0

معرفی برند دوربین مدار بسته

 
asgari1105
asgari1105
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1396 
تعداد پست ها : 2

معرفی برند دوربین مدار بسته

اولین رونمایی از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال ۱۹۷۳ بود. زمانی که در میدان تایمز نیویورک اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شد اما نقش چشمگیری در کاهش جرایم ایفا نکرد. تا ایتکه در سال ۱۹۸۰ دوربین های مدار بسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد. بنظر می آمد استفاده از دوربین مداربسته راهی ارزان تر در مقایسه با بکارگیری نیروهای پلیس برای شناسایی جرایم باشد.
بتدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به دوربین مدار بسته روی آوردند. در سال ۱۹۹۰ دستگاه های ضبط تصاویر دوربین ها تنها با قابلیت ” ضبط بعد از شناسایی حرکت” وارد بازار شدند که استفاده از دوربین مداربسته را در این کشور بسیار بیشتر کرد. تا قبل از آن، دستگاه های ضبط تصاویر تا حد زیادی از نظر میزان حجم ذخیره و قابلیت ها بسیار محدود بود. از نیمه دوم سال ۱۹۹۰ پلیس دوربین های زیادی را در سطح شهرها بخصوص مراکز عمومی ، مدارس و پروژه های ساختمانی نصب کرد.
در انگلستان نیز استفاده از برای خرید دوربین مدار بسته بسیار متداول شد. شهر “نورفولک” انگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند.بطور کلی در دهه میلادی بین ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ استفاده از دوربین های مدار بسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.
کاربردهای دوربین مدار بسته :
کاربرد اصلی و عمده  برای خرید دوربین مدار بسته دوربین های مداربسته در سیستم های حفاظتی است اما کاربرد های آن به سیستم های حفاظتی محدود نبوده و از آن فراتر میرود کاربردهایی از قبیل کاربردهای پلیسی ، نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک ، ارتباطات ویدیویی، و تصویر برداری نامحسوس.
دوربین مداربسته
– جلوگیری از ارتکاب جرایم:
کاربرد دوربین های مداربسته در جلوگیری از ارتکاب جرایم بسیار وسیع است. از جلوگیری از جرایم رانندگی تا جرایم جنایی. استفاده نامحسوس از دوربین های مخفی نیز بسیار رواج یافته است. بطور مثال می توان به دوربین های دستگاه های خود پرداز اشاره کرد که برای شناسایی جرایمی چون وارد کردن تصادفی رمز کارت اعتباری کاربرد دارد.
 

آخرین تحقیقات آماری از شهر های بزرگ آمریکا و انگلستان نشان می دهد بعد از نصب دوربین مدار بسته در پارکینگ ها ۵۱ درصد از تعداد جرایم کاسته شده است. در فرودگاه ها میزان کاهش جرایم ۲۳% و در سایر مراکز عمومی روی هم رفته این مقدار ۷% بوده است.
دوربین مداربسته,انواع دوربین مدار بسته,کاربردهای دوربین مداربسته، خرید فروش و لیست قیمت انواع دوربین های مدار بسته
-کاربرد صنعتی:
در کارخانجات صنعتی نیز از دوربین های مداربسته در محل ها یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی انسان خطرناک،دشوار یا حتی غیر ممکن است نیز بهره گرفته می شود. در کارخانجاتی مثل کارخانجات شیمیایی یا نیروگاه های هسته ای.در مراکز صنعتی استفاده از دوربین های اسکن خط تولید و دوربین های حرارتی رواج زیادی دارد.
فروش دوربین مداربسته
-کنترل ترافیک:
امروزه در اکثر کشورهای جهان از دوربین های مدار بسته برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه در سطح گسترده ای استفاده می شود. از جمله کنترل میزان ترافیک در خیابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگانی که قصد عبور از مسیر آن خیابان ها را دارند.
تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربرد های فروش دوربین مدار بسته در کنترل وسایل نقلیه هستند. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاورد های دوربین های مداربسته در این بخش می باشند.
-امنیت نقل و انتقالات:
در نقل و انتقلات عمومی از دوربین مدار بسته برای جلوگیری از حوادثی که ممکن است در اثر خارج از دید بودن محل صورت بگیرد استفاده می شود. بطور مثال در متروها از دوربین مدار بسته برای کنترل درهای ورود و خروج مسافران به منظور اطمینان از اینکه مسافر از در عبور کرده است و یا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهای شهری.
انواع دوربین مدار بسته
از نظر نوع سیگنال:
-دوربین های آنالوگ
-دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
-دوربین های دو منظوره
از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:
–دوربین های دام dome
-دوربین های صنعتی
-دوربین های مینیاتوری
-دوربین های مادون قرمز ir
-دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)
دوربین مدار بسته دام
از نظر قاب و پوشش:
-دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
-دوربین های مخفی
-دوربین های قاب فانتزی
دوربین های آنالوگ
این دوربین ها نسل ابتدایی قیمت دوربین مدار بسته دوربین های مداربسته می باشند که برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می کنند.صدا و تصویر این دوربین ها هر یک توسط کابل دورشته ای جداگانه منتقل می شوند که یک رشته از سیم ها نقش جلوگیری از نویز بر سیم اصلی را ایفا می کند. کابل متداول برای تصویر این دوربین ها کابل کواکسیال rg59 است گرچه ارتباط تصویر این دوربین ها با کابل های مختلف بر حسب نیاز امکان پذیر است.
کیفیت این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست تابعی از امواج آنالوگ است. امواج آنالوگ همواره در معرض نویز قرار دارد. نویز های مختلف الکترومغناتیسی و نویز های ناشی از نوسانات برق همواره یکی از تهدیدات جدی بر کیفیت پخش دوربین مدار بسته دوربین های مداربسته آنالوگ می باشند. به همین دلیل استفاده از کابل ها و تجهیزات با کیفیت بالا روی کیفیت تصویر در این نوع دوربین ها تاثیر بسزایی دارد.
زمانی که نیاز به ارسال تصاویر و صدا بصورت بی سیم باشد این دوربین ها ضعف بزرگی از خود نشان میدهند. اگر قرار باشد تصاویر به همان صورت آنالوگ انتقال یابند باید از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود و این مسئله کیفیت تصویر را بیش از پیش تحت تاثیر امواج نویز و تداخلی قرار می دهد.
ضمن اینکه امکان رصد کردن تصاویر در محدوده برای هر کس دیگر بسادگی فراهم می شود. بنابراین هیچوقت نمی تواند راه امن و مطمئن برای ارسال تصاویر آنالوگ باشد.
برای ضبط تصاویر آنالوگ نیز چاره ای از روی آوردن به سیستم دیجیتال نیست. بنابراین در نهایت باید تصاویر آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند. بدین منظور از دستگاه “ضبط تصاویر دیجیتال” dvr استفاده می شود. دی وی آر ها دستگاه های مختص ضبط و کنترل تصاویر دوربین های آنالوگ هستند. این دستگاه امکان کنترل و ارتباط دیجیتال با شبکه را نیز فراهم می کند.
به دلیل قیمت پایین تر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال این دوربین ها به عنوان دوربین های مدار بسته رایج در بازار ایران شناخته می شوند. گرچه اخیرا بازار به سمت دیجیتال شدن پیش می رود و بسیاری از سازمان ها به سوی دوربین های ip متمایل شده اند اما هنوز سرعت جایگزینی این نسل قبلی دوربین ها با نسل جدید دوربین های دیجیتال کند است.
مزایای دوربین های آنالوگ:
-قیمت پایین
-تنوع گسترده در بازار ایران
-سادگی نصب نسبت به دوربین های دیجیتال
معایب دوربین های آنالوگ:
-کیفیت آنالوگ : کیفیت پایین تر نسبت به دیجیتال
-امکان نویز پذیری: به دلیل استفاده از سیستم آنالوگ
-هزینه بالای سیم کشی
-ارتباط بیسیم با کیفیت پایین و نا امن
همانگونه که اشاره گردید هنوز دوربین های آنالوگ در بازار ایران به عنوان دوربین های مدار بسته متداول بکار می روند. شاید بتوان یکی از دلایل عمده آن را عدم نیاز به دانش شبکه ای دانست. بسیاری از شرکت ها کارمندان خود را تنها به منظور راه اندازی و نصب دوربین های آنالوگ آموزش می دهند و از آموزش های نسبتا پیچیده شبکه ای در مورد دوربین های دیجیتال صرف نظر می کنند. لذا همچنان تقاضای دوربین های آنالوگ در بازار ایران بسیار بالاتر از دوربین مداربسته آی پی ip و تحت شبکه است.
همین امر واردکنندگان دوربین های مداربسته را نیز به واردات بیشتر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال سوق می دهد. در هر حال یکی از مزایای اصلی دوربین های آنالوگ قیمت پایین تر آنهاست. گرچه همین قیمت پایین در پروژه های بزرگ در بالابودن هزینه های سیم کشی گم می شود. توجه به این اصل که هر دوربین با یک سیم جداگانه به دستگاه کنترل کننده وصل می شود و این خود با افزایش تعداد دوربین ها و مسافت بالای بین دوربین ها هزینه هنگفتی را سبب می شود.
دوربین های آی پی تحت شبکه
دوربین های ip نسل جدید دوربین مداربسته اچ دی های مدار بسته هستند. امروزه بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین ها همانگونه که از نامشان پیداست از امواج کاملا دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند.
یعنی برخلاف دوربین های آنالوگ، این دوربین ها از همان ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند. ضمن بکارگیری از امواج دیجیتال ، آنها تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند. هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه ip و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد.
دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته
همین ویژگی تحت شبکه بودن در دوربین های مداربسته ip برای آنها مزایای زیادی را به همراه می آورد.
مزایای دوربین های آی پی
-کیفیت بالای تمام دیجیتال
-امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی
–امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا
-امکان ارسال همزمان تصویر،صدا و برق در بستر شبکه
دوربین مدار بسته آی پی
معایب دوربین مدار بسته آی پی
-قیمت بالای دوربین ها
-محدودیت پهنای باند
دوربین های تحت شبکه ارتباط نزدیکی با شبکه جهانی اینترنت دارند. می توانند از شبکه داخلی به شبکه اینترنت متصل شوند و یا حتی مستقل از شبکه داخلی به اینترنت مرتبط شده و از آن طریق کنترل شوند.
برای ضبط تصاویر آنها دیگر نیازی به dvr نیست بلکه یک دستگاه که تنها ارتباط شبکه ای ایجاد کرده و داده های دوربین های آی پی را ذخیره کند کافی است. به همین دلیل مفهوم ضبط دیجیتال جای خود را به مفهوم کاربردی تر ضبط شبکه می دهد. دستگاه ضبط تصاویر دیحیتال nvr بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربرد دوربین های مداربسته ip آنجا نمود روشنی پیدا می کند که در پروژه های بزرگ بهینه سازی سیستم یک امتیاز محسوب می شود. اینکه چگونه تصاویر با حداقل کابل ارتباطی و با بالاترین کیفیت ممکن به مرکز نظارتی منتقل شود تنها از سیستم های تحت بستر شبکه بر می آید. امروزه یکی از دغدغه های مردم، عدم تمایل به وجود هرگونه سیم ارتباطیست. به همین دلیل است که شرکت های جهان تمام تلاش خود را بر ارتباطات بیسیم متمرکز می کنند.
در سیستم های مداربسته آنجا که نیاز به کابل ارتباطی است دوربین های تحت شبکه می توانند با ارتباطات سری و شبکه ای از افزایش تعداد سیم جلوگیری کنند. حال آنکه در بسیاری از مواقع در دوربین های شبکه می توان از ارتباط کاملا بی سیسم استفاده کرد.
ارتباط دوربین های مداربسته بیسیم از طریق ip بسیار مطمئن تر و امن تر است. برخلاف دوربین های آنالوگ که نگرانی است ربوده شدن تصاویر توسط هر فرد مبتدی توسط دریافت امواج آنالوگ وجود داشت در سیستم های بستر شبکه امکان کد گذاری امنیت بالایی را برای آن فراهم می کند. ضمن اینکه ارتباط بیسیم دیجیتال و تحت شبکه بدون افت کیفیت تصویر و صداست و امواج نویز بر کیفیت تصویر بی تاثیر است.
بحث دوربین مداربسته وای فای های تحت شبکه آی پی همسان با بحث بر سر شبکه های کامپیوتری بسیار گسترده و پیچیده است. اما ارتباط شبکه با دوربین های آی پی هر پیشرفت مرتبط با شبکه را نیر بر دوربین ها لحاظ می کند. از آن جمله می توان به یکی از آخرین پیشرفت های شبکه یعنی power ove ethernet یا به اختصار poe اشاره کرد که این قابلیت دوربین های آی پی را نیز شامل شده است.
poe برق را در بستر شبکه می فرستد و از کابل برق جداگانه فاکتور می گیرد. در واقع دوربین های مدار بسته ip با قابلیت poe تصویر ، صدا و برق را تنها از طریق همان کابل شبکه منتقل می کنند. که این یک مزیت برای سیستم های تحت شبکه بشمار می رود.
دوربین های دومنظوره
این دوربین ها در واقع دوربین های آنالوگی هستند که پرت خروجی شبکه نیز در آنها تعبیه شده است. کیفیت آنها آنالوگ است و امکان استفاده از آنها بصورت دوربین آنالوگ و یا دوربین تحت شبکه وجود دارد.
استفاده از این دوربین ها تنها زمانی توصیه می شود که سیستم مداربسته از نوع آنالوگ بوده اما اتصال یک یا چند دوربین بصورت مستقیم به شبکه مورد نیاز است.
دوربین های دام dome
معنی لغتی کلمه دام dome گنبد است. در واقع دوربین دام به معنی دوربین گنبدی شکل بوده و عنوان دوربین های سقفی نیز درباره آنها بکار میرود. این دوربین ها بیشتر برای نصب بر روی سقف طراحی شده و در اشکال فانتزی و متفاوتی در بازار موجود است. صرف نظر از قابلیت دید در شب و یا نوع لنز یا نوع امواج به کلیه دوربین های سقفی گنبدی شکل دوربین دام گفته می شود.
دوربین های صنعتی
دوربین مداربسته,انواع دوربین مداربسته,کاربردهای دوربین مداربسته
استفاده از این دوربین ها برخلاف نامشان در بازار ایران، منحصر به مصارف صنعتی نیست. این دوربین ها که نام اصلیشان دوربین های بادی body camera می باشد دوربین های مکعب مستطیل شکلی هستند که معمولا قابلیت نصب لنز بصورت جداگانه روی آنها تعبیه شده است.
از آنجا که سایر دوربین ها قابلیت سوار شدن لنز یا تعویض آن را ندارند از این دوربین ها بیشتر در جاهایی استفاده می شود که زوم یا فکوس مطلوب باشد.
دوربین های صنعتی با قاب و یا بدون قاب در داخل و یا خارج ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.
دوربین های مینیاتوری
دوربین های مینیاتوری یا mini camera همانگونه که از نامشان پیداست دوربین های مداربسته کوچک متداول در بازار هستند. از این دوربین ها بیشتر به عنوان دوربین های مخفی استفاده می شود. معمولا آنها را در جایی که می خواهند دوربین نامحسوس باشد بکار می گیرند.
دوربین های آی آر
به کلیه دوربین ها که از نور مادون قرمز برای تشخیص تصاویر استفاده می کنند دوربین های اینفرارد یا ir گفته می شود. در دوربین های مداربسته از این تکنولوژی بیشتر برای تشخیص تصاویر در تاریکی استفاده می شود. معمولا تعدادی led در اطراف لنز این دوربین ها نصب شده و بوسیله یک سنسور نور در تاریکی روشن می شوند.
دوربین های اسپیددام چرخشی
دوربین های چرخشی یا speed dome و یا ptz به کلیه دوربین های مدار بسته گفته می شود که قابلیت چرخش دوربین در جای خود بوسیله کنترل کننده یا اتوماتیک فراهم شده باشد. از این دوربین ها بیشتر در مواقعی استفاده می شود که نیاز است که فرد تصاویر دوربین مداربسته را همزمان نظارت کند.
مداربسته
از این رو فرد می تواند با استفاده از قابلیت ptz سیستم های مداربسته ، دوربین را به هر جهت که می خواهد بچرخاند و در هر جا که می خواهد زوم کند. دوربین های اسپید دام به دلیل تعبیه شدن موتور روی آنها از قیمت بالاتری نسبت به سایر دوربین های مداربسته برخوردارند.
دوربین های ضد آب
به هر دوربین مداربسته که قاب آنها طوری طراحی شده باشد که از نفوذ آب به آن جلوگیری کند دوربین های ضد آب می گویند. ممکن است خود لنز نیز ضد آب (واتر پروف) طراحی شود اما در بیشتر موارد این قاب دوربین است که به عنوان ضد آب شناخته می شود.
دوربین هایی که باید در فضای باز استفاده شوند و یا به اصطلاح دوربین های out door می بایست از قاب های ضد آب استفاده کنند.
دوربین های مخفی
دوربین های مداربسته مخفی می توانند در هر شکل و اندازه وجود داشته باشند. از آنجا که استفاده از دوربین های مخفی کاملا ابتکاری می باشد می توان آنها را در هر جای ممکن جاسازی کرد.
انواع پیش ساخته آنها در قاب های مختلفی مثل قاب سیستم اطفاء یا قاب زنگ ، ساعت دیواری ، پریز برق موجود است. معمولا از دوربین های مینیاتوری به عنوان دوربین های مخقی استفاده می شود.
تجهیزات دوربین مدار بسته
در این بخش به معرفی و بررسی برخی از تجهیزات و لوازم جانبی دوربین های مداربسته می پردازیم.
dvr چیست ؟
دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال digital video recording که به اختصار dvr نامیده می شود یک سیستم نظارت و کنترل بر دوربین مداربسته آنالوگ است. این سیستم قابلیت های فرآوانی را برای دوربین ها فرآهم می کند. از ضبط تصاویر با فرمت های تصویری و کیفیت های مختلف تا قابلیت های هشداری متنوع. ارتباط با شبکه و بکارگیری نرم افزارهای کاربردی.
دی وی آر ها شامل تعداد محدودی ورودی و خروجی تصویر و صدا هستند و همین محدودیت تعداد ورودی ها آنها را دسته بندی کرده است. دی وی آر های با ۴ ورودی تصویر را دی وی آر ۴ کانال (dvr 4ch) می نامند.
به همین ترتیب تعداد کانال ها می تواند ۸ ، ۱۶ و ۳۲ باشد. دستگاه دی وی آر های رایج در بازار از ۳۲ فراتر نمی روند. اینها استاندارد های ورودی تصاویر هستند گرچه ممکن است برخی از شرکت ها خصوصا شرکت های چینی تعداد ورودی های متفاوتی برای محصولات خود در نظر بگیرند.
انواع dvr :
صرف نظر از انواع دی وی آر از نظر تعداد کانال که می توانند ۴ کانال ، ۸ کانال ، ۱۶ کانال ، ۳۲ کانال و یا… باشند ، dvr های موجود در بازار در دو دسته کلی نیز تقسیم بندی می شوند.
-دی وی آر های استندلون standalone
-کارت دی وی آر
کارت dvr:
کارت dvr یک کارت کامپیوتری است که در دو حالت داخلی (اینترنال) یا خارجی (اکسترنال) بر روی کامپیوتر نصب می گردد. کارت دی وی آر در واقع رابط بین دوربین های مداربسته آنالوگ با سیستم کامپیوتر است. مابقی وظایف را کامپیوتر انجام می دهد. اطلاعات نیز درون کامپیوتر ذخیره می شود.
این سیستم بیشتر برای مصارف کوچک و استفاده های کوتاه مدت توصیه می شود. اشاره به این نکته که یک کامپیوتر را باید برای استفاده از این کارت در نظر گرفت ضمن اینکه برای کارایی و امنیت بیشتر می بایست از استفاده های دیگر با کامپیوتر پرهیز شود هزینه های بالای برق که همزمان بخش های مختلف پی سی مورد استفاده قرار می دهند همگی بازار را به استفاده از سیستم های مستقل دی وی آر سوق می دهد.
دی وی آر استندلون standalone:
سیستم dvr مستقل از کامپیوتر را دی و آر استندالون می نامند. این دستگاه که معمولا در اندازه های متفاوتی در ابعاد دی وی دی پلیر تا کیس کامپیوتر در بازار موجود است بر حسب نیاز می تواند کوچک یا بزرگ و با قابلیت های متفاوت باشد. از آنجا که این سیستم بطور خاص برای ذخیره و کنترل دوربین مداربسته طراحی شده است استفاده از آن در مقابل نوع کارت کامپیوتر دی وی آر ترجیح داده شده و توصیه میگردد.
همانگونه که اشاره گردید تعداد کانال dvr ها از روی تعداد ورودی تصویر تعیین می شود حال آنکه دی وی آر ها می توانند دارای تعداد کانال متفاوت ورودی برای صدا باشند. در بازار این دستگاه ها ممکن است هیچ ورودی صدا نداشته باشند و یا یک یا چند ورودی صدا در آنها تعبیه شده باشد.
معمولا دستگاه های دی وی آر ، پرتی برای لن lan شبکه دارند که به منظور ارتباط با شبکه داخلی یا اینترنت و بخصوص در مبحث انتفال تصویر روی اینترنت استفاده می شود. دی وی آر هایی که ورودی صدا و پرت lan داشته باشند در بازار ایران اصطلاحا فول آپشن (full option) می نامند.
گرچه قابلیت های dvr ها متفاوت است و در بین فول آپشن ها نیز گزینه ها بسیار متنوع خواهند بود.
برخی از قابلیت های متفاوت dvr ها:
-هشدار قطع یا خرابی دوربین
-قابلیت حسگر حرکت motion detection
– قابلیت ضبط تصاویر با فرمت های مختلف و کیفیت های متفاوت
-ارتباط lan یا dial up
-هشدار حرکت از طریق ایمیل
-امکان ارتباط با ftp
-کنترل از طریق وب
– شمارنده ورود و خروج counter
-تنظیم نور در نور شدید یا تاریکی مطلق
-زبان های سیستم (فارسی و …)
nvr چیست ؟
دستگاه کنترل و ذخیره سازی تصاویر دوربین های مداربسته تحت شبکه ip را network video recording یا به اختصار nvr می نامند. این دستگاه بر مبنای کنترل دوربین های شبکه طراحی شده و مدل های مختلف آن در ابعاد مختلف موجود است. این سیستم امکان کنترل دوربین های ip و ذخیره سازی تصاویر آنها را فراهم می کند.
وظایف عمده ان وی آر ها همانند دی وی آر ها بوده و قابلیت های نسبتا مشابهی را دارا می باشند. تفاوت ها تنها در بکارگیری و نحوه ارتباطشان با دوربین هاست. برخلاف dvr ها که اتصال تصویر و صدا را بسادگی فراهم کرده اند نحوه اتصال در nvr ها تابع مستقیمی از مفاهیم شبکه های کامپیوتریست.
nvr در واقع مرکز اتصال شبکه بشمار می رود و سیاست های اتصال در شبکه بر حسب نیاز با توجه به الگوی شبکه متفاوت خواهد بود.
مداربسته
bnc یا british naval connector نوعی فیش ارتباطیست که به منظور اتصال کابل های کواسیال بکار می رود. این اتصال دهنده ها برای کابل های کواکسیلی از قبیل rg59، rg58 تا rg179 و rg316 مناسب هستند.
بی ان سی ها در زمینه های متفاوتی از جمله تجهیزات رادیویی،تلویزیونی،تجهیزات آزامایشگاهی، سیگنال های ویدیویی و همچنین برخی شبکه های کامپیوتری بکار برده می شوند. همچنین این اتصال دهنده ها فیش های متداول برای ارتباط دوربین های مداربسته آنالوگ هستند.
همانند سایر اتصال دهنده ها bnc ها نیز بصورت نری و مادگی با یکدیگر متصل می شوند شامل یک پین داخلی و یک فک دوار چرخنده می باشند. بدنه چرخشی بی ان سی نر در بی ان سی ماده با چرخشی ۱۸۰ درجه قفل می شود.
طراحی داخلی bnc ها سبب اتصال قفل شونده و مطمئن شده است.
bnc های موجود در بازار بسته به نوع اتصال آنها با کابل و همچنین ابزار اتصال دهنده آنها در انواع مختلفی یافت میشوند. از آن جمله می توان به بی ان سی های پیچی ، بی ان سی های فنری، بی ان سی های پرسی و… اشاره کرد.
برای اتصال بی ان سی های پرسی به کابل کواکسیال ابزار پرس بی ان سی نیاز است اما برای بی ان سی های پیچی یک پیچ گوشتی ریز کفایت می کند. که البته نیاز به توضیح نیست که اتصال بی ان سی های پرسی مطمئن تر می باشد.
راهنمای انتخاب لنز مناسب
یکی از دغدغه ها هنگام نصب دوربین مداربسته وایرلس های مداربسته خصوصا دوربین های صنعتی ،انتخاب نوع لنز مناسب برای محل و هدف مورد نظر است. اینکه چه لنزی را برای زوم و فوکوس روی بخشی خاص از محیط انتخاب کنیم.
همانطور که میدانید لنزها در اندازه های متفاوتی در بازار موجودند. که متداولترین آنها لنزهای ۴٫۳ ، ۶ ، ۸ ، ۱۲ و یا ۱۶ میلیمتری هستند.
در تصاویر زیر دوربین در موقعیت یکسان و فاصله ۱۰ متری از ساختمان روبرو نصب شده است. با تغییر لنزها تصاویر را با هم مقایسه می کنیم.
با توجه به تصویر مربوط به لنز ۴٫۳ میلیمتری ، واضح است که برای دید کاملتر باید این لنز را انتخاب کنیم. هرچه به لنز ۱۶ میلیمتری پیش می رویم زوم بیشتر شده و دامنه دید کمتر می شود.
آموزش نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته(قسمت اول)
در این سلسله مقالات قصد داریم یک سری اطلاعات برای کسانی که قصد دارند برای خود یک سیستم نظارت تصویری مدار بسته ایجاد کنند قرار دهیم.
تکنولوژی دوربین مداربسته,دوربین های مدار بسته,آموزش نصب دوربین مدار بسته
سیستم های مدار بسته، بسته به نوع کارکرد های خود تجهیزات متنوعی نیاز دارند که بستگی به نوع عملیات نظارتی که قرار است انجام شود تغییر میکنند.این تجهیزات به صورت کلی به این شرح می باشند:
دوربین های مخصوص کارهای حفاظتی
تکنولوژی دوربین مداربسته , دوربین های مدار بسته
دستگاه سرور مرکزی(dvr)
*نرم افزارهای مخصوص نظارت از طریق شبکه
سوکتهای اتصالی bnc برای دوربین های آنالوگ
*کابلهای ارتباطی
باید گفت که نوع دوربین های مخصوص کارهای حفاظتی سناریوی کار ما و نوع دستگاه ها را بطور کلی تغیر می دهند.در عمل برای کارهای حفاظتی دو نوع دوربین موجود است؛
۱-دوربینهای آنالوگ
۲-دوربینهای تحت شبکه (آی پی کمرا)
درمورد دوربینهای تحت شبکه ما نیازی به دستگاه مرکزی dvr نداریم.در واقع دوربینهای تحت شبکه از طریق کابلهای شبکه با کامپیوترهای موجود تبادل اطلاعات می نمایند.حتی دوربینهای جدیدتر با استفاده از تکنولوژی poe برق مصرفی خود را نیز از طریق کابل شبکه تامین می نمایندو حتی برخی از آنها از طریق تکنولوژی wi-fi بصورت بیسیم به شبکه متصل می شوند.
اما در ابتدا به بحث درباره دوربینهای آنالوگ می پردازم.این نوع از دوربینها مزیتهایی دارند که باعث شده است هم اکنون نیز از این تکنولوژی استفاده شود.برخی از این مزیتها بدین شرح است:
*ارزان بودن
*راحتی اجرا
*کیفیت تصویر بالا
*استفاده از کابلهای اتصالی متراژ بالا
اولین گام در ایجاد یک سیستم حفاظتی خوب و کارآمد اجرای عملیات بازدید هوشمندانه است.بازدید کننده کارشناس می بایستی ضمن بازدید از محیط طرح ،طوری جای دوربینها را مکان یابی کند که با کمترین تعداد دوربین و هزینه، حداکثر دید در محیط وجود داشته باشد.
در ادامه برای ایجاد یک سناریوی فرضی،فرض میکنیم پس بازدید نیاز به چهار عدد دوربین داریم.که هر چهار دوربین از نوع آنالوگ انتخاب می شوند.
نقطه ای امن را برای نصب dvr مرکزی در نظر می گیریم.البته این نقطه باید طوری انتخاب شود که از دوربینها به یک فاصله باشد تا در مصرف کابل صرفه جویی شود.
هر دوربین آنالوگ حداقل نیاز به دو کابل دارد. یکی کابل rg- 58 که شبیه کابلهای کواکسیال آنتهای خانگی است و یکی کابل برق.در اغلب مواقع برق این دوربینها از طریق یک آداپتور تامین میشود که لازم است برای تامین برق دوربین یک کابل برق تا دوربین کشیده شود.دوربین از طریق کابل کواکسیال اطلاعات خود را به dvr مرکزی ارسال میکند.برای اتصال این کابل باید از سوکت bnc استفاده کرد که تصویر آن را در شکل بالا دیدید.
لازم است برای هر دوربین این کار تکرار شود و برای هریک از آنها کابلی مستقل تا دستگاه dvr مرکزی کشیده شود.یعنی برای چهار عدد دوربین دستگاه dvr مرکزی ما بایستی حداقل چهار کاناله باشد.
بعد از اینکه اتصال دوربین ها تا dvr مرکزی برقرار شد در واقع سیستم آماده بهره برداری اولیه می شودحال با روشن کردن و وصل کردن یک مانیتور به آن ،تصاویر را مشاهده می ‌‌کنید.
در درس بعد چگونگی کار با dvr از طریق پورت شبکه را شرح خواهیم داد……
آموزش نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته(قسمت دوم)
در قسمت قبل اصول کلی اجرای یک سیستم مدار بسته کامل را شرح دادیم.در این قسمت قصد داریم با دستگاه DVR بیشتر آشنا شوید.برای این منظور عکسی از قسمت پشتی این نوع از دستگاه ها رو براتون قرار دادیم:
نمونه ۱
همانطور که در تصویر هم مشخصه بسته به تعداد کانالهای ورودی سیستم کانکتورهای BNC مشاهده می کنید.به همین تعداد معمولا ورودی صوتی برای اتصال میکروفون وجود دارد تا دستگاه قادر به ضبط صدا نیز باشد.
علاوه بر این پورتها معمولا چند پورت خروجی هم دیده می شود:
RGB PORT:مخصوص اتصال مانیتور از طریق کابل VGA
A-V PORT:برای اتصال بوسیله کابل AV
HDMI PORT:که در دستگاه های جدید تر دیده می شود و تصویر را بر روی کابلهای HDMI منتقل می کند.
USB PORT:برای اتصال موس یا کیبرد و همچنین DVD/RW جهت رایت کردن اطلاعات بر روی دیسک
ALARM OUTPUT:برای اتصال آژیر (اختیاری است)
LAN PORT:برای اتصال دستگاه به شبکه داخلی و یا روتر(مسیر یاب)به جهت اتصال به اینترنت.
البته نوع و تعداد کانکتورها در دستگاه های مختلف متفاوت است.تمامی دستگاه های جدید از هارد دیسک های SATA پشتیبانی می کنند و شما می توانید حداقل یکی از این هارد دیسک ها را بر روی دستگاه نصب کنید تا تصاویر ضبط شده بر روی آن ذخیره شود.
قالبا دستگاه های DVR جدید دارای سیستم عامل لینوکس هستند و جالب اینکه تمامی این سیستم عامل بر روی فلش داخلی دستگاه نصب شده است و به سرعت بار گذاری می شود.
با روشن کردن دستگاه در عرض چند ثانیه تصاویر دوربین ها به نمایش در می آیند.حال شما می توانید به تنظیمات دستگاه بپردازید.کنترل دستگاه براحتی از طریق موس ممکن است.حال طبق وعده جلسه پیش به سراغ تنظیمات شبکه می رویم.
نمای گرافیکی تنظیمات در دستگاه های مختلف متفاوت است،اما اصول تنظیمات تقریبا ثابت است.بعد از ورود به بخش تنظیمات شبکه با تنظیمات زیر مواجه خواهید شد:
نام دستگاه:نامی است که دستگاه با آن دیده میشود.
DHCP MOD:با فعال کردن این گزینه شما نیازی به سایر تنظیمات TCP/IP نخواهید داشت و در صورت وجود یک DHCP SERVER در شبکه دستگاه شما تنظیمات خود را از آن دریافت خواهد کرد.اما دقت کنید در صورت عدم وجود چنین سروری در شبکه اتخاب این گزینه بی معنی است.
IP:اگر گزینه DHCP را فعال نکنید بایستی به دستگاه خود یک آدرس IP نسبت دهید.دقت کنید این IP باید از رنج و کلاس IP شبکه شما باشد تا دستگاه بتواند با شبکه شما تبادل اطلاعات نماید.مثلا اگر کامپیوتری که DVR خود وصل کرده اید IPآدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۱ را داردشما میتوانید به DVR خود IP آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۲ را نسبت دهید. به شرطی که دستگاه دیگری از این IP استفاده نکرده باشد.
SUBNET MASK: که باید بر اساس ماسک شبکه شما انتخاب شود.
DEFAULT GATEWAY:در این قسمت باید IP دستگاهی را که شبکه شما را به اینتر نت متصل می کند ،وارد نماید.این آدرس ممکن است آدرس مودم ADSL شما و یا سرور اتصال به اینتر نت شما باشد.
DNS: در اینجا بایستی آدرس DNS شبکه خود را وارد نماییدکه ممکن است همان آدرس مودم ADSL شما باشد.
خوب…حالا تنظیمات پایه و ابتدایی شبکه دستگاه DVR خود را انجام داده اید.البته تنظیمات پیشرفته تری نیز وجود دارد که آنها رادر مبحث انتقال تصاویر مطرح خواهم کرد.
اکنون دستگاه DVR شما قادر به تبادل اطلاعات با یک یا چند کامپیوتر در شبکه شماست. اما سئوالی که مطرح می شود این است که چگونه تصاویر DVR را می توانیم بر روی کامپیوتر خود نیز مشاهده کنیم؟برای این منظور بایستی از یک نرم افزار CMS که به همراه دستگاه DVR شما ارائه می شود استفاده نمایید. با نصب این نرم افزار بر روی کامپیوتر خود و تنظیم آدرس IP دستگاه DVR که در مرحله قبل وارد نمودید،قادر به مشاهده تصاویر دستگاه بر روی کامپیوتر خود از طریق شبکه خواهید بود.
انواع مانیتور در دوربین مدار بسته
نمایشگر ها یا مانیتور های مورد استفاده در تجهیزات مداربسته به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم بندی می گردند:
مانیتورهای دفتری یا اداری: با توجه به تنوع بالا در مدل های مختلف در این نوع از مانیتورها بهتر است مانیتور خود را با توجه به نوع کاربری، نوع دوربین های مورد استفاده و همچنین متناسب با کیفیت و کنتراست دلخواه تهیه نمود.
مانیتور صنعتی: مانیتورهای صنعتی معمولا دارای بدنه ای فلزی بوده و در اندازه هایی بیشتر از ۱۴ اینچ تولید می گردند.
یکی از انواع مانیتورهای مورد استفاده در تجهیزات و دوربین های مداربسته مانیتور های صنعتی هستند. مانیتورهای صنعتی دارای ویژگی ها و کاربردهای مختص به خود بوده و بواسطه همین ویژگی ها از سایر مانیتورهای معمولی موجود در بازار مجزا می گردند.
البته قیمت نسبتا بالای اینگونه از مانیتور ها باعث گردیده تا از آنها کمتر در بسترسازی تجهیزات مداربسته استفاده گردد و سایر مانیتور های خانگی جایگزین آنها شود.
مانیتور صنعتی دوربین مداربسته
مانیتور صنعتی
مانیتورهای صنعتی در واقع تلویزیون های بزرگی هستند که در مشاغل و صنایع مختف از جمله سیستم های نظارتی مداربسته مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی برای آنکه امکان مشاهده تصاویر به صورت زنده یا ذخیره شده در دستگاه ضبط DVR یا NVR را داشته باشید نیازمند یک مانیتور یا نمایشگر هستید.
مانیتورهای صنعتی از زمره جدیدترین تکنولوژی نمایشگر های صفحه تخت هستند و از جمله کالاهای مورد نیاز و رایج در صنایع مختلف به شمار می روند. اما به دلیل قیمت بالایی که دارند، کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. مانیتور های صنعتی با مانیتور معمولی موجود در بازار از بسیاری جهات متفاوت هستند، که می توان به کنتراست و درخشندگی بالا، کنترل و مدیریت مانیتورها از طریق نرم افزار و امکان استفاده ی طولانی مدت از آنها اشاره نمود.
اما برای رسیدن به بهترین بازده از سیستم مداربسته خود و اطمینان از اینکه تصویر شما به درستی بر روی صفحه نمایش ظاهر می شود، و از کیفیت خوبی نیز برخوردار است باید به حداکثر رزولوشن خروجی قابل نمایش توسط DVR یا NVR خود توجه نموده و مانیتوری مناسب با وضوح و ابعاد مناسب انتخاب کنید.
توجه به اندازه صفحه نمایشگر بسیار مهم است و اغلب نادیده گرفته می شود. به طور معمول، هر چه تعداد پکیج دوربین مداربسته های بیشتری در سیستم نظارتی خود داشته باشید، به مانیتوری با صفحه نمایش بزرگتر احتیاج خواهید داشت. تصور کنید که باید تصاویری از ۳۲ دوربین را در یک مانیتور ۱۵ اینچی مشاهده نمایید. در این صورت کار بسیار سخت می شود و نمایش تصاویر زیاد در یک صفحه نمایشگر ۱۵ اینچی کوچک بسیار دشوار خواهد بود.
خصوصیات مانیتور های صنعتی:
۱٫ کارکرد تمام وقت: بسیاری از سازمانها و مراکز خاص و امنیتی نیازمند نظارت ۲۴ ساعته هستند به همین دلیل باید از مانیتورهایی استفاده گردد که توان بالایی داشته و قابلیت روشن ماندن تا ساعت های طولانی را داشته باشند بدون آنکه از کیفیت کار آنها بر اثر کار طولانی کاسته گردد. زیرا استفاده از مانیتور های معمولی منجر به ایجاد خرابی هایی از قبیل گرم شدن بیش از حد دستگاه، سوختن برد، و یا از بین رفتن پیکسل های موجود در صفحه نمایشگر شود.
۲٫ استاندارد حفاظت(IP): در انتخاب مانیتورهای صنعتی باید به این نکته توجه نمود که دارای استاندارد IP باشند. تجهیزاتی که بر اساس استاندارد IP ساخته شده باشند در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم بوده و آسیب کمتری می بینند.
۳٫ پشتیبانی از پورت های ورودی/خروجی مختلف: مانیتور های صنعتی داراری پورت های تصویر متعددی هستند. از جمله پورت های ورودی تصویر می توان به ورودی تصویر HDMI و VGA اشاره نمود.
۴٫ تازه سازی تصویر نمایشگر: همانگونه که اطلاع دارید اگر شما از تصویر ثابتی برای نمایش استفاده می کنید، بعد از گذشت زمان این تصویر در نمایشگر ماندگاری پیدا می کند. خصوصیت بارگزاری و رفرش تصویر در مانیتور صنعتی باعت میشود پیکسل ها کیفیت خود را حفظ کنند .
تفاوت میان ویدئو وال و مانیتور صنعتی
ویدئو وال ها سیستم های نمایشی عریض و به هم چسبیده ای هستند که تصاویر را به صورت یکپارچه به نمایش می گذارند. باید بدانید که این نمایشگر ها با مانیتورهای صنعتی تفاوت هایی دارند و نباید آنها را به جای هم اشتباه گرفت. در زیر به برخی از تفاوت های آن اشاره می کنیم:
قاب نمایشگرهای ویدئو وال بسیار نازک بوده و فاصله میان مانیتورها بین ۳ تا ۵ میلی متر است. چیدمان مانیتورها در کنار هم به پکیج دوربین مدار بسته ابعاد تصویر مورد نظر بستگی دارد و تعیین می کند که به چند عدد مانیتور نیاز می باشد.
مانیتور های صنعتی اما قاب پهن تری داشته که اندازه بین ۲٫۵ تا ۴ سانتی متر دارند و مانند ویدئو وال قابلیت انطباق با چند مانیتور را ندارد.
نمایشگر ویدئو وال از زاویه دید بسیار گسترده ای برخوردار است و توانایی نمایش یکپارچه و یا به صورت جداگانه تصاویر را دارد کاربرد ویدئو وال بیشتر در فرودگاه ها، مراکز نظارتی، استودیوهای پخش تلویزیونی و مراکز کنترل شهری است.
پکیج دوربین مداربسته
پکیج دوربین مداربسته به مجموعه چند دوربین مداربسته دستگاه دی وی ار وتجهیزات جانبی مانند سیم و کابل آداپتور ( منبع تغذیه ) هارد و فیش های BNC و فیش آداپتوری میگویند که با توجه نیاز مشتری و مکان مورد نظر برای نصب بر اساس کارشناسی انجام شده تعریف میگردد .
در پکیج دوربین مداربسته با توجه به محلی که میخواهیم دوربین قرار دهیم نوع دوربین مشخص میشود ، مانند دوربین بولت یا دوربین دام که بیشترین مصرف را در پکیج دوربین مداربسته دارند و این به این معنا نیست که در پکیج ها حتما باید از یک مدل دوربین استفاده کرد .
نکته مهم در خرید پکیج دوربین مدار بسته
مسئله دیگر در پکیج دوربین مدار بسته طول مدتی است که مشتری میخواهد تصاویر ضبط شده خود را در دستگاه دی وی ار داشته باشد تا در صورت لزوم بتواند به عقب برگردد و تصاویر را بازید کند که این مسئله هم نیاز به کارشناسی دارد که ما در دوربین مارکت این خدمت را به تمام مشتریان ارائه میدهیم .
ما در دوربین مارکت مجموعه ای وسیع از انواع دوربین ها مانند دوربین مدار بسته دام ، دوربین مدار بسته بولت ، دوربین مدار بسته ای پی و … را در برند های مختلف مانند دوربین مدار بسته داهوا و دوربین مدار بسته هایک ویژن و دوربین مدار بسته ارزان را جمع اوری کردیم .
انواع پکیج دوبین مداربسته
پکیج دوربین مدار بسته در مجموعه دوربین مارکت انواع مختلفی دار مانند پکیج دوربین مداربسته برنزی ، پکیج دوربین مداربسته نقره ایی و پکیج دوربین مداربسته طلایی قابل ارائه میباشد . تفاوت این پکیج ها در نوع دوربین های مصرف شده ، دستگاه دی وی ار و تجهیزات مصرفی آن است که با توجه به نیاز مشتری انتخاب میشود .
تکنولوژی در پکیج دوربین مداربسته
تکنولوژی دوربین مداربسته مدل های مختلفی دارد مانند دوربین مداربسته انالوگ AHD ، HDCVI،TVI که روی بستر کابل کواکسیال سیگنال جابه جا میشود تکنولوژی دیگر دوربین مداربسته آی پی است که اولین تفاوت نسبت به مدل های قبل بستر جا به جایی دیتا آن است که روی کابل شبکه میباشد.
نوع دیگر تکنولوژی دوربین مداربسته بی سیم میباشد که با سیستم هایی مانند wifi کار میکند . اگر بخواهیم از نظر قیمتی این مدل از دوربین مداربسته ها را برسی کنیم در دوربین هایی که در بستر کابل کواکسیال کار میکنند جزو دسته دوربین مدار بسته ارزان میباشند و دوربین مداربسته آی پی نسبت به مدل های دیگر از قیمت بالاتری برخوردارند .
تجهیزات جانبی دوربین مداربسته
تجهیزات جانبی دوربین مدار بسته به تجهیزاتی گفته می شود که برای تکمیل سیستم مدار بسته از آنها استفاده می شود. این تجهیزات شامل لوازم متفاوتی می شود که بخش های مختلف سیستم مدار بسته را به هم مرتبط می کنند یا به عملکرد بهتر سیستم کمک می کنند.
 

تجهیزات جانبی دوربین مداربسته
لوازم جانبی دوربین مدار بسته شامل چه تجهیزاتی میشود؟
لوازم جانبی شامل تمامی تجهیزات به جز دوربین و دستگاه ضبط کننده خواهد شد. این تجهیزات عبارتند از:
کابل تصویر RG59: کابل تصویر برای ارتباط دوربین به DVR در سیستم مداربسته آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرد.
کابل شبکه: کابل شبکه برای ارتباط دوربین و دستگاه NVR یا سوئیچ در سیستم مداربسته شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.
آداپتور یا منبع تغذیه: برای تامین ولتاژ مناسب کار دوربین های مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد.
فیش BNC: از فیش BNC برای ارتباط کابل کواکسیال و دوربین و DVR در سیستم آنالوگ استفاده می شود.
فیش آداپتوری: از فیش آداپتوری برای ارتباط راحت تر کابل برق و دوربین استفاده می شود.
فیش AV: از فیش AV برای ارتباط میکروفن و کابل کواکسیال استفاده می شود.
سوکت شبکه: از سوکت شبکه برای اتصال کابل شبکه به تجهیزات شبکه استفاده می شود.
هارد دیسک: از هارد دیسک برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته در دستگاه ضبط کننده استفاده می شود.
باکس پلاستیکی: باکس پلاستیکی را برای قرار دادن آداپتور در کنار دوربین مورد استفاده قرار می گیرد.
داکت: داکت برای پوشاندن کابل ها در محیط های مسقف استفاده می شود.
لوله فلکسی یا فلزی: از لوله فلکسی و لوله فلزی برای پوشاندن و محافظت از کابل ها در محیط های غیر مسقف استفاده می شود.
دی وی آر (DVR)
دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال Digital Video Recording که به اختصار DVR نامیده می شود، نظارت و کنترل بر دوربین های مداربسته آنالوگ را بر عهده دارد. این سیستم قابلیت های فراوانی شامل ضبط تصاویر با فرمت ها و کیفیت های مختلف و قابلیت های هشداری متنوع را برای دوربین های آنالوگ ایجاد می کند.
دی وی آرها تعداد مشخصی ورودی و خروجی تصویر و صدا دارند. دی وی آرهای با ۴ ورودی تصویر را دی وی آر ۴ کاناله (DVR 4CH) می نامند. تعداد کانال ها می تواند ۸ ، ۱۶ و ۳۲ نیز باشد.
انواع DVR :
صرف نظر از انواع دی وی آر (DVR) از نظر تعداد کانال که می توانند ۴ ، ۸ ، ۱۶ و ۳۲ کانال باشند، DVR های موجود در بازار در دو دسته کلی قرار می گیرند.
۱٫ کارت دی وی آر
۲٫ دی وی آرهای استندلون Standalone
۱٫ کارت دی وی آر
کارت دی وی آر یک کارت کامپیوتری است که روی کامپیوتر نصب می شود و در واقع رابط بین دوربین های مداربسته آنالوگ با سیستم کامپیوتر است. با استفاده از این کارت امکان ضبط و پردازش تصاویر در کامپیوتر به وجود می آید. این سیستم بیشتر برای مصارف کوچک و استفاده های کوتاه مدت توصیه می شود.
۲٫ دی وی آر استند الون STANDALONE
سیستم دی وی آر مستقل از کامپیوتر را سیستم استندالون می نامند. این دستگاه می تواند کوچک یا بزرگ و با قابلیت های متفاوت باشد. از آن جا که این سیستم به طور خاص برای ذخیره و کنترل دوربین مدار بسته طراحی شده است استفاده از آن نسبت به نوع کارتی ارجح است.
معمولا دستگاه های دی وی آر، پورتی برای شبکه دارند که به منظور ارتباط با شبکه داخلی یا اینترنت و به ویژه در ارتباط با انتقال تصویر از طریق اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد. دی وی آرهایی که ورودی صدا و پورت LAN داشته باشند دربازار ایران فول آپشن (Full Option) نامیده می شوند.
برخی از قابلیت های متفاوت DVR ها :
• پیغام قطعی یا خرابی دوربین
• قابلیت تشخیص حرکت
• توانایی ضبط تصاویر با فرمت ها و کیفیت های متفاوت
• ارتباط LAN یا Dial Up
• هشدار حرکت از طریق ایمیل
• امکان ارتباط با FTP
• کنترل از طریق وب
• شمارنده ورود و خروج
• تنظیم نور در نور شدید یا تاریکی مطلق
• زبان های سیستم (فارسی و …)
ان وی آر (NVR)
دستگاه کنترل و ذخیره سازی تصاویر دوربین های مداربسته تحت شبکه Network Video Recording یا به اختصار NVR نامیده می شود. این دستگاه بر مبنای کنترل دوربین های شبکه طراحی شده و جهت کنترل دوربین های IP و ذخیره سازی تصاویر خروجی آنها را به کار می رود.
وظایف عمده ان وی آر (NVR) ها همانند دی وی آرها بوده و قابلیت های نسبتا مشابهی را دارا می باشند. تفاوت ها تنها در به کارگیری و نحوه ارتباطشان با دوربین هاست. برخلاف DVR ها که اتصال تصویر و صدا را به سادگی فراهم کرده اند نحوه اتصال در NVR ها تابع مستقیمی از مفاهیم شبکه های کامپیوتری است. NVR در واقع مرکز اتصال شبکه به شمار می رود و سیاست های اتصال در شبکه بر حسب نیاز با توجه به الگوی شبکه متفاوت خواهد بود.
بی ان سی (BNC)
BNC یا British Naval Connector یک نوع فیش ارتباطی است که برای اتصال کابل های کواکسیال بکار می رود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت دوربین مداربسته و نحوه خریداری انواع دوربین ها
با واحد فروش دوربین مداربسته و نصب دوربین مداربسته تماس حاصل فرمایید.
دوربین مداربسته انالوگ چیست؟
دوربین مداربسته آنالوگ (Analog CCTV) یک تجهیز الکترونیکی است که برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به سیگنال های الکترونیکی از آن استفاده می شود. این کار در دوربین های مداربسته به وسیله حسگر الکترونیکی دوربین یا Imaging Sensor صورت میگیرد.این حسگر میتواند یکی از انواع CCD یا CMOS باشد.
در دوربین های مداربسته آنالوگ خروجی دریافت شده توسط حسگر به یک تقویت کننده فرستاده شده و به طور مستقیم به خروجی فرستاده میشود. به همین دلیل این دوربین ها از سادگی زیادی برخوردارند و بسیار کم هزینه هستند.
سیگنال های ارسال شده توسط دوربین برای ساده سازی مطابق یکی از استانداردهای تلویزیونی رایج PAL یا NTSD به دستگاه ضبط کننده ارسال میگردد. از این طریق شما میتوانید دوربین انالوگ را به طور مستقیم به تلویزیون خود وصل کرده و تصاویر آن را ببنید.
دوربین های مداربسته آنالوگ نسل قدیمی تر از سیستم های مداربسته را تشکیل می دهند که امروزه رفته رفته در حال از رده خارج شدن هستند. این دوربین ها در مقایسه با دوربین های شبکه یا دیجیتال از عیب های بزرگی برخوردارند که یکی از بزرگترین آنها محدود بودن کیفیت تصویر این دوربین هاست.
رزولوشن تصویر دوربین های مداربسته انالوگ
رزولوشن تصویر بزرگترین المان کیفیت تصویر دوربین هاست. در دوربین های انالوگ این المان را با تیوی لاین نمایش میدهند. طبیعتا هر قدر تیوی لاین دوربین بالاتر باشد کیفیت تصویر ان نیز بالاتر است. بزرگترین اشکال دوربین های مداربسته انالوگ محدودیت شدید کیفیت تصویر انهاست.
دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) چیست؟
سیستم مداربسته تحت شبکه یا ای پی نوعی از سیستم مداربسته است که انتقال اطلاعات در آن بر مبنای پروتکل های شبکه صورت می گیرد. این سیستم مداربسته در مقابل سیستم مداربسته آنالوگ که شکل سنتی سیستم دوربین مداربسته را تشکیل می دهد قرار می گیرد.
دوربین مداربسته تحت شبکه ip
تاریخچه دوربین های تحت شبکه
دوربین های مداربسته تحت شبکه در مقابل دوربین های آنالوگ در صنعت مداربسته، دوربین های جدید محسوب می شوند. در طول دهه ۹۰ میلادی با پیشرفت سیستم های مداربسته قسمت های مختلف سیستم های دوربین مداربسته آنالوگ مانند تجهیزات ضبط تصاویر و پخش به دستگاه های دیجیتال تبدیل می شدند.
این دستگاه ها با توجه به قابلیت های بسیار بالایشان سیستم های آنالوگ را به سرعت به سیستم های نیمه آنالوگ تبدیل کردند. در سال ۱۹۹۶ شرکت سوئدی AXIS برای اولین بار دوربین مداربسته ای ساخت که انتقال اطلاعات آن به جای سیستم های آنالوگ بر مبنای پروتکلهای شبکه صورت می گرفت.
از آنجایی که این پروتکل ها محدودیت های تصویری سیستم های مداربسته آنالوگ را کاهش می داد این سیستم با استقبال زیادی رو به رو شد. تنها دلیل جایگزین نشدن کامل سیستم مداربسته آنالوگ با سیستم تحت شبکه بالاتر بودن قیمت آن بود.
سیستم تحت شبکه چطور کار می کند؟
همانطور که گفته شد در سیستم های دوربین مداربسته تحت شبکه ارتباط قسمت های مختلف سیستم به وسیله شبکه های کامپیوتری برقرار می شود. هر دوربین در این سیستم دارای یک سیستم عامل کوچک است که به آن امکان ورود مستقل به محیط شبکه را می دهد.
تجهیزات ضبط نیز می توانند به صورت مستقل در سیستم، تصاویر را دریافت و ضبط کنند. این موضوع انعطاف پذیری بسیار بالایی به سیستم های دوربین مداربسته تحت شبکه داده است.
چرا تجهیزات مداربسته تحت شبکه گران قیمت هستند؟
دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای یک سیستم عامل داخلی هستند که امکان اتصال مستقل آنها به شبکه های کامپیوتری را فراهم می کند. در واقع دوربین های شبکه یک کامپیوتر کوچک در درون خود دارند که این سیستم عامل بر روی آن اجرا می شود. این موضوع باعث افزایش قیمت دوربین های تحت شبکه شده است.
چه زمانی از سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده کنم؟
در صورتی که هزینه های مالی سیستم مداربسته برای شما مهم نیست پیشنهاد میشود همیشه از سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده کنید. اما در صورتی که به دنبال کاهش هزینه های سیستم مداربسته خود هستید استفاده از سیستم مداربسته آنالوگ نسل جدید می تواند نیاز شما را حد زیادی پوشش دهد.
اهمیت پشتیبانی دوربین های مداربسته و سیستم امنیتی
مراقبت از دوربین های مداربسته و سیستم امنیتی و لزوم پشتیبانی مرتب و چند وقت یکبار از این سیستم ها امری است ضروری برای حفظ کارایی و کارآمدی هرچه بیشتر سیستم های دوربین مدار بسته
مراقبت از دوربین های مداربسته و سیستم امنیتی و لزوم پشتیبانی مرتب و چند وقت یکبار از این سیستم ها امری است ضروری برای حفظ کارایی و کارآمدی هرچه بیشتر سیستم و در نتیجه امنیت ما چند اصل در زندگی برای ما اهمیت ویژه ای دارد . شاید یکی از مهم ترین آنها بحث امنیت است زیرا انسان همیشه به دنبال آرامش در محیط زندگی است و این آرامش هرگز بدون امنیت معنایی پیدا نمی کند،ما همواره به دنبال برقراری امنیت برای فرزندان و اعضای خانواده مان هستیم .
یکی از ابزارهایی که در زندگی مدرن و پیشرفته امروز به کمک ما انسان ها آمده است بحث سیستم های امنیتی و علی الخصوص دوربین مداربسته است . ما در محیط مدرسه ، محیط کار و یا محیط زندگی با استفاده از این تکنولوژی تا حد به سزایی امنیت را برای خود و دیگران به ارمغان می آوریم .
یکی از کاربردی ترین آنها در محیط های کاری و انبارهاست . جایی که بیشتر مورد سرقت واقع می شود ، و اگر سیستم های امنیتی در محیط نصب شده باشد یا به وسیله هشدار یا ضبط تصاویر این امکان را به ما می دهد تا بدون صرف نیرو و توان انسانی از وقوع چنین مواردی پیشگیری کنیم.
حال که بحث لزوم استفاده از این سیستم در زندگی امروزی برای ما آشکار شده است بهتر است تا به بحث پشتیبانی و مراقبت و نگهداری از این سیستم ها نیز بپردازیم . برای مثال : اگر شما در محیطی سیستم اتفاء حریق نصب کرده باشید تا در هنگام وقوع حادثه از آن جلوگیری کند . اما در آن زمان و به هنگام نیاز این سیستم از کار افتاده باشد و کارایی خود را به آن نحوی که هست انجام ندهد ، چه اتفاقی خواهد افتاد ؟
مسلما آتش سوزی روی داده و خسارت جبران ناپذیری به ما وارد خواهد آورد . اما راه حلی که برای این موضوع در پیش روی ماست بحث مراقبت ، نگهداری و پشتیبانی در این زمینه است که باید از طرف شرکتی که این سیستم را راه اندازی کرده است صورت بپذیرد .
این مراقبت ها می تواند به صورت ماهانه و یا سالانه باشد . که بسته به نیاز و نوع سیستم متغییر است . پس نباید فراموش کنیم که هر سیستم و یا وسیله ای که از آن استفاده می کنیم نیاز به مراقبت و نگهداری دارد تا بتواند کارایی لازم را به وقت نیاز برای ما داشته باشد.
انواع دوربین مداربسته
از نظر نوع سیگنال:
-دوربین های آنالوگ
-دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
-دوربین های دو منظوره
از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:

چهارشنبه 20 فروردین 1399  8:20 PM
تشکرات از این پست
asgari1105
asgari1105
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1396 
تعداد پست ها : 2
چهارشنبه 20 فروردین 1399  8:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها