0

نگاهی به سینما‌های قدیمی، اما پررونق تهران

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

نگاهی به سینما‌های قدیمی، اما پررونق تهران

 
هرچند در سال‌های اخیر، همه‌گیر شدن پردیس‌های مدرن، مجهز و پر زرق و برق روبه‌ فزونی گذاشته و عموم تماشاگران عامه برای تماشای فیلم، آن‌ها را ترجیح می‌دهند، اما سینما‌های قدیمی کماکان کار می‌کنند و تلاش دارند در عرصه باقی بمانند.

برترین‌ها: هرچند در سال‌های اخیر، همه‌گیر شدن پردیس‌های مدرن، مجهز و پر زرق و برق روبه‌فزونی گذاشته و عموم تماشاگران عامه برای تماشای فیلم، آن‌ها را ترجیح می‌دهند، اما سینما‌های قدیمی کماکان کار می‌کنند و تلاش دارند در عرصه باقی بمانند.

هرچند شاهد تعطیلی سینما‌های خاطره‌انگیزی مانند سینما بلوار در سال‌های گذشته بودیم، اما سینما‌ها قدیمی، خصوصا سینما‌های مرکز شهر با بازسازی و تجهیز سالن‌های خود کماکان طرفدار دارند. خصوصا که قیمت کمتر سینما‌ها نسبت به پردیس‌ها توجه اقشار زیادی از جامعه مانند طبقات فرودست، دانشجویان و... را به‌خود جلب می‌کند.

در این یادداشت نگاهی می‌اندازیم به پرطرفدارترین سینما‌های تهران که توانسته‌اند در رقابت با پردیس‌های مدرن جان سالم به‌در ببرند.

سینما عصر جدید

موقعیت جغرافیایی: خیابان طالقانی

نگاهی به سینما‌های پر رونق تهران

سینما عصر جدید یکی از قدیمی‌ترین سینما‌های خصوصی ایران است. مدیران قبلی این سینما فضایی بسیار ویژه به‌وجود آورده بودند. سینماتک عصر جدید در دهه هفتاد در سالن دوم و سوم خودش فیلم‌های خارجی مختلفی می‌گذاشت و با جو خاصی که مدیرش به‌وجود آورده بود، پاتوق جوانان فیلم‌بین و خصوصا دانشجو‌های هنر و سینما شده بود. همیشه اهالی مشخصی به «عصر جدید» می‌رفتند و بعضی‌هاشان حتی لقب‌هایی به سینما داده بودند. مثلا سالن سوم که یک سالن کوچک با حداکثر سی نفر ظرفیت بود به دلیل پخش مکرر فیلم «درد مشترک» سالن درد مشترک خوانده می‌شد.

اما سینما عصرجدید با ظهور پردیس‌ها تا پای تعطیلی و ورشکستگی رفت و در نهایت فروخته شد به کسان دیگری تا دوباره سرپایش کنند. عصر جدید هنوز کار می‌کند و هر سه سالنش نمایش فیلم دارند. حتی اگر همین حالا هم سری بهش بزنید، باوجودیکه از آن اکیپ‌های قدیمی اثری نیست، اما جو پاتوق‌گونه و گرم و صمیمی‌اش را احساس خواهید کرد.


سینما بهمن

موقعیت جغرافیایی: میدان انقلاب اسلامی

نگاهی به سینما‌های پر رونق تهران

سینما بهمن یکی از سینما‌های وابسته به حوزه هنری است. موقعیت جغرافیایی خوبش باعث شده تا همیشه پر رونق باشد و حتی بعد از باز شدن پردیس‌ها هم کماکان توانست جایگاه خودش را حفظ کند. جالب است که بدانید تا پیش از پردیس‌ها، سینما بهمن بزرگترین پرده سینما‌های غرب آسیا را داشته. طراحی سالن جالب است و با وجودیکه صندلی‌ها قدیمی هستند، اما شیب مناسب و بزرگی پرده باعث می‌شود که در جایتان احساس ناراحتی و خستگی نکنید.

قیمت مناسب سینما و مکانش در کنار مهم‌ترین دانشکده‌های هنر و دانشگاه تهران باعث می‌شود تا دانشجو‌های زیادی امروز پای ثابت سینما بهمن باشند. اما همین موقعیت جغرافیایی و بودنش در طرح ترافیک باعث می‌شود در طول روز تردد با ماشین و حتی پیدا کردن جای پارک به‌راحتی امکان‌پذیر نباشد. البته از آن‌جایی که مخاطب اصلی این سینما دانشجویان هستند، به رونقش صدمه‌ای نمی‌زند.


سینما استقلال

موقعیت جغرافیایی: بالاتر از میدان ولیعصر

نگاهی به سینما‌های پر رونق تهران

سینما استقلال یکی از قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین سینما‌های تهران است که خصوصا در ایام جشنواره رونق ویژه‌ای دارد. از آن سینما‌هایی که فیلم‌باز‌های حرفه‌ای همیشه به سراغش می‌رفتند. خیلی از کارشناسان و منتقدان هنوز دلبستگی‌شان را به سینما استقلال حفظ کرده‌اند. حالا که ایام جشنواره نزدیک است، اگر اهل در صف ایستادن و بحث‌های جداب و آشنایی‌های هیجان‌انگیزش هستید، سینما استقلال گزینه بسیار مناسبی است. سالن بالکن‌اش هم خاطره‌انگیز است.


سینما سپیده

موقعیت جغرافیایی: چهارراه وصال

نگاهی به سینما‌های پر رونق تهران

سینما سپیده هم با تجهیز کردن مجدد خود، توانسته جلوی تعطیل شدن بایستد. مدتی حتی بلیطش از همه‌جا ارزانتر بود و سینمای دانشجویی نامیده می‌شد. سینما سپیده هم یک سالن کوچک و دنج دارد که می‌توان در آن فیلم‌های جالبی دید. این سالن این حس را بهتان می‌دهد که در سینمایی شخصی دارید فیلم می‌بینید. خصوصا زیاد پیش می‌آید که سالن خلوت باشد و تنها دو سه نفر در سالن حضور یابند.

سینما سپیده هم شبیه به اکثر سینما‌های مرکز مشکل پارکینگ و طرح ترافیک را دارد و برای رهگذران و افرادی که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند گزینه مناسب‌تری است. دسترسی به این سینما با اتوبوس، مترو و تاکسی بسیار راحت است.


موزه سینما

موقعیت جغرافیایی: قبل از تجریش- باغ فردوس

نگاهی به سینما‌های پر رونق تهران

یک گزینه مناسب برای گشت و گذار سینمایی. با رفتن به موزه سینما می‌توانید بخش‌های مهی از تاریخ سینمای ایران را هم در موزه ببینید. ضمن اینکه محیط آن‌جا در سایه‌سار درخت‌های منطقه تجریش/ ولیعصر حسابی سرحالتان می‌آورد. هرچند ترافیک مسیر و جای پارک بازهم مشکل‌آفرین است، اما ارزشش را دارد. سالن‌های کوچک موزه سینما که کیفیت پرده‌شان هم خوب است، عموما فیلم‌های هنر و تجربه را به اکران درمی‌آورند. به هرحال در آن محیط دلنشین، تماشای یک فیلم خاص بیشتر می‌چسبد.


سینما فرهنگ

موقعیت جغرافیایی: خیابان شریعتی

نگاهی به سینما‌های پر رونق تهران

یکی از قدیمی‌ترین سینما‌های بالاشهر که در قدیم‌تر، قبل از اینکه فرش قرمز و این‌ها باب شود، محل تردد بسیاری از هنرمندان بود و از جمله سینما‌های پر از هیاهو و هیجان ایام جشنواره فیلم فجر است.

سینما فرهنگ هم محیط جالبی دارد. طراحی سالن‌های سینما و لابی بیرونی‌ش آرامش بخش و دلنشین است. این سینما که زیر نظر بنیاد فارابی کار می‌کند از سال ۱۳۴۷ فعالیت خود را شروع کرده و جز قدیمی‌ترین سینما‌های تهران است. سیلور سیتی نام پیشین‌اش بود. جالب است بدانید این سینما یک‌بار توسط بهروز وثوقی خریداری و چند سال بعدش به سازمان فرهنگ و هنر در دوران سلطنت پهلوی فروخته شد.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 3 بهمن 1398  10:34 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها