بدترین کشورهای جهان برای زنان
ساعد نیوز : با اینکه در قرن ۲۱ تصویر زنان همواره با اعتماد بهنفس، زیبایی و استقلال همراه بوده است، اما با این حال در همهی کشورهای دنیا این امر عملی نشده است. زنان در بعضی کشورهای دنیا امروزه نیز با مشکلاتی مثل جهل، تبعیض و قوانینی بر علیه خود دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از برترین ها، با اینکه در قرن ۲۱ تصویر زنان همواره با اعتماد به نفس، زیبایی و استقلال همراه بوده، اما با این حال در همه ی کشور های دنیا این امر عملی نشده است. در بعضی کشور های دنیا، زنان امروزه نیز با مشکلاتی مثل جهل، تبعیض و قوانینی علیه خود دست و پنجه نرم می کنند. از این رو همه ی افراد به نوبه ی خود باید قدمی در جهت بهبود این اوضاع بردارند تا این کره ی خاکی به مکانی بهتر برای زنان تبدیل شود. در ادامه با برترین ها همراه باشید تا به معرفی کشور هایی بپردازیم که در آن ها بدترین قوانین علیه زنان وجود دارند.
۱۰. ایالات متحده
ایالات متحده همواره به عنوان یکی از بهترین کشور های دنیا شناخته شده است، اما این کشور در امور مربوط به زنان جایگاهی در میان کشور های پیشرفته در اختیار ندارد. تنها کشور غربی که در این فهرست وجود دارد ایالات متحده است که هرساله در این کشور آزارها، تجاوز ها و بی عدالتی های زیادی علیه زنان در آن اتفاق می افتد.
جالب است بدانید که ایالات متحده بیشترین تعداد شکایت زنان در رابطه با تجاوز جنسی را در دنیا دارد که همین امر وضعیت بد جامعه ی این کشور را نشان می دهد. اخیراً زنان این کشور با راه اندازی پویشی به نام «MeeToo» با بیان کردن تجربه های تلخ خود در مورد آزار و اذیت های موجود، سعی در بهبود این وضعیت داشته اند، با این حال آمار ها حاکی از عدم بهبود اوضاع در این کشور دارند. به امید روزی که زنان در این کشور به جایگاه بهتری دست یابند.
۹. نیجریه
نیجریه دیگر کشوری است که در آن هرساله زنان زیادی قربانی سنت های غلط، تجاوز ها و جنگ های داخلی می شوند. سازمان حقوق بشر نظامیان این کشور را به شکنجه و قتل عام غیر نظامیان، مخصوصاً زنان این کشور طی جنگ ۹ ساله داخلی متهم کرده است. نیجریه همچنین به عنوان یکی از بدترین کشور ها در زمینه ی قاچاق انسان به حساب می آید و هرساله زنان زیادی نیز به این طریق قربانی سوء مدیریت در این کشور می شوند.
۸. یمن
هشتمین کشور موجود در این فهرست، کشور یمن است که با وجود مشکلاتی نظیر خشونت های غیرجنسی، مشکلات بهداشتی و اقتصادی و فرهنگ پایین و همچنین خطر ابتلا به بیماری های جنسی به یکی از بدترین کشور ها برای زنان تبدیل شده است.
جنگ های مداوم باعث شده است که در این کشور حدود ۲۲میلیون نفر در فقر زندگی کنند و همین مسئله به یکی از بحران ها در بنیاد های حقوق بشر در سراسر دنیا تبدیل شده است. زنان و دختران زیادی در این کشور در معرض خشونت های غیرانسانی و همچنین سوء استفاده های جسمی و روانی قرار دارند. پویش های زیادی در سراسر دنیا در جهت بهبود وضعیت زنان این کشور تشکیل شده اند، اما متاسفانه تا به امروز نتوانسته اند باعث تغییر وضعیت حاکم بر این کشور شوند.
۷. جمهوری دموکراتیک کنگو
این کشور سال ها است که به علت جنگ های منطقه ای و هرج ومرج های فراوان به یکی از بدترین کشور ها برای زنان تبدیل شده است و هرساله زنان و دختران زیادی در این کشور مورد سوء استفاده ی جنسی قرار می گیرند. در جمهوری کنگوی شرقی، جنگی که در گذشته جان بیش از ۳میلیون نفر را گرفته است دوباره شعله ور شده است و زنان در خط مقدم این جنگ قرار دارند.
بسیاری دیگر از بانوان این کشور توسط شبه نظامیان و گروه های تروریستی دیگر مورد سوء استفاده قرار می گیرند. مسئله ی امنیت و رفاه بانوان در این کشور به یکی از اصلی ترین دغدغه های گروه های بشردوستانه تبدیل شده است. آمار ها حاکی از آن است که روزانه بیش از ۱۱۰۰ مورد تجاوز در این کشور گزارش می شود. از سال ۱۹۹۶ تا به امروز نیز بیش از ۲۰۰هزار تجاوز به صورت رسمی گزارش شده است. همین اعداد نشان دهنده ی وضعیت وحشتناک حاکم در این کشور است.
۶. پاکستان
ششمین کشور این فهرست، کشور آسیایی پاکستان است. در مناطق قبیله ای این کشور زنان به منظور جبران خطا های مردان، مورد شکنجه و بعضی سوء رفتار ها قرار می گیرند. اما چیزی که در این کشور به طور چشم گیری در حال افزایش است، قتل های ناموسی و مربوط به خانواده است و فعالان حیطه ی حقوق بشر و سیاستمداران در این کشور با موج جدیدی از افراط گرایی مذهبی مواجه هستند.
زنان و دختران در این کشور در معرض سوء رفتار های زیادی هستند و متاسفانه این کشور قانونی برای محافظت از زنان در برابر خشونت های خانگی ندارد. پاکستان به علت تبعیض ها در حیطه های گوناگون، عدم امکانات رفاهی و سنت های قدیمی علیه زنان به یکی از بدترین کشور ها برای زندگی زنان تبدیل شده است. طبق آماری ارائه شده، در این کشور حدود ۹۰درصد از زنان در زندگی خود خشونت خانگی را تجربه کرده اند.
۵. عربستان سعودی
این کشور با اینکه یکی از غنی ترین کشور ها در زمینه ذخایر نفت و گاز به حساب می آید، اما در زمینه ی دفاع از حقوق زنان، از بدترین کشور های دنیا محسوب می شود. سنت های قدیمی و غلط، تبعیض در زمینه های مختلف و حتی در مواردی عدم به رسمیت شناختن زنان، این کشور را به کشوری ضعیف در حیطه ی حمایت از حقوق زنان تبدیل کرده است. زنان در این کشور سال ها حتی حق رانندگی نیز نداشتند.
در ﺳﺎﻝ ۲۰۱۱ ﺯﻧﺎﻥ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ پویشی ﺩﺭ ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﺑﻪ ﻣﻤﻨﻮﻋﯿﺖ ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﺭﺍﻩ ﺍﻧﺪﺍﺧﺘﻨﺪ ﻭ «ﻣﻨﺎﻝ ﺷﺮﯾﻒ» ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﺯﻧﯽ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺟﺮﯾﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﻸ ﻋﺎﻡ ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ ﮐﺮﺩ ﻭ ﭘﺨﺶ ﻓﯿﻠﻢ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺍﯾﻨﺘﺮﻧﺖ ﺑﺎﺯﺗﺎﺏ ﮔﺴﺘﺮﺩﻩﺍﯼ در پی ﺩﺍﺷﺖ. خوشبختانه اخیراً در این کشور اقداماتی در جهت بهبود قوانین و از بین رفتن تبعیض ها علیه زنان صورت گرفته است، اما با این وجود نیز این کشور راه زیادی را در جهت رسیدن به چشم انداز روشنی برای حمایت از زنان در پیش دارد.
۴. سومالی
بیش ار دو دهه جنگ، سومالی را به کشوری جنگ زده تبدیل کرده است. جنگ های رخ داده در این کشور به آتش خشونت علیه زنان دامن زده است. هر ساله آمار های وحشتناکی درباره ی حقوق زنان در این کشور منتشر می شود که جامعه ی جهانی را تحت تاثیر قرار می دهد. در این کشور تنها ۷درصد کرسی های مجلس مربوط به زنان است.
در بین دختران متولد شده در سومالی تنها ۹درصد در مراکز درمانی و بیمارستان ها متولد شده اند. سومالی از نظر دسترسی زنان به امکانات بهداشتی و رفاهی یکی از بدترین کشور های دنبا محسوب می شود. البته یکی از اصلی ترین دلایل این اتفاقات وضعیت ضعیف اقتصادی اغلب مردم سومالی است. در این کشور حتی بسیاری از مردم در تهیه کردن غذای روزانه و آب آشامیدنی نیز مشکلاتی جدی دارند.
۳. سوریه
از سال ۲۰۱۱ که جنگ داخلی در این کشور شروع شده است تا به امروز زنان زیادی در کشور سوریه مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند. سوء استفاده های جسمی و روانی سالانه زنان زیادی را در این کشور تهدید می کند. این کشور از نظر دسترسی به امکانات بهداشتی و سوء رفتار های جنسی و غیرجنسی یکی از بدترین کشور ها برای زنان به حساب می آید. خشونت های خانگی، ازدواج در سنین پایین و تولد نوزادان ناخواسته هرساله زندگی زنان زیادی در سوریه را تحت الشعاع خود قرار می دهد. با وجود تشکیل پویش های جهانی فراوان در جهت بهبود اوضاع زنان این کشور، جنگ های داخلی مانع تغییر وضعیت زنان و دختران این کشور می شود.
۲. افغانستان
دومین کشور این فهرست، کشور افغانستان است که به دلیل وجود گروه های تروریستی متعدد و جنگ های داخلی وضعیت زنان این کشور به شدت نابسامان است. حدود ۸۰درصد زنان و دختران این کشور بی سواد هستند و بسیاری از زنان به علت کمبود امکانات و نبود مکان های درمانی در اثر زایمان جان خود را از دست می دهند. امید به زندگی زنان در کشور افغانستان تنها ۴۵ سال است که همین امر افغانستان را به یکی از بدترین کشور ها در این زمینه تبدیل کرده است.
پس از ۳ دهه سرکوب و جنگ، تعدادی زیادی از زنان افغانستان قربانی تجاوزات جنسی شده اند. زنان در بیشتر از نیمی از ازدواج ها در کشور افغانستان سنی کمتر از ۱۶ سال دارند. آمار های تاسف باری در مورد زایمان در این کشور وجود دارد. حدود ۸۵درصد از نوزادان این کشور در مراکز درمانی به دنیا نمی آیند. همچنین این کشور بالاترین میزان مرگ و میر مادران را در حین زایمان در اختیار دارد. افغانستان به عنوان بدترین کشور برای زنان در سه حوزه ی خشونت غیرجنسی، دسترسی به امکانات بهداشتی و دسترسی به منابع اقتصادی شناخته می شود. به امید اینکه روزی این کشور به مکانی ایده آل برای زندگی زنان تبدیل شود.
۱. هندوستان
بر اساس تحقیق های انجام شده، کشور هندوستان به عنوان بدترین کشور در حوزه ی خشونت های جنسی و برده داری نوین برای زنان شناخته می شود. آمار ها حاکی از آن است که در این کشور هر ۳ دقیقه یک جرم علیه زنان رخ می دهد و هر ۲۹ دقیقه نیز یک زن در این کشور مورد تجاوز قرار می گیرد. متاسفانه در قرن گذشته حدود ۵۰میلیون از زنان در حین زایمان یا سقط جنین، در این کشور جان خود را از دست داده اند. تخمین زده می شود که حدود ۱۰۰میلیون زن در این کشور قربانی قاچاق انسان شده اند.
در این کشور حدود ۴۴درصد از زنان قبل از ۱۸ سالگی ازدواج می کنند. خشونت خانگی دیگر موضوعی است که در کشور هندوستان رواج دارد. به طوری که حدود ۷۰درصد زنان در این کشور در طول زندگی خود مورد خشونت خانگی قرار گرفته اند. دولت هندوستان هرساله تلاش های گسترده ای در جهت جلوگیری از قاچاق انسان و خشونت خانگی انجام می دهد، اما با این وجود نیز این کشور به یکی از بدترین کشور ها برای زندگی زنان تبدیل شده است.