0

جنگ میکروبی هشداری که یک سال پیش داده شد

 
namet5
namet5
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 1762
محل سکونت : بوشهر

جنگ میکروبی هشداری که یک سال پیش داده شد

تاریخ :1397/07/14 7:52 AM

عزم ارتش آمریکا برای تولید نوعی سلاح بیولوژیک/ احتمال افزایش بروز جنگ‌های میکروبی در جهان

روزنامه ایندیپندنت در مطلبی از تلاش خطرناک ارتش آمریکا برای تولید نگران‌کننده سلاح جدید میکروبی پرده برداشت....

روزنامه ایندیپندنت در مطلبی از تلاش خطرناک ارتش آمریکا برای تولید نگران‌کننده سلاح جدید میکروبی پرده برداشت.


به گزارش بصیرآنلاین، روزنامه ایندیپندنت نوشت ارتش آمریکا در نظر دارد نوع جدیدی از سلاح‌های میکروبی تولید کند که باعث نگرانی دانشمندان شده است.

در گزارش این روزنامه انگلیسی در این‌باره آمده است: دانشمندان هشدار داده‌اند برنامه ارتش آمریکا برای انتشار ویروس‌ها با استفاده از حشرات، ممکن است به تولید «نوع جدیدی از سلاح‌های بیولوژیک (میکروبی)» منجر شود. گروهی متشکل از دانشمندان و وکلا اعلام کردند ارتش آمریکا قصد دارد از حشرات برای انتشار ویروس‌هایی که از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده‌اند، استفاده کند تا به وسیله این نوع ویروس‌ها محصولات زراعی را در هر نقطه‌ای از جهان که بخواهد، آلوده کند. چنین اقدامی از سوی ارتش آمریکا عواقبی بسیار ناگوار در پی خواهد داشت و ممکن است به خطری عمیق و جدی برای امنیت زیستی جهان تبدیل شود.

از سوی دیگر، آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی، موسوم به «دارپا» (Darpa) در آمریکا، که مسئول توسعه فناوری‌های نظامی در این کشور است، از این اقدام خود دفاع و اعلام کرده است: ما صرفاً تلاش داریم از این ویروس‌ها برای ایجاد تغییرات ژنتیکی (مثبت) در محصولات کشاورزی استفاده کنیم؛ مثلاً می‌توانیم بدین ترتیب محصولات کشاورزی خاصی ایجاد کنیم که در برابر خشکسالی یا آفات مختلف مقاوم باشند.

در حال حاضر، شرکت‌های مختلف تحقیقاتی تلاش دارند همین کار را با ایجاد تغییرات ژنتیکی در بذر‌های گیاهی انجام دهند و سپس بذر‌هایی را که مهندسی ژنتیک شده‌اند، به کشاورزان بدهند تا آن‌ها را کشت کنند و محصولات مقاوم در برابر آفات و خشکسالی به دست آورند. این در حالی است که برنامه آژانس نظامی یاد شده در آمریکا این تفاوت را دارد که با استفاده از حشراتِ حامل ویروس‌های تغییر ژنتیک یافته، این کار را برای محصولات کشاورزیِ معمولی انجام می‌دهد. این در حالی است که این محصولات در بدو امر، به صورت عادی در مزارع کاشته شده و رشد کرده‌اند و اصولاً از بذر‌های تغییر یافته ژنتیک برای تولید آن‌ها استفاده نشده است.

بیشتر بخوانید| هشدار روسیه: آمریکا دستکم ۳۰ آزمایشگاه سلاح‌های بیولوژیک در سراسر جهان دارد

در عین حال، دانشمندان این پروژه‎ ظاهراً بی‎‌ضرر را که اهدافی نامعلوم دارد، به شدت مورد انتقاد قرار داده و این سؤال را مطرح کرده اند که اگر هدف از اجرای این پروژه صرفاً کمک به کشاورزان باشد، چرا سازمان‌هایی که بر روی مشکلات کشاورزی تحقیق می‌کنند (نه آژانس‌های نظامی) عهده دار چنین پروژه‌ای نیستند؟

شایان ذکر است، این پروژه آژانس دارپا از سال ۲۰۱۶ آغاز شده و این آژانس تاکنون برای رسیدن به اهداف تحقیقاتی خود در خصوص این پروژه بودجه تحقیقاتی بیش از ۲۷ میلیون دلاری را میان دانشمندانی که روی آن کار می‌کنند، توزیع کرده است. این در حالی است که دارپا تاکنون نتوانسته است لزوم انجام دادن چنین تحقیقات پرهزینه‌ای را به درستی توجیه کند.

دکتر گای ریوز، یکی از کارشناسان علم مهندسی ژنتیک، گفت: یکی دیگر از نگرانی‌های دانشمندان این است که چرا این پروژه عمدتاً از جامعه علمی آمریکا مخفی نگه داشته شده است؟ از اینرو، بسیاری از دانشمندان علم ژنتیک اصولاً از وجود چنین پروژه‌ای مطلع نیستند و در ضمن، هیچ بحث کارشناسی حتی در جوامع علمی، درباره اهداف یا حتی لزوم اجرای چنین پروژه‌ای انجام نشده است.

ریوز افزود: به رغم این که هدف اعلام شده از سوی دارپا برای اجرای این پروژه صرفاً هدفی کشاورزی (غیرنظامی) است، بسیار محتمل‌تر به نظر می‌رسد که (ارتش آمریکا) بخواهد از این فناوری به عنوان سلاحی میکروبی استفاده کند. این با هدفی که دارپا اعلام کرده است، در تناقض آشکار است.

وی تأکید کرد: کشتن یا عقیم کردن گیاهان با ایجاد تغییرات ژنتیک در آن‌ها (با استفاده از حشرات حامل ویروس‌های یاد شده) به مراتب آسان‌تر از آن است که کسی بخواهد از این روش، آن گیاهان را در برابر سموم نباتی یا آفات زراعی مقاوم کند. اگر کسی قصد تولید چنین محصولاتی را داشته باشد، می‌تواند از همان بدو امر از بذر‌های تغییر ژنتیک یافته موجود در بازار استفاده کند، نه این که ابتدا گیاهی معمولی در مزرعه بکارد و آنگاه بخواهد با ارسال حشراتی که به این نوع ویروس‌ها آلوده شده‌اند، گیاهان خود را در برابر خشکسالی یا آفات، مقاوم کند. این در حالی است که اگر ارتش هر کشوری به چنین سلاح میکروبی دست پیدا کند، قادر خواهد بود محصولات زراعی کشوری را که با آن در جنگ است، کاملاً از بین ببرد یا آن گیاهان را عقیم کند و مانع تولید مثل آن‌ها شود.

خطر دیگر این است که با توجه به برملا شدن این پروژه‎ ارتش آمریکا، سایر کشور‌های جهان نیز ممکن است به عنوان عاملی بازدارنده در برابر چنین حملات میکروبی، خودشان نیز به فکر انجام دادن این گونه تحقیقات بیافتند تا بتوانند سلاح‌های میکروبی مشابهی بسازند. اگر چنین شود، این رقابت تسلیحات میکروبی باعث اشاعه این سلاح‌های خطرناک در سراسر جهان خواهد شد، که به نوبه خود احتمال بروز جنگ‌های میکروبی را در نقاط مختلف دنیا- آن هم با تبعات بلندمدت و بسیار خطرناک زیست محیطی- افزایش خواهد داد.

ایندیپندنت در خاتمه تأکید کرد: ما با آژانس دارپا در آمریکا تماس گرفته‌ایم تا توضیحات خود را در این زمینه ارائه کند، اما مسئولان این آژانس تاکنون هیچ پاسخی به تماس ما نداده اند.

انتهای پیام/

آدرس اینترنی وب سایت خبری ایندیپندنت درارتباط با این خبر

https://www.independent.co.uk/news/science/us-military-plan-biological-weapons-insect-allies-virus-crop-darpa-a8568996.html

شنبه 24 اسفند 1398  12:15 AM
تشکرات از این پست
namet5
namet5
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 1762
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:جنگ میکروبی هشداری که یک سال پیش داده شد

پخش زنده

  1. دویچه وله فارسی
  2. جهان

مناقشه آمریکا و چین بر سر منشا ویروس کرونا

پاسخ به:جنگ میکروبی هشداری که یک سال پیش داده شد

Illustration 2019 Novel Coronavirus Sars-CoV-2

وزیر خارجه آمریکا ویروس کرونا را "ویروس ووهان" نامیده است، اقدامی که خشم مقام‌های چین را برانگیخته است. چینی‌ها حالا مدعی‌اند که احتمالا ارتش آمریکا ویروس را در ووهان منتشر کرده است.

میان چین و آمریکا جنگی تبلیغاتی بر سر منشا ویروس کرونا درگرفته است و طرفین یکدیگر را به اشاعه آن متهم می‌کند. اقدام مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در نامیدن ویروس جدید به عنوان "ویروس ووهان" خشم چین را برانگیخته است. مقام‌های چینی این نامگذاری را "غیرمسئولانه" خوانده‌اند.

ووهان شهر بزرگ چین است که ویروس کرونا دسامبر گذشته ابتدا در آنجا تشخیص داده شد. متخصصان این فرضیه را مطرح کرده‌اند که ویروس کرونا در بازار حیوانات این شهر به انسان منتقل شده است.

سازمان جهانی بهداشت در باره نامیدن ویروس کرونا با عنوان "ویروس ووهان" یا "ویروس چینی" هشدار داده و این نامگذاری را مانعی احتمالی در جدی‌گرفتن ویروس توصیف کرده است.

همزمان مقام‌های چینی به ابراز تردید در این باره روی آورده‌اند که منشا ویروس کرونا واقعا شهر میلیونی ووهان بوده است. 

ژائو لیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه یک گام جلوتر رفت و روز پنجشنبه در یک پست توئیتری بدون ارائه سند و مدرکی مدعی شد که ویروس کرونا می‌تواند به وسیله ارتش آمریکا در ووهان منتشر شده باشد.

روز جمعه هم ژائو لینکی را از یک سایت اینترنتی منتشر کرد که در ایام پس از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ به خاطر تمرکز بر تئوری‌های توطئه در باره حمله به برج‌های دوقلوی نیویورک مشهور شد.

لینک  حاوی یک ویدئوست که در آن یک مقام اداره بهداشت آمریکا می‌گوید درجسد فوت‌شدگان ناشی از سرماخوردگی در آمریکا آثاری از بیماری ریوی کووید ۱۹ دیده شده که ویروس کرونا موجب آن است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر  جمهوری اسلامی ایران هم این احتمال مطرح است که شیوع ویروس کرونا در ایران "حمله بیولوژیکی" بوده باشد. او این فرضیه را در فرمانی برای تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی مقابله با کرونا و خطاب به سرلشکر محمفدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران عنوان کرده است

شنبه 24 اسفند 1398  6:46 PM
تشکرات از این پست
namet5
namet5
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 1762
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به:جنگ میکروبی هشداری که یک سال پیش داده شد

روایتی از حضور مشکوک نیروهای آمریکایی در ووهان چین قبل از شیوع کرونا /ترامپ با یک ویروس به اقتصاد چین حمله کرد؟

روایتی از حضور مشکوک نیروهای آمریکایی در ووهان چین قبل از شیوع کرونا /ترامپ با یک ویروس به اقتصاد چین حمله کرد؟

مهر نوشت:عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: قرارگاه پدافند زیستی با استفاده از تمامی اختیارات قانونی برای جلوگیری از وسعت اپیدمی کرونا با سرعت، دقت و فرماندهی واحد کنترل بیشتری بر این بحران بیولوژیک بعمل آورد.

سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس طی یادداشتی به موضوع کروناویروس پرداخت که در ادامه می آید؛

 رقابت میان کشورها برای تامین منافع ملی مسئله ای است که از دیرباز به واسطه برتری طلبی انسان ها از طرفی و محدودیت منابع از سوی دیگر عامل بروز تخاصمات و نزاع‌ها در سطوح مختلف شده است. سلاح‌های استفاده شده در این جنگ‌ها شامل طیف وسیعی از ابزار عملیات روانی تا بمبهای نابودگر اتمی بوده است. یکی از مهمترین روش‌های ناتوان ساز استفاده از سلاح‌های بیولوژیک است. با نگاهی به تاریخ جنگ و تا شش قرن قبل از میلاد می‌توان به موارد متعدد استفاده از عوامل بیولوژیک علیه دشمن به عنوان یک سلاح موثر اشاره نمود. آشوریان با عصاره گیاه چاودار چاه‌های آب آشامیدنی دشمن را آلوده می کردند و طی سال‌های ۱۳۴۶ و ۴۷ میلادی سپاهیان تاتار محاصره شده در منطقه کریمه اجساد قربانیان طاعون را از دیوارهای شهر به بیرون و در میان لشکر دشمن پرتاب می‌کردند.

موارد مشابه در این خصوص طی قرن‌های متمادی به میزان بسیار زیاد ثبت شده است که در حوصله این وجیزه  نمی گنجد. آخرین گزارشات موجود در استفاده از عوامل شیمیایی و بیولوژیک مسلح بودن عراق به ۱۰۰ بمب با سم بوتولینیوم، ۵۰ عدد به آنتراکس ۱۶ عدد با آفلاتوکسین است. همچنین استفاده تروریستها از بمبهای بیولوژیک در سوریه از جمله این موارد است.  آسیا و منطقه جنوب غربی آن به واسطه موقعیت مهم و استراتژیک، ژئوپلتیک و همچنین سابقه تمدنی طولانی همواره شاهد تاخت و تاز قدرت‌های بزرگ عالم بوده است. از نفوذ تا جنگ سخت طیف گسترده راهبردهای قدرت‌های برتر دنیا برای تسلط بر کشورهای منطقه را شامل می‌شود. طی ۷۰ سال گذشته پس از جنگ جهانی دوم ظهور یک قدرت برتر جدید در آسیا به واسطه وسعت و جمعیت سرشار و ایجاد ایدئولوژی شبه  کمونیستی خود آمریکا را به عنوان نماد سرمایه داری و رهبر جهانی با چالش عظیمی مواجه نمود.

با روی کار آمدن ترامپ به عنوان نماینده تام و کمال تفکر امپریالیستی، کاپیتالیستی و فرهنگ آمریکایی، چین به عنوان رقیب اصلی ایالات متحده متحد هدف بسیاری از راهبردهای مقابله گرایانه این کشور قرار گرفت. بر اساس اصل هزینه فایده و با توجه به هزینه‌های سرسام‌آور عملیات نظامی، در دهه گذشته دو راهبرد اصلی جنگ سایبری و جنگ های بیولوژیک دانش پایه  در برنامه‌ریزی‌های ایالات متحده برای تامین منافع با هزینه پایین و اثرگذاری بالا به عنوان محور فعالیت‌ها مورد توجه قرار گرفت. سلاح‌های بیولوژیک در میزان بسیار اندک می تواند از طریق اثرات بسیار مخرب روحی و روانی و جسمی برای جامعه هدف به ارمغان بیاورد.

آنچه برای محققین حوزه دفاع امروزه به عنوان گفتمان غالب در آمده است آن است که کرونا ویروس یک سلاح بیولوژیک برای ضربه عمیق به اقتصاد و اعتبار چین بوده است. طرفداران این نظریه به شواهدی از حضور نیروهای آمریکایی چند هفته قبل از شروع این بیماری در شهر ووهان چین اشاره می‌کنند که البته توجه به آنها خالی از لطف نیست.  همچنین در سال ۱۹۸۱ دین کونتز( Dean Koontz) رمانی با نام چشم  تاریکی  (the eye of darkness) به رشته تحریر درآورد که در این کتاب ویروسی بسیار مخرب به عنوان سلاح بیولوژیک معرفی شد. در چاپ اول این کتاب نام این ویروس با نام Gorki_۴۰۰ معرفی شد. Gorki شهری در روسیه است.

در سال ۲۰۰۸ این کتاب ویرایش مجدد پیدا کرد و نام این ویروس به wuhan_۴۰۰  تغییر پیدا کرد.  در صفحه ۱۳۷ بخش ۳۹ این کتاب نوشته شده که این ویروس در آزمایشگاه های Rdna چین به صورت دست‌ساز توسعه پیدا کرده و کسی که به این ویروس مبتلا شود ۴ ساعت بعد ناقل بیماری خواهد بود و میزان مرگ و میر ناشی از انتقال این ۱۰۰ درصد توسط کنتز گزارش شده است. هر چند در بسیاری پایگاه اطلاع رسانی غربی در رد این نظریه میزان اثرگذاری ووهان ۴۰۰ با کروناویروس مقایسه شده است از جمله اینکه میزان مرگ و میر این ویروس ۱۰۰ درصد است در حالی که در کرونا ویروس ۲درصد گزارش شده است . و  همچنین  دوره کمون این ویروس در انسانها ۲ تا ۱۴ روز است در حالیکه wuhan_۴۰۰ در ۴ ساعت فرد را مبدل به ناقل ویروس می‌نماید ولی به نظر می‌رسد که این پیشگویی می‌تواند پیش‌بینی قابل توجه و قابل اتکا برای یک حمله بیوتروریسم مورد نظر قرار بگیرد.

 از طرفی بیان سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم که امروز کشور درگیر یک نبرد بیولوژیک است نشان‌دهنده کسب اطلاعات جدیدی در خصوص حمله بیولوژیک آمریکاست. ایشان در ادامه بیان کرده است: که در مبارزه با این ویروس که ممکن است محصول تهاجمات بیولوژیک آمریکا باشد که در ابتدا به چین و سپس به ایران و سایر نقاط دنیا شیوع پیدا کرده پیروز خواهیم شد.

همچنین خانم لوی ابکاسیس  کاندیدای وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی افشا کرده که ویروس کرونا در جهت جنگ بیولوژیک ساخته شده است.

همچنین به نقل از پایگاه اینترنتی جروزالم پست انستیتوی تحقیقات رسانه ای خاور میانه در مطالعه ای اعلام کرده است اخبار متعددی در مطبوعات جهان عرب منتشر شده است که نشان می‌دهد آمریکا و رژیم صهیونیستی به منظور ایجاد جنگ روانی و اقتصادی علیه چین و متوقف کردن این کشور ویروس کرونا را پخش کرده‌اند.

فارغ از اینکه این ویروس آیا سلاح بیولوژیک بوده  که برای جنگ زیستی ساخته شده یا نه،  در موارد مشابه ما بر اساس بند ۳ آیین‌نامه اجرایی طرح جامع میکروبی کشور مصوب شورای امنیت ملی به شماره ۳۷۲_۳/۲۰۷/۳۳۸  مورخ ۷۸/۴/۲۳ جهت تقویت پدافند عمومی کشور در برابر تهدیدات زیستی موضوع بند ۲_۲  طرح جامع در صورت احتمال کاربرد سلاح میکروبی کمیته ای با مسئولیت ستاد کل نیروهای مسلح مدیریت بحران را بر عهده گرفته و با بهره برداری از کلیه امکانات وزارتخانه‌ها به منظور مقابله سریع با شیوع بیماری اقدام خواهد نمود.

بر اساس تعریف تهدید زیستی که اشعار می دارد هر نشانه، رویداد یا حادثه طبیعی یا غیرطبیعی با استفاده از عوامل زیستی که موجب تضعیف و نابودی سرمایه‌های انسانی و آسیب‌های اقتصادی از طریق تخریب و نابودی سرمایه زیستی در کشور گردد، تهدید زیستی محسوب می گردد. و همچنین بحران زیستی که بر اساس تعریف آن چنانچه بر اثر انتشار عوامل زیستی به واسطه حوادث طبیعی یا اقدام بیوتروریستی و یا حمله زیستی توسط کشورهای متخاصم سرمایه‌های انسانی و سرمایه های ملی زیستی دچار خسارت و آسیب گردد و ترس و وحشت در جامعه تحمیل شود به نحوی که برطرف کردن آن نیازمند انجام اقدامات اضطراری فوق العاده باشد، بحران زیستی رخ داده است و همچنین تعریف پدافند زیستی شامل مجموعه ای از اقدامات شامل رصد و پایش، آشکارسازی، هشداردهی، تشخیص، تصمیم و عملیات، کنترل و حفاظت و پیشگیری، امداد و نجات، درمان، باز یابی و بازتوانی منابع، محدود سازی و رفع آلودگی در برابر تهدیدات زیستی که موجب حفاظت از سرمایه های ملی در برابر تهدیدات زیستی و کاهش آثار و عوارض ناشی از آنها می‌گردد.

 بر اساس موارد پیش گفته ویروس کرونا در زمره عوامل غیر طبیعی و انسان ساز بوده و لذا بایستی برخورد با آن زیر مفهوم تروریسم زیستی قرار گیرد و سازمان‌های مرتبط در این خصوص فعال و فرماندهی واحد از طریق قرارگاه پدافند زیستی بر کلیه عملکردهای دستگاه مرتبط اعمال گردد. کرونا ویروس از  عوامل زیستی مصنوعی است که از قابلیت هایی نظیر استفاده از ژن های مقاوم در برابر دارو، افزایش پایداری عوامل زیستی در محیط، افزایش قدرت بیماریزایی عوامل زیستی برخوردار است. از جمله مهمترین اهداف نیروهای متخاصم در زمان صلح آسیب رساندن به زیرساخت‌های اقتصادی و تامین خسارات مالی از بین بردن امنیت اجتماعی، بهداشتی و غذایی کشور، ایجاد ترس و وحشت در جامعه، تحمیل هزینه‌های سنگین مقابله با آفات و بیماری‌ها، ایجاد بازار فروش محصولات دارویی، آسیب پذیر نشان دادن کشور در مواجهه با بحران‌ها و ایجاد تنش های سیاسی و اجتماعی در جامعه و تضعیف موقعیت بهداشت و سلامت کشور در بین جوامع بین‌المللی است که کرونا ویروس به خوبی این اهداف را محقق کرده است.

بر اساس مصوبه کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور به شماره ۱۲۷/۳۱۱۵/۱۴۴ مورخ ۹۱/۴/۲۰ ، قرارگاه پدافند زیستی کشور با رسالت و ماموریت و اهداف خاصی بایستی  در حوزه تهدیدات زیستی اقدام نماید، ۱۹ وظیفه برای این قرارگاه با ۱۷ اختیار عمده از جمله سلسله مراتب فرماندهی قرارگاه و اعضا و سطح بندی عملیات تنظیم و ابلاغ شده است.طبق بند یک و دو حدود اختیارات، فرمانده قرارگاه با پیشنهاد رئیس سازمان پدافند غیرعامل پس از تایید و تصویب رئیس کمیته دائمی پدافند غیرعامل منصوب می‌شود. بر اساس تبصره ۳ دستگاه های همکار در قرارگاه پدافند زیستی از سطح ملی تا شهرستانی به شرح ذیل است: ۱. سازمان پدافند غیرعامل ۲. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ۳. وزارت اطلاعات ۴. وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ۵. وزارت صنعت معدن تجارت ۶. وزارت نیرو ۷. سازمان محیط زیست ۸.سازمان صدا و سیما ۹. سازمان جمعیت هلال احمر ۱۰. ستاد کل نیروهای مسلح.به نظر می‌رسد با عنایت به الزامات قانونی مورد اشاره از سویی و محدودیت امکانات و اختیارات وزارت بهداشت که به حق تا کنون نیز با تمام ظرفیت موجود خویش در مسیر مقابله یا این ویروس منحوس تلاش مجاهدانه ای داشته است، لازم است تا فرماندهی میدان برخورد با کرونا ویروس از وزارت بهداشت به فرماندهی قرارگاه پدافند زیستی شفا منتقل شده تا سطح برخورد و پیشگیری از توسعه این بیماری به کل نیروهای مسلح کشور توسعه یابد تا ظرفیت های وسیع در اختیار این نیروها در خدمت برخورد با کرونا ویروس قرار گیرد و  این قرارگاه با استفاده از تمامی اختیارات قانونی برای جلوگیری از وسعت اپیدمی با سرعت، دقت و فرماندهی واحد کنترل بیشتری بر این بحران بیولوژیک بعمل آورد.

2727

کد خبر 1361460
دوشنبه 26 اسفند 1398  2:01 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها