غلات سبوس دار منبع سرشار از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات هستند و خوردن غلات سبوس دار برای داشتن رژیم غذایی سالم کودک تان ضروری است. غلات سبوس دار در اندازه، شکل و رنگ و مهم تر از همه مزه های متفاوت است. شما از هر جایی که بخواهید می توانید آن را تهیه کنید و بخاطر تنوع آن انتخاب های زیادی می توانید داشته باشید.
غلات سبوس دار منبع ویتامین ها و مواد معدنی نیز هستند. حتی پزشکان نیز مصرف آن را به عنوان منبع انرژی برای کودکان توصیه می کنند. غلات سبوس دار را جایگزین مواد پالایش شده ( مانند روغن، شکر و غیره ) در هنگام پخت و پز کنید و از این طریق مزاج کودکان را به خوردن آن عادت دهید.
سبوس چیست؟ خوردن غلات سبوس دار چه اهمیتی دارد؟
دانه هایی که در بعضی کورن فلکس ها و غلات صبحانه است شامل بخش های سبوس، جوانه و درون دانه ی آن است که به عنوان سبوس شناخته می شود. برخلاف سرلاک های صنعتی که فقط شامل دانه ی اصلی است، غلات سبوس دار سرشار از مواد مغذی برای کودک تان است. به بیرونی ترین لایه ی غلات سبوس گفته می شود.
سبوس شامل مواد مغذی مانند نیاسین، تیامین، آهن، زینک و ریبوفلاوین است. همچنین منبع غنی فیبر است. لایه دوم غلات که به آن جوانه ی غلات گفته می شود بهترین منبع ویتامین و پروتئین است. و لایه سوم که دانه ی اصلی است حاوی کربوهیدرات و پروتئین است.
چرا کودکان باید غلات سبوس دار بخورند؟
غلات سبوس دار سرشار از ویتامین، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات شیمی گیاهی و فیبر است که وجود آن برای رشد بدن ضروری است. مواد مغذی موجود در آن احتمال بیماری های مزمن مانند ناراحتی قلبی، انواع سرطان و حتی دیابت را کاهش می دهد. فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث می شود که کودک تان احساس سیری کند و دست از خوردن اسنک های مضر بردارد.
از چه زمان ذائقه کودک مان را به غلات سبوس دار عادت دهیم؟
نمودار زیر به شما در این مورد کمک میکند :
چگونه خوردن غلات سبوس دار را به رژیم غذایی کودک بیفزاییم؟
راه حل این است که با احتیاط و با دقت مواد اولیه را انتخاب کنید و آن را به غذای کودک تان اضافه کنید.
۱- از ترکیب غلات سبوس دار استفاده کنید
اگر غلات سبوس دار صنعتی را همراه با غلات سبوس دار اصلی مخلوط کنید و مصرف کنید فکر خوبی است. این بهترین راه برای آشنا کردن مزه ی سنگین سبوس به کودکان بد مزاج تان است. این روزها حتی می توانید برنج و سریل های سبوس دار برای بچه های خیلی کوچک هم در سوپر مارکت ها پیدا کنید.
۲- پخت و پز سالم داشته باشید
آرد گندم ایتالیایی یا گندم سیاه را جایگزین آرد های صنعتی کنید. آیا کودک تان بد مزاج است؟ پس استفاده از آن را کم کم به غذای شان اضافه کنید تا کودک تان هم به مرور با مزه ی آن آشنا شود و به آن عادت کند.
۳- گاهی اوقات می توانید از غذاهای آماده که فرآورده شده نباشد استفاده کنید
با زندگی پر مشغله ی امروزه مجبور می شویم دست به دامن خوردن غذا های آماده و فست فود ها شویم. اما این کار را نکنید در عوض غذاهای راحت سالم بخرید و استفاده کنید. برای کودک تان نان کوینولا ( نوعی گیاه جوانه دار )، سریل های سبوس دار کنجدی و کلوچه هایی که آرد گندم سیاه دارند بخرید و مزاج شان را به خوردن آن ها عادت دهید.
۴- روز تان را با غذا های سالم شروع کنید
صبحانه بهترین زمان شروع خوردن وعده های سالم است. بلغور جو، نان سبوس دار برای بچه ها، پنکیک آرد سیاه به کودک تان بیشتر، انرژی لازم برای انجام فعالیت های شان را می دهد. بلغور جو برای کودکان را می توانید از همه جا تهیه کنید.
۵- برای اضافه کردن این وعده به عنوان یک خوراک فرعی حتما خلاقیت به خرج دهید.
وقتی کودک تان دارد از وعده ی مورد علاقه اش لذت می برد فرصت خوبی است که با قرار دادن این وعده ی خوش قیافه کنارشان میل شان به امتحان کردن غلات سبوس دار را بیشتر کنید تا حداقل آن را امتحان کنند.