ایرانی است.

مواد لازم برای خورش ملاقورمه شمالی

تخم مرغ: ۵ عدد
گوجه: ۵۰۰ گرم
بادمجان: ۱۰ عدد متوسط
سبزی (جعفری و گشنیز و یک دسته کوچک نعنا): ۷۰۰ گرم
پیاز داغ: ۴ قاشق غذاخوری
سیر: یک بوته
آبغوره: به اندازه لازم
روغن: به میزان لازم
فلفل، زرد چوبه و دارچین: به اندازه لازم

طرز تهیه خورش ملاقورمه شمالی

ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی درشت خرد کنید و یکی دو ساعت در آب و نمک بریزید تا تلخی آن گرفته شود و روغن کمتری مصرف کند.

سبزی‌ها را هم در این فاصله بشویید و پس از خشک کردن، خرد کنید.

بادمجان‌ها را هم پس از در آوردن از آب، خشک کنید و داخل روغن داغ شده سرخ کنید. بعد سبزی خرد شده را هم داخل بادمجان‌ها بریزید و کمی سرخ کنید.

گوجه، سیر و پیاز را هم به صورت نگینی خرد کنید و به داخل مواد سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد در کنار هم سرخ شوند.

نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به همراه آبغوره داخل خورش اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا به آرامی بپزند و به روغن بیفتند.

در آخر تخم مرغ‌ها را هم روی خورش بشکنید و صبر کنید تا تخم مرغ‌ها بسته شوند.

مقداری نمک روی تخم مرغ‌ها بریزید و بعد غذای آماده شده را سرو کنید.

پنج شنبه 21 فروردین 1399  12:16 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها