0

مرثیه غم بر شهادت شاخه طوبی

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

مرثیه غم بر شهادت شاخه طوبی

به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)

مرثیه غم بر شهادت شاخه طوبی

شهادت حضرت فاطمه

شیعیان داغدار شهادت حضرت فاطمه(س) هستند؛ بانویی بی همتا که به واسطه بندگی خالصانه و اطاعت از دستورهای الهی، کوثر نبی لقب گرفتند و تجلی این جایگاه بی‌بدیل را می توان در آیه های نورانی قرآن کریم یافت. ایشان با دفاع از حریم نبوت و امامت، الگویی شایسته را از بانوی مسلمان ترسیم کردند.

به گزارش مفدا به نقل از ایرنا، سیره زندگی بانوی آب و آینه در صحنه های گوناگون عبادی، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی الگویی شایسته برای بانوان مسلمان را ترسیم می کند و نشان می دهد که آنها می‌توانند با حفظ حریم و ارزش های اسلامی در بسیاری از عرصه‌های اجتماعی حضور یابند و نقش آفرینی کنند.
حضرت فاطمه زهرا(س) در ۲۰ جمادی الثانی پنجم بعثت در مکه دیده به جهان گشود. از لقب های ایشان می توان به «زهرا، صدیقه، طاهره، بتول، راضیه و مرضیه» اشاره کرد و «ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه و ام ابیها» از جمله کنیه های آن حضرت به شمار می رود.
کوثر رسول اکرم(س) به راستی صفتی زیبنده برای انسانی است که در خصلت های ممتاز بشری بی نظیر بود. ایشان چون کیمیایی در عالم هستی ظهور کرد و در دوران کوتاه عمر با عزت خویش توانست تا آموزه هایی بی نظیر را از خود به یادگار گذارد.
ریحانه نبی به منظور دفاع از جایگاه ولایت به ایراد خطبه هایی شورآفرین پرداخت و با فاش ساختن بسیاری از حقایق، چهره اسلام حقیقی را آشکار ساخت. آن حضرت سرانجام پس از مدت کوتاهی از وفات پیامبر اسلام(ص) و تحمل سختی های بسیار به شهادت رسید و امیرمومنان(ع) بنابر سفارش ایشان پیکر مطهرشان را به صورت پنهانی به خاک سپردند. البته در تاریخ شهادت حضرت فاطمه(س) چند روایت وجود دارد که سوم جمادی الثانی ۱۱ هجری قمری روایتی صحیح تر از تاریخ ۱۳ جمادی الاولی است.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با زاویه های ارزشمند زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) ایرنا به گفت و گو با «محمد فلاحی قمی» مفسر علوم قرآنی و مدرس حوزه و جامعه المصطفی پرداخته است:

**حضرت زهرا(س)، نمونه بی نظیر در عبادت و بندگی
ارزش های وجودی حضرت فاطمه(س) از شخصیت بی مانندش ریشه می گرفت که با پرهیزگاری و تقوا توانست به این ویژگی ها دست یابد. گاهی تصور می شود که این بانوی بزرگ به این دلیل که فرزند رسول گرامی اسلام(ص) است به مقام «سیده النساء العالمین» نایل شد اما می بایست گفت که برتری ایشان از خلوص و ممتاز بودن شخصیت فردی آن حضرت حاصل شده بود. امام حسن(ع) در روایتی با اشاره به عبادت های خالصانه یگانه دختر نبی اکرم(ص) فرمود: «مادر ما آنقدر شب ها به عبادت می ایستاد که پاهایش متورم می شد.»

**حضرت زهرا(س)؛ آغازگر دفاع از حریم ولایت
هدف حضرت زهرا(س) در حقیقت از بیان خطبه هایی پرشور، این بود که انحراف های موجود در فضای حاکم بر مدینه را نشان دهد. زمانی که دنیاطلبان، مقام ولایت را هدف دشمنی های خود قرار داده بودند، ایشان به عنوان حامی و مدافع ولایت، آغازگر دفاع از حریم ولایت شد. پس از وفات رسول اکرم(ص)، مدینه سراسر غصه و اندوه بود و تمام پیروان حق و حقیقت امیدهای خویش را برای ادامه مسیر نبوت به اهل بیت(ع) دوختند اما منافقان و دنیاپرستان برخلاف وصیت حضرت محمد(ص) زمینه ظلم و آزار فرزندان پیامبر(ص) را فراهم آوردند.

قرآن مجید در ۱۴ سوره به وجود منافقان اشاره می کند و حتی در سوره ای از قرآن به نام «منافقون» بر دوری کردن از آنها به عنوان دروغگویان تاکید دارد، بنابراین حضرت زهرا(س) با دانستن این موضوع و در این شرایط، نه تنها غم از دست دادن پدر برایش التیام نیافت بلکه به دلیل مخالفت با فضای حاکم، سعی داشت تا با اعتراض های خود، دشمنی با منافقان را اعلام کند.

**حضرت فاطمه زهرا(س)، همسر و مادری ممتاز
حضرت زهرا(س) در برابر همسر، فرزندان، پدر و جامعه رفتارش نمونه و اسوه بود. زمانی که پیامبر اکرم(ص)، پس از ازدواج از او پرسیدند: «فاطمه جان همسرت را چگونه یافتی؟» وی در پاسخ فرمود: «بهترین یار برای آخرت.» کوثر نبی با توجه به سیره ساده زیستی که داشت، پس از ازدواج با حضرت علی(ع) در خانه ای ساده و بی آلایش زندگی خویش را آغاز کرد. این مقدار از گذشت و فداکاری در زندگی مشترک سبب شد تا پس از قرن ها همچنان نام این بانو بر تارک فضیلت های اخلاقی بدرخشد.

حضرت زهرا(س) به تربیت و پرورش فرزندان خویش توجه ویژه ای داشت و هیچ گاه فرازو نشیب های موجود در زندگی، ایشان را از ایفای این وظیفه بازنداشت. فرزندانی که در مکتب تربیتی چنین مادری پرورش یافتند، آموزه های اسلامی را با تمام وجود آموختند و در آینده پیام آور حق و حقیقت شدند.

روایت های بسیاری مبنی بر احترام فراوان حضرت زهرا(س) نسبت به پدرشان وجود دارد تا جایی که ایشان صفت «ام ابیها» را از پدر دریافت داشت.

**حقیقت شهادت بانوی آب و آینه
امام صادق(ع) در روایتی می فرماید: «مادر ما شهید شد و به مرگ طبیعی از دنیا نرفت»، اهل حقیقت باید در ارتباط با چگونگی شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا(س) و چرایی خاکسپاری شبانه آن بانوی یگانه عالم تحقیق و کنکاش بیشتری کنند.

این اتفاق بر مبنای وصیت حضرت زهرا(س) رقم خورد تا آنها که اهل دقت و اندیشه هستند با تامل بر وصیت حضرت زهرا(س) مبنی بر دفن شبانه دفن دریابند که ایشان پس وفات پدر بزرگوارشان، مصائب و مشکلات فراوانی را تجربه کرد تا آن که سرانجام به مقام رفیع شهادت نایل آمد.

 

کد خبر47256

سه شنبه 8 بهمن 1398  5:53 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها