در این بخش می خوانیم:
- بورک چیست
- تاریخچه ی بورک
- انواع بورک
- طرز تهیه بورک گوشت و سیب زمینی
بورک چیست و از کجا آمده؟
بورک که نحوه ی تلفظ صحیح آن با کسره بر حرف ر میباشد (به ترکی Börek) یکی از محبوب ترین میان وعده ها در کشور ترکیه است.
بورک علاوه بر کشور ترکیه در سایر مناطق از جمله: بالکان ها، قفقازها، ساکنان مشرق، ساکنان مدیترانه، اروپای شرقی و همینطور آسیای غربی مورد استفاده است.
این میان وعده ی لذیذ مدتیست که جای خود را در سفره های ایرانی نیز باز کرده است.
بورک از ترکیب یک خمیر معروف به نام "خمیر یوفکا یا فیلو" و مواد مختلف تهیه میشود. بورک را می توان هم در فر پخت هم در روغن سرخ کرد.
انواع بورک:
بورک انواع مختلفی دارد. بورک را هم به صورت یک تکه و در تابه های بزرگ میپزند و پس از پخت آن را به قطعات کوچک تقسیم میکنند و هم آن را به صورت تک نفره آماده میکنند.
اگر قصد دارید از بورک در وعده های صبحانه یا عصرانه استفاده کنید، میتوانید مقداری پنیر و سبزیجات در خمیر یوفکا بپیچید و برای سایر اوقات می توان از موادی مثل گوشت چرخ کرده، کالباس و سوسیس، مرغ، تخم مرغ، قارچ و .... هر چیزی که به آن علاقه مندید استفاده کنید.
- بورک به صورت کامل و یک تکه
در ادامه طرز تهیه یک نوع بورک سنتی و آسان را برای شما آوردیم:
((بورک گوشت و سیب زمینی))
زمان آماده سازی: 15 دقیقه
زمان پخت: 30 دقیقه
مناسب برای: 6 نفر
مواد لازم میانی:
- 1- 1 عدد پیاز (بزرگ و خرد شده)
- 2- 450 گرم سیب زمینی (پوست کنده و خورد شده)
- 3- 450 گرم گوشت چرخ کرده
- 4- ½ قاشق غذاخوری فلفل دلمه ای
- 5- نصف مکعب عصاره گوشت یا عصاره سبزیجات (اگر نبود از نمک و سایر ادویه جات استفاده کنید)
-
خمیر:
- 1- 1 بسته خمیر یوفکا یا فیلو (حدودا 450 گرم خمیر یا 14 الی 18 ورق) = شما میتوانید خمیر یوفکا را به صورت آنلاین از سایت میمذی تهیه کنید.
- 2- روغن (آفتاب گردان، کانولا، انواع روغن گیاهی _ ترجیحا به صورت اسپری)
-
برای روی بورک ها:
- 1- ½ پیمانه آب
- 2- 2 قاشق غذاخوری کره
- 3- ½ قاشق غذاخوری نمک
طرز تهیه:
- 1- در یک کاسه ی بزرگ پیاز، سیب زمینی، گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه ای و ادویه جات را کاملا مخلوط نمایید و کنار بگذارید.
- 2- فر را بر روی 490 درجه فارنهایت (250 درجه سلسیوس) گرم کنید.
- 3- یک لایه خمیر را بر روی سطح کار خود پهن کنید و به خوبی بر روی آن روغن اسپری کنید( یا با قلمو بر روی خمیر بزنید).
- 4- به اندازه ی یک مشت از مواد را بر روی لبه ی خمیر گذاشته به طوری که ضامت آن حدود 2 انگشت شست باشد.
- 5- خمیر را به دور مواد مثل یک سیگار لوله کنید.
- 6- روی خمیر لول شده را روغن بزنید.
- 7- خمیر لوله شده را درون یک ظرف (قابلمه یا پیرکس) که به روغن آغشته کرده اید بگذارید.
- 8- مراحل قبلی را برای تمام خمیرها (14 الی 18 ورق خمیر) تکرار کنید. و تمام لوله ها را محکم در کنار یکدیگر درون ظرف بگذارید.
- 9- ظرف را درون فر بگذارید.
- 10- دما فر را به 450 درجه فارنهایت (230 درجه سلسیوس) کاهش دهید.
- 11- بعد از 8 تا 10 دقیقه ی اول پخت، ظرف را بیرون آورده و روی آن را با فویل بپوشانید.
- 12- ظرف را به فر برگدانده و تا 20 دقیقه دیگر مواد را بپزید. (مجموع پخت 30 دقیقه شود).
- 13- پس از خارج کردن بورک از فر، کره ی آب شده به همراه آب را روی آن اسپری کنیدو روی آن نمک بپاشید. روی ظرف را با دستمال تمیزی بپوشانید و بگذارید خنک شود.
14- بورک را به ابعاد دلخواه به صورت عمودی برش زده و سرو کنید.
طرز صحیح برش بورک به صورت عمودی
امیدوارم از این بورک های خوشمزه در منزل تهیه کنید و در کنار اعضای خانواده و دوستان لذت ببرید. برای تهیه خمیر مورد نیاز برای تهیه بورک میتوانید به دسته بندی انواع خمیر در سایت مراجعه کرده و به صورت آنلاین سفارش دهید.
ما در اسرع وقت محصولات را به دست شما میرسانیم