0

طرز تهیه فرنی برای نوزاد ۵ ماهه (۲ روش)

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

طرز تهیه فرنی برای نوزاد ۵ ماهه (۲ روش)

 

فرنی برای نوزاد ۵ ماهه به بالا در وزن گیری او بسیار موثر است و می‌تواند به عنوان یک غذای سالم و مغذی برای نوزادان مورد استفاده قرار گیرد. در این مطلب شما می‌توانید با روش‌های تهیه فرنی برای نوزاد ۵ ماهه به صورت کامل آشنا شوید.

طرز تهیه فرنی

 

 یکی از مهم ترین دغدغه های مادران رشد و تکامل فرزندانشان است و تغذیه در این مورد، نقش اساسی دارد. فرنی بهترین و سالم ترین غذایی است که برای نوزادان از 5 ماهگی به بعد به عنوان یک غذای کمکی مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده از غذای کمکی برای نوزادان باید با رعایت همه جوانب صورت گیرد تا از ایجاد آلرژی و حساسیت جلوگیری شود. فرنی تنها غذای مخصوص نوزادان و کودکان نیست بلکه دسر فرنی در میان بزرگسالان هم بسیار پرطرفدار است. این غذای کمکی برای نوزادان با استفاده از آرد برنج، شیره بادام، و شیر که می تواند شیر مادر، شیر خشک یا شیر گاو باشد، تهیه می شود. فرنی را می‌توان علاوه بر تهیه با آرد برنج با نشاسته و شیر خشک نیز تهیه کرد.

در این مطلب قصد داریم طرز تهیه دو نوع فرنی با آرد برنج خانگی و همچنین تهیه آرد برنج را به همراه نکات اساسی آن ارائه دهیم. اگر مایلید با نحوه صحیح و کامل درست کردن این غذای کمکی آشنا شوید با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه 1 وعده فرنی و زمان پخت آن 15 دقیقه است. 

روش اول: 

مواد لازم برای تهیه فرنی نوزاد

 آرد برنج  2 قاشق سوپخوری
 شیر گاو   1 پیمانه
 آب  1/2 پیمانه
 بادام  6 عدد

 

طرز تهیه:

  1. بادام ها را در ظرف آبی بریزید و روی آن آب جوش بریزید، چند دقیقه صبر کنید، سپس آنرا آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید تا پوست بادام به راحتی جدا شود.
  2. پوست بادام ها را بگیرید و با مقداری آب سرد در مخلوط کن بریزید تا به صورت یک مایع سفید رنگ درآید. می توانید بادام ها را چرخ کنید و در یک پارچه نازک قرار دهید و بعد کمی آب روی آن بریزید تا شیره آن گرفته شود.
  3. شیره بادام را در ظرفی لعابی بریزید سپس شیر را به آن اضافه کنید و آرد برنج را در آن حل کنید.
  4. مایه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و کمی غلیظ شود.

غلظت فرنی

  1. وقتی غلظت فرنی مانند ماست معمولی شد، آن را از روی حرارت بردارید، در ظرف مورد نظر بکشید و اجازه دهید تا خنک شود.

فرنی برای نوزاد 5 ماهه

 روش دوم:

مواد لازم فرنی نوزاد 5 ماهه

 آرد برنج  1 قاشق غذاخوری
 شیر خشک  1 پیمانه
 آب  1 فنجان

 

طرز تهیه:

  1. آرد برنج را در یک ظرف لعابی بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
  2. ظرف را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
  3. حدودا 10 دقیقه زمان لازم است تا آرد برنج بپزد و قوام آید.
  4. فرنی را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی سرد شود، وقتی فرنی ولرم شد شیر خشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. هنگامی که فرنی داغ است شیر خشک را به آن اضافه نکنید، چون شیر در اثر حرارت بالا خواص خود را از دست می دهد.
  5. فرنی آماده است آن را در ظرفی بکشید و به کودک دلبندتان بدهید.

فرنی برای نوزاد 5 ماهه

 

طرز تهیه آرد برنج برای فرنی نوزاد

  1. برنج را خوب بشوئید و از شب قبل بدون نمک خیس کنید. برنجی که استفاده می کنید بهتر است برنج ایرانی و از نوع مرغوب باشد.
  2. آب برنج را چند بار عوض کنید تا رنگ آن کاملا سفید شود.
  3. برنج را در یک آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود و بلافاصله به مدت 4-3 ساعت در یک کیسه نخی بریزید تا رطوبت اضافه آن گرفته شود ولی خشک نشود چون در غیر اینصورت آسیاب نمی شود. پس رطوبت برنج نباید به قدری زیاد باشد که گلوله شود و به راحتی داخل دستگاه حرکت نکند و نباید آنقدر خشک باشد که درشت باقی بماند و درست آسیاب نشود.
  4. برنج را داخل آسیاب یا مولینکس بریزید و اجازه دهید تا نرم شود. نکته ای که برای آسیاب کردن برنج وجود دارد این است که برنج را به مقدار کم داخل آسیاب بریزید و در حین کار یکی دو بار آسیاب را خاموش کنید و با یک قاشق اطراف تیغه دستگاه را آزاد کنید که برای دستگاه مشکلی پیش نیاید.
  5. پس از اینکه آرد نرم شد، آن را الک کنید و در یک سینی پهن کنید تا خشک شود. هر چه الکی که استفاده می کنید ریزتر باشد، آرد شما نرم تر می شود.
  6. آرد برنج را پس از خشک شدن در یک شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید تا بو نگیرد.
پنج شنبه 15 اسفند 1398  9:33 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها