0

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 

سبک زندگی در ایام قرنطینه / لزوم یادگیری و اجرای سبک جدیدی از زندگی برای مقابله با کرونا

یک مادر و زن خلاق کسی است که بتواند از این شرایط هم به نفع خانواده و اطرافیان خودش استفاده کند و سختی‌های این مسیر را برای آن‌ها آسان کند.

گروه خانواده: آدم‌های خلاق و پراز اعتماد به نفس در شرایط ویژه خودشان را نشان می‌دهند. در شرایطی که کسی پیش‌بینی وقوع آن را نداشته است اما حالا که همه با آن مواجه شده‌اند آدم‎های خلاق راه بهتری برای سپری کردن آن پیدا می‌کنند.

شیوع ویروس کرونا از آن دست حادثه‌هایی بود که جامعه ما تا به این حال به این شکل با آن مواجه نشده بود. برای قدیمی‌ها هم که حوادث زیادی را از سر گذرانده‌اند شیوع یک ویروس که باید در برابر آن اقدامات بهداشتی زیادی را رعایت کرد، از دید و بازدید صرف‌نظر کرد و مدت‌ها به جز برای موارد ضروری از خانه خارج نشد، یک موضوع تجربه نشده است.

اینجاست که باید برای این سبک زندگی جدید برنامه ریخت. شاید خیلی از موارد این روزها برای ما خوشایند نباشد. مخصوصا که نزدیک عید هم هست و روزهای عید همیشه از شلوغ‌ترین و پرتحرک‌ترین روزهای سال برای ما ایرانی‌هاست. اما یک مادر و زن خلاق کسی است که بتواند از این شرایط هم به نفع خانواده و اطرافیان خودش استفاده کند و سختی‌های این مسیر را برای آن‌ها آسان کند.

 در این گزارش چند ترفند ساده برای مدیریت سبک زندگی در ایام کرونایی را جمع کرده‌ایم. خیلی از این ترفندها ساده و کارآمد هستند اما شایعات ایام کرونا درباره آن‌ها اطلاعات غلطی به ما داده است. بعضی دیگر هم خلاقیت‌هایی است که در این ایام به کار می‌آید تا قرنطینه سخت‌تر از آنچه هست برای ما نگذرد.

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 

دیدو بازدید مجازی

دید و بازدید و سر زدن به والدین از آن دست سنت‌های خوبی است که ما ایرانی‌ها رعایت می‌کنیم. آنقدر که اگر چندوقت یک مهمانی دورهمی نداشته باشیم یا به والدین و بزرگترهایمان سر نزنیم حسابی دلتنگ می‌شویم.

با اینکه کرونا در صورت رعایت مسائل بهداشتی آسیبی به ما نمی‌زند اما ابتلا به آن شوخی‌بردار هم نیست. مثلا با گفتن اینکه «ما به مهمانی می‌رویم و رعایت می‌کنیم» یا «طاقت دوری یکدیگر را نداریم» توجیهات مناسبی نیست تا ریسک ابتلا فرد دیگری را بیماری کرونا یا وارد کردن این بیماری به کانون خانواده خودمان را بپذیریم.

اما چاره دل تنگ چیست؟ تکنولوژی که این روزها زیاد به آن رجوع می‌کنیم. چاره  برای دید و بازدید از کسانی که از ما دور هستند، مسن هستند و نمی‌شود آن‌ها را در معرض ریسک ابتلا به بیماری قرار داد و برای کسانی که دلمان برای دیدار آن‌ها تنگ شده «تماس تصویری» است. با یک جستجوی ساده به نرم‌افزارهای تماس تصویری زیادی می‌رسید که اغلب به جز وصل بودن به اینترنت چیز دیگری نمی‌خواهند. بعضی از پیام‌رسان‌ها هم امکانات تماس تصویری دارند که استفاده از آن‌ها خیلی ساده است و بزرگترها هم خیلی زود یاد می‌گیرند.

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 

قرار دعا و توسل دسته‌جمعی

جلوگیری از تجمع حتی به صورت محدود از توصیه‌های جدی پزشکان برای جلوگیری از ابتلا به کروناست. چرا که حتی یک فرد مبتلا به بیماری که شاید بیماری او در دوران نهفتگی هم باشد توانایی این را دارد که کل آن جمع را به ویروس مبتلا کند. در این شرایط تمام هیئت‌ها و دورهمی‌های مذهبی که هفتگی یا ماهانه برگزار می‌شد هم تعطیل شده است. خیلی از افراد در این دوران کسی را در بستر بیماری دارند و دوست دارند در یک مراسم دعا و توسل معنوی که به آن‌ها آرامش روحی می‌دهد شرکت کنند و برای بهبودی بیمارشان هم دعا کنند.

باید گفت که درست است که تشکیل جمع مذهبی و معنوی از توصیه‌های دینی است اما در شرایطی که حتی نمازهای جماعت هم در مساجد تعطیل شده است همپچنان می‌شود مراسم‌های دعا را به صورت دسته‌جمعی ایجاد کرد اما یک جمع مجازی. جمعی که جغرافیایی از هم دور هستند اما دلهایشان در یک زمان برای درخواست و اجابت خواسته‌شان از خدا به هم نزدیک است.

همه ما تجربه شرکت در جمع‌های مجازی را داریم. حالا اگر همین جمع برای خود زمانی واحد و روزی مشخص را تعیین کنند تا دعا و توسل را انجام بدهند تاثیر این جمع مجازی هم دقیقا مانند یک جمع مذهبی خواهد بود که به صورت فیزیکی دور هم جمع می‌شوند.

 

مدیریت هر آنچه از بیرون خانه می‌آید

اما شاید سخت‌ترین قسمت مدیریت سبک زندگی در ایام کرونا تهیه مایحتاج و غذای خانواده باشد. این روزها خانم‌های خانه همه وسائلی که از بیرون منزل خریداری می‌شود را می‌شویند. این کار که البته کار خوبی است قواعدی هم دارد. بعضی از خوردنی‌ها که قابلیت این را دارند که از بسته‌بندی خارج و در ظرف دیگری نگهداری بشوند بهتر است به جای شستن به این روش نگهداری بشوند. خوراکی‌ها هم که ممکن است این قابلیت را نداشته باشند بهتر است یا آب و کمی مایع ظرفشویی شسته بشوند. چون حتما می‌دانید که جنس ویروس کرونا طوری است که با شستن با مایع راحت از بین می‌رود. به همین خاطر از ضدعفونی کردن این خوراکی‌ها با الکل و موادضدعفونی‌کننده خودداری کنید چون اگر کودکان این بسته‌ها را در دست بگیرند ممکن است الکل موجود بر روی آن‌ها برایشان مشکل درست کند.

رعایت بهداشت در این ایام بسیار ضروری است اما بین رعایت بهداشت و ابتلا به وسواس مرز باریکی است. نگذارید به جای یک بیماری جسمی بعدها به بیماری روحی وسواس مبتلا بشوید.

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 

خودکفایی در پخت نان

این روزها بسیاری از افراد برای اینکه خیالشان از نانی که مصرف می‌کنند راحت باشد، خودشان در خانه اقدام به پختن نان می‌کنند. اگر فوت و فن این کار را بلد باشیم پختن نان در خانه کار بسیار خوبی است اما ممکن است خیلی‌ها وقت و زمان و یا مهارت آن را نداشته باشند.

باید بدانیم که نانی که از تنور بیرون آمده به خاطر درجه حرارت بالا هیچ ویروسی ندارد اما ممکن است حین انتقال از تنور به دست مشتری آلوده بشود. به همین خاطر کافیست نانی که به خانه می‌آورید فقط چند دقیقه روی شعله‌های گاز بگیرید یا داخل ماکروفر بگذارید. گرمای مجدد ویروس احتمالی را از بین خواهد برد و با خیال راحت می‌توانید نان را مصرف کنید.

جدای از این در بازار نان‌های غنی شده کارخانه‌ای هم وجود دارند که بعضی مارک‌های آن کاملا ماشینی و بدون دخالت دست تولید می‌شوند. این نان‌ها هم گزینه مناسبی هم مصرف در ایام کروناست.

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 

لبنیات و سبزیجات را ترک نکنید

کنار گذاشتن مواد غذایی در ایام شیوع کرونا اصلا کار خوبی نیست. اتفاقا در این ایام بدن شما به انواع مواد مغذی نیاز دارد تا سالم بماند. پس لبنیات را ترک نکنید اما حتما انواع پاستوریزه آن را بخرید. سبزیجات هم نباید از برنامه غذایی شما حذف بشوند. متخصصین تغذیه و پزشکان می‌گویند که بهتر است سبزیجات خام مصرف نشود و همگی پخته بشوند. البته سبزیجات و صیفی‌جاتی که قابلیت پوست گرفتن دارند مثل هویج یا خیار را می‌توان بدون پختن استفاده کرد. اما این سبزیجات را هم بهتر است قبل از مصرف در یک وان حاوی آب و مایع ظرفشویی یا دستشویی ضدعفونی کنید.

مشاهدات میدانی خیر از این می‌دهد که بسیاری از مردم به بهانه کرونا خرید گوشت قرمز و سفید و ماهی را متوقف کرده‌اند. باید بدانید که هرماده غذایی که پخته شود حتی اگر قبل از آن آلوده به کرونا باشد، دیگر آلوده نیست و قابلیت مصرف دارد. به شرط اینکه بعد از پخت مراقب آلوده نشدن آن غذا باشیم. به همین خاطر هم هست که باید تا اطلاع ثانوی از خرید غذای بیرون یا صرف غذا در رستوران خودداری کنیم.

حالا که بیشتر در خانه هستیم بیشتر غذای خانگی درست کنیم. و با رعایت شرایط بهداشتی ساده مثل انگل زدایی، ضدعفونی و پخت غذا از سبزیجات، میوه‌جات و لبنیات سالم در برنامه غذایی خودمان استفاده کنیم.

 

به روز شویم

قرنطینه و عدم حضور در اجتماع فرصت خوبی بود تا بانک‌ها و کسب‌وکارهای مختلف به سمت الکترونیکی شدن بروند. حالا شما با نصب اپلیکیشن‌های مختلف می‌توانید حتی میوه و مواد سوپرمارکتی را هم سفارش بدهید و درب خانه تحویل بگیرید. اما این را هم باید به خاطر داشته باشیم که رد وبدل کردن پول یکی از عوامل مهم انتقال کروناست. بانک‌ها خدمات خود را الکترونیکی کرده‌اند تا نیاز به حضور شما در شعبه یا خودپرداز نباشد. کسب و کارها هم پرداخت پول به صورت اعتباری را بیشتر از گذشته فعال کرده‌اند تا پول کاغذی بین مشتری و فروشنده ردوبدل نشود.

شما هم از این فرصت استفاده کنید و جابه‌جایی پول، خرید و سایر خدمات پرداختی را از اپلیکشین‌های مختلف یاد بگیرید. رمز پویای کارتهای خود را هم فعال کنید تا خریدهای راحت‌تری را بدون اینک نیاز به بیرون رفتن از خانه باشد انجام بدهید.

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 

خرید کنید ولی احتکار نه!

برای خرید در مدت قرنطینه باید برنامه‌ریزی داشته باشیم. حالا لیست خرید هفتگی یا ماهانه ما کمی با قبل متفاوت است. مواد ضدعفونی و بهداشتی را چک کنید و اگر در حال اتمام هستند در لیست بنویسید. مواد مغذی و سبزیجات، میوه‌جات، پروتئین و لبنیات را به نحوی که گفته شد در لیست بنویسید. در این مدت سعی کنید مواد غذایی را بخرید که سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنند. به خاطر اینکه کمتر مجبور بشوید از خانه بیرون بروید، لیست خریدتان را هفتگی یا ده روزه تنطیم کنید و تا جایی که امکان دارد همه مواردی که تا آخر آن دوره، به آن نیاز دارید را بخرید. البته این کار با احتکار کردن متفاوت است. هرکس نیاز خانواده‌اش را در طول هفته می‌داند یا نهایتا با یک بار خرید به این نیاز دست پیدا می‌کند. شاید احتکار کردن به بعضی‌ها آرامش روانی بدهد اما به جز اسراف حتما کس دیگری که به آن وسیله نیاز دارد به خاطر احتکار فردی دیگر، از آن محروم می‌شود یا به سختی آن را پیدا می‌کند. در این شرایط همه خانواده‌ها و همه بچه‌ها را خانواده و فرزند خود بدانیم.

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 

به خانه برگردیم

حرف اول و آخر قرنطینه خانگی این است که از خانه بیرون نرویم مگر به ضرورت. آن هم با رعایت اصول بهداشتی مثل زدن ماسک، پوشیدن دستکش و استفاده از ژل و اسپری ضدعفونی کننده در شرایط تماس ناخواسته با اشیاء یا دیگران و البته نزدیک نکردن دستها به چشم، دهان و بینی.

این شامل بچه‌ها هم می‌شود. توجیهاتی از قبیل «بچه را نمی‌شود در خانه نگه داشت» یا « وقتی برگشتند به حمام می‌روند» برای عدم شیوع کرونا قابل قبول نیست. حتی برخی معتقدند اگر به مسافرت کوتاه بروند یا به شهری که به آن تعلق دارند سفر کنند خطری متوجه آن‌ها یا بقیه نخواهد بود!

بچه‌ها در حین بازی حتی ممکن است متوجه لمس صورت خود به وسیله دست‌های آلوده‌شان نشوند. ضمن اینکه ما از ابتلا یا عدم ابتلای همبازی‌های فرزندمان به بیماری بی‌خبریم و هربازی هم تماس نزدیک بچه‌ها را در پی دارد. از آن طرف مسئولیت اجتماعی ما در این برهه از زمان بسیار مهم است. حتی درصدی از احتمال خطر و انتقال بیماری به دیگران باید مانع از این بشود که به جز برای ضرورت از خانه خارج بشویم یا به مسافرت برویم.

سبک زندگی در ایام قرنطینه

 

در همین صفحه قبلا درباره بازی‌های خانگی برای سنین پیش از دبستان  دبستان گفتیم. بازی‌های سنین بزرگتر که اغلب از نوع بازی‌های کارتی و هیجانی هستند را هم راحت‌تر می‌شود پیدا کرد و هم والدین هم می‌توانند در انجام آن‌ها مشارکت کنند.

منبع: فارس

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 26 اسفند 1398  7:05 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها