در زمستان اگر دوره های خس خس سینه کودک تکراری شود پزشک احتمالا مداوای پیشگیری کننده را برای فرزندتان تجویز می کند. این مداوا شامل تنفس صبح و عصر افشانه حاوی کورتون به کمک آسم یار است.
هنگام حمله آسم به فرزندتان کمک کنید بنشیند و با استفاده از میز یا لبه صندلی و با تکیه دادن آرنج ها به میز به جلو تکیه دهد.
اگر دارو تجویز شده است حتما به محض اینکه اشکالات تنفسی آغاز شد به او داروهایش را بدهید.
سعی کنید دیگر افراد را دور نگه دارید زیرا تجمع افراد موجب نگرانی بیشتر و دشوارتر شدن تنفس می شود.
عوامل ایجاد بیماری های تنفسی
-داشتن اضافه وزن
-استعمال دخانیات
-مواجهه با دود سیگار
-مواجهه با بخارها و سایر آلاینده ها
-داشتن نسبت خونی با فرد مبتلا به آسم
-داشتن مادری که در دوران بارداری استعمال سیگار داشته است
-ابتلا به سایر آلرژی ها مانند درماتیت آتوپیک یا رینیت و زکام
-مواجهه با محرک های شغلی
تشخیص
پزشک متخصص با استفاده از روش اسپیرومتری (spirometry) که شامل آزمایش های پزشکی و فیزیکی و بررسی سابقه بیماری در خانواده است، می تواند بیماری کودک را تشخیص دهد.
برای کودکان ۵ ساله و بالاتر این روش صحیح ترین و بهترین روش تشخیص بیماری است که در این روش میزان سرعت ورود و خروج هوا به درون شش های کودک و میزان هوای جابه جا شده اندازه گیری می شود.
پزشک با استفاده از این آزمایش متوجه می شود آیا بیماری آسم کودک موجب کاهش جابه جایی هوا و کاهش میزان تنفس کودک می شود و چنانچه این کاهش وجود دارد میزان آن چقدر است.
علاوه بر این نحوه فعالیت شش های کودک را وقتی که علائم بیماری آسم در کودک مشاهده نمی شود، مشخص می کند، اما لازم به ذکر است که «اسپیرومتری» برای نوزادان و کودکان کم سن انجام نمی شود و به جای آن پزشک به صدای خس خس سینه کودک گوش می دهد یا از والدینش سؤال هایی در مورد سرفه مکرر و خس خس کودک می پرسد و با گوش دادن به صدای خس خس قفسه سینه، متوجه مسدود شدن راه های عبور هوا می شود و به دنبال آن علائم مشکلات سینوسی یا آلرژی زا را بررسی خواهد کرد.
گاهی اوقات آزمایش خون نیز به شناخت مواد آلرژیی که منجر به ایجاد آسم می شود کمک می کند. چنانچه پزشک کودک شما تشخیص دهد که بیماری آسم کودک ارتباطی با آلرژی دارد بلافاصله آزمایش پوستی برای شناسایی مواد آلرژی زا را تجویز خواهد کرد.
چنانچه سابقه بیماری آسم در خانواده وجود داشته باشد، باید نکاتی را در مورد دود سیگار، حیوانات خانگی و مواد آلرژی زا رعایت کرد و به طور مرتب کودک خود را برای معاینه نزد پزشک متخصص برد.
درمان قطعی آسم با طب سنتی
در طب سنتی ایرانی درمان هایی برای آسم شناخته شده است. این درمان ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند، درمان برای کنترل فوری آسم و درمان بلند مدت بیماری آسم. البته یکسری دارو های گیاهی نیز وجود دارد که در درمان آسم مواثر است، از جمله : Viola Odorata یا بنفشه وSinica Ephedra یا ریش بز. در درمان قطعی آسم با طب سنتی درمان با مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است. در ادامه چند مورد از این ترکیب ها را برای شما آورده ایم.
-مخلوت عسل و روغن زیتون و شیر
-نوشیدن نصف لیوان جوشانده شنبلیله به همراه با آب زنجبیل
-درون یک شلغم را گود کرده در آن شکر بریزید
-عوامل ایجاد بیماری های تنفسی
-درمان قطعی آسم
منبع: دانشنامه فرزند