0

آموزش آشپزی؛ از املت قهوه خانه‌ای تا جیب تاجر مرغ + تصاویر

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

آموزش آشپزی؛ از املت قهوه خانه‌ای تا جیب تاجر مرغ + تصاویر

آموزش آشپزی؛ از املت قهوه خانه‌ای تا جیب تاجر مرغ + تصاویر

در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه و مقوی را به شما آموزش می‌دهیم.

تن

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه آشنا کنیم.

املت قهوه خانه‌ای + طرز تهیه

طرز تهیه املت قهوه خانه‌ای اصل بسیار آسان است، چراکه این غذا در حداقل زمان ممکن با رب گوجه فرنگی پخته می‌شود.

املت، یکی از محبوب‌ترین و پرمصرف‌ترین غذا‌های ایرانی است که در قهوه خانه‌ها و رستوران‌ها به روش سنتی طبخ می‌شود.

آموزش آشپزی؛ از املت قهوه خانه‌ای تا جیب تاجر مرغ + تصاویر

مواد لازم
تخم مرغ ۴ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
روغن ۱/۲ فنجان
فلفل قرمز یا سیاه به میزان لازم
نمک به میزان لازم


بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از کُلبیج رامسری و آیس‌پک خانگی تا مسقطی و ته‌چین گوشت


دستور تهیه:

برای تهیه املت قهوه خانه ای، ابتدا یک ماهی تابه با عمق کم و جنس نسبتا نازک انتخاب کنید.
ماهیتابه را حدود ۳۰ ثانیه روی حرارت بالا قرار دهید تا گرم شود سپس روغن را در آن بریزید.
به اندازه‌ای روغن در ماهیتابه بریزید که سطح آن را کاملا پر کند.
رب گوجه فرنگی را به روغن اضافه کرده و روی حرارت بالا تفت دهید تا رب باز شده و رنگ آن تغییر کند.

حدود ۵-۴ دقیقه به تفت دادن رب گوجه فرنگی ادامه دهید تا بوی خامی آن کاملا گرفته شود و در این فاصله حرارت را به هیچ وجه کم نکنید.

کمی نمک و فلفل قرمز یا سیاه به رب اضافه کرده و هم بزنید.
تخم مرغ‌ها را یکی یکی در تابه بشکنید و پس از اینکه همه تخم مرغ را به تابه اضافه کردید، شروع به هم زدن تخم مرغ‌ها کنید.

تخم مرغ‌ها را با رب مخلوط کنید تا یکدست شوند و پس از ۴-۳ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید.
املت شما آماده است، آن را در ظرف سرو بکشید و با نان و پیاز نوش جان کنید.

چند نکته مهم

برخی افراد املت را با گوجه فرنگی رنده شده درست می‌کنند. اگر چه املت با گوجه فرنگی نیز خوشمزه است و از نظر ظاهری شبیه املت قهوه خانه‌ای است، ولی املت قهوه خانه‌ای به صورت سنتی با رب گوجه فرنگی درست می‌شود.

در تهیه املت می‌توانید از پیاز داغ نیز استفاده کنید، ولی پیاز داغ در تهیه نوع قهوه خانه‌ای جایگاهی ندارد.

در تهیه این نوع املت به هیچ وجه حرارت را کم نکنید، زیرا حرارت بالا در تفت دادن رب و پختن تخم مرغ باعث ایجاد طعم منحصر به فرد املت قهوه خانه‌ای می‌شود.

استفاده از پیاز خام در کنار این نوع املت در ایجاد طعم سنتی این غذا تاثیر به سزایی دارد.

طرز تهیه خورش بامیه

آموزش آشپزی؛ از املت قهوه خانه‌ای تا جیب تاجر مرغ + تصاویر

خورش بامیه یکی از انواع خورش‌های خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور است، ولی به خاطر طعم فوق العاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ می‌شود. یکی از دلایل فراگیر شدن خورش بامیه خواص بی نظیر بامیه است.

بامیه خواص بسیار زیادی برای بدن دارد که با تهیه غذا‌هایی که با بامیه طبخ می‌شوند می‌توانید از این خواص بهره ببرید. از مهم‌ترین خواص بامیه می‌توان به سم زدایی و پاکسازی کبد، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان، سلامت پوست و مو اشاره کرد.

جالب است بدانید معروف‌ترین غذایی که با بامیه تهیه می‌شود همین خورشت بامیه است. خورش بامیه یک دستور پخت عربی هم دارد که در آن حاوی ادویه‌های تند مانند انواع فلفل هاست، ولی دستور خورش بامیه جنوبی به صورتی است که تقریبا برای تمام ذائقه‌ها مناسب است.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر خورشت بامیه تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم خورش بامیه

سیر ۳ حبه
پیاز بزرگ ۲ عدد
بامیه تازه ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۴ عدد
روغن مایع به اندازه کافی
گوشت خورشتی ۵۰۰ گرم
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه خورش بامیه

ابتدا سیر‌ها و پیاز‌ها را پس از اینکه پوست گرفتیم به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم (در صورت تمایل می‌توانید سیر‌ها را رنده کنید)، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن مایع داخل قابلمه می‌ریزیم.

پس از اینکه روغن داغ شد مخلوط سیر و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. پس از اینکه سیر و پیاز را کمی تفت دادیم مقداری زردچوبه اضافه می‌کنیم و مجددا مخلوط سیر و پیاز را تفت می‌دهیم تا کاملا نرم شوند و با زردچوبه یکدست شوند.

در همین حین گوشت خورشتی را با دقت می‌شوییم و پس از خرد کردن به صورت قیمه‌ای به مخلوط سیر و پیاز اضافه می‌کنیم. تفت دادن گوشت خورشتی را ادامه می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.

در ادامه گوجه فرنگی‌ها را رنده می‌کنیم و به همراه رب گوجه فرنگی به خورش اضافه می‌کنیم. تفت دادن مواد را ادامه می‌دهیم تا مواد یکدست شوند و رب گوجه فرنگی هم کمی سرخ شود سپس چند لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه می‌کنیم.

پس از اضافه کردن آب جوش درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت زیر قابلمه را کم می‌کنیم تا گوشت به آرامی بپزد و شیره گوشت خارج شود. در حین پختن گوشت باید بامیه‌ها را آماده کنیم. به همین منظور دم بامیه‌ها را با دقت جدا می‌کنیم.

باید با دقت این کار را انجام دهیم به صورتی که به بافت بامیه‌ها آسیب نرسد. زیرا اگر بافت بامیه‌ها باز شود در پایان پخت روی ظاهر خورش تاثیر می‌گذارد. پس از اینکه بامیه‌ها را تمیز کردیم یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن داخلش می‌ریزیم.

اجازه می‌دهیم روغن داغ شود سپس بامیه‌ها را داخل روغن تفت می‌دهیم تا کمی رنگشان تغییر کند. اگر بیش از حد بامیه‌ها را سرخ کنیم بیشتر خواص بی نظیرشان را از دست می‌دهند. پس از اینکه گوشت خورشت به طور کامل پخت بامیه‌ها را به خورش اضافه می‌کنیم.

در همین مرحله آبلیمو را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به خورش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. پس از اینکه بامیه‌ها پختند خورش آماده است، ولی اگر آب خورش زیاد بود کمی صبر کنید تا خورش غلیظ‌تر شود سپس آنرا به همراه برنج سرو کنید.

خورش بامیه با گوشت مرغ

خوشمزه‌ترین نوع خورش بامیه با گوشت گوسفندی تهیه می‌شود، اما اگر شما منع مصرف گوشت قرمز دارید یا کلا دوست ندارید گوشت قرمز مصرف کنید می‌توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید.

مزیت خورش بایمه با گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز این است که این خورش با گوشت مرغ به دلیل اینکه مرغ سریعتر می‌پزد زودتر آماده می‌شود. برای این منظور گوشت خورشتی را از فهرست مواد لازم حذف کنید و به اندازه ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید.

خورش بامیه با لپه

خورش بامیه اصلی بدون لپه پخته می‌شود، اما جالب است بدانید که لپه باعث می‌شود خورش بامیه خوشرنگ‌تر و زیباتر شود. در صورتی که تمایل دارید به خورش بامیه خود لپه اضافه کنید کافیست لپه را در نیمه پخت خورش به آن اضافه کنید.

برای دسترو بالا باید ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم لپه را از دو ساعت قبل در یک کاسه آب بخیسانید تا کمی نرم شود و نفخش برطرف شود سپس پس از اینکه گوشت خورشتی را تفت دادید لپه را اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد از آن باقی مراحل پخت خورش را انجام دهید.

طرز تهیه جیب تاجر مرغ

آموزش آشپزی؛ از املت قهوه خانه‌ای تا جیب تاجر مرغ + تصاویر

جیب تاجر یک فینگر فود دلچسب و لذیذه با ظاهری اشتها برانگیزه، خصوصا اگه دورچین‌های مناسبی داشته باشه. نان‌ها را می‌تونید با هر چیزی که دوست دارید پر کنید، انواع سالاد (سالاد الویه، سالاد ماکارونی، سالاد مرغ)، مایه ماکارونی، سبزیجات پخته و … این غذای خوشمزه برای جشن تولد هم مناسب می‌باشد.

مواد میانی

خیارشور نگینی ۱/۲ پیمانه

سینه مرغ ۱ عدد

جعفری خرد شده ۵ قاشق غذا خوری

تخم مرغ ۲ عدد

ذرت پخته ۱/۲ پیمانه

سس مایونز ۲-۳ قاشق غذا خوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

آویشن به مقدار لازم

مواد نان سرخ شده

نان تست ۱ بسته

شیر ۱/۲ پیمانه

پودر سوخاری به مقدار لازم

دستور تهیه جیب تاجر

سینه مرغ را با یک عدد پیاز و مقداری نمک و فلفل و کمی زعفران پخته و سپس ریش ریش کنید.

خیار شور نگینی، جعفری ساطوری شده، مرغ ریش ریش شده، ذرت پخته شده، سس مایونز، نمک، فلفل و آویشن را با هم مخلوط کنید.

مواد را یک ساعت داخل یخچال بگذارید.

لبه‌های نان تست را با چاقوی تیز جدا کنید.

نان تست‌ها را دوتا دوتا روی هم قرار داده و با وردنه فشرده و صاف کنید.

سپس نان را قالب گرد بزنید. می‌توانید کاسه یا نعلبکی روی نان قرار داده و با چاقو اطرافش را ببرید.

تخم مرغ‌ها را با چنگال بزنید تا یکدست شود. سپس شیر افزوده و مخلوط کنید.

نان تست‌ها را ابتدا داخل مایه تخم مرغی زده، سپس در پودر سوخاری غلطانده و در روغن داغ سرخ کنید.

نکته مهم: نان‌ها را سریع در تخم مرغ فرو کرده و درآورید تا له نشود.

نان‌ها در روغن پف کرده و دو لایه می‌شوند.

نان‌های سرخ شده را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

نان‌ها را با چاقو از وسط نصف کنید. لای آن را به آرامی باز کرده و از مواد پر کنید.

مرغ سوخاری رستورانی + طرز تهیه سریع و آسان

آموزش آشپزی؛ از املت قهوه خانه‌ای تا جیب تاجر مرغ + تصاویر

راز خوشمزه شدن مرغ سوخاری رستورانی لذیذ و دلچسب در مرینیت کردن یا همان مزه دار کردن مرغ با انواع ادویه‌ها و پوشاندنش با تکه‌های نان است

دستور پخت مرغ سوخاری به سبک رستوران‌ها

مرغ سرخ شده رستورانی که اغلب آن را هوس می‌کنید، اکنون می‌توانید به راحتی در خانه درست کنید. دستور العمل آسان و سریع این بخش از آشپزخونه نمناک برای بال مرغ سرخ شده هم خوش مزه می‌شود؛ بنابراین دوستان و خانواده را برای مهمانی به صرف مرغ دعوت کنید و آن‌ها را با مهارت‌های آشپزی خود شگفت زده کنید!

این دستور برای دو نفر است

زمان آماده سازی:۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
زمان پخت:۱۵ دقیقه
کل زمان پخت:۱ ساعت و ۲۵ دقیقه

مواد لازم مرغ سوخاری به سبک رستورانی

۱ عدد تخم مرغ
۱ / ۴ قاشق چایخوری نمک
۱ / ۴ قاشق چایخوری فلفل
۱ فنجان آرد سوخاری
۱ / ۲ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز
۱ قاشق چایخوری پودر سیر
۱ قاشق چایخوری پودر زنجبیل
۱ قاشق چایخوری پودر پیاز
۱ قاشق چایخوری پونه کوهی
۱ قاشق چایخوری ریحان
۶ عدد ران مرغ
به مقدار لازم نان خرد شده

چگونه مرغ سرخ شده رستورانی درست کنیم؟

تخم مرغ را در کاسه بشکنید و کاملا بزنید. نمک و فلفل را به تخم مرغ اضافه کنید و بیشتربزنید. حالا آرد سوخاری را در کاسه بریزید. پودر فلفل قرمز، نمک، زنجبیل، پودر سیر به همراه پودر پیاز، پونه کوهی، فلفل چیلی و ریحان خشک را اضافه کنید. همه چیز را به طور کامل مخلوط کنید.

مزه دار کردن مرغ:

ران مرغ را در کاسه بریزید، نمک و فلفل سفید را به کاسه اضافه کنید و با دست‌های خود مخلوط کنید. یک ساعت کنار بگذارید تا خوب مزه دار شود.

آماده سازی مرغ:

بعد از مزه دار کردن، تکه‌های مرغ را یکی پس از دیگری بردارید و به ترتیب با مخلوط ادویه، مخلوط تخم مرغ و خرده‌های نان به طور کامل پوشش دهید. بعد از پوشاندن تکه مرغ، آن را در تابه داغ سرخ کنید. مرغ داغ و ترد، سرخ شده آماده سرو است.

دوشنبه 18 فروردین 1399  8:39 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها