امامزاده حلیمه خاتون یک امامزاده کوچک و باصفا میان مکان های زیارتی قزوین است که در محله قدیمی زرگر کوچه در بخش مرکزی شهر قزوین واقع شده است. بنا بر اسناد تاریخی بقعه متبرکه امامزاده حلیمه خاتون متعلق به دختر گرامی امام موسی کاظم(ع) امام هفتم شیعیان است. آرامگاه امامزاده در سهطبقه با سنگ مرمر آراستهشده و روی سنگ کتیبهای حجاری شده که به نسب حلیمه خاتون اشاره کرده است.
بنای زیارتگاه شامل حیاط، گنبد، گلدسته، ایوان، ضریح و سرداب است. حیاط زیارتگاه کوچک، ساده و بدون هیچ تکلف و پیرایشی است؛ اما فضای داخلی بقعه مزین به هنر کاشیکاری، آجرکاری و خوشنویسی است. وسط اتاق مرقد، ضریح زرینی دیده میشود که از آبطلا و نقره ساخته شده است.
همچنین حسینیهای به وسعت 170 مترمربع در قسمت شرقی حرم احداث شده که دیوارهای دورتادور آن را کاشیهای خشتی آبی لاجوردی احاطه کردهاند. روی کاشیها اشعار فارسی با خط نستعلیق به چشم میخورد.
از سبک معماری امامزاده حلیمه خاتون اینگونه برمیآید که این بنا یکی از مکان های زیارتی قزوین است در دوران قاجاریه ساخته شده و در چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مرمت شده است. مقبره حلیمه خاتون در تاریخ 11 مرداد 1384 با شماره ثبت 12590 بهعنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده و کانونی برای فعالیتهای مذهبی مردم شهر قزوین در ایام شهادت و ولادت است. البته زائرین این امامزاده بیشتر همسایگان، اهالی زرگر کوچه و محلههای اطراف هستند.
در ماههای محرم و صفر هرروز صبح در این زیارتگاه زیارت عاشورا و روضه حضرت ابوالفضل(ع) خوانده میشود و بانوان سفرههای نذری کوچک خود را به امید حاجتروایی به این امامزاده میآورند. سفرههایی که در آنها سادهترین خوراکیها نظیر لقمه نان پنیر سبزی، حلوا، آش و… به چشم میخورد و افراد دور سفره پس از اطعام با قلبی پاک و نیتی خالص برای حاجتروایی سفرهدار دعا میکنند. حتی مردم محلی معتقدند که نشستن کنار این سفرهها بهویژه سفره سبز که به نیت حاجتروایی از سوی حضرت ابوالفضل(ع) انداخته میشود، منشا خیر برکت و رزق و روزی حلال است.
بیشک ایام محرم و صفر یکی از بهترین زمانهای زیارت این بانوی گرامی و بهرهمندی از سفره بیپایان برکت و نعمات ایشان و آشنایی بافرهنگ و سنتهای دینی مردم بومی شهر قزوین است و میتواند ترکیبی از تجربیات ارزنده معنوی و فرهنگی برای شما به ارمغان بیاورد.