0

آموزش آشپزی؛ از سوتی‌پلو و پیراشکی اسفناج تا آش یخ

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

آموزش آشپزی؛ از سوتی‌پلو و پیراشکی اسفناج تا آش یخ

آموزش آشپزی؛ از سوتی‌پلو و پیراشکی اسفناج تا آش یخ

در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه و سنتی شهر‌های مختلف ایران را به شما آموزش می‌دهیم.

تنج

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با چند نوع غذای خوشمزه و سنتی شهر‌های مختلف ایران آشنا کنیم.

 

طرز تهیه «آش یخ» یک غذای ساده و خوشمزه

آش یخ” یکی از غذا‌های محلی ساده و خوشمزه استان آذربایجان شرقی است.

آموزش آشپزی؛ از دوقوس ماهی بوشهری و آش یخ تا بریانی اصفهان

مواد لازم برای آش یخ

برنج:۱۰۰ گرم
ماست ترش محلی: ۵۰۰ گرم
سیر رنده شده:۲ حبه
سبزی (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر):به میزان لازم
یخ:به میزان لازم
نمک و فلفل:به میزان لازم


بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از کوکوی ماکارونی و آش عباسعلی تا استانبولی بلوچی و املتِ سوزی


طرز تهیه آش یخ

برنج را بشویید و ۲ - ۳ ساعتی در آب خیس دهید. سبزی‌ها را هم خوب بشویید و ریز خرد کنید.

بعد برنج را به همراه یک لیتر آب، نمک، فلفل و سبزی خرد شده، روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شوند.

وقتی برنج به حالت شیر برنج در امد سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش ریز، آش را از روی حرارت بردارید.

وقتی آش سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و هر زمان که خواستید آش را سرو کنید یک ملاقه از آن را با دو ملاقه ماست ترش مخلوط کنید و یخ خرد شده را داخل آن بریزد و میل کنید.

نکات تکمیلی در مورد آش یخ

آش یخ جزو غذای محلی - آذربایجانی میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳ ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
آش یخ را می‌توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.

طرز تهیه قلیه ماهی بندرعباسی اصیل

آموزش آشپزی؛ از دوقوس ماهی بوشهری و آش یخ تا بریانی اصفهان

قلیه ماهی از جمله غذا‌های جنوبی است که بسیار لذیذ و خوشمزه است و یکی از پرطرفدارترین غذا‌های ایرانی محسوب می‌شود. قلیه ماهی در شهر‌های مختلف ایران مثل بوشهر، بندرعباس یا اهواز به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود، اما قلیه ماهی بندرعباس با طعم تند و تیز آن چیز دیگری است.

تفاوت قلیه ماهی بندرعباسی با سایر قلیه ماهی‌ها، استفاده از ماهی‌های خوشمزه و خوش طعم جنوب در خورش قلیه است که واقعا نقش بسیار مهمی در طرز تهیه قلیه ماهی دارد. معمولا در طرز تهیه قلیه ماهی بندرعباس از ماهی‌هایی مثل هوور، سنگسر، شوریده و شیر استفاده می‌شود. این ماهی‌ها گوشتی هستند و تیغ کمتری نسبت به سایر ماهی‌های جنوب دارند و برای خورش قلیه ماهی مناسب‌تر است.

در کنار نوع ماهی، انتخاب سبزی قلیه ماهی هم در تهیه قلیه ماهی بسیار مهم است. از سبزی گیشنیز و شنبلیه به عنوان سبزی قلیه ماهی استفاده می‌شود. با ما با طرز تهیه قلیه ماهی بندرعباسی اصل همراه باشید.

مواد لازم برای ۶ نفر:

ماهی تازه ۱ کیلو
سبزی گیشنیز تازه ۳۵۰ گرم
سبزی شنبلیه تازه ۱۵۰ گرم
تمر هندی ۲۰۰ گرم
سیر رنده شده ۵ حبه
پیاز رنده شده یا خرد شده ۱ عدد بزرگ
فلفل سبز تند ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم

مراحل تهیه قلیه ماهی بندرعباسی تند و خوشمزه:

۱) همانطور که قبلا اشاره کردیم، سبزی قلیه ماهی نقش بسیار مهی در تهیه قلیه ماهی دارد. در این دستور پخت از گشینیز و شنبلیه تازه استفاده می‌کنیم. سبزی را پس از پاک کردن خوب شسته و آبکش می‌کنیم. پس از اینکه کاملا آب سبزی رفت و خشک شد با استفاده از خرد کن یا چاقو سبزی قلیه را ریز می‌کنیم. معمولا نسبت گیشنیز و شنبلیله سه به یک است و مقدار گیشنیز را بیشتر از شنبلیله میگیرند چرا که شنبلیه زیاد باعث تلخی غذا می‌شود.

۲) پس از خرد کردن و تهیه سبزی قلیه ماهی، به سراغ تمر هندی میرویم. ۲۰۰ گرم تمر هندی را در یک لیوان آب گرم حل می‌کنیم و میگذاریم به مدت ۲۰ دقیقه الی نیم ساعت در آب بماند تا خوب نرم شود و بتوانیم به راحتی هسته تمر هندی را جدا کنیم.

۳) در این مرحله سبزی خرد شده را به همراه سیر و پیاز که از قبل خرد کردیم درون هاون ریخته و میکوبیم تا یک مواد خمیری شکل یکدست بوجود بیاد. فلفل سبز تند را نیز در این مرحله به مواد اضافه کرده و با هاون میکوبیم. همچنین میتوانید به جای هاون، موقع خرد کردن سبزی پیاز، سیر و فلفل را اضافه کرده و با خرد کن خوب میکس و مخلوط کنید. این روش تهیه سبزی قلیه ماهی بندرعباسی است و باعث می‌شود سبزی قلیه بسیار خوش طعم‌تر شود.

۴) در مرحله بعدی، در قابلمه به مقدار کافی روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، مواد خمیری شکل را اضافه می‌کنیم و خوب تفت می‌دهیم، مقداری زردچوبه نیز به مواد اضافه کرده و میگذاریم تا خوب سرخ شود و بپزد.

۵) در این فاصله ماهی را که از قبل قطعه قطعه کرده ایم را با کمی ادویه نظیر زردچوبه، ادویه مخصوص ماهی و فلفل سیاه مزه دار می‌کنیم.

۶) پس از سرخ شدن سبزی، تکه‌های ماهی را به قابلمه اضافه کرده و تفت می‌دهیم، شعله گاز را کم کرده و میگذاریم تا با حرارت خیلی کم ماهی به همراه سبزی سرخ شود. هنگامیه یک طرف ماهی سرخ شد به آرامی ماهی را برعکس می‌کنیم تا سمت دیگر ماهی نیز بپزد و سرخ شود.

۷) سپس تمر هندی را که از قبل در آب حل کردیم را از صافی رد می‌کنیم تا هسته‌های تمر هندی جدا شود. سپس به قابلمه اضافه می‌کنیم و منتظر می‌مانیم تا آب آن خوب بجوشد. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به مواد اضافه می‌کنیم.

۸) در این مرحله فلفل سیاه و فلفل قرمز نیز به مواد اضافه می‌کنیم. قلیه ماهی بندرعباسی به تند و تیز بودن معروف است و شما تا جایی که تندی آن برایتان دلنشین است می‌توانید فلفل قرمز استفاده کنید. از آنجایی که تمر هندی شور است در این مرحله ابتدا قلیه ماهی را تست کرده اگر شور نبود مقداری نمک نیز اضافه می‌کنیم.

۹) خورش قلیه را میگذاریم حدود نیم ساعت با شعله بسیار کم بپزد تا خوب جا بیفتد. خورش قلیه ماهی باید غلیظ باشد، اگر خورش قلیه ماهی ما آبکی بود میتوانیم یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنیم. همچنین موقع پختن و جا افتادن قلیه اصلا با قاشق خورش را هم نزنید، بلکه میتوانید به آرامی قابله را تکان دهید. به این شکل قلیه ماهی خوب جا افتاده و روغن میندازد.

خب قلیه ماهی بندرعباسی خوشمزه و لذیذ آماده است. میتوانید همراه با برنج و نان سرو کنید.

طرز تهیه بریانی اصفهان

آموزش آشپزی؛ از دوقوس ماهی بوشهری و آش یخ تا بریانی اصفهان

بریانی یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین غذا‌های شهر اصفهان است که به دلیل طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. بهترین نوع بریانی با گوشت گوسفندی تهیه می‌شود که طعم بسیار خوبی دارد البته امروزه بریانی را با گوشت مرغ هم طبخ می‌کنند.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر بریانی تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقدار کمتر یا بیشتری بریانی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم بریانی

گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
دارچین ۱ قاشق چایخوری
جگر سفید ۱۰۰ گرم
پیاز درشت ۲ عدد
دنبه ۵۰ گرم
روغن مایع به اندازه کافی
نعناع خشک ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری
خلال پسته، بادام و مغز گردو برای تزیین

طرز تهیه بریانی اصفهان

برای تهیه کباب بریانی اصفهان ابتدا ۱ عدد از پیاز‌ها را پوست می‌گیریم و آبکش می‌کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می‌کنیم و در قابلمه‌ای بزرگ کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم، سپس پیاز‌ها را در روغن می‌ریزیم

و تفت می‌دهیم و دنبه و گوشت سردست گوسفندی را نیز داخل قابلمه قرار می‌دهیم و ۴ لیوان آب روی آن می‌ریزیم و می‌گذاریم تا خوب گوشت با حرارت ملایم مغز پخت شود. سپس زمانیکه گوشت را تست کردیم

و دیدیم خوب پخته شده است و کمی از آب گوشت هنوز در قابلمه مانده زمانی است که باید زیر شعله را خاموش کنیم. گوشت و دنبه را از داخل قابلمه بیرون می‌آوریم و در ظرفی قرار می‌دهیم و آب گوشت را کنار می‌گذاریم

و گوشت و دنبه را با هم چرخ می‌کنیم و در ظرفی می‌ریزیم و زعفران دم کرده، نعناع خشک و نمک، فلفل سیاه به آن اضافه می‌کنیم و گوشت را یکبار دیگر چرخ می‌کنیم. سپس جگر سفید را در قابلمه‌ای می‌گذاریم

و ۲ لیوان آب روی آن می‌ریزیم و پیاز باقی مانده را پوست می‌گیریم و آبکش می‌کنیم و روی تخته نگینی خرد می‌کنیم و داخل قابلمه جگر می‌ریزیم و کمی نمک، فلفل سیاه و ۲ قاشق روغن نیز به جگر اضافه می‌کنیم

و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا جگر به مرور زمان خوب بپزد. زمانیکه جگر پخته و آب آن تبخیر شده بود پیاز و جگر را در داخل خود قابلمه روی حرارت تفت می‌دهیم و زیر شعله را خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا سرد شود

و بعد آن‌ها را چرخ می‌کنیم و در ظرفی می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم. سپس گوشت و دنبه چرخ شده را مانند همبرگر شکل می‌دهیم و روی آن دارچین می‌ریزیم. در تابه‌ای بزرگ کمی روغن می‌ریزیم و مخلوط گوشت و دنبه را در تابه می‌ریزیم و می‌گذاریم تا سرخ شود.

سپس بریانی را بر می‌گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. سپس بریانی آماده شده را روی نان می‌گذاریم و کمی از آب گوشت که کنار گذاشته بودیم را روی نان می‌ریزیم و مخلوط چرخ شده جگر سفید و پیاز را همراه با خلال پسته و خلال بادام و مغز گردو تزئین می‌کنیم.

طرز تهیه‌ دوقوس ماهی؛ غذای بوشهری

آموزش آشپزی؛ از دوقوس ماهی بوشهری و آش یخ تا بریانی اصفهان

دوقوس ماهی از غذا‌های محلی و خوشمزه استان بوشهر می‌باشد. شهر بوشهر، از استان‌های جنوبی فعال ایران، معروف در عرصه غذا‌های خوشمزه و لذیذ است. در واقع غذا‌های این سرزمین، نخل‌های بلند و دریای خروشان با مردمان خونگرم اش همیشه جزو بهترین غذا‌ها در لیست انواع غذا‌های ایرانی قرار می‌گیرد.

اگر قصد دارید که برای یک مهمانی بزرگ و یا یک مناسبت مهم، بهترین و عالی‌ترین غذا را آماده کنید، این غذا را به شما پیشنهاد می‌کنیم. دوقوس ماهی برای تمام افراد و مردمان ایرانی یک غذای خوشمزه با طعم عالی می‌باشد که مطمئناً هر کسی را از همان بار اول، از طرفداران خود می‌کند؛ بنابراین دوقوس ماهی نیز مانند قلیه ماهی مردم خوزستان، طرفداران بسیاری دارد. مردمان بوشهر این غذا را با ماهی حلوای سفید که جزو بهترین و سالم‌ترین ماهی جنوب است، طبخ می‌کنند. البته سلیقه و ذائقه برخی دیگر از افراد این است که این غذا را با ماهی‌های بدون استخوان و به خصوص فیله ماهی شیر درست کنند.

به هر حال، چون مواد اصلی این غذای بوشهری ماهی است، پس مطمئناً با انتخاب هر نوع ماهی دریایی، فواید و مزایای آن را کسب خواهید کرد. همان طور که می‌دانید ماهی جزء سالم‌ترین و خوشمزه‌ترین غذا‌های جهان می‌باشد. وجود مواد مغذی فراوان، چون ویتامین‌های A، B، D، پروتئین، اسید‌های چرب امگا ۳، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ... باعث شده است که این غذا یک خوراک فوق العاده برای بدن و مغز باشد.

اگر بخواهیم خیلی مختصر به فواید این غذا و خوردن ماهی اشاره کنیم، باید بگوییم که خواص و مواد معدنی موجود در این غذا موجب پیشگیری از بیماری‌های قلبی، تقویت حافظه و جلوگیری از بیماری آلزایمر، بهبود بینایی، پاکسازی پوست، پیشگیری از کم خونی و… می‌شود.

مواد لازم

ماهی حلوا: ۱ عدد
زعفران: ۴ قاشق سوپ خوری
سیر متوسط: ۳ حبه
آرد: به میزان لازم
پیاز متوسط: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
آب جوش: ۱ لیوان
پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
فلفل قرمز: به میزان لازم

مراحل پخت

مرحله ۱: ۲ حبه سیر را له کنید و به همراه زعفران دم کرده و کمی نمک در یک ظرف مخلوط کنید.

مرحله ۲: سپس ماهی را به تکه‌های متوسط خرد کنید و در این مخلوط بخوابانید تا مزه دار شود. (۲ ساعت اجازه دهید ماهی داخل مواد بماند تا خوب طعم بگیرد).

مرحله ۳: در یک ظرف دیگر آرد، پودر لیمو عمانی و ادویه‌های نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را بریزید و این مواد را کاملاً مخلوط کنید.

مرحله ۴: پس از آنکه ماهی‌ها طعم گرفتند قطعات ماهی را در این مواد قرار دهید و خوب مخلوط کنید تا ماهی‌ها مزه دار شود.

مرحله ۵: سپس در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد ماهی‌ها را در داخل آن سرخ کنید.

مرحله ۶: ۱ حبه سیر باقی مانده و پیاز را رنده کنید و بعد از سرخ شدن کامل ماهی‌ها و خارج کردن آن از ماهی تابه، این مواد را داخل ماهی تابه بریزید و سیر و پیاز را کمی تفت دهید.

مرحله ۷: بعد از سرخ شدن، رب گوجه فرنگی و کمی زردچوبه را به تابه اضافه کنید و با سیر و پیاز تفت دهید.

مرحله ۸: حالا آب جوش را داخل ماهیتابه بریزید و با مواد داخل آن خوب مخلوط کنید.

مرحله ۹: چند لحظه صبر کنید سپس ماهی‌ها را اضافه کنید تا با سس مخلوط شوند و جا بیفتد.

مرحله ۱۰: پس از حدود ۱۰ دقیقه ماهی دوقوس شما آماده است.

چهارشنبه 20 فروردین 1399  9:10 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها