پاداش برخی اعمال در روایت امام هادی علیه السلام
امام هادى عليه السلام در روایتی، پاداش برخی اعمال را که حضرت موسى در مناجات خود از خداوند می پرسد بیان می کند.
پاداش برخی اعمال در روایت امام هادی علیه السلام
همه انسان ها نتايج كار خود را در زندگى دنيا یا آخرت مى بينند و این خواست و حكمت الهى است که خداوند براى رفتار انسان با خدا و كردارش با خلق، جزا و پاداشى برابر و متناسب با آن قرار داده است و عدل الهى بدون دريافت پاداش عمل در دنیا یا در آخرت، تحقق نمىيابد. در باره پاداش برخی از اعمال روایتی را امام هادی علیه السلام از حضرت علی علیه السلام نقل می فرماید.
عبدالعظيم حسنى از امام هادى عليه السلام به نقل از پدران بزرگوارش از امیرالمؤمنین علی علیه السلام نقل كرده كه حضرت فرمود: روزى حضرت موسى در مناجات خود به خداوند عرض كرد:
پاداش شهادت دادن به پیامبری موسی علیه السلام
خداوندا، پاداش كسى كه به پيامبرى من شهادت بدهد و بگويد كه با من سخن مى گويى، چيست؟
خداوند فرمود: ملائكه من او را روز قيامت با خود مىآورند و به وى مژده بهشت مى دهند.
پاداش عبادت پروردگار
بعد موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسى كه براى عبادت در جلو تو بايستد، چيست؟ خداوند فرمود: اى موسى، هر وقت آن شخص سر پا مى ايستد و يا به ركوع و سجده مى رود، به ملائكه ام فخر مى كنم. پس كسى كه من به وسيله او به ملائكه خود مباهات كنم، او را گرفتار عذاب نمى كنم.
پاداش اطعام مسکین
باز هم موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسى كه به خاطر رضاى تو به مسكينى غذا مى دهد، چيست؟ خداوند فرمود: در روز قيامت امر مى كنم منادى ندا دهد كه اين فلان و فرزند فلان را خداوند از آتش جهنم آزاد كرده است.
پاداش صله رحم
بعد هم موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسى كه صله رحم بكند، چيست؟
خداوند فرمود: من به خاطر اين عملش رنج جان كندن را به وى آسان مى كنم و خازنان بهشت او را صدا مى كنند بيا و از هر در بهشت كه مى خواهى داخل شو.
پاداش آزار نرساندن به مردم
باز هم موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسى كه مردم را اذيت و آزار نكند، چيست؟ خداوند فرمود: در روز قيامت آتش جهنم به وى مى گويد: من نمى توانم تو را بسوزانم.
پاداش ذکر قلبی و زبانی خداوند
باز هم موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسى كه تو را با قلب و زبان ذكر گويد، چيست؟ خداوند فرمود: اى موسى، من چنين شخصى را در روز قيامت در زير سايه عرش خود قرار مى دهم، او را تحت حمايت خود در مى آورم.
پاداش خواندن کتاب خدا
باز هم موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسى كه كتاب و حكمت تو را در پنهان و آشكار بخواند، چيست؟ خداوند فرمود: آن شخص در روز قيامت از پل صراط به سرعت عبور مى كند.
پاداش تحمل آزار و اذيت مردم
باز هم موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسى كه آزار و اذيت مردم را تحمل كند و فحش و اهانت آنها را به خاطر تو قبول كند چيست؟ خداوند فرمود: من او را از همه ترس ها و وحشت هاى روز قيامت حفظ مى كنم و به وى يارى مى نمايم.
پاداش اشک ریختن از ترس خدا
باز هم موسى پرسيد: خداوندا، پاداش كسى كه از ترس تو اشك بريزد، چيست؟ خداوند فرمود: من روز قيامت روى او را از حرارت آتش جهنم حفظ مى كنم و از وحشت آن روز او را ايمن مى سازم.
پاداش خیانت نکردن بخاطر خدا
باز موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسى كه به خاطر تو خيانت نمى كند، چيست؟ خداوند فرمود: چنين شخص در روز قيامت از همه خطرات در امان است.
پاداش مطیعان و دوستداران خداوند
باز هم موسى عرض كرد: خداوندا، پاداش كسانى كه اهل طاعت هستند و تو را دوست دارند، چيست؟ خداوند فرمود: آتش جهنم را بر وى حرام مى كنم.
کیفر قتل عمدی مؤمن
باز موسى پرسيد: خداوندا، كيفر كسى كه مؤمنى را عملا به قتل برساند، چيست؟ خداوند فرمود: من در روز قيامت به او عنايت نمى كنم و از لغزش هاى او در نمى گذرم.
پاداش دعوت کافر به اسلام
باز موسى پرسيد: خداوند، پاداش كسى كه يك نفر كافر را به اسلام دعوت كند و او را مسلمان نمايد، چيست؟ خداوند فرمود: او مى تواند از هر كس كه بخواهد شفاعت كند.
پاداش نماز به وقت خودش
باز موسى پرسيد: خداوندا، پاداش كسى كه نماز را به وقتش بخواند، چيست؟ خداوند فرمود: من همه خواسته هاى او را به وى مى دهم و بهشتم را به وى مباح مى سازم.
پاداش وضوی کامل
باز هم موسى پرسيد: خداوندا، پاداش كسى كه وضو را در اثر ترس از تو كامل كند، چيست؟ خداوند فرمود: من او را در حالى به محشر وارد مى كنم كه نورى در ميان دو چشمانش مى درخشد.
پاداش روزه کامل ماه رمضان
باز موسى پرسيد: خداوندا، پاداش كسى كه ماه رمضان را روزه كامل بگيرد، چيست؟ خداوند فرمود: من در روز قيامت او را در جايگاهى قرار مى دهم كه از هول محشر خوف نداشته باشد.
پاداش روزه ماه رمضان به خاطر ترس از ملامت مردم
باز موسى پرسيد: خداوندا، پاداش كسى كه ماه رمضان را به خاطر ترس از ملامت مردم روزه بگيرد، چيست؟ خداوند فرمود: اى موسى، پاداش او مانند كسى است كه ماه رمضان را روزه نمى گيرد.[1]
#پاداش #اعمال #روایات #امام_هادی
یادداشت: سیدمهدی سیدمرادی
پی نوشت:
[1] امالی، شیخ صدوق، كتابچى، تهران، 1376ش، ص 207.